Отговори
# 165
Хули браво за добрите резултати.Дай Боже само такива  bouquet Peace
За критическата.....какво да ви кажа УЖАС...ама какво да се прави ще дерзаем. Ас също не мога да понасям някой близо до мен за по дълго време.....имам чувството че ще се подпаля, толкова ми става горещо. Потя се повече през деня и аз като Ангелари искам да имам резервен чифт дрехи...Дори сега кучето стои в скута ми, а аз направо изгарям.
За разликата в изследванията съм много притеснена.....аз не смятах да ги проверявам но май ще се замисля. Как е възможно на едното място да са отрицателни, а на другото силно положителни newsm78 newsm78 newsm78 (за Хер-а става дума)....ами ако моя е сгрешен Sick #Crazy Sick....луда работа

# 166
  • Бургас
И аз за това мисля вече втори ден-ако положителните резултати са реалните?Има ли смисъл да си спестявам химии и т.н.,ако от това зависи здравето ми занапред?А иначе и двата рецептора са 0,т.е. пише,че не се препоръчва антихормонална терапия.
Хули,поздравявам те за добрите резултати и БЛАГОДАРЯ на всички Вас,че Ви има и давате сила и увереност в бъдещето на "новаци"като мен! newsm51

# 167
Хули - ПОЗДРАВЛЕНИЯЯЯЯЯ!!!!  HugСамо такива работи да се чуват. Пожелавам на всички да са такива изследванията.
И мен перат едни горещи вълни нощем. Но това е съвсем отскоро и аз изобщо не предполагах, че е възможно да е от терапиите. Преди 4 години ми правиха операция - отстраниха ми матката, но си имам яйчници. Нямам менструация. И аз не знам дали съм в критическа или не newsm78. Мислех че се потя от многото вода дето пия. Така свикнах да се наливам, че 3-4 литра на ден изпивам.
radostd , няма никакъв смисъл да идва майчето ти до Сз, ако не работи апарата. Ако нямате телефон, ще го намеря и ще пиша да се обаждате и се консултирате.
На всички много, много целувки и пожелания за хубава вечер! newsm51

# 168
Искам да попитам тези, които са в климакс - как се чувствате? Или чувствахте? Какво се случваше с вас? Топли вълни, нерви - това ясно, но имаше ли и други симптоми? Питам, защото с мен се случват много странни неща. Световъртежи, необяснима паника /последния път като отидох на кино и изгасиха лампите в киносалона, ме обзе жестока паника и се наложи да изляза навън, за да премине/. Лекарите казват, че всичко било в главата ми и е в следствие на климакса. Аз, обаче се притеснявам, защото не мога да си представя, че чак пък така ще ошашавея от липсата на естроген. Понякога както си седя и си гледам ТВ, започва да ми се вие свят и получавам сърцебиене. Ужасно е! Та, кажете, случват ли се по принцип такива неща по време на климакс при вас?

welcome welcome to the club.....  newsm48 newsm48 newsm48
Да, и аз получавам сърцебиене. И така ми се разхлопва сърцето... Последния път бая се уплаших.... Трябваше да легна веднага, за да ми мине. Добре, че бях в къщи... smile3532 smile3532

Но следващия път, в който получих такова сърцебиене бях на работа.  newsm48 newsm48 newsm48 Супер гот, какво да ви казвам. Сърцето ми блъскаще като тъпан, пребледнях... Бога ми, щяха да викат линейка. Едвам ми размина. С вода се плисках, с какво ли не... И пусто няма къде да се опна за две секунди...
Кошмар.

И към всичко това, естествено, си имам и световъртеж... Ей тъй както си простирах, щях да се метна през балкона... smile3532 smile3532 smile3532 smile3532. Екшън в къщи от всякъде.

Но най е гот с топлите вълни. Аз минавам през цялата къща и отварям, защото ще пукна от жега. Мъж ми вървио след мен и затваря прозорци, щото на малката й е студено. smile3508 smile3508 smile3508
Та периодичноизлизам на балкона, да се разхлаждам.

Кошмара ми е градския транспорт. И стаята, където работя. Колежката ми е зиморничава и надува парното. Аз се пукам по шевовете от жега. Пак екстра. И пак си излизам на вън, на улицата, та да се разхладя.
Или ходя на работа с блузи с къс ръкав... newsm48 newsm48 newsm48 newsm48 за ужас на всички....

Хули, браво за добрите резултати. Ти си мойта опора. Винаги, когато изпадна в дупка, си казвам "Ей на Хули, от колко години се бори. Значи можело ..."  newsm51 newsm51 newsm51

# 169
  • София
Момичета , този ХЕР какво е -прогестерон и естроген ли и само за гърдата ли се прави? Гинекологично се прави при Светла Христова естроген и прогестерон,а това Хер друго ли е? newsm78

# 170
  • Бургас
HER 2 е протеин в тъканите на млечната жлеза,ако е положителен,показва,че раковите клетки произвеждат твърде много от този протеин и възможността за бързи метастази е по-голяма. Важното е,че вече има терапии,насочени за лечение специално към ХЕР-положителни пациенти.

# 171
  • гр.София
Здравейте   bouquet
Гледам,че обсъждате за повторението на Хера,аз ще ви кажа какво направих,и друг път  съм го споделяла.
След като направиха  Хера ми в Онкологията при доц.Милев,а той беше  Хер -отр.,ПР-20%,Ер-отр.Някои от химиотерапевтите се опитаха да ми кажат да го повторя,след като говорих с доцента,тои каза,че не е необходимо и че всичко се прави с цел да ни се вземат парите(при Милев не съм дала и лев)Реших да не дърпам дявола за опашката,пак и този резултат ми допадна.Химиотерапията както каза angelary беше 4 превантивно,искаха и още 2 защото такава била статистиката,но след консултаци от страна на Елидавета Кръстева,Хули знае за кои говоря,тя прецени да си остана с тези 4 пак и по причини независещи от мене мина голямо разтояне  от време за правене на 5(явно Господ е решил така)и ме остави под динамично наблюдение.Каза ми естествено и тя ако искам да си повторя Хера,но аз реших да не го правя.Незнам доколко постъпих правилно.Но пак казвам имах доверие на Милев.Оставих нещата така вече 1г  и 4м.Правя си изследвания на 6 м.всичко е ок.Макър,че да съм чесна много пъти се питам постапих ли правилно.
Хули  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51Многооооооооооооо се радвам.Целувам ви

# 172
  • Бургас
Препоръките на лекарите са да се направи повторно изследване при ХЕР 3+,който се счита за положителен.В Онкологията се прави т.нар.имунохистохимично изследване,а доц.Христова го прави по друг метод- КИШ,за който казват,че е по-достоверен.

# 173
niky26,   radvam se, che pishesh, misleh si za teb minalata sedmica. Shte izvinite latinicata, no e vazhno da si kazha i az - dobre e da si napravish treto izsledvane za receptorite i HER-a. Da, vqrno e, che ponqkoga stava duma i samo da pari, no i taka da e - mainata mu, bez izvinenie, vazhnoto e da znaesh tochno kakvi sa ti rezultatite, za da poluchish syotvetnata adekvatna terapiq sled tova. Po princip se pravqt 3 izsledvaniq za HER-a:

pyrvo se pravi IHC (imunohistologichnoto), sled tova se pravi CISH (chromogenic in situ hybridisation) ili FISH (fluroscence in situ hybridisation), kato FISH e nai-precizen, no i CISH e OK (dokolkoto mi e izvestno, v BG se pravi samo CISH).

Izsledvaniq se povtarqt i potretvat, ako se nalaga, dokato stane qsno, zashtoto e vazhno za post-operativnata terapiq.

Tova e ot men, mnogo usmivki zhelaq!  Hug

# 174
НАЗДРАВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Момиииииииичетаааааааа колко много сте изписали, изпих цяла бира докато ви прочета
Сега като станат пържолите ще трябва още една  да изпия smile3511
Те домашните вече хапнаха супичка, но на мен нещо месото ми се стори недостатъчно  smile3534

smile3532 Я пак забравих какво щях да пиша  newsm48

newsm51Кана гледам, че докато се чудя какво да пиша си пуснала пост на латиница
Значи вече си в България, та да ти кажа едно добре дошла 

А да Без страх Хули може и да знае за Елисавета Кръстева, но аз не знам затова искам да те помоля да ми разкажеш.
Нали съм почти на твоя хал и да не вземе да направя нещо два курса в повечко
Да и още би ли ми казала колко време мина между четвъртата и петата, че го определиха за дълго и не ти направиха петата.
Доколкото знам най-важни са  важни първите четири, а всъщност може и от теб да го знам но вече нещо не си спомням кое от къде го знам  smile3533

Маги на теб май не ти се налага да правиш ХЕР изследване

Ииииииииии  newsm78 имаше още нещо
 newsm51 А да Нина това потене ми се струва, че е от червената отрова
нощем ставам вир вода, а ако съм някъде където е по-хладно пак съм мокра
Би трябвало до три месеца да отшуми, ако е от червената отрова разбира се
Само се чудя дали и склерозата ще отшуми заедно с потенето  smile3533

Дали използвах всичките си любими имотиконки
МММММММММММММ да използвах ги,  даже май и две три в повече съм сложила   bouquet

# 175
  • гр.София
angelary между 4 и предстоящата 5 бяха минали месец и половина и то защо?Бяха ми казали направи превантивно 4 това било при последни данни за хора на които нищо не им е засегнато и най вече на млади жени,това било като вид застраховка.Направих 4 трябваше да почвам Лъчето направих 23 и се развали апарата оставаха още 2,трябваше да ме мотат 10 дена докато ми кажат,че оставащите още 2 Лъчета не били толкова важни.От там се почнаха Великденски празници и мина 1месец  и половина от последната химия.И понеже се чудех какво да правя след толкова време има ли смисал от другите 2 химии,при положение че ми казаха да направя превантивн 4.Мислех кои от специалистите да посетя да си каже мнението мислех за Тимчева,но ми казаха,че Кръстева е почти една от първите Химиотерапевки в Онкото много преди Тимчева,че била специализирала в Франция и реших да отида при нея.Та и тя каза,че е  минало доста време  от 4 и няма смисъл,на база и малкия ми тумор и всичко останало ме остави на наблюдение та това е в общи линни от нея и тогава спрях с всичко ,правя си само контролите на 6 месеца.
Четейки,че е хубаво да се повтарят и потретват изследванията за Хер се претисних,допуснах ли грешка ,че не ги повторих,но нямаше нищо обезпокоителнио при първия Хер. newsm78

# 176
Без страх мисля, че не е проблем това, че не си повторила ХЕРА
Виж при мен как се потвърдиха първоначалните изследвания, така че си останах само с висенето пред кабинетите и обикалянето по лекари.
А на доц. Милев е човек който работи качествено, така че може да му се има доверие.

А някой да знае колко е максималното отстояние от единия до другия курс химиотерапии
Мисля, че максимума беше 30-дни, но моля някой да ми потвърди или ако не съм права да ме поправи.

# 177
Я и аз да попитам, че по мое време нямаше ХЕР  ...моля не се смейте на лаишкия ми въпрос  Mr. Green.....та как се прави това изследване - кръв? Просто изобщо не съм наясно, а не ми се рови из нета, като знам че всички сте в час Simple Smile
Кана добре дошла в БГ-то  Hug

# 178
  • Бургас
Изследва се блокчето с тумора и някакви стъкълца,не знам какво има на тях.От блокчето се изрязва тънък слой и се изследва.В Онкологията е безплатно-ако там ти съхраняват блокчето, само отиваш и искаш да ти направят изследването.

# 179
niky26 благодаря ти. Моето блокче е в онкологията.
Сега ми идва друг въпрос в главата - вашите блокчета къде са, т.е. взехте ли си ги?

Общи условия

Активация на акаунт