На море в Гърция

• 201 549
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
  • Beyond the Frontiers

[/quote]......за какво трябва да се забия с туроператор в някой смотан хотел (обикновено туроператорите точно това предлагат), без кола и прочее?

[/quote]
Нищо подобно. В момента 90% от предлаганото за Халкидики е със събствен транспорт.
В туроператорските фирми работят и интелигентни хора, които си дават сметка, че Халкидики е по-близо от нашето Черноморие и ,че хората ще отидат до там и със собствен транспорт. Но също така има хора, които не желаят да тръгват с кола, а търсят автобусен превоз.
Ще дам само един пример: мои познати решиха, че няма да се допитват или резервират през агенция хотел на о-в Корфу за майските празници и платиха по 70 евро на нощувка без закуска в супер гаден хотел. В същото време на мои клиенти с деца намерих хотел 4 звезди пак на о-н Корфу, за 15 евро на човек на AI, преди два дена идваха пак да си резервират там - и това е всичко със собствен транспорт.

# 361
Хей, можеш ли да споделиш малко инфо за тези плажове и къщи и .... бийч барове Simple Smile разбирасе и снимки ако може

Благодаря предварително   bouquet
И аз се присъединявам към молбата .

# 362
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ето линк със мои собствени снимки, повечето са от едно селце в Ситония, но пообикаляхме доста и имам впечатление и от 3-те ръкава.

http://picasaweb.google.com/gadamers/Liato2008?authkey=Gv1sRgCJS … 91060980541950962

elku - elena - ние винаги сами си организираме пътуванията, без значение в коя държава отиваме, дали е с кола или със самолет и после с рент-а-кар. Обикновено туроператорите предлагат по-масов тип туризъм, а нас тази концепция не ни допада. За Гърция конкретно предпочитаме да наемаме студио или къща, а не да ходим на хотел. Естествено отиваме с колата, за да можем да обикаляме - да отидем до някой бийч бар, да мръднем до някое хубаво градче наблизо...затова не бихме отишли на организирана екскурзия. Друга причина е, че на Гърция красотата и очарованието е в запазената и дива природа, в спокойствието, това да можеш да ходиш бос по тревата, да си зарежеш нещата на пясъка и на другия ден те пак да са там, да си сам на плажа, да си ходя неглиже облечена, сутрин сам ада си забъркам любимата чаша с нес кафе....докато в хотел това не  есъвсем така. А и много мразя камериерки да ми влизат в стаята, която обикновено е много разхвърляна  Mr. Green

За морските таралежи - аз лично досега не съм попадала нито един път на такова нещо, защото може би все бяхме на плажове без камъни. Доколкото знам където има по-големи камъни по дъното, там има и морски таралежи. В Гърция навсякъде продават специални гумени обувки, но ние не си купихме.

Природа като в Гърция обаче по нашето море не може да се види. Изобщо не мога да ги сравня. Преди години, когато бях ходила само на нашето море, то ми се струваше най-прекрасното. Сега, когато мога да го сравня с други морета го намирам.....Затова вече не ходим на нашето море. Да ен говоря, че до Ситония са 400 км., а до Варна са 500 км.

# 363
  • София по рождение
Ето линк със мои собствени снимки, повечето са от едно селце в Ситония, но пообикаляхме доста и имам впечатление и от 3-те ръкава.

http://picasaweb.google.com/gadamers/Liato2008?authkey=Gv1sRgCJS … 91060980541950962

elku - elena - ние винаги сами си организираме пътуванията, без значение в коя държава отиваме, дали е с кола или със самолет и после с рент-а-кар. Обикновено туроператорите предлагат по-масов тип туризъм, а нас тази концепция не ни допада. За Гърция конкретно предпочитаме да наемаме студио или къща, а не да ходим на хотел. Естествено отиваме с колата, за да можем да обикаляме - да отидем до някой бийч бар, да мръднем до някое хубаво градче наблизо...затова не бихме отишли на организирана екскурзия. Друга причина е, че на Гърция красотата и очарованието е в запазената и дива природа, в спокойствието, това да можеш да ходиш бос по тревата, да си зарежеш нещата на пясъка и на другия ден те пак да са там, да си сам на плажа, да си ходя неглиже облечена, сутрин сам ада си забъркам любимата чаша с нес кафе....докато в хотел това не  есъвсем така. А и много мразя камериерки да ми влизат в стаята, която обикновено е много разхвърляна  Mr. Green

За морските таралежи - аз лично досега не съм попадала нито един път на такова нещо, защото може би все бяхме на плажове без камъни. Доколкото знам където има по-големи камъни по дъното, там има и морски таралежи. В Гърция навсякъде продават специални гумени обувки, но ние не си купихме.

Природа като в Гърция обаче по нашето море не може да се види. Изобщо не мога да ги сравня. Преди години, когато бях ходила само на нашето море, то ми се струваше най-прекрасното. Сега, когато мога да го сравня с други морета го намирам.....Затова вече не ходим на нашето море. Да ен говоря, че до Ситония са 400 км., а до Варна са 500 км.

Страхотно място и много хубави снимки....аа, тези къщички във Вурвуру от тук ли ги наемате или като отидете на място и кажи някакъв сайт, ако е удобно... Благодаря! Hug

# 364
Хей, можеш ли да споделиш малко инфо за тези плажове и къщи и .... бийч барове Simple Smile разбирасе и снимки ако може

Благодаря предварително   bouquet
И аз се присъединявам към молбата .

