Отговори
# 75
Мале Фоски бягай да лежиш. Задръж още малко фронта. Но и да не стане няма за какво да се притесняваш. Ти две носиш пък са с размерите на моя дребосъчко  Wink Вече са големи момчета и ще издържат.

Според вас коя ли мама ще открие сезона за тази година? Но едно е ясно, че веднъж почне ли се вече няма да има спирачка. Аз честно казано вече нямам търпение.

Коте интересуваше ме за епизитомията, защото някъде бях чела , че повечето доктори я практикуват и прилагат дори и да не  е крайно наложително. Просто в този случай режат по-малко.

# 76
Привет отново Grinning
Carbo честити розови гащета, много се радвам че списъка в розово се увеличава Laughing Аз  съм за Елеонора и Белослава Peace
Foxy стискай още малко  Mr. Green Ако пък решат да излизат всичко да мине както трябва, да се покажат двете мъжлета живи и здрави  Laughing стискам палци всичко да е ок
Desika и аз вече нямам търпение да се започне (откриването на сезона) Laughing  Само да се молим всичко с всички да е ок Praynig

# 77
Фокси, няма страшно, бебенцата не са мънички, но всеки ден е в плюс, така че бягай към леглото и само лежане  Peace
За моите неща изобщо не се притеснявай, доста се порових в нета и успях да си сваля 2 от старите програмки, че сега се занимавам с пълна сила, чак пушек се вдига  Joy Направих 1 колажче, сега мисля да направя още едно. Но благодаря ти много, много, много  Hug
Карбо, аз бях 99.99% сигурна че чакате момиче, защото в един пост беше писала как става подмиването при момиченцата (което си разбрала от лекцията), което ме наведе на мисълта, че е момиченце  Peace Иначе на мен най-много ми харесва името Белослава  Peace

# 78
Здравейте, момичета!
Най-после успях да ви изчета  Simple Smile Сега да дам отчет.
Днес бях на преглед. За сега всичко е наред. За съжаление пак не ме гледа доки на ехограф и пола все още е неизвестен. Но пък чух сърчицето на бебенце. За сега ще раждам нормално.
Светле, имам опасения и за двата вида раждане, но те са свързани с безопасността на бебчето. А аз съм куча марка и все ще се оправя някак.
Carbo, честити розови гащи! Аз се разписвам за Белослава и Елица.
Фокси, хубави мерки. А какво ще кажеш за 100/100/100  newsm62

# 79
Здравейте от мен! Стигнах да прочета само новата тема. На Карбо честити розови гащи, аз съм за Белослава.
Фокси, потърпи още малко, но и да се случи сега всичко ще бъде наред fingerscrossed
Аз сигурно ще раждам в ТК, но все още не съм се срещала с доктор и вероятно тази седмица ще поработя по въпроса, че при нас е чрез осигурителен фонд и нещата изглеждат сложно организационно.
Човечето е добре и на приливи и отливи влиза в акция.
Днес изпрах част от нещата му, но за себе си не съм приготвила нищо newsm78.
За друго не се сещам.
МНОГО СЕ ПАЗЕТЕ! Hug

# 80
Честити червени гащи на Карбо!  newsm80 за Белослава и Мария!
За епидуралната упойка - тя помага за по-бързо получаване на разкритие(по думите на лекар), а и не е гаранция, че раждането се забавя от нея, моя приятелка роди скоро с такава и самите напъни не са били дълго време. Не искам да натрапвам мнението си на никого, всеки сам решава!

# 81
  • Пазарджик / London
Здравейте и от мен.Не съм писала от 100 години , но затова пък чета редовно - това значи когато успея да се вредя от синчето за компа .За статистиката - нормално раждане в клиника Хигия- Пазарджик.И един въпрос имам - някъде прочетох , че някоя мама си е купила стерилизатор  за МВ на Бертони , та исках да питам става ли за шишетата на Авент.

# 82
Фокси,айде беж да лягаш и да се пазиш,а за секрета,бърка ли много в дупето,че аз много се притеснявам,сега с този хеморойд Embarassed

# 83
  Здравейте сладурки, аз днес бях на преглед при Ташков и той потвърди - задължително секцио заради размерите на бебето и моят таз. Мисля и при него да раждам. Каза ми да си избера една дата от 26 до 30 януари, като той със сигурност ще ми потвърди в сряда кога е най-удобно за него. Казах му, че само 29-ти не харесвам, но ако само тогава е свободен....тогава ще бъде....
Може да съм на 27 я котето или на 30 с еми Simple Smileще се засечем ние !

И нещо много странно - на 5 като бян на преглед бебка беше 2600 гр.,а днес 12 Ташков я измери 3000гр. newsm78 (обясни ми ,че това са размерите за 37 седмица и 4 дни) newsm78 Възможно ли е толкова бързо да расте?

Карбо, честити ти розови гащи(аз си мислих,че е мъж) - всички имена са страхотни - Белослава, Зорница и Валерия са ми фаворити.

Фокси, мерси за темата и стискам палци всичко да е наред Hug

Деска мерси за телефона на Ташков днес.

# 84
Карбо честити розови гащички.  И аз съм за Белослава - много красиво име.

Аз ходих при доки.  Добре сме.  2500гр 45см.  Бебчо е в позиция, но нас това не ни интересува за секциото.

Фокси Нормални килограми са децата, ето виж, че вървят малко по малки от моят бебо.  Няма страшно, като ще излизат ще излизат.  Ти по спокойно и почивка.  Hug

Въпросче - С какво ще почиствате пъпчето на бебка?  Казаха ми, че ако ползвам спирт по бавно падало.  Казаха да използвам едно мазило на Уеледа което изсушавало пъпчето за ден.  Някой да е чувал такова нещо?

Момичета след дълго разместване в къщи се разбра, че няма място бебо да има стая за себе си.  Много се ядосах.  Не можем да поберем така нещата, че бебешката стая да бъде само с бебешки неща.  
 #Cussing out

# 85
dorabella мн се редвам, че си успяла да се свържиш с него.
Само не мога да разбера защо те нарочва секцио. Бебето не е толкова голямо  newsm78

Аз пак взех да се вкарвам във филми за размерите на моя бебок. На мен в 35 седмица ми казаха , че е 1970, а вашите са по 2400-2500.
Дори на Фокси, където са две са по-едри  newsm78

# 86
Пате, системата с окситоцин помага за по-бързо получаване на разкритие, а не епидуралната анестезия. И определено забавя раждането, особенно ако не се постави в подходящия момент ( това също има значение и то голямо ).

# 87
desika не се шашкай Wink това което казват родилите около мен е че това измерване никога не е точно, а приблизително...
една приятелка скоро роди и й бяха казали че бебка е около 3200-3300 и може да роди нормално без проблеми и епизотомии.., а маймунката излезе 3800 и отдолу е  #Crazy Mr. Green Sick  така че не се притиснявай, да ти е живо и здраво бебчето то си знае Laughing

# 88
Жълт ламтурник,Елисана много ме окуражавате така,наистина.А и без това сякаш с всеки изминал ден губя страха си от раждането.А за закърпването -тук правят пълна упойка.
За самата епизотомия бях чела изказване на една лекарка,че не е толкова страшна!В смисъл че е много по-добре акуратно да те срежат и зашият,отколкото да се разкъсаш.
Карбо,честито!Аз не познах де,но новината е чудесна!Само че не разбрах,защо поискахте да разберете пола,след като искахте да е изненада и търпяхте толкова време?
Десика,аз ти бях писала някъде относно килограмите на бебето ти.Спри да се шашкаш или попитай доктора си има ли база за притеснение,той със сигурност би ти казал,ако имаше де.Но нали ти казвам-първо че самият апарат не мери точно,второ дори да е така ,нищо не значи-моето бебе по размери върви  по-малко,но какво от това.Важното е ,че се развива добре.Аз се родих точно в края на 9 месец един ден преди термина 2500-здрава и доносена,та явно е заложено.Аз също се вманиачавах на тая тема в началото и много се шашках,особено след като на повечето,ако не на всички мами тук бебетата им вървят все напред с по седмица и две.Но след доста разговори с различни лекари-гинеколози се убедих,че това е много индивидуално и не е проблем!Важното бебето да се развива,да е пораснало спрямо миналата седмица например.Всичко е наред!

И още едно въпросче за раждалите мами:усеща ли се,боли ли,когато бебето излиза? Embarassedаз да си проуча... Laughing

# 89
Фоксуно сладуно,ще пазиш леглото, ще караме на СМС-и Wink Важното е да сте добре, а пък за свързване винаги ще се намери начин, е, ще ни липсваш разбира се, но бебоците са по-важни от нас Peace
Деска, според мен това мерене на бебета е абсолютно относително и приблизително, така че спри да се притесняваш, важното е детето да е здраво и да се развива нормално, плюс това за теб е по-добре да не е някой гигант, все пак нали ще раждаш нормално Grinning
Дарима, да, усеща се като излиза бебо, все едно ти изхвръква топка от дупето  Embarassed,мен не ме болеше много, болеше ме преди това от контракциите, но самото излизане почти не го усетих като болка. Те ти казват да напъваш и като се появи бебо ти казват да спреш за момент, след това още напън-два и това е Wink След това ще се наложи и плацентата да излезе, там ми беше на мен много тежко, много ме болеше, щото ми скачаха  име натискаха зверски по корема, но и това минава. След това ме шиха с упойка и се събудих в един коридор, умряла от жажда, постоях малко така, легнала на една количка, след което ми донесоха беба и ме качиха в стая. Брей, аз си разказах почти цялото раждане newsm78 Дано не съм те стреснала, няма да се шашкаш, при теб може да е сто пъти по-лесно, при всеки е различно, така че не приемай това като чиста монета Wink

Общи условия

Активация на акаунт