СНБМ - инициативи - 26 част

• 82 389
  • 637
  •   1
Отговори
# 510
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/581625_53 … 9_587465899_n.jpg

Това решено ли е и легитимно ли е? Ако е така по-добре да бъде разпространено и в отчетните теми, тъй като там майките също са настроени анти новия бюджет. Ако за София има някаква организация мисля, че може да има и по отговорник към всяка отчетна тема за броя на хората, които ще се присъединят. Просто за някаква координация. Тази седмица времето определено е подходящо за протест, но за следващата седмица незнам.

# 511
  • София
СНБМ не е организаторът, но със Саня мислим да ходим  Peace За мене ще стане легитимно, когато организаторките по места си извадят съответните разрешителни - там ще са посочени часа и мястото. Аз за Сф досега съм чула 2 часа - 12 и 17 h и три места - НС, СО и шествие... Ето това е събитието във ФБ.

# 512
Супер. Отивам. Ще кажа и на майките в парка - т.е парка около Обредния дом на Красно село. Колкото повече, толкова повече Wink

# 513
  • СОФИЯ
rain008, споделих идеята ти за памперсите http://www.tvplus.bg/index.php?p=news&c=1&id=13713 в СНБМ много я харесахме!

За протеста си казах мнението в групата на СНБМ във ФБ. Има ограничения за сградите на НС, МС и Президентството. Идеята да е пред СО не е удачна, те нямат нищо общо с двата законопроекта. Не знам доколко и денят е удачно избран - работен ден, мн работещи няма да успеят да дойдат, др ще имат ангажименти с по-големите деца. Има вариант и от СО да откажат - случвало се е. До 22.10 законопроектите няма да са минали през ресорните комисии. Ако се организират обаче аз лично имам намерение да отида.

# 514
Радвам се, че ви е харесала идеята - от мен имате един пакет памперси около 60 бр. Wink Размера смятам няма значение  Laughing За получаването ще се уточним допълнително.  Относно деня -  да, права си, че в делничен ден е кофти - още повече понеделник. Но може би пък тъкмо затова може да има по-голям отзвук - медиен и обществен - щото всички виждаме силния ПР на управляващите. СО наистина няма отношение по законопроекта що се касае бюджета, пък и така ще се раздвои протеста. Но пък майките извън София трудно биха успяли да дойдат до парламента. Дано нямаме спънки относно разрешенията. Ако не ще напрравим както във Варна спасиха Морската градина - Алея 1 - ще пресичаме постоянно на пешеходна пред НС. Wink Това няма как да ни го забранят.

# 515
  • СОФИЯ
За медийното отразяване - напротив, през почивните дни има по-малко новини и е по-вероятно да е централна новина. Все още няма разрешения и не е късно денят да се промени, решението разбира се си го взимат организаторите.
Съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите, те имат и различни отговорности. По спомен съгласно др нормативен акт тр да осигурят и присъствие на лекар - поне ние сме осигурявали при мероприятия на СНБМ.

# 516
Ясно. Ок. Аз съм на линия както и да се реши.

# 517
Аз съм там, ако се организира със сигурност.
СНБМ вие не може ли да подкрепите организаторите на протеста, вероятно имате повече опит в организирането на подобни мероприятия  Praynig

# 518
  • София
anbibian, аз лично ги подкрепям с каквото мога - давам линкове към бланки, закони за митингите, обяснявам как се вади разрешително на жени от различни градове, но не можем да рискуваме името на СНБМ с официална подкрепа - представи се, че в някой град организаторите се окажат партийни активисти напр., в доста неприятна ситуация ще изпаднем...

# 519
Eвалата! Браво! Най-после да се премине към действие!  smile3501

# 520
  • СОФИЯ
Аз имам сериозни притеснения. Организаторите явно не познават нормативната уредба. Другите си притеснения ги споделих по-горе. Не е коректно да пуснеш събитие във ФБ и след това да търсиш помощ за цялостната организация от А до Я. Във ФБ им предложих да се срещнем, контактите ни ги има на сайта на СНБМ. До сега никой не ни е потърсил. Контактът е само виртуален.

# 521
Спящата и това, което правите е достатъчно  Hug

# 522
  • СОФИЯ

Явно не се възприема така.
Ако съберат хора пред НДК, както писаха във ФБ не виждам какъв резултат ще се постигне. Шествие не планират. Формулирани писмения искания нямат. Институциите могат да откажат диалог чисто формално - не са НПО, с кого от протестиращите да контактуват.

# 523

Явно не се възприема така.
Ако съберат хора пред НДК, както писаха във ФБ не виждам какъв резултат ще се постигне. Шествие не планират. Формулирани писмения искания нямат. Институциите могат да откажат диалог чисто формално - не са НПО, с кого от протестиращите да контактуват.

Дай да отидем, пък какво? Ще ни бият с палки ли? Ако това се случи поне можем да осъдим държавата за нанесени физически и морални щети - да посягат на майки с деца! Вече сме толкова озверели, че и на вериги да ни сложат, ще ги скъсаме!

# 524
  • София
А, HAPPY_QUEEN, аз не вярвам български полицай да вдигне палка срещу българска майка... Но, за да постигнем нещо обаче, трябва да сме по-сериозни. За мене, ако се намерят жени, к. да извадят разрешителните по места, това означава, че ще има и достатъчно на брой мотивирани жени, а и мъже  Wink , к. да излязат на протест...

Общи условия

Активация на акаунт