Докато живеех в Солун и прекарвах всяка свободна минута на Халкидики, номер едно в списъка ми на култивирани плажове беше бийч-бара на Ханиоти - ненатрапчива музика, готин плаж, приятни плодови салати и коктейли и ... релакс  Sunglasses  тогава (допреди 2 години) не се плащаше шезлонг и чадър, а само това, което консумираш, сега не знам как е, но гледам по други бийч-барове, че започнаха да искат отделно плащане за шезлонг    newsm78

# 365
И аз ще чакам с нетърпение по- подробна информация за това място от снимките!Как се казват, как се резервира, цени- благодаря предварително! Много ми допада! Hug

# 366
  • София
да красиво е, ама пясък не видях, аз си обичам плажовете да са километри дълги и много метри широки и да е относително девствено, въпрос на вкус явно

# 367
  • Sofia
да красиво е, ама пясък не видях, аз си обичам плажовете да са километри дълги и много метри широки и да е относително девствено, въпрос на вкус явно

такива били плажовете на Карибите разказва една приятелка  Wink

# 368
  • София

такива били плажовете на Карибите разказва една приятелка  Wink

хехе:) карибите са ми на снимка към момента:)

# 369

В същото време на мои клиенти с деца намерих хотел 4 звезди пак на о-н Корфу, за 15 евро на човек на AI, преди два дена идваха пак да си резервират там - и това е всичко със собствен транспорт.

elku-elena, За кой хотел става въпрос?

# 370
  • Beyond the Frontiers
Aquis Sandy Beach Resort

Agios Georgios South, 49100, Agios Georgios-Lefkimi          

Звезди    4
Corfu - Agios Georgios-Lefkimi
Услуги в хотела    Удобства в стаята
24hrs Reception
Animation
Bar(s)
Beach Volley
Childrens (Kids) Club
Childrens Playground
Entertainment (Subject to seasonality)
Gym
Internet Services
Mini Market
Pool Table
Restaurant(s)
Swimming Pool for Children
Swimming Pool Outdoor
Tennis Court(s)
Wi Fi Internet Connection (Free of Charge)
   Air Conditioning
Babycot (Free of Charge)
Bathroom with bathtub or Shower
Hair Dryer
Refrigerator Mini Fridge
Safety Box
Sat or Cable TV
Telephone
Hotel report
Aquis Sandy Beach Resort is a magnificent 4* hotel complex acquired by Aquis Hotel and Resorts from the Summer 2009 onwards. It is a 130 acre, smooth, one level complex, ideally located right in front of a long stretch of a sandy beach, in Agios Georgios, South West of Corfu, approximately 22 km from the airport and the Corfu town centre. It consists of 562 guestrooms, of which 148 One and Two Bedroom Family rooms are renovated with all modern facilities and discretely aesthetics makeover. All One and Two Bedroom Family rooms offer: mini fridge, in room safe deposit box, individually controlled air-conditioning, hairdryer, balcony furnishings, LCD TV, DVD-Hi-Fi player and Internet access. Swimming pools have been renovated as well to meet international safety standards and wooden deck is being used to cover the swimming pool area. New pool equipment (sun beds & umbrellas) replaced the existing ones and new lighting is enhancing the surroundings. New a la carte Restaurant and Sushi Bar are also added, while the external lighting and some garden landscape works took place as well along with the Wi- Fi internet access infrastructure. More analytically, the resort is not only the largest on the island, but also offers the biggest variety of facilities and services including swimming pools, a buffet-restaurant with various cuisine including a special Sushi blend, two tennis courts, an open air and indoor theatre, a playground and many more that will turn a holiday into a magical experience. The Aquis Sandy Beach Resort is the ideal destination for couples and families seeking relaxing and restful holidays with a touch of fun and entertainment.This property as being part of Aquis Hotels and Resorts is aiming to exceed guests' expectations by providing superior quality of services and facilities within an advanced concept of beach holidays along with its unique location.

# 371
  • Отвъд алеята зад шкафа

Мисля, че достатъчно пясък показах, но ето още - и дълги пясъчни ивици, без хора на тях - http://www.ciocarlie.org/pictures/halkidiki_2006.html

# 372
  • София
Искам да разбера нещо, въпроса ми е към пътувалите без тур-оператори - мога ли да тръгна към Халкидики без запазен хотел и резервации, с кола, и да си намеря без притеснения хотел /говоря за края на август/началото на септември/. Само да уточня, че ще бъдем с дете на 2 г. и 6 м. и не ми се иска много време да отнема търсенето. Рискувам ли да попадна на гадни/скъпи хотели по този начин, за предпочитане ли е да си запазя още от България всичко? Иска ми се да обикаляме, а не да се застопорим в един хотел, но не за сметка на качеството.

# 373
  • София

Мисля, че достатъчно пясък показах, но ето още - и дълги пясъчни ивици, без хора на тях - http://www.ciocarlie.org/pictures/halkidiki_2006.html

тц, единствено сарти и ормос стават поне на снимка, ама това на ормос е до пристанище, дано да е чистичко

# 374
И аз на снимките хубав плаж и ситен пясък не видях.
На живо също Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт