Отговори
# 240
А за останалите

Прегъната жлъчка имам и аз.
Разбрах го докато ми правиха ехографиите на коремните органи за химията
То май вече не остана да познавам някой който да няма.

Сцинтиграфия още не ми е правена и като ви слушам взе да ме надува шубето
Но доколкото знам и на Нина не и е правена

Нина ти много ме успокояваш, и за сцинтиграфията, и за това, че и ти си негативна като мен, и за вливките където са правени на повече от 21 дни и направо   bouquet спокойна съм

# 241
  • София
Ако ще се почувствате по-спокойни и аз съм с прегъната жлъчка  Joy Joy Joy
Това не ми пречи обаче да си хапвам пикантерийки и да си пийвам водчица  smile3532
Отвреме- навреме ме понаболва, но не и обръщам внимание. Тъй де, не е болка за умиране.
А която от вас не е правила сцинти, да си направи.
Реда е следния - личния дава направление 3 за хирург или ортопед. От тях се взима направлението / мисля 7 / за сцинтиграфия. Заплаща се само изотопа - някъде около 20 лева беше.
Аз ще правя на 3.02 и ще ви кажа точната сума.
Тази ще ми е осмата сцинти и още съм жива. Така, че спокойно  bowuu

# 242
И аз съм спокойна, Ангелари. Но все пак - и щом Хули казва, ще си направя сцинтиграфия. А за костната плътност пак ли трябва направление? И това не са ми правили. Ще излизам в отпуск в края на февруари-началото на март. Тогава ще направя всички прегледи. За да съм още по-спокойна  love001 Ако трябва още нещо, Хули казвай newsm51

# 243
А която от вас не е правила сцинти, да си направи.

Ще си направя, но както вървят нещата ще си направя такава след няколко месеца.
Доколкото знам става с предварително записване и се дава час за след месец, два та дори и три.
Смятам другия месец да си запазя час
Такава не ми направиха след операцията, но доколкото виждам и на другите не са правени /визирам Без страх, Оптимистчето, Нина вече я посочих, други има ли?/
Освен това и на хората около мен с които се лекуваме заедно също не им е правена  Hug

# 244
  • София
Сега вече почвам като старшина - строй се и преброй се  newsm62
Която от вас не си е правила сцинти, да вземе мерки и да я направи.
Ехография на коремни органи се прави през шест месеца. Преглед при мамолог също.
Туморни маркери пак през шест месеца. Сцинти през първите години през една година.
Рентгенография през една година.
Изследванията се правят когато сте абсолютно здрави защото, примерно маркера може да повиши стойностите си, ако малко преди това сте имали вирусна инфекция или сте пили антибиотик.
Преглед при гинеколог също през година / давам съвети, а самата аз не съм го посещавала от десет, ама щото вече съм дърта /  smile3532
Що се отнася до костната плътност - това е заболяване, забравено от здравната каса.
Няма клинична пътека и се заплаща.
Когато правите това изследване, изисквайте да изследват цялото тяло, а не само ръката.
И Специалната -  rotfImbo споко с алкохола, особено твърдия  newsm62
Това засега.
Очаквам Еххо да почерпи яко всички нас, с прегънатите жлъчки  Joy Joy Joy
Всички останали ще пият  Misc Baby Bottle

# 245
  • гр.София
Я ние си имаме рожденик newsm59 nbirthday  ura
Скъпа еххо от цялото си сърце ти пожелавам ЗДРАВЕ,ЗДРАВЕ и пак ЗДРАВЕ.Бъди много Обичана майка и жена smile3525 newsm51 smile3525

# 246
Страхотни сте, момичета  Simple Smile Направо ме трогнахте! Много ви благодаря!

Ето и виртуалната почерпка Simple Smile

Питието след малко, че не мога да го харесам, нали съм претенция Simple Smile

# 247
  • гр.София
Гледам обсъждате някаква прегъната жлъчка,е аз маи само това нямам,поне не са ме информирали при прегледите Sunglasses
За сцинтиграфията оперирана съм преди 1 година и 4 месеца и съм правила 2,едната преди химията,а другата преди месец.Както казва optimistche,по добре да съм си спокоина,даже доктора ми каза,че не е необходимо,но Гаврилов я искаше
Ако си без направление сцинтиграфията струва 80лв,а ако си се дава направлението и се плаща още 20лв.за снимка и разчитане.Когато правих беше кошмар.Часът ми беше за 10 сутринта трахнах си от Онкото в 18ч.смятаите колко се е увеличил броя от миналата година.
Хули това значи ли че сега мога да я направя след 2 години newsm78

# 248
  • София
Значи след една година пак. И Гаврилов ще ти каже същото  Grinning

# 249
Хахаха, ето го и питието Simple Smile Хем подходящо за тортата, хем за този час на деня Simple Smile Даже аз пийвам едно подобно за край на вечерта в момента Simple Smile

# 250
  • София
То не трябва да съм претенция като ме черпят, ама точно това не го обичам  Joy Joy Joy
Нещо Смирнофф, нещо Финландско... newsm78

# 251
Хихихи, ами нещо не ми се връзваше водка с торта, ама бях сигурна, че на теб няма да ти пасне Бейлиса  Hug
Веднага специално за теб  Mr. Green

# 252
Еххо мерси за почерпката.....едно бейлисче идеално ще ми дойде сега  bouquet  bouquet  bouquet а и с тортичката ммммммм супер
За водката - скоро разбрах, че помагала при лъчетерапия. По време на аварията в Чернобил, хората които прекалявали с водката били по малко засегнати от останалите....и аз май горе долу по  време на лъчето пропих водка. Преди въобще не близвах....може би подсъзнателно съм усещала, че е полезно или просто късмет но сега пак не я пия Laughing пия си винце и си правя често коктейлче  Маргарита .....супер е, киселичко от лимона и като се замисля ами че то си е полезно, фреш лимон - витамини Joy Joy Joy така съм задобряла в коктейлите, че като си поръчам в заведение все не ми харесва hahaha

# 253
Намерих нещо интересно:

http://mamita-bg.com/2009/01/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%8 … %B8-%D1%80%D0%B0/

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 05:02 от Vivir

# 254
Здравейте, момичета!   bouquet

еххо,   мерси за почерпката!  Hug Ставам сутринта и какво да видя - тортичка и то любима (обичам кафяви блатове Wink)

хули,   на мен ехография на коремни органи ми е правена преди терапиите. Сега имам назначени кардиолог и мамографияслед няколко месеца, кога започват другите изследвания (ехографа например)?

сонче, ами как се чувствам в БГ - у дома.  Hug

Да ви се похваля - снощи паднах много лошо, без да се изпотроша обаче. Прибрахме се у нас и аз в еуфория - чистя, подреждам, една енергия, едно чудо. По едно време гледам - паяжина на корниза. Взех метлата и я махнах, обаче от метлата се закачило нещо на корниза и аз се качих на масата, за да го махна. Е да, ама масата тръгна да се накланя да пада, аз в уплах стъпих на стола, той пък взе че се сгъна и се пребих като куче.  hahaha Всико стана много бързо и извадих голям късмет - кухнята ни е много малка, с огромен цветарник с керамични саксии и с шкафове, с които се разминах на косъм да не си счупя главата. Разминах се само с удар на ръката - китката пое целия удар и сега много ме боли, но не е счупена. Май ще я налагам с лук. Wink

Хубав и усмихнат ден на всички!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт