ЮНСКИ мами 2009! Тема №19

• 11 601
  • 279
  •   1
Отговори
# 90
ive надявам се всичко да се нареди!

на всички разбрали пола на бебоците честито надявам се в сряда и аз да го разбера нямам търпение вече Simple Smile
 за пъпките и аз имам много е гадно!мажех се със зинерит преди ми помагаше но сега изобщо и го спрях явно хормоните са по силни от лекарството

# 91
vanny_76 и аз вече незнам от кой отбор съм,защото един път ми казват момиче,после момче.Ще се разбере със сигурност след около 2-3 седмици,когато ще ходя на ФМ.
Честито на теб и Уникат!

И аз качих снимки на корема.

# 92
вече и моят корем е в албумчето Simple Smile С добре отбелязания чорапогащник и анцуг  Simple Smile

Днес беше голямо скачане в мен! И бяха на смяни - едното заспиваше и другото започваше  newsm53 Изумих се!!! При вас как е с ритничетата?  smile3535

baloni baloni baloni Честитоооо за   stork-boy stork-girl !!!

# 93
Katerinka M, за близнашка майка ми изглеждаш супер! Майка ми не си е виждала върха на обувките каквато и крачка да е направела /накрая на бременността си с братята ми/.

Моето сладурче ме ритка много нежно Simple Smile Мисля, че ще е добра душица. То и първото е едно херувимче, но мама все ядеше шоколад, та риташе безумно... Simple Smile и все си мислех дали не може да тръгне да излиза с такива ритници.

Аз пък днес звънях в 14та ДКЦ където е частния център на Янкова за ранна диагностика, за да попитам дали не трябва да си сменя деня за втора ФМ, след като лекарят последния път видя бебо с 1 1/2 до 2 седмици напред. Оттам ми казаха, че е добре да си остане така - 5 февруари, когато ще съм в 22 ра седмица по моето кръгло медицинско календарче, отчитащо по последна менструация.

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 22:51 от ayas

# 94
Добро утро...май съм пропуснала една тема. Много сте бързи.
Иви, и аз незнам какво да те посъветвам относно резултата. Моят е 1 от 75, но за лекуващия лекар. Аз съм си записала час за амнио на 19 в Майчин дом. Бях писала на доц. Димитрова и вчера получих отговор от нея, че резултатът ми е добър и няма нужда от амнио. Рискът ми за Даун синдром е 1 от 870, което според нея е нисък и сега съм в чуденка какво да правя. Този резултат за лекуващия лекар бил изчислен на база на години и т.н. и не бил толкова важен. Моят лекар иска да отида на втора консултация при Мазнейкова и дори вчера ме насмете, че съм писала на Димитрова... Sad Ама пусти страх...аз не можех до вчера да спя спокойно. Все пак имам две живи и здрави деца и не искам да поемам риск.
Стискам палци всичко да е наред при теб...

# 95
Добро утро на всички!
Пожелавам ви успешен и усмихнат ден.
Честито на узналите пола.
Албена и Иви дано при вас всичко е наред. Praynig

# 96
Добро утро и от мен!След малко съм на консултация, ако се обърне чудото, може и да разберем пола.после ще казвам Simple Smile

# 97
Здравейте Hug Hug Hug
Много пишете, не смогвам да ви следя Simple Smile
Иви и Албена, стискам палци всичко да е наред при вас Praynig
Сега се връщам да ви чета и после дано успея пак да мина. Усмихнат ден на всички Hug Hug Hug

# 98
Добро утро!

Иви,  стискам палци всичко да е наред и да не ти се налага да правиш амниоцентеза. А ако се наложи, прочети първо как протича и какви рискове има.
Аз отдавна съм си направила БХС в 13 седмица, но не си знам резултата, защото моята докторка е в болнични, но ако имаше нещо притеснително щеяха да ми се обадят до сега. А и тук не казват какъв е риска като стойност ами дали е наред или не.

Албена, стискам и на теб палци  Praynig! А какво стана с Бузанка? Май този понеделник щеше да си прави амнио?

Разгледах ви коремчетата, много са сладки и толкова добре са оформени, аз моя го намирам за много безформен и изглежа така все едно съм преяла.

Честито момченце на Уникат и момиченце на vanny_76!

# 99
Привет и от мен! Отдавна не съм писала - вчера се завърнах от моето дълго пътуване Добре съм, но ме притеснява малко това, че още не съм усетила бебето да рита. Възнамерявам да се присъединя към софийската среща на 17.01 от 13.00 в Макдоналдс в Mall of Sofia. Нали все още е такава уговорката (видях я в една от предишните теми).

Поздрави,
Св.

# 100
Благодаря на всички за подкрепата  Hug
Аз междувременно говорих с лекарката ми и с доктора, който ми прави ФМ. И двамата казаха че в последно време много са зачестили лошите резултати. Моята докторка каза че всяка трета бременна и идвала с лош БХС и направо звънна в лабораторията, вдигна им един панаир и каза че повече няма да изпраща никого. Също каза че е сигурна че нищо му няма на бебето. Тя и тази която ми даде резултата каза че е определен на база  възраст на детето, човешкия хормон и АТФ-то. Гънката не влизала в сметките  Shocked Докторът който ми прави ФМ и е един от двамата най-добри варненски специалисти каза че щом е казал че няма нищо притеснително ми дава 90 % гаранция че наистина е така.
Сега ще си събера мозъка и ще нанеса корекциите на първа страница, че виждам че има доста мами, които са разбрали пола на бебчетата си  Grinning
Лек ден на всички!

# 101
ivi_81 гънката я вземат предвид на ранния БХС. Затова той е с 80-90% вероятност. Късния е 60-70% максимум. Имайки предвид това и че е прогнозно изследване, а и това, което са ти казали лекарите дано се поуспокоиш, че това притеснение и неизвестност сигурно вече те побъркват. Това пък всяка трета бременна с лош резултат е наистина безумно.

# 102
Добро утро на всички ви!

Иви, радвам се, че си се успокоила, виж колко си права, и на мен така ми бяха казали, че един добър специалист по ФМ, би забелязал, ако детето е с Даун, сигурна съм, че при теб няма проблеми и ще си имаш напълно здраво детенце!Още преди да направя БХС, нали така се случи,че двама специалисти по ФМ ме гледаха, през един ден и двамата бяха категорични, че "това бебе със сигурност няма Даун", така, че довери се и на твоя лекар! Peace Hug

За пъпките, аз съм на периоди, като цяло съм доста опъпчена през тази бременност, дано до срещата в събота, да ми се скрият трите цицини на лицето, че са ужасни, а пък за гърба да не говоря, какъв ужас съм, по-зле и от пубертетско лице, и то пак са едни подкожни болящи  подутини Sick

Честито на всички узнали пола на бебенцата си!! Laughing

# 103
Аз също чух това че, вече доста често резултатите от БХС-то са лоши независимо от възрастта майката.
Лошото е, че така се шашкат бъдещите майки и обикновено си създават излишни тревоги.
Утре трябва да си взема резултатите от БХС-то и направо съм се шашнала.

Пъпки и аз имам от няколко дни, иначе кожата ми е изключително чиста, направо не мога да се търпя.... Sick

# 104
Добро утро и от мен

За пъпките и аз да споделя преди никога не съм имала но сега по лицето ми са избили и не само пъпки гадни червени ами и малко  по кафяви петна.Чувала съм че се получава когато бебо е момиче взимало от красотата на майката ама нашия бебо е юнак вижда се добре даже на снимката на 3 дето.
Консултирах се с дерматолог имаме един  приятел помага компресче с лайка и в никакъв случай стискане от компресите завехват и не остават беелези.Защото аз едвам ги търпя непрекъснато ги чоплех и чак ми ставаха като дупки по лицето.Сега е сравнително добре.Тези компреси се сварява чайче от 1 чаша водя и 3 лъжици лайка цвят от аптеката запарва се и докато е леко топличко поносимо са кожата се напоява памучна кърпичка и се слага на лицето докато изтине така 2 3 пъти.На мен много ми помага и е безвредно и приятно.

Общи условия

Активация на акаунт