На море в Гърция

• 201 554
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
juli_ett

Благодаря ти много, отивам да разгледам линка.
Ще си изкарате страхотно, сигурна съм!   bouquet

Морските таралежи са нещо като тръни във водата - опасни са с това, че можеш да се набодеш на тях  Laughing
Благодаря ти много Merlinski. И аз се надявам да изкараме добре.
Водещо при нас беше - да има мноооого зеленина /обожавам такива места/, хубав и спокоен плаж и да е възможно най-близо и не прекалено скъпо. Мисля, че това място отговаря на изискванията ни. Е, мечтаехме и за водни пързалки... Confused, но то пък щеше да е прекалено хубаво.. Wink
Ако има мераклии за там, хайде! Места все още има!
А за морските таралежи, не съм се сетила да се притеснявам. Мисля, че с едни гумени сандали ще решим проблема.

# 346
Там където има, се продават по магазинчетата- гаранция Peace
имаше ги в Гърция по 5 Е подобни  newsm78
иначе някои хлапета ходят по плажа с гумени сандали - от тези на каишки прозрачни ей такива дори и заради камъните  Rolling Eyes
но таралежите ги няма сега  no

# 347
Извинете за офф-а, ама Царево и Мичурин са едно и също...  Wink

# 348
Морските таралежи не се разхождат току-така из морето, залепени са за камъни. Така че ако дъното е пясъчно, няма да имате среща с тях, но ако е каменисто, трябва да се внимава. Убождането боли доста, а после бодилчето се вади трудно, защото се чупи лесно, аз съм се набождала няколко пъти, определено не е най-приятното изживяване, е не е кой знае колко страшно .  Има и разни съвети за убождане с какво да се маже, но в момента не се сещам, мога да питам, ако някой иска да знае.. Спасението е или обувчиците , или гледането с очила и естествено плуването без ходене по дъното Mr. Green

# 349
  • София
Този тип обувки, които са много удобни, ако в морето има камъни или морски таралежи се водят "аква обувки". В момента има такива с детски номера в Джъмбо по 9.90 и с по-големи номера от 36 до 46 в Метро по 9.60.

# 350
  • Sofia
Здравейте, дали някой може да сподели впечатления за Athos palace !?

Препоръчаха ми го от една туристическа агенция, но ми се иска да разполагам д впечатления на някой, който го е посещавал скоро. Указа се че от тур.агенцията нямат пресни впечатления от Халкидики  Confused

# 351
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, дали някой може да сподели впечатления за Athos palace !?

Препоръчаха ми го от една туристическа агенция, но ми се иска да разполагам д впечатления на някой, който го е посещавал скоро. Указа се че от тур.агенцията нямат пресни впечатления от Халкидики  Confused

Ами, аз съм от туристическа агенция и впечатленията ми са от преди една седмица. Атос палас заедна с Палини и Теофано са един комплекс от хотели на самият бряг на морето, до градчето Калитеа. Ако си падате по хотели тип бетонен блок, ще сте на точното място. Хотелът е 4 звезди, стандартни стаи, нищо специално. Големият плюс е, че като голям хотел маже да предложи страшно много допълнителни услуги, и всичко е на едно място. Освен това е както казах в самото градче, а Калитеа се води като център на нощния живот на Халкидики. Наблизо има доста нощни клубове, както и самият център на града, който е пешеходна зона с много таверни, ресторантчета и магазинчето - нещо като Несебър, Созопол.
Успех

# 352
Athos Palace е отвратителен хотел , не го препоръчвам аз специално, а и тази година за това което предлага е доста скъп, ако с това мога да помогна!

# 353
  • Sofia
Много Ви благодаря за отговорите !!!   bouquet

Сега тък ме насочика към  Хотел "Sousouras"  на Касандра с цена 65 евро HB

Можете ли да ми препоръчате хотел, разположен в близост до плаж с пясък, и в морето да се влиза плавно, защото сме детенце на 4г; това което бихме предпочели също до сме до някое автентично место където да се почуства типичната атмосфера

# 354
  • София
Много Ви благодаря за отговорите !!!   bouquet

Сега тък ме насочика към  Хотел "Sousouras"  на Касандра с цена 65 евро HB

Можете ли да ми препоръчате хотел, разположен в близост до плаж с пясък, и в морето да се влиза плавно, защото сме детенце на 4г; това което бихме предпочели също до сме до някое автентично место където да се почуства типичната атмосфера

