СНБМ - инициативи - 26 част

• 81 801
  • 637
  •   1
Отговори
# 450
# 451
  • София
Извинявайте, че се меся в темата, но да ви попитам - ще има ли протести, по-специално в София? В много други градове имаше, но за СФ нямаше инфо. Благодаря! Hug

# 452
  • София
Темата е отворена, т. е. всички потребители, спазващи правилата на форума, са свободни да пишат в нея  Wink На въпроса - СНБМ засега не планира организирането на протест в София или други градове. Подкрепихме протеста на варненските майки, но не ние бяхме в основата, те сами си се организираха  Peace

# 453
  • София
Благодаря много!  Hug

# 454
Съжалявам, от доста време не влизам вече, от половин час търся подходяща тема, та тук ми се стори най-удобно да напомня за варненските майки, че във вторник, 03.06, в 18.30 ще има протест пред Община Варна във връзка със застрояването на Морската Градина. Ето тук можете да намерите плакат за принтиране или споделяне сред приятелите си http://imageshack.us/photo/my-images/717/protestposter0101.jpg

Ще помоля всяка варненска майка, която пише в някакви варненски теми да сподели, аз поне не успях да открия обща отчетна за Варна, благодаря Ви!

# 455
Майчета, настоящи и бъдещи - БЯСНА СЪМ!!!! Защото 2013 г е изборна година и естествено демагогията повелява да се увеличат пенсиите. Такаа, майчинските отново остават на 240лв и при плануваното увеличение и на минималната работна заплата. Това не е държава, тъй като не мисли за бъдещето си. Прилагам линк към новината. #2gunfire #2gunfire #2gunfire http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=971334

# 456
  • София
Да, и ние сме бесни  Twisted Evil В Нова говориха досега по въпроса...

# 457
Ако сдружението организира протести, аз бих се включила за София, вероятно и всички майки от подфорумите ще се включат. Наистина е безобразие.
За София съм възмутена и от липсата на места в детските градини. Първо няма места, второ майчинството втората година е под минималната заплата и трето пак няма места, а третата година не се плаща. Аз не искам да стоя три години у дома, искам да работя, но като няма кой да ми гледа детето, няма места в държавните детски градини и няма средства за частна детска градина аз как да се върна на работа?!! Възмутена съм и от това, че има масово безработни родители, чиито деца посещават детски градини. При недостиг на места, би трябвало да се стимулират хората, които работят и които искат да работят  ooooh!

# 458
Абсолютно заставам зад мнението на anbibian. Целият ЕС в това число още по-силно България има демографска криза. Населението е застаряващо. Пенсионерите стават все повече, а пенсиите скоро ще са непосилната издръжка на нашето общество за жалост. Варианта на една държава е да подходи държавнически и да стимулира раждаемостта. А какво става у нас???? Първо направиха 2 години назад да се гледат доходите - това ок. Второ - увеличиха веднъж мин. работна заплата - майчинските НЕ. И сега тази новина......Липсата на място в яслите и градините е основен проблем пред всяко семейство. Липсата на каквито и да е социални  придобивки за семейства с две или повече деца също. И какво излиза - че е най-добре да съм ромка - с многодетно семейство - да не работя - и ще имам приходи около 1000лв както изчислиха преди време по една национална тв. Нооо такава държава ли искаме - с неграмотни хрантутници?! Сто процента съм ЗА подписки, бойкот и протест!

# 459
rain008   smile3501!  Абсолютно съм съгласна с поста ти! newsm10  Все още се надявам, че и протестите на майките могат да бъдат успешни (не само тези на митничари, полицаи, военни...)

# 460
  • София
То за можене - може, пример: едната година високоплатено майчинство (с дъщеря ми беше 3 месеца, после мина през 9 и така). Ако не бяха протестите на майките през 2008 г. и СНБМ него определено нямаше да го има  Wink

Ще съм благодарна, ако някой попадне някъде на проектозакона за бюджета на ДОО през 2013 г., да даде линк. Още не е публикуван официално за обществено обсъждане (поне вчера не беше), там се регламентира размерът на обезщетението през втората година  Hug

# 461
  • София
Вече и официално - още в Законопроекта за ДБ (от сайта на МФ):

Цитат
с. 125 (45): "запазен размер на обезщетението за отглеждане на малко дете от една до две
годишна възраст - 240 лв."
  Twisted Evil

# 462
В такъв случай предлагам да направим протест пред Народното събрание или Министерство на финансите като връчим по един памперс на депутатите щото вече се наакаха!!!

# 463
# 464
Ако организирате протести, аз ще съм там и ще агитирам майките с връстници на дъщеря ми и тези от квартала да се присъединят.
Помня, че пак имаше интервюта и писмо до министър-председателят, когато срокът за изчисляване на обезщетението до 410я ден стана 2 години, но те въобще не реагираха на подобен вид натиск.
Не мисля, че и този път ще има реакция, освен ако както казва rain008 не им връчим по един памперс  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт