ЮНСКИ мами 2009! Тема №19

• 11 602
  • 279
  •   1
Отговори
# 105
Добър ден на всички
 Hug
Иви и Албена , стискам палци всичко да е наред  Praynig Praynig

Франческа , не се притеснявай  Hug

По въпроса за пъпчиците , и мен ме нападнаха , но не е от сега ами от около един месец , тук там ми излиза по някоя гад . Много сладки коремчета има в албумчето , моя ме е срам да го снимам тъй като ми се струва малък все още  Embarassed

# 106
Здравейте на всички мами и от мен!!!

Много се радвам за положителните ти мисли, Иви!!!

А аз качих снимки на моят бебо...., а на коремчето  - ще го снимам и тогава ( да ми се смеете и да се съмнявате дали съм бременна ).

Много усмивки на всички!!! newsm51

# 107
Нека ви кажа една моя теория за пъпките.
Всяка козметика (дори и скъпата) съдържа химии, които по презумпция дразнят кожата. Това обикновенно се проявява само на хората с чувствителна кожа и при тях в резултат се получават обриви и пъпки. Вие до сега не сте имали никога такива проблеми, но от бременността кожата става по-чувствителна.
Аз съм била дълги години така, вечно имах 1-2 пъпки на лицето, на гърба през зимата повече, ужас някакъв. Нищо не помагаше, какво ли не съм пробвала. Докато минах на "зелена вълна" и пробвах биокозметиката. Е сега дори в момента имам само една пъпка и то под брадичката, навътре, там където не съм се намазала може би.
Ползвам едни биомасла за лице, с роза и лавандула (кожата ми беше и мазна преди, сега с маслата не е!!), има и добри биокремове също на Weleda и други добри марки, доста ценени на запад. Цените са като на Виши и Рок.
За измиване на тялото, понеже биодушгеловете са ми вече скъпи ползвам душ-гела за бебета на Hipp и всички пъпки по гърба изчезнаха напълно.

Има и още един дразнител при мен, който за един ден ми докарва и обриви и пъпки - когато си похапна извънсезонни зеленчуци - и нитратени и пръскани. Най-зле е със листните - салати и спанак. Тях ги отказах напълно.

Ако някой мисли, че и при него е както при мен, дано съм му помогнала.

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 11:50 от greenlife

# 108
greenlife,много е полезна информацията ти.
Аз сега като се замисля пъпките са ми от една седмица някъде и се появиха точно когато започнах да ям спанак (почти всеки ден).Май ще трябва да го спирам,защото просто не му е сега сезона.Благодаря  bouquet

# 109
Здравейте,

Пъпки при мен се появяват периодично - най-вече по лицето и брадичката.  В момента нямам нито една, но затова пък имам леки червени петна по брадичката. Мисля, че освен на хормоните, се дължат и на студа, все едно ми е обелена кожата там. Изби ми и едно бледо петно между веждите - майка ми каза, че това ми било по рождение, но досега почти не ми е личало, дори не бях забелязала, че го имам. По едно време ми се показаха и 3-4 пъпки на гърба, а там никога не съм имала. Но от месец насам, да чукна на дърво, не съм напипвала такива. При мен много ефикасно действа крем Здраве - евтин и напълно безопасен, вечер, преди да легна, намазвам с него пъпката и на сутринта тя е изсъхнала.

Внимавайте как ходите по снега, има много заледени места. Очаква се и омекване на времето+дъжд, което е = на поледици. Аз пък точно в студа реших да се разхождам по-често - вчера пак навъртях сумати километраж. Но се чувствам добре, като се движа.

Иви, много се радвам, че си се успокоила.

Лек ден засега. Моят ден започна ужасно, вече 4 пъти плаках, дано вече съм си изплакала нещата и до края на деня да ми предстоят само положителни емоции.

# 110
Ayas, благодаря ти, но вероятно към 8-9-ти месец и моят корем ще е с обиколката на екватора Simple Smile Но каквото е - такова, да са живи и здрави само! А иначе да питам мамите, особено тези, които са имали близнаци - от 3 дни усещам, че Б1 стъпва здраво върху шийката на матката. И ако до вчера беше единично, то тази сутрин в офиса се засиня. Имах чувството, че скача върху батут и дори ме заболя. На мен са ми горили раничка на шийката и много добре познавам какво е усещането да я докосват по-силно. С една разходка из стаята всичко се оправи и спря. Но се чудя друго - да не би да бъркам и да съм усетила контракция, а не скачане? Някакви идеи????
Утре ще питам и доки по въпроса Simple Smile

Целувки и весел ден!!!!

# 111
Здравейте, момичета! За тези, които са получили лош резултат от БХС, моят не че е готов още, но доста изчетох, защото все нещо се притеснявах за бебето. Имах кървене в 7 седмица, лежах в болница и се наплаших повече. И все още съм на тръни. Та четох, че се прави генетична консултация с доц. Кременски, който ръководи генетиката в Майчин дом, и той също казва дали е препоръчителна амниоцентезата. А във форума пък четох историите на много майки, които също са имали съмнения, и са ходили за консултации при няколко лекари - обикновенно се препоръчват Марков, който включвал спешните случаи в графика си, независимо, че няма часове, Томова, Димитрова от "Фемина". И те в резултат на феталната също дават съвети какво да се прави. Ще ви стискам палци!

# 112
KaterinkaM, забравих да ти кажа, че на смиките коремчето ти е много малко и сладко и според мен изобщо няма изгледи поне мен да надминеш до края на бременността. Ако продължавам с тия темпове, може вкъщи да разбиваме и вратите, за да мога да минавам през тях  Laughing  Шегувам се, разбира се, надявам се да спра да качвам с тази бързина и нещата а станат по-нормални оттук нататък. Исках да те питам дали още ходиш на гимнастиката в Центъра за съвременни родители и ако да, в кои дни?

# 113
Днес си взех новия брой на СП.Моето бебе и аз- има една голяма статия, за лекарствата основните групи антибиотици, кои могат и кои не могат да се пият по време на бременност  и в кои седмици- единствените напълно безопасни антибиотици са ампицилин и пеницилин, всички останали носят накакви рискове за бебето!Вземете си го има и други интересни неща!

# 114
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ - СЛАДУРАНИ и от мен!

Днес бяхме на редовен преглед и съм толкова развълнуванааа......бебчето не спря да шава, да мърда с ръчички и крачета!
Аз съм във форма - и кръвно и килограми и другите му там работи!
Гледахме за пола - май ще съм в групата с мъжете, но нека да изчакаме и да не ме вкл. Иви в списъка, че не е сигурно на 100%
Четох ви внимателно за килограмите - АЗ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЪМ ПЪРВА В КЛАСАЦИЯТА: + 6.600 кг. Важното е да се чувстваме добре и да не прекаляваме с разни храни и всичко ще бъде наред момичета!

За всички, които са притеснени - като Иви - искам само да кажа - мислете позитивно! без нерви!

Аз днес съм много щастлива и исках да споделя с вас... Grinning

# 115
Здравейте,

За пъпките и аз на моменти имам, горе долу по 3-4 пъпки излизат на лицето, което си е направо ужасно. През пубертата имам максимум по 2-3. Аз ги "лекувам" с Nivea Bye-Bye spot.

Без да искам да плаша, но деца се раждат със Синдром на Даун без никакви външни признаци затова по време на ФМ. Наистина по-точна в това отношение е ранната ФМ. По отношение на амниоцентезата не се плашете толкова в последните близо 3 години няма случай на аборт вследствие на амниоцентеза. По рискова е хорион биопсията, защото се прави в по-ранна седмица, но ако се спазват всички препоръки, но не от българските сайтове, а от английските и американските след това рискове няма. Peace , а именно трябва да се лежи 3-4 дни след манипулацията, а през следващите 3 седмици никакво натоварване, стоене прав , а предимно лежане.

Но най-сигурно си остава консултацията с повече от един специалист. Така, че момичета, които чакате резултати, дори и да не са добри / не го пожелавам на никого/, направете консултация при втори и дори трети специалист и не се трревожете.

В предишните теми бях писала за диагнозите, които ми беше поставила доц. Димитрова, която работи в Майчин дом и МЦ Фемина в комбинажция с "безболезнения преглед" при нея и вече не съм склонна да вярвам само на един специалист. Naughty

Ив и Албена35- още веднъж не се притеснявайте Hug

# 116
Проверих си он-лайн резултатите от БХС-то:
Риск 1 :2051
Възрастов риск 1183
Обадих се на лекарката си тя каза, че това са напълно нормални стойности и няма място за притеснение, но аз все пак съм се шашнала. Sad

# 117
Здравейте мами, аз сега се връщам от преглед(по ЗК) и съм малко шашната още - при първото мерене ни изкара  по-малки, което ме втрещи, защото миналата седмица бях пак на ехограф (за БХС) и си бяхме точно, даже 1 ден напред..измери ни отново и каза, че всичко е наред..по BPD отговаря на 17г.с и 4 дни, а по FL на 17г.с. и 6 дни - (аз съм точно 18 г.с. днес)..Сега всичко ми трепери..а все още си чакам и резултата от БХС-то.

# 118
Франческа , щом докторката ти е казала че всико е ок , значи е така  Hug Успокой се  Hug

# 119
Вижте си резултатите от БХС-то он-лайн.
Има тази възможност, лично аз го направих.

Общи условия

Активация на акаунт