Предстои ми лапароскопия - тема 4

• 135 436
  • 822
  •   1
Отговори
# 750
Колин, според мен е по-вероятно да не сте се разбрали един друг с д-р Александров. Доколкото знам, сега са много заети с ин-витро процедури и наистина не прави операции. С тях обикновено се занимава края на пролетта и лятото.
Другото, което ще кажа няма да ти хареса, предполагам, но все пак ... Предполагам, че като ти е отказал е имал предвид именно запушването - доколкото съм чела пластиката при запушени тръби е с несигурен изход, а дори и да е успешна, резултата е много краткотраен, затова повечето лекари от "по-младата генерация", както и някои от "по-старите" не я препоръчват. Знам го от опит.
Киа, извини ме, нищо лично, но какво по-точно ще й помогне идването в София? Ще й направят лапарото в Майчин Дом или в Шейново и после? Ще си чака чинно часа за след 1-2 години при д-р Стаменов ли? Или половин година при д-р Владимиров?  Whistling
А това "Заражи го тоя д-р Александров." - е много грубо отношение, спрямо лекар, когото не познаваш!  Naughty

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 18:11 от Scarlet_

# 751
  • София
в интерес на истината сигурна рецепта няма, за съжаление. от прочетеното във форума, аз съм останала с впечатление, че  Александров е от добрите лекари, макар че според мен още 1,2 мнения няма да навредят.
освен това само той ли прави лапароскопии, може някой друг да я направи по негова препоръка и след това да се отива към ин-витрото.
Колин, пиши какво си решила и как се развиват нещата при теб. Стискам палци да вземеш правилното за теб решение, което да те доведе до успешен скорошен резултат  newsm30

# 752
  • София
Скарлет, тя има проблем. Не може да й каже - сега не правя лапароскопии.
Не съм разбрала, че Колин е със запушени тръби. Наистина операциите за отпушване  - т.нар. пластики, рядко са успешни. Не е задължително да ходи при д-рите Стаменов или Владимиров.

# 753
Да, Киа, всички имаме проблеми, но д-р Александров няма как да прави всичко наведнъж. Ако можеше да се клонира щеше да е перфектно. Доколкото знам има списък с чакащи за лапароскопия при него и когато имат време те се обаждат на момичетата.
Що се отнася до докторите Стаменов и Владимиров, след като има сериозен реподуктивен проблем, не виждам при кой друг може да иде в София. Нали всички казват, че те са най-добрите.
Извинявай, Киа, може би изглежда, че споря, но не е така. Просто исках да обясня на Колин какво според мен е имал предвид д-р Александров и как се процедира с операциите там.  Peace

# 754
  • София
Ok.  Hug

# 755
Колин, д-р Александров е много добър специалист. Предполагам имаш ЦС ? Ако е така и е доказано с нея, че няма например хидросалпинкс, а тръбите са запушени, тогава не виждам защо не му повярваш, че не е хубаво да губиш повече време. Той според мен е винаги директен и това понякога не се харесва на много двойки. Не зная на колко години си, но ако повярваш на някой лекар и се довериш на мнението му, съм сигурна, че ще ти е по-леко в битката. Не е задължително това да е д-р Александров. А иначе лапароскопия можеш да направиш и другаде, но задължително след това искай запис от операцията. В нета има доста информация къде се прави, както и как да се запишеш.
Желая ти успех, каквото и да решиш !   bouquet

# 756
Благодаря на всички за отзивите и информацията по моя въпрос. Понеже не съм от Варна, в моя, а и не само в моя град ще търся и други лекарски мнения, но ми се иска да опитам с лапароскопия. Четох за клиника "Конова" в Плевен...

Да, Александров е директен и това донякъде го прави неприятен, но на 39 годишна жена, която цялото си същество иска дете, да каже подобни директни неща, не е етично... поне за мен. Не искам да го съдя и нямам това право - така е преценил, така е направил. Днес или утре ще ида при лекар, на когото вярвам и когото в годините съм проверила, а сега и ще изпитам, защото моментът е такъв. Когато имам някакъв резултат, ще пиша.

Поздрави за усмихнат ден!

# 757
Kolin,
Едно лапаро от спецалист, дори и да остане само диагностично, няма да ти навреди, а може да помогне да се избегнат безсмислени инвитро процедури (безсмислени, не защото нямаш шанс, разбира се, а защото може да трябва някаква малка оперативна намеса ПРЕДИ инвитрото, за да е успешно - махане на ендометриоза (да не дава господ, че е много гадно), оправяне на тръби, или нещо друго). Лапарото е много лека процедура, и МНОГО СКОРО след него можеш да преминеш към инвитро и бременност  Praynig . Така и не разбрах - другата тръба ок ли ти е? Ако е, тогава наистина е съмнително защо не забременяваш, и е добре да направиш лапаро за сигурна диагностика.
Иначе, за несигурния изход от пластиката на тръби съм чувала и аз... Но това е друг въпрос.

Препоръчвам ти (аз все си го препоръчвам, ама защо да не го! Макар че вече от препоръчване аз не смогвам да се доредя за преглед при него... Simple Smile ) д-р Николай Попов - Шейново, София. Късмет!

Здравейте! Във Варна в АГ на два пъти ми отказват лапароскопия с изтъкването, че годините ми са много. Имам запушване и срастване на лява тръба, но твърдят, че с лапароскопията само ще загубя време и е най-добре да "атакувам" с ин-витро.
Разстроена съм и не вярвам да са напълно откровени или безкористни - може би съм прекалено мнителна и смятам, че гледат да ми вземат парите, но не мога да се съглася, че признат капацитет като д-р Александров ще ми каже: "Аз сега не се занимавам с лапароскопия, защото имам други работи, но при теб наближава края на репродуктивния период и една такава операция само ще те забави".
Не разбирам, повярвайте ми, не разбирам!

# 758
Днес ходих при моя си лекар. Насочи ме към Плевенската клиника на Конова и за лапароскопия, и за евентуално ин витро по-нататък. Дясната ми тръба е чиста и проходима и досега никой не ми е намеквал за ендометриоза.
Снощи пратих на д-р Конова мейл, в очакване на отговор съм.

Нелита, благодаря за координатите, ще опитвам навсякъде и всичко, но без дете няма да остана!

# 759
Естествено, че няма да останеш  Hug
Мисълта ми беше, че ако има някакъв проблем, който пречи на забременяването по не-механичен път (примерно ендометриозата може да дава имунологичен проблем, затова я споменах, пък и аз я имах), то е по-добре да се знае, тъй като може да е препоръчително да се излекува преди инвитрото, за да увеличи шанса за успех. А щом едната ти тръба изглежда ок, то наистина е добре да се изясни причината, преди да се прави инвитрото. Но ти си се ориентирала по този път на действие вече, така че, успех!

Колкото това за репродуктивния период, моята гинеколожка ми спомена, че имала една здрава майка на първо дете на 45, и каза, че имало доста такива майки, така че не стресирай излишно заради възрастта.

Днес ходих при моя си лекар. Насочи ме към Плевенската клиника на Конова и за лапароскопия, и за евентуално ин витро по-нататък. Дясната ми тръба е чиста и проходима и досега никой не ми е намеквал за ендометриоза.
Снощи пратих на д-р Конова мейл, в очакване на отговор съм.

Нелита, благодаря за координатите, ще опитвам навсякъде и всичко, но без дете няма да остана!

# 760
Здравейте,мили момичета!!
Искам да попитам има ли някоя от вас на която тази седмица й е предстояла/предстои лапаро в клиника Малинов?Аз бях за вторник,но ми казаха,че се отлагат всички операции там за няколко дни,тъй като единият лекар отсъствал поради болест...?! Питам се дали е вярно това,защото ми се струва,че просто някой е бил с предимство преди мен /въпреки,че втори път ме отлагат вече,чакам от Октомври за лапаро/.
Просто се питам защо така се получава и какво трябва да направя,за да не ме "прескачат".... newsm78.
Аз съм за ин витро и съм одобрена от фонда,но чакам от лятото.... Sad, опасявам се,че мога да си изпусна шанса......
Благодаря ви за отговорите... Hug!Желая успех на всички и се моля всички да успеем един ден Praynig!!

# 761
Здравейте,мили момичета!!
Искам да попитам има ли някоя от вас на която тази седмица й е предстояла/предстои лапаро в клиника Малинов?Аз бях за вторник,но ми казаха,че се отлагат всички операции там за няколко дни,тъй като единият лекар отсъствал поради болест...?! Питам се дали е вярно това,защото ми се струва,че просто някой е бил с предимство преди мен /въпреки,че втори път ме отлагат вече,чакам от Октомври за лапаро/.
Просто се питам защо така се получава и какво трябва да направя,за да не ме "прескачат".... newsm78.
Аз съм за ин витро и съм одобрена от фонда,но чакам от лятото.... Sad, опасявам се,че мога да си изпусна шанса......
Благодаря ви за отговорите... Hug!Желая успех на всички и се моля всички да успеем един ден Praynig!!
А не ти ли казаха за кога те отлагат? Можеш да попиташ и в други клиники..

# 762

А не ти ли казаха за кога те отлагат? Можеш да попиташ и в други клиники..
[/quote]
Казаха ми,разбира се,но откъде мога да съм сигурна,че тогава пак няма да стане същото.... Sad.
Просто вече почвам да се отчайвам,вместо да се приближавам към желания резултат Simple Smile,аз се отдалечавам.... Cry.
Неприятно е,знаете,всички сме го изпитали.....

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 12:22 от mgold

# 763
 Аз не съм чакала за лапаро. Може би защото беше оперативна, не знам... Само ми предизвикаха цикъла и на 11-тия ден ми я направиха.. Нищо не ти пречи да попиташ и на други места, ако се притесняваш, че може пак да те отложат. Успех!  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 764
А не може ли да го контролират цикъла ти с противозачатъчни???  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт