Предстои ми лапароскопия - тема 4

• 135 567
  • 822
  •   1
Отговори
# 795
това е дренаж,а не катетър

# 796
това е дренаж,а не катетър
А, да  да... наистина .. Обърках малко терминологията Simple Smile Катетъра е за "пиш-пиш" Simple Smile Сори Simple Smile  Peace
 На моята лапароскопия се разминах без катетър и без дренаж. така, че Вив, не се знае при теб как ще е Simple Smile

# 797
аз имах и катетър и дренаж,но това е най-малкият проблем.свалят ги на следващият ден

# 798
Аз правих лапаро миналата година при Н.Попов във Вита. Отидох с направление, но въпреки всичко си плащаш за избор на екип. На мен ми излезе 830лв с отстраняване на миомен възел. Условията са много добри/бях в самостоятелна стая с баня и тоалетна/, чисто и новичко е навсякъде и имат страхотна апаратура...  Майка ми беше заедно с мен, оставиха я в стаята да ме изчака, операцията е била около 30 минутки. После оставиха мама да стои до когато си поиска. Събудиха ме веднага след упойката. Ако имаш болки, има дежурна сестра 24 часа, която е много любезна и ще ти даде обезболяващо. Аз пих само един аналгин. Болката е слаба. Дават ти след това болнични колкото искаш. В смисъл такъв, че аз си поисках 1 месец, а иначе давали по 2 седмици. Ама аз реших да се поглезя. Постъпих в клиниката в деня на операцията. Изписаха ме на следващият ден след обяд към 16-17,00 часа. На третия ден вече не усещх и разрезите... нямаше и болк7а, но това не ми пречеше да се глезя....    Laughing Това е, ако има нещо неясно - питайте!!!  Hug Няма нищо страшно!!! Не се шашкайте!!!

# 799
Здравейте момичета, включвам се заради всички на които предстои лапароскопия. Както са написали и другите момичета - НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ!!! И аз много се притеснявах и го мислих, а всичко мина толкова добре, безболезнено и бързо, Моята лапароскопия беше оперативна в клиника Надежда и струваше 780 лв. Прекъснали са ми едната тръба с хидросалпинкс и са премахнали сраствания на другата . Аз си направих изследванията предната седмица с талон от личната лекарка - снимка на бял дроб, ЕКГ и кръв! Приеха ме , настаниха ме в стаята , дадоха ми нощница и ми сложиха една инжекциика за успокояване - към 11,30 ме вкараха за операция и веднага след операцията , като са ме върнали в стаята са ме попитали дали ще се преместя сама на леглото - станала съм и съм си легнала/ това ми се губи - те ми разказаха / после се събудих и започнах да звъня по телефона и да казвам на всички че операцията е минала , На другият ден те изписват - аз исках 1 мес. болничен. Няма болка и неприятни усещания - спокойно - минава по - леко отколкото да отидеш на зъболекар! Горе главата - няма нищо страшно! Гарантирам Ви!!! Успех!!! Heart Eyes

# 800
Момичета, благодаря за окуражителните постове! И на мен ми предстои лапароскопия през февруари за отстраняване на киста и подобно на другите съм се ошашкала много. Дано и при мен нещата минат добре Praynig

# 801
Моята лапароскопия мина. Оказа се ендометриоза. Някой минал ли е през това, ако да моля да ми обясните какво ме очаква и има ли шанс въобще да се излекувам?
Притесняват ме и белезите след операцията. Вие мазахте ли се с някакви кремове против белези? Моля ви препоръчайте ми нещо различно от контратубекс - той не ми действа  Sad

# 802
Белезите почти се скриват след време. Моята първа лапароскопия беше преди две години и половина, а втората беше преди 1 година и белезите почти не се виждат. С каквото и да ги мажеш, най-доброто лекарство е морето и морската вода /от опит го казвам/. При първото лапаро отидох на 2-рия месец на море, но не съм се пекла много на слънце, повечко стоях под чадъра. При второто отидох на море след 7 месеца и си се пекох и белезите ми почти ги няма...

# 803
  • София
anbibian, при мен също излезе ендометриоза. провежда се лечение от няколко месеца (при мен бяха 3), за което време с хормонални медикаменти се спира цикъла. в резултат на това ендометриалните огнища, които са разположени извън матката загиват. има тема за ендометриозата - там по-подробно може да прочетеш.
а белезите с времето избледняват - спокойно   Hug

# 804
mgold запълнен ти е лимита! При мен прекъснаха тръба с хидросалпинкс, премахнаха сраствания на другата. всичко мина много леко и безболезнено- не се притеснявай! На другият ден те изписват, а след 5 дни махат конците! Не съм пила антибиотик- не са ми предписвали! питай ме каквото те интересува ще ти отговоря!

# 805
Здравейте,аз съм нова във форума.Предстои ми лапароскопия при д-р Минев от клиника Селена-Пловдив и много се притеснявам.Ако някой знае как преминава операцията в тази клиника ще се радвам да сподели.  Praynig

# 806
и аз да се запиша,предстои ми лапароскопия в клиника Малинов,ако някой е правил там,моля да сподели как минава операцията,може и на лични.

# 807
  • София
и аз да се запиша,предстои ми лапароскопия в клиника Малинов,ако някой е правил там,моля да сподели как минава операцията,може и на лични.
Лесно минава  Simple Smile
Отиваш на единия ден сутринта, вземат ти кръв за изследвания, мисля че и снимка някаква искат вече, приемат те. Заспиваш, минава ти лапароскопията, събуждаш се в леглото. Преспиваш там, на другата сутрин те черпят кафе и те пускат да си ходиш.
След операцията няколко пъти идва лекар да те види как си и ти обяснява какво са ти правили точно. Има няколко сестри които са на твое разположение и това е накратко.

# 808
mimi1313 запълнен ти е лимита на пощата

# 809
Да се запиша и в тази тема, за мое съжаление.
На 04.01 правих ЦС и резултатът от нея е: "Тръби: в дясно-проходима, недилатирана, наличие на контраст в корема. В ляво наличие на сак, недилатирана тръба."
Мнението на лекарят, който ми прави ЦС е че трябва да се направи лапароскопия, за да се види какъв е този сак и да се предприемат съответните действия.
Мнението му се потвърди и от д-р Николов от Репробиомед, София.
Има ли някоя от вас, на която д-р Николов да е правил лапароскопия? Какви са ви впечатленията от него, от резултатите от операцията?

Общи условия

Активация на акаунт