Някои се кърмят вече, а останлите чакат ЯНУАРСКОТО човече:):):)

• 15 200
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
Кокосче, как успявате да качвате толкова с кърмене? Ние наддаваме между 20-30 грама на ден и педиатърката се опитва да ме накара да минем на АМ. Полагам много усилия, но вече се притеснявам дали кърмата ми му стига.

# 61
Angelviolet, Вики си е лаком и може би това дава отражение, също така се храни на 2 часа и половина, като се буди и нощем да яде. А и той има да наваксва, защото първите 2 седмици едва възвърна теглото си от раждането. Първата седмица вкъщи беше само +80гр. и педиатърката каза, че като е малък, няма сили да суче и да го държа само 5 мин на гърда, а после да дохранвам с шише с изцедена кърма. Така и не стана, защото като го дръпнех от гърдата се сърдеше, а после не искаше добавка и заспиваше. Отказах се от метода и си го държа колкото иска, като го вдигам да оригне посредата, когато пусне зърното. Най-сигурен признак, дали кърмата ти стига, е да видиш колко изцеждаш след като той се е нахранил. Така хем стимулираш лактацията, хем и знаеш дали има кърма или дърпа напразно. Пробвай това, заедно с по-често кърмене и може да има резултат. Успех!  Hug

# 62
Привет!
Ето ме и мен по късни доби.

Ралче, стискам ти палци.

Днес водихме Анна на пробно кърмене. Изяде 45 грама. Не е много. Наддала е 80 гр. за едната седмица откакто си е у дома. И това ми се струва малко, но засега си оставаме на кърма, няма да давам АМ. Педиатърката го отдава и на жълтеницата. Разбрахме се на 20-ти пак да я заведем за контролно теглене. Дотогава трябва да е наддала 150-200 гр.
Иначе Анна е по-добре, жълтеницата и намалява, според педиатърката видимо. Сравнително активна е. Даже засега няма да правим контролен тест на билирубина защото няма смисъл да я боцкат излишно и да я стресираме. Евентуално на 20-ти като я заведем ще се прецени в момента дали пак да и теглят кръв.
Тече и едното оченце, възпалило се е, незнайно от какво, мажа го с мехлемче. Сега пазя Калоян да не пламнат и неговите очи.
Днес даже и спах следобяд, голям кеф, сега съм като репичка. Отивам да си похапна и да си лягам, че малката лакомия няма да ми прости и тази нощ Heart Eyes

Аааа...купих си от българския чай за лактация, четох, че бил по-добър от този на Хип, утре ще докладвам. Сега ме чака една дозичка да ме зареди за нощните кърмения.

# 63
  • софия
Ето един линк за арниката http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=2034 И аз си купих но още не съм я почвала.

# 64
Добра вечер на родили и неродили!  Heart Eyes

Мен ме хвана ревливото състояние, дет се вика на мравката съм готова път да сторя и на роднините и до девето коляно, пък ако не искат ще се разрева.  Confused Голяма драма.

И аз съм в чуденка кърмата стига ли, добре ли наддава, пък и цикълът ни на хранене е тъкмо 1 час - хранене, изкарване на газове, хълцане, пълнене на памп и заспиване - баш 1 час. Ще трябва да се примиря и толкоз.  Thinking Е след 2 часа пак е мой ред, че дори нощем понякога и през час иска да се закачи за централите... Абе това дете хич не е като другото. А гърдата му излеле от устата и се събужда, оставя ли го в леглото и "куку аз съм тук, дай да ям пак".

А ето го и Матей

П.П. Уф това с изцеждането хич не ми се иска, а и подозирам, че след като дребусът е ял надали ще изцедя и капка. Та той виси по колкото си поиска средно 40 мин - 1 час. Уж реших да се водя по броя памперси дали му стига, ама утре ще се хвана да поцедя пък да видим.

Доника - баткото е любопитен, иска да го пипа, жал му е като се разплаче и му повтаря: "Не плачи, братче, Матейчо!", но ми се струва и стресиран от различната ситуация. Той спи в друга стая, не дава да го гушкам, пък мен сърцето ми се къса и затова компенсирам гнявейки безпомощния Мати.

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 23:38 от Lang

# 65
Ланг, дала си линк към формата за вход във фейсбуука, а не към снимките Simple Smile

Калоян пък яко ни пили нервите, опитва се всячески да е център на внимание, което е разбираемо, но с баща му вече сме на предела на силите си. Той или ще влиза в час или....незнам и аз.

Отсега изпадам в ужас от момента, в който ще остана сама с двете деца. Просто Калоян НЕ СЛУША, незнам вече как да се разправям с него...

# 66
Добро утро!

Аз пак съм от ранобудните. Този път станах преди малкия, че да мога да се помотам, изкъпя и т.н. преди да се е събудил, че после може и да не ме остави.

Ланг и ние по един час ядем някой път, ама аз вхех да го махам като видя, че не яде, а само си суче, че то ми писна нон-стоп да ми виси на гърдите, а и педито така ме посъветва.

Копривке, и аз си купих от българския чай за лактация. От два дни го пия, ефектът му е същия като на този на Хип, но цената му е 1 лв. Много е вкусен. Аз забелязвам, че ако не съм си починала и наспала, каквото и да ям и да пия, кърмата ми е много малко. На всичкото отгоре едната ми гърда пуска много повече от другата (почти двойно). Назнам дали е нормално това. ко

Кокосче, браво на малкият Вики. Той явно иска да стане голям мъж.

Хайде лек и приятен ден на всички!

# 67
Добро утро, и ние вече сме си у нас.
Всъщност се прибрахме още вчера, но не ми остана време да се разпиша и тук.
Значи- тръгнах аз в петък за редовния си преглед в Пловдив, който беше за 19 часа, влизам при доктора и той докато се събличам взе да ми обяснява как не можело толкова рано да ми индуцира раждане, че не било нормално и т.н. и се качвам аз на стола, доктора ме преглежда, преглъща шумно и ми вика- ти ще раждаш, още сега отивай в Селена да те приемат и така. Добре, че си тръгнах с торбичката аз. Имах разкритие 4 см, шийката скъсена на 80%. Премери бебето- изкара го 3200 /10 дена преди това беше 3350/ по УЗИ, може и да е почнало да сваля тези дни. Отидох, приеха ме, настаниха ме в стая, дойде после доктора- уточнихме, че няма да правим нищо, освен ако не тръгне през нощта.
Естествено няма да ви казвам, че не съм спала цяла вечер, сутринта ми направиха клизма и чаках да дойде доктора. Исках поне едно кафе да изпия, ама не ми дадоха и аз се разревах от напрежение вече. Да не говорим, че не бях яла /от предния ден само на една салата бях/ и вече взе да ми пристъргва. Дойде доктора, приведоха ме в предродилна, към 8:30 ми пукна мехура, разкритието беше вече 6 см. Извикаха и анестезиолог, сложи ми епидуралния катетър. Аз в случая нямах особена нужда от него, разкритието ми вървеше, а аз нямах ефективни контракции, чак се шашнаха с мен. Сложиха ме на солев разтвор, в който по едно време сложиха и ампула окситоцин, който вече предизвика яки контракции и много бързо се стигна до напъните, този път поради късия период на обезболяване доста ги усещах, с предното раждане не бяха толкова интензивни. Нашият татко този път реши да влезе в родилна зала, точно го вкараха и викам на доктора- повече не мога, ще раждам. Преглежда той- верно вика се местим. Влязохме в родилна, и там малко повечко се помъчих, доста си ме наболяваха напъните, наложи се пак да ме срежат, защото бебето тръгна за разкъсва шийката, този път не зная колко време продължиха напъните, но в крайна сметка доста бързо ще да е било, таткото не се усети много много какво става. Роди се бебето, дадоха на таткото да пререже пъпната връв, обаче аз нещо съм изкървила и веднага го изведоха, на мен ми сложиха лидокаин и доктора ме кюртира, че пъпната връв не била правилно закрепена и имало остатъци в матката. След това ме заши, пооправи и предната епиозотомия, имам 2 шева на шийката, външните не зная колко са точно. Преместиха ме после в следродилна, таткото ни беше там, доведоха и Преслава, аз веднага я сложих на гърда и тя си засука милата, има страхотен сукателен рефлекс.
Надявам се не съм и отегчила с разказа си. Дай Боже на всички такива раждания и дано имате моя късмет да се познавате с такива страхотни лекари като моите.

# 68
  • София
Мини добре дошла!

Честито и на всички нови мами! Да са ви сладки и усмихнати бебоците!

Копривке, ситуацията която описваш с Калоян ми е напълно позната.  С бебето се държи прекрасно, но с мен беше направо ужасен. И започваше да става най-лош, когато гушнех Рая да я храня.  Една вечер го попитах "Ти сърдиш ли се че гушкам Рая" и той без да се замисли ми отговори, че се сърди. От тогава всяка вечер обяснявам, че и Рая ми е детенце и има нужда от мен , да я нахраня, защото тя не е голяма като него и не може сама.  Отделям му време вечер само за него, четем приказки, редим пъзели. Станах и по снизходителна и избягвам да му се карам, действам с манипулиране. Като не ме слуша, когато го помоля нещо му казвам, че следващия път когато той ме помоли нещо и аз ще действам като него. И засега има ефект, ама да видим до кога. Така че не се притеснявай, а и Калоян е по-голям и по-бързо ще се ориентира в новата ситуация. Малко повече търпение, че и за тях си е голям шок появата на малките сестрички.

За бивацина някой беше писал, че го нямало вече, аз купувах скоро, така че може просто да не са имали в момента.

Аз отивам да поспинкам още малко, че нещо взе да ми идва нанагорно това недоспиване.

# 69
Мами дали има някоя от Вас която да е родила в Токуда или да мисли да ражда там?

# 70
Добро утро,

Мини, добре дошла! Да ти е жива и здрава малката кукла!
Чакаме снимки.

Аз от днес спрях баткото от градина, притесних се заради грипната епидемия която се очаква. Той не ми пречи, а и той е много развълнуван от предстоящата поява на бебето.
Утре съм за последно на лекар и после на анестезиолог.

# 71
sunshain_smile, азраждах в Токуда. Много съм доволна, въпреки че отидох инцидентно и никога преси това не бях стъпвала там.

# 72
Mini  Hug
Sladur4esta, ти откъде купуваш БГ лактогонния чай, че моят мъж обиколи сума аптеки Младост-Дървеница и го намери само на едно място (и то последната бройка)  newsm78
По-нататък ще те питам и за добър фризьор в района, ама надали скоро ще стигна до него...
Днес ще идва педи да види Петя, дано всичко е наред  Praynig

# 73
Запис от мен в новата темичка!!Термин-27.1.,чакаме малка принцеска скоро да изгрее!!!!

# 74
barboran4e, лактогонния чай го купувам от една аптека в Младост 4 срещу Фантастико.

Общи условия

Активация на акаунт