Отговори
# 105
Фокси Няма да се страхуваш.  Нали си мъжка майка.  Всичко ще е добре.  Бебетата гледам вървят много добре и дано да постоят още малко в мама.  Но каквото и да стане, те са готови да се срещнат с мама и тати.   Hug
Не се притеснявай за бебчо.  Това няма да помогне, изчакай да видиш какво ще стане като излезе.  Знам, че е лесно да се каже, но излишни тревоги сега не ти трябват.  Нали са здрави с 10 пръстчета и 2 крачета  Flutter 
Всичко ще мине добре.

Едно поздравче за вас с моя любима песен http://www.youtube.com/watch?v=OebIj9XYleM

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 09:10 от Албена13

# 106
  • Стара Загора
Фокси,не се притеснявай,случва се при момченцата (ама че съм ,то при момиченцата не може  hahaha) понякога.До колкото знам не е страшно ,напротив  Peace
Малееее,не стига ,че не е спряла да ме рита ами взе и да хълца  Crazy Joy
Каква е  тази пудра на Weleda?В Стара Загора не съм виждала такава козметика  Rolling Eyes А дали може да се купи по интернет ? Вчера разглеждах козметиката на Клоран ,много ми я похвалиха ,та сега се чудя Bubchen или Клоран  newsm78.Освен това моята братовчедка ми похвали едно кремче на Excipial  за бебешки дупита ,нещо страхотно е -швейцарска козметика -струва около 10 лв даже и по-малко ,но е голямо количество -200-250 мл. ,продава се само в аптеките,та мисля да го купя и него.

# 107
zabche Ето това е пудрата.

# 108
  • София
Добро утро, момичета!

Фокси, за раждането не се притеснявай - юнаците са вече големи.  Hug Всеки ден само ще е от полза за тях, така че слушай доки и стискай кълки. А за темите - ще се справяме някакси с общи усилия. Това, черажденето може да е всеки един момент, важи вече за всяка една от нас  Laughing Добре е, че поне до сега устискахме  Mr. Green
Carbo, да са ти честити розовите гащи! И честити сини на iveto_1979!

Да се отчета след вчерашния преглед: бебчо е добре и расте - изкараха го около 3кг, тоновете му са супер, не спря да рита през цялото време   Joy, само където си е седнал на дупето и май няма намерение да се обръща  newsm78 - та и аз се очертава да бъда в групата със секцио, но каквото такова. Доки не ми каза степента на плацентата, но каза че е супер и може да изкара до края. А магнезият ще пия го още няколко дена /докато ми свърши опаковката/ и вече го спирам.

За протокола - секцио при д-р Илиева, болница ВИТА, датата евентуално днес ще се разбере.

Като гледам и днес не е за излизане /поне в София/ - и като вчера е мъгла и студ. Остава ни да си лафим тук  Laughing
Лек ден от мене!  Hug Hug Hug

# 109
  • Стара Загора
Албенка благодаря ти   love001 Сега се разрових из нета и видях,че в Ст.Загора се предлагат в 2 аптеки и ще се раходя до там да видя дали има и пудрата  Simple Smile

# 110
Албенка благодаря ти   love001 Сега се разрових из нета и видях,че в Ст.Загора се предлагат в 2 аптеки и ще се раходя до там да видя дали има и пудрата  Simple Smile
И аз ще отида да я търся днес.  Няколко човека ми я препоръчаха.  Не би трябвало да е скъпа.  Ползва се също за ранички, изгорено, обелени колена  Rolling Eyes и разни подобни.  Така, че ще влезе в употреба.

# 111
Минавам само на бързо, че съм на доктор, стискайте палци, че с тези тонове и тази пъпна връв #Crazy
Честити сини гащи на ивето!
Фокси, ти на мен ми каза да не се притеснявам, така че ГОРЕ ГЛАВАТА - с усмивка и спокойствие всичко ще се нареди както трябва, стискаме ти палци! А за проблема с тестисчето - по-добре, че са го видяли навреме и кат #Crazyо предупредиш доки, той ще нап #Crazyрави всичко необходимо, за да го оправи! Важно е да мислим положително!(кой го казва, а newsm78)
 Hug  bouquet за   bouquetвсички, като се върна ще дам отчет!

