СНБМ - инициативи - 26 част

• 82 647
  • 637
  •   1
Отговори
# 495
  • СОФИЯ
http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestvo/danchni-oblekcheniya-za-ro … -semeistvoto.html

надявам се утре в сутрешния блок да имам възможност да кажа повече

# 496
  • СОФИЯ
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-10-09&article=426917

Докога ще въртят тази плоча, че БГ е с най-дългото високоплатено майчинство в ЕС - това просто НЕ Е ВЯРНО! Официалните данни го показват.

# 497

Докога ще въртят тази плоча, че БГ е с най-дългото високоплатено майчинство в ЕС - това просто НЕ Е ВЯРНО! Официалните данни го показват.
Не знам как не ги е срам  ooooh!

# 498
  • София

Не знам как не ги е срам  ooooh!

Разпечатала съм си таблица, к. правих още мин. г.  с данните от сайта на ЕК и си подчертавам. Мисля да цитирам утре в Дарик поименно страните с по-дълго "майчинство" в ЕС  Peace

# 499
Супер си  Hug Добре, че има хора като теб, които се борят за всички ни   bouquet

# 500
Извинявам се че влизам така в темата, ама защо трябва да има праг от тези 350лв. от член на семейството. Омръзна ми все да ме дискриминират. Детски надбавки не получавам именно поради тази причина, че си плащам редовно и  реално всички данъци.Факт е, че аз явно съм много богата с 1100лв чист доход  за 4членно семейство и затова не получавам, а лично моят работодател  всеки месец се реди за тях. Знам за доста такива случай. Да не говорим ,че повечето млади семейства имат кредити за жилища и от там още повече им спада нивото на жизнен стандарт. Както и да е аз съм с вас. Ще се радвам ако издействате нещо. Ако се стигне до протести бих се включила.

П.с. Ако знаете да има майка която да е осъдила държавата за дискриминация относно детските надбавки моля пишете ми на лични, та и аз да я последвам.

# 501
  • София
teta014, абсолютно съм съгласна с тебе  Peace Становището на СНБМ винаги е било, че при липсата на семейно подоходно облагане, детските надбавки следва да са за всички деца.

# 502
Да, за детските надбавки ми прави впечатление, че не е като преди да се разделя на член на семейството, а сумата е обща за цялото семейство, независимо колко члена има в него - може да са 2-3 или 4-5-6 - няма значение. Това ми се струва абсурдно понеже не е едно да са 2-3 или 5-6 с еднакви доходи.  newsm78

# 503
И аз ще следя темата с интерес, и ако се организира протест ще се включим с дребния. И на мен ми омръзна майките и малките деца да са последната дупка на кавала в тази държава. Ситуацията, при която точно неработещите получават най-различни облаги, а работещите видите ли трябвало да взимат ниско майчинство за да бъдат стимулирани да се върнат на работа е направо абсурдна. Хем няма достатъчно места в общинските заведения, хем таксите на частните са абсолютно непосилно за повечето семейства, хем трябва майките да си зарежат децата за тичат да плащат осигуровки без да е ясно защо.Значи за държавата е излишен лукс майката да си гледа детето до 2 години, но не е излишен лукс да плащат какви ли не надбавки на разни там професионално висящи пред социалните служби, да не споменавам от коя част на населението. Оставам с все по-дълбокото убеждение, че като цяло май аз, децата ми и семейството ми сме излишни на тази държава, което за съжаление за пореден път ме навежда на мисълта дали да не потърсим с таткото друга старана, в която малките деца се приемат като богатството на обществото.

# 504
  • София
За какво по-точно става въпрос за БТВ? Аз съм с две бебета на 1,2 год. Ако мога да помогна с нещо - насреща съм Simple Smile

Ако още си навита, от БТВ търсят за утре майка с 2 деца  Peace Мама САННЯ може да даде повече подробности...

Ако има и други майки с 2 деца - моля да се чувстват и те попитани дали искат утре да разкажат пред камера на БТВ как се разпределя семеен бюджет  Peace Аз вече съм на прага на силите си, децата ме заразиха, а и бебето още не е добре и не го извеждам, пък и ме свързват автоматично със СНБМ, което май е по-скоро нежелателно в случая. Тук са отразили част от интервюто ми за Дарик.

# 505
Току що чух по новините, че майчинството остава 240 лв. Вярно ли е това? Окончателно ли е? Аз ли нещо не съм разбрала?

# 506
  • СОФИЯ
Току що чух по новините, че майчинството остава 240 лв. Вярно ли е това? Окончателно ли е? Аз ли нещо не съм разбрала?

окончателно ще е след като ЗДБРБ и ЗБДОО влязат в сила. Още не, но при тези тиквеници е достатъчно вероятно. Примиряваме ли се с предложенията

# 507
Аз НЕ съм съгласна. Искам достойно майчинство, искам да остана тук в тази страна - моята родина, искам тук да отгледам сина си. Искам да мога да му осигуря спокойно и щастливо детство.Едва ли съм единствената.....Но ако управляващите очакват да мълчим за да им мине номера - мисля да ги лишим от този комфорт.

# 508
Изроди! Не стига, че тези 240лв са крайно недостатъчни за каквото и да е, а и според новите данни са под прага на бедността  #Cussing out

# 509
Ама дайте да организираме някакъв протест, по възможност повече хора да дойдат на него. С това писане по форумите не виждам да има много ефект. А най-лошото е, че някои майки са против това, за което се борим. Не мога да разбера някои хора, но трябва да намерим достатъчно хора в наша подкрепа и да излезем на улиците да ни видят. Трябва да се направи някакъв протест, определено.

Общи условия

Активация на акаунт