може и да бъркам, но в гърция (поне в района на Халкидики) пясък като по нашето море няма, има тесни и дълги плажни ивици от пясък, осеян със ситни камъчета, а морското им дъно си е каменисто, гъркините влизат във водата с някакви джапанки/чехли; внимавайте да не си изберете хотел, който не е в населено място, задължително питайте туроператора да не ви забие в някакъв комплекс на Касандра или Ситония, от който, за да стигнете до някое от курортните селища, ще ви трябва автомобил, иначе ако не ви пречи да си стоите по цял ден в комплекса са ок

# 355
  • Beyond the Frontiers

може и да бъркам, но в гърция (поне в района на Халкидики) пясък като по нашето море няма, има тесни и дълги плажни ивици от пясък, осеян със ситни камъчета, а морското им дъно си е каменисто, гъркините влизат във водата с някакви джапанки/чехли; внимавайте да не си изберете хотел, който не е в населено място, задължително питайте туроператора да не ви забие в някакъв комплекс на Касандра или Ситония, от който, за да стигнете до някое от курортните селища, ще ви трябва автомобил, иначе ако не ви пречи да си стоите по цял ден в комплекса са ок

Не бъркаш. Но това за хотелите в селищата е също проблемно, защото такива са хотелите в горния ми пост + хотелчета тип семейно. Големвите хотели почти винаги предлагат безплатен шатъл бус до най-близкото селце.

# 356
         Не е задължително човек да си стои в хотела по цял ден, ако е извън населено място. Селцата на Касандра са толкова наблизо едно до друго, че от хотела до съседното селце или градче е не повече от 5 км.  Качва се човек на колата и готово. Освен това хотелите извън населено място разполагат с предимството, че имат огромни градини, детски площадки и много повече пространство от хотелите, които са в населено място. Не говоря за всички хотели, но това са ми общите впечатления от местата, на които съм била. Ако човек обича свободните пространства и големите тревни площи, по които да тичат децата, определено трябва да предпочете хотел извън населено място.
         Дори и "Палини" също е малко извън Калитеа, но може да се стигне и пеша, защото е близо. Там също има градина за разходки и детска площадка. Иначе мнението ми за тези хотели - високите, се припокрива с горното мнение за "бетоновите блокове".
         Все пак ако човек иска да забрави за колата и въобще да не се качва в нея наистина е по-добре да си избере хотел в градче. 

# 357
  • Отвъд алеята зад шкафа

Това изобщо не е така, ще ме извинявате. Мога да го подкрепя с десетки снимки като доказателство. Има страшно мноооооого плажове с невероятен ситен бял пясък, водата е дълбока най-много 60 см, чиста, топла....Къщите са на самия бряг, плажът си  е лично ваш, тишина, спокойствие. Обикновено хората отиват в Ситония с кола, именно за да могат да обикалят - има безброй прекрасни места - лагуни, бийч барове, да не забравяме Атонските манастири, съседните селца и рибните пазари, симпатичните малки ресторантчета на брега на морето......за какво трябва да се забия с туроператор в някой смотан хотел (обикновено туроператорите точно това предлагат), без кола и прочее?

# 358
  • Sofia

Това изобщо не е така, ще ме извинявате. Мога да го подкрепя с десетки снимки като доказателство. Има страшно мноооооого плажове с невероятен ситен бял пясък, водата е дълбока най-много 60 см, чиста, топла....Къщите са на самия бряг, плажът си  е лично ваш, тишина, спокойствие. Обикновено хората отиват в Ситония с кола, именно за да могат да обикалят - има безброй прекрасни места - лагуни, бийч барове, да не забравяме Атонските манастири, съседните селца и рибните пазари, симпатичните малки ресторантчета на брега на морето......за какво трябва да се забия с туроператор в някой смотан хотел (обикновено туроператорите точно това предлагат), без кола и прочее?

Хей, можеш ли да споделиш малко инфо за тези плажове и къщи и .... бийч барове Simple Smile разбирасе и снимки ако може

Благодаря предварително   bouquet

# 359
Миналото лято бяхме за една седмица на средния ръкав на Халкидики в х-л Посейдон. Искам да кажа, че мястото е перфектно за семейства с деца. Имаше от бебета до по-големи дечица. Хотелът е със собсвен плаж. Доста спокойно и красиво, с хубава природа. Плажната ивица, не беше никак тясна, напротив. Пясъкът си беше ситен, а не каменист. Единственото неудобство за нас бяха морските таралежи, но си решихме проблема, като си купихме подходящи обувки за плаж. Така бях много спокойна и за детето ми.

Общи условия

Активация на акаунт