# 112
  • София
И сега нашата ОГРОМНА чуденка... дали да е:
Мария, Елица, Зорница, Елеонора, Белослава или Валерия... По принцип последните две са с най-много шансове.... но застреляй ме - не мога да реша...
Кажете си вашите мнения, моля... то не че ще ми помогнат особено в решението... но поне може някое име да отпадне...

Ей, carbo, aма голяма късметлийка си, момиченце искаше, момиченце излезе:))) Да ти е живо и здраво, честити розови гащи:))) Аз за именцата да си кажа, затова съм ти цитирала поста, че да не забравя някое докато пиша, подреждам ги така:
1. Валерия
2. Зорница
3. Елица
4. Белослава
5. Елеонора
6. Мария

Дарима, аз не съм Карбо, ама ще ти отговоря, че тя нали каза, че ще влиза по-рядко вече, узнаха пола на детенцето така да се каже 'насилствено', беше ходила извънредно на някакъв преглед и въпреки, че изрично беше предупредила лекаря, че не иска да знае пола, той им го беше казал, много тъпо, ама нищо де, да е жива и здрава малката госпожица, пък каквото станало, станало:)

Фокси, милооо, стискам палци, ще лежиш и ще почиваш както е казал доки и докогато устискате, дотогава, няма страшно, мойта лекарка казваше, че откакто бебето стане килограм и половина, вече няма проблем, в днешно време много добре гледали малки бебета в болниците, а твоите са си вече големи, ще поседят разбира се няколко дни в кувьозче, ама няма страшно, то е защото са родени по-рано, моята племеница се роди 3 седмици преди термин, наложи се секцио, постоя няколко дни в кувьоз и я изписаха, тя беше и много мъничка, ама да знаеш сега как расте, и на ръст и на килограми си минава връстниците, той брат ми е 1,93 та й е ген, ама няма проблем с килограмчетата, да знаеш:)

Честити сини гащи, адашке, да ти е живо и здраво бебочето и леко раждане, на теб и на всички нас тук, че май, май сме вече доста близо:)))

Някой пита коя ли мама ще открие сезона, на мен ми се струва, че имаше мама със секцио планово за 19ти, ако няма нищо против ще си я оставим първа, пък ние да си почакаме поне до след това, аз например влизам в 38 г.с. на 21ви или нещо такова, така че поне дотогава дано устискам:)

За водичката по време на раждане, четох някъде, че вода не се дава, а ти мокрят устните с памук, ако си много жадна, не си спомням причината, обаче.

Леле, колко мами се събрахте да раждате секцио между 27ми и 30ти, ако нашия бебчо реши да излиза по-рано може и аз да се присъединя към компанията, не знам във ВИП-а дали слагат секцио и нормално раждане смесено, ама ако не, ще си ходим на гости, кой до колкото може да ходи де, шегувам се, малко за избиване на напрежението:)

hetera, нашите термини доколкото си спомням бяха през 1 ден, твоя май на 9ти беше, та като и ти си естествено раждане в Т.К. може пък ние да си се засечем там, кой знае:)

Пате, стискам палци за прегледа, дано тоновете са добри и с пъпната връв всичко е наред, да пишеш после:)

# 113
Благодаря за подкрепата Hug Е,не съм се параноясала все още,а за тестисчето все пак доктора ми каза,че е поправимо.Важното е да се реагира на момента,защото после ставало по-сложно.Не че няма се оправи...Дано да попадна на кадърни лекари,които ще ме оперират,та да си свършат добре работата.Ето затова исках да съм си при него до края и той да си ми извърши операцията,ама пусто му,защо взимат толкова пари в тая "Селена" ooooh!
Сега отивам да си правя изследванията за операцията,че единствено знам,че съм алергична към парацетамол.Представяте ли си сега да ми кажат,че операция не може да ми се прави,защото..еди какво си... Mr. Green Шегувам се естествено...Аз преминавам отвреме навреме от едната крайност в другата.Вместо да се притеснявам, на мене ми става някакво лудо такова...
Пате,мога само да се радвам,че съм заразила дори и тебе с положителното ми мислене Hug Успех на прегледа!!!

# 114
Запис + добрютро от мен.
Много ми е хубаво когато влезна сутрин в темата и видя, че все още не се честити на никоя мама   ylinfant всяка вечер се моля да остискаме още малко  Praynig
Фокси дръж се  Peace от два месеца стискам мойте кълки -ми то не ми останаха сили за раждането  no Бебка много-о-о-о-о-о рита от 2-3 дена. Сега ви пиша права, чувствам я направо между краката, свалихме матрака на земята, защото не мога да сядам и се търкалям като майки свиня по земята, а да не ме виждате как се набирам като глист по вратите... Айде стига съм мрънкала - не остана  Wink

Моя багаж е стегнат за болницата. На 15 съм на преглед и ще се записвам в НиаМед - желателно  е бебка да надхвърли 2500гр., ама с това ритане и мяткане  newsm78
Отивам да полегна. На всички  preggo много   love001  Hug Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора.
не е работа да пишеш права  #Silly

# 115
 Добро утро, коремки!

Албенчето гледам е метнала мафето, та викам да осигурим и "мезето", а какво по-класическо от баничка с боза  Mr. Green :

Благодаря и за музикалния поздрав - напрво ме разтанцува из хола  newsm68

Карбо, честитутка за госпожицата и добре дошла в отбора на тъщите!  sohappy На мен името Белослава много ми допада, да не говорим, че и певачката си я бива доста. Айде по този случай и едно парче нейно да чуем, посветено на майките  tooth : http://www.youtube.com/watch?v=M5eP077SEX4

Патенце, стискаме палци!  Peace

Аз вчера ходих на лекар - всичко си е 6 при нас. Доки смята, че ще си дочакаме термина, а нашето семейство вече взе да залага на дати (17, 19, 22, 27, 29...). Дори обмислям варианта да влезем в хазартния бизнес с бейби: вземам по 5 лева на залог, а наградата за победителя е смяна на памнперси в продължение на месец  Joy А освен това вчера ми пуснаха всякакви изследвания (без аналното нещо), гледахме бебка на ехограф, мерихме се и всичко това ни отне ...2 часа!!! Защото спря проклетия ток и ние даже се бяхме засилили да си ходим и вече пос тълбите забелязах, че светнаха лампите. Иначе позитивното беше, че си намерих 2 късметчета в снега - 50 ст. и 1 ст. Дано да ми е късметлийче чадото!

За протокола: нормално раждане, Плевен, Втора база, доц. Стойков, термин: 05.02

Много прегръдки на всички и весел ден  Hug

# 116
Добриутро и от мен!
За водата- в повечето от болниците не дават да пиеш нито в предродилна зала, нито докато те наблюдават 2 часа след раждането. Помня, че бях толкова жадна, че когато едната акушерка тръгна да ми мокри лицето с вода, изкарах език и взех да обирам капките. Mr. Green Гледала съм по филмите как им мокрят устните с лед и им дават да смучат ледени блокчета, но къде ти такива екстри в българските болници.
Тази пудра Веледа, да не е антибиотична като Топоцин-а? Освен нея обработва ли се със спирт или само пудрата е достатъчна?
Фокси, като се замисля, и на мен ми казаха, че бебето ми е около 2400 гр., така че за близнаци са доста добре на килца. Само че, сега всеки ден е от значение, така че стискай, колкото можеш.

# 117
Ламтурник,добре са си,да! Той и доктора миналия път ми каза,че си вървят като нормални бебета в съответната седмица.Не било задължително да са много по-малки...Сега като се позамислих той не вярваше,че ще ги износя и толкова,дори и не вярваше,че ще станат толкова големи...и сега като си представя,че все едно нося бебе ,тежко 4300гр,направо ми настръхва косицата Shocked
Бетунга,то и аз от две седмици трябваше яко да лежа,ама то не ме свърта...Много мразя да стоя на едно място,независимо от това,че в момента съм по-тежкотоварна Mr. Green

# 118
  • София
Здравейте на всички  Wink
Фокси,радвам се за хубавите новини,бебковците вече са големи и няма от какво да се притесняваш дори да тръгнат да излизат  Simple Smile
Иве,термина ни е с едни ден разлика да, нищо чудно да се засечем в ТК  Simple Smile Ако искаш преди това може да пием кафе по съседски някой от идните дни,нали в четвъртък дават значително по-високи температури...
Ламатурниче,за пъпчето,аз ще се повторя,но на лекцията на сп. 9 месеца казаха,че освен с пудра трябва да се третира и със спирт,докато падне 90 градусов,а след това 70.

# 119
  • Стара Загора
Мартеничка,мезенцето си го бива,веднага ще се възползвам  smile3508
Бетунга,ти секцио ли ще раждаш?При Христов или Салджийска ходиш по принцип ?

Общи условия

Активация на акаунт