СНБМ - инициативи - 26 част

• 82 386
  • 637
  •   1
Отговори
# 525
Дано да има хора, които да дойдат на протест, а не само да си чешем езиците тук. АЗ със сигурност ще съм там, за другите не гарантирам. Дано да не сме само 2-3 майки, че това би значело единствено, че сме мнооого доволни от положението и то ще остане такова още 100 години!

# 526
  • СОФИЯ
Спящата и това, което правите е достатъчно  Hug

Явно не се възприема така.
Ако съберат хора пред НДК, както писаха във ФБ не виждам какъв резултат ще се постигне. Шествие не планират. Формулирани писмения искания нямат. Институциите могат да откажат диалог чисто формално - не са НПО, с кого от протестиращите да контактуват.

Дай да отидем, пък какво? Ще ни бият с палки ли? Ако това се случи поне можем да осъдим държавата за нанесени физически и морални щети - да посягат на майки с деца! Вече сме толкова озверели, че и на вериги да ни сложат, ще ги скъсаме!

Когато се предприема подобно нещо и то толкова мащабно като замисъл (за всички градове), нещата тр добре да се планират. Тр да си наясно къде, какво и как се прави. След това се организират хората и се разпространява. Така мисля аз. В момента се върви по обратния ред. Съжалявам ако звуча песимистично. Мн ще се радвам да не се окажа права.

# 527
Аз викам да отидем пък майната му на реда! Важното е да се покажем, че ни има и че не сме съгласни със сегашното положение!

# 528
# 529
  • София
Да, и аз мисля да отида, но кога и къде - 12 или 17 часа (според мене трябва да е в 12, както е в другите градове). Пред НС, СО, НДК, МТСП или МФ?

# 530
  • СОФИЯ
Аз викам да отидем пък майната му на реда! Важното е да се покажем, че ни има и че не сме съгласни със сегашното положение!

Как така "майната му на реда". Не съм съгласна. И никак не ми звучи добре за майки, които отстояват права.

# 531
  • СОФИЯ
НАРЕДБА № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична голяма община

Чл. 19. Организаторите на събрание, митинг или манифестация, разгласяват провеждането им след изтичането на 24 часа от уведомлението, ако в този срок не е наложена забраната по чл. 12, ал. 3 от ЗСММ.

# 532
Въпреки, че се запалихме по идеята за протест наистина организацията е важна. Четейки Наредба №1 на Столичен Общински Съвет относно провеждането на митинги и т.н. в глава пета има и точка №(5) Организаторите на проявата заплащат такса, когато това е предвидено в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, предоставяни от Столична община.  както и точка №(2) Заявленията за провеждане на масови прояви по ал. 1 и ал.2, се подават най-малко 7 работни дни преди началото на мероприятието.
По точка 5 кой ще се ангажира да внесе ако има изискване за това определена сума. А по т. 2 точно днес е крайният срок за подаване на заявление за провеждането и случването на митинг.

# 533
E ние ще правим протест, не митинг, манифестация или събрание.
А може да забранят да правим протест. Тогава какво?
А такса не може ли да се внесе и по-късно? Не вярвам да откажат пари и тогава. Но според мен, ако отидем, няма да ни спрат. Не съм от организаторите и дори не знам кои са, но съм напълно съгласна с идеята им. Хубаво е, че най-после някой реши да действа!!

# 534
  • СОФИЯ
Протестът си е точно митинг, а шествието = манифестация.
Организаторите тр най-напред внимателно да изчетат Закона за събранията, митингите и манифестациите и Наредба № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична голяма община - чл.17 и следващите. В другите градове съответните общински съвети също вероятно са приели подобни наредби. Трябва да са наясно със задълженията и отговорностите си.
Уведомлението има задължителни реквизити. Ако се подаде от ФЛ има голяма вероятност да откажат. Пак казвам, в случая се върви по обратния ред. Съжалявам, че никой от организаторите не се свърза с нас поне по тел.

# 535
Aми то така стана, че който разбира не действа, затова действа който не разбира.

# 536
  • СОФИЯ
Aми то така стана, че който разбира не действа, затова действа който не разбира.

Действаме, съобразно взетите решения от членовете на сдружението. Протест на 22.10 не е предвиждан. Ако се вземе решение за протест, най-удачно по мое мнение е м/у двете четения на бюджета в зала.

"затова действа който не разбира" - много разумно...и резултат съответно няма, което напълно устройва тези, от които зависи решаването на проблема.

# 537
АМи хайде тогава, направете го тези дето разбирате.

# 538
Ама в крайна сметка не разбирам, този протест от СНБМ ли се организира, и въобще СНБМ подкрепя ли протеста?

# 539
Ми май отговорът е не и по двата въпроса. Организаторите ги няма да напишат и 1 ред, но според мен протест трябва да има, пък ако ще и да не е съвсем в реда на нещата. Пък ако трябва след него и втори да се направи, както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт