Предстои ми лапароскопия - тема 4

• 135 448
  • 822
  •   1
Отговори
# 735
И аз отидох за киста, а се оказах с множество страствания и хидросалпингс.  Sad Сега ще правя ЦС, а за хидросалпингса не знам какво да правя? Доста ми е притеснено

# 736
И аз отидох за киста, а се оказах с множество страствания и хидросалпингс.  Sad Сега ще правя ЦС, а за хидросалпингса не знам какво да правя? Доста ми е притеснено
Мила, знам че е трудно да се вземе решение в такъв момент и се надявам съвет да получиш по-скоро от лекаря си, отколкото тук, НО според мен и всичко изчетено във форумите от момичета с хидросалпинкс - по-добре е да отстраните пострадалата тръба. Течността в нея е токсична за ембрионите и не позволява забременяване. Ето и една статия по въпроса. В нея става дума за ин витро и хидросалпинкс, но повярвай, че положението при естествено забременяване не е по-различно с наличието на хидросалпинкс.

http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content& … 84&Itemid=147

# 737
Мерси за статията.....Попитах лекаря ми защо не е отстранил тръбата, а той ми отговори, че не посмял, тъй като не сме били обсъждали подобна интервенция. Сега иска да направя цветна снимка за да е сигурен в диагнозата. Но ако се потвърди, това означава, че пак ще трябва да правя лапаро за да се махне тръбата, така ли?

# 738
Момичета кървенето се засили а по принцип МЦ трябва да е в края на месеца. възможно ли е обилно кървене два дни след лапаро. Ако някой е имал такъв проблем нека сподели! Hug

# 739
Извинявай Kita но какъв е смисъла да проверява отново с цнетна снимка Shocked То по-сигурен метод от лапарото няма Rolling Eyes
Наистина е трябвало предварително да се разберете ако открие нещо подобно направо да я махне,но според мен в случая направо е можел да я махне,защото както каза  crow с хидросалпингс шанс за забременяване няма.И да ако действително имаш хидросалпингс ще се наложи още едно лапаро за жалост TiredУспех

# 740
Момичета кървенето се засили а по принцип МЦ трябва да е в края на месеца. възможно ли е обилно кървене два дни след лапаро. Ако някой е имал такъв проблем нека сподели! Hug
Ако са ти правили някаква интервенция при лапарото е нормално да има кървене, но за да си по-спокойна се свържи с лекаря си и го попитай.  Peace

Kita, наистина не виждам смисъл да се прави ЦС, за да се докаже хидросалпинкса при положение, че са ти правили лапароскопия. Просто много объркани ми се вижда тази последователност - лапаро - ЦС - пак лапаро ... Защо не поговориш с лекаря си ? Нали той е видял какво става, а и го е описал в епикризата ти ? Щеше да е хубаво да имаш и запис от операцията. Ако не е тайна би ли споделила кой те оперира ?  newsm78

# 741
И мен това ме интересува, защото и аз кървя, а имам седмица до цикъла ми.

# 742
Kita на теб кога ти беше лапарото. На мен след лапаро от петък ми отстраниха киста и миомни възли. говорих днес с лекаря той каза че било нормално да прокървя, но според мен кървенето ми се засилва и това малко ме притеснява

# 743
Ами моето лапаро беше за отстраняване на киста. Когато ме е отворил лекаря е видял, че съм за цялостен ремонт.  Simple Smile Тъй като подобна диагноза- хидросалпинкс, изобщо не е била обсъждана, лекарят ми не се е решил да извади тръбата. Не знам наистина какво да мисля сега. Преди три години направих спонтанен аборт. Преди две направих цветна снимка и тръбите си бяха наред, после забременях, родих секцио и всичките ми бели - са станали вследствие на секциото. Сега ако трябва пак да минавам под ножа......... Sad

# 744
Лапарото ми беше в четвъртак. Кървенето ми все още продължава

# 745
Kita ти говори ли с лекаря за това кървене? Какво казва той все пак те трябва да са добри специалисти?

# 746
Да, каза, че е нормално. Но при мен кървенето намалява, засилва се единствино като вдигам бебето, а то е доста тежко  Laughing

# 747
Здравейте! Във Варна в АГ на два пъти ми отказват лапароскопия с изтъкването, че годините ми са много. Имам запушване и срастване на лява тръба, но твърдят, че с лапароскопията само ще загубя време и е най-добре да "атакувам" с ин-витро.
Разстроена съм и не вярвам да са напълно откровени или безкористни - може би съм прекалено мнителна и смятам, че гледат да ми вземат парите, но не мога да се съглася, че признат капацитет като д-р Александров ще ми каже: "Аз сега не се занимавам с лапароскопия, защото имам други работи, но при теб наближава края на репродуктивния период и една такава операция само ще те забави".
Не разбирам, повярвайте ми, не разбирам!

# 748
  • София

Кolin, такова нещо за пръв път чувам. Първо какво общо имат годините в цялата работа, след лапарото на другия месец можеш да правиш ин-витро, ако искаш. А лапарото може да открие и други проблеми (както при мен например - ендометриоза), което дано да не ти се случва, но ако ги има така или иначе трябва да се лекуват. Аз направих два неуспешни ин-витро опита преди лапароскопията и не се учудвам че бяха неуспешни, защото с хидросалпингс на тръбата и ендометриоза не може да се очаква кой знае какво. Само че и мен така като теб първо ме запратиха на ин-витро. В резултат на това загубих доста повече време. След лечението веднага ми се получи успешен третия опит.
Според мен правилно не го разбираш този доктор, аз също не го разбирам. Може да потърсиш още едно докторско мнение преди да вземеш решение.  Hug

# 749
  • София
Kolin, , идвай в Сф, мила. Лорелей хубаво ти е отговорила. УСПЕХ! Заражи го тоя д-р Александров.

Общи условия

Активация на акаунт