28 Австрия - Дрън - дрън, плям - плям, бля - бля в грипно време

• 16 409
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
Ех,как се ядосах сега.О4аквах един колет от Америка и ве4е един месец си 4акам.Тази ве4ер нау4авам от американската поща,4е пакета ми е доставен на 8.01.

Bullet    Delivered Abroad, January 08, 2009, 10:14 am, AUSTRIA
Bullet    At Foreign Delivery Unit, January 08, 2009, 8:12 am, AUSTRIA
Bullet    Out of Foreign Customs, January 07, 2009, 9:08 am, AUSTRIA
Bullet    Into Foreign Customs, January 07, 2009, 8:45 am, AUSTRIA
Bullet    Arrived Abroad, January 07, 2009, 8:45 am, AUSTRIA
Bullet    International Dispatch, December 26, 2008, 12:39 am, ISC CHICAGO IL (USPS)

Знае ли някой всъщност какво то4но се има в предвид с Delivered Abroad?Ако някой има представа нека да ми пи6е на ли4ни.Благодаря.

# 256
Рени,

книжката дойде. 13 евро цена, да речем поносима, обаче за да я платя, трябва да платя превода до швейцария/ 29 евро!!! Shocked
в потрес съм. някой има ли идея как да пратя парите до там по евтино? това е абсурд...
по въпроса за съдържанието... не искам да се изказвам, защото по мое мнение е далеч от реалността. както и да е.

# 257
Ди, пусни ги с препоръчано писмо на адреса от където си купила книжката и им пиши, че нямаш намерение да плащаш 29 евро за превод или просто върни книгата.

# 258
 JanaBibiana , честито! хубаво занимание сте си намерили  Laughing
В БГ ли беше мероприятието?

Облак, бях тръгнала да ти отговарям, но Даниел ме призова с непоносимо мрънкане и забравих какво щях да пиша точно, но беше в духа, че не го намирам за лошо лекарите да си дрънкат в операционната кой какво правил просто се различава от това, което сме гледали на филмите ( то и в съдебната зала е така, филмите изопачават реалността). А за това, ако беше станало нещо с Даниел...ами то може и на улицата да стане нещо с Даниел. Просто вероятността да стане на улицата докато го държа за ръчичка или в операционната при рутинно изследване, когато е в ръцете на опитни хора е много малка. Риск винаги има, не само в операционната, а навсякъде. Аз за себе си реших да съм до него. Друг би решил друго  - пак е в правото си.

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 23:25 от fat.wombat - нова година - нов wombat

# 259
Ди, пусни ги с препоръчано писмо на адреса от където си купила книжката и им пиши, че нямаш намерение да плащаш 29 евро за превод или просто върни книгата.

благодаря за идеята, може би ще им върна книгата...

# 260
  • Виена
Яна, честито! Надявам се правилно да съм разбрала, че булката си ти  newsm78

# 261
Добър вечер или лека нощ.

Уомбат, мерси за разказа за болницата.
Въпроса за сополите нали не го поставяш наистина?  Sunglasses

Джиджи, следващото ДСДС е в събота - всяка сряда и събота. Шоуто от сряда можеш да го гледаш онлайн тук http://rtl-now.rtl.de/dsds.php?film_id=10070&player=1&na=1,  радвам се, че си имам компания за да коментираме простотиите  Laughing

Жени, знам аз, че си ми другарче на тази тема  Hug
За Карбовски може и да си права, на мен в момента много неща ми въздействат по друг начин  Rolling Eyes

Ророана, не търси из твоите постинги  Grinning Аз си признавам, че правописът ми на български е много зле и за много думи се замислям как точно се пишат. Да не говорим, че пълен и непълен член си пиша малко както си искам, така и не разбрах как е точно правилото. Но се опитвам да пиша правилно, а не да казвам, че е все тая. За мен това е просто неуважение към тези, които ми четат писаниците тук. А има и думи, които просто окото ми не дава да ги напиша грешно, като се върна да си прочета написаното, грешките са очевадни. Все се опитвам да си замълча на тази тема, но понякога просто не мога. Извинете ме за което... Иначе стискам палци и на теб и на Уомбат

Сара, ако не ме лъже всичко Delivered Abroad означава "доставено зад граница", което означава че колета се намира в митницата и от там ще ти пишат кога да отидеш да си го вземеш/ да платиш мито и т.н.

Деиана, аз също бих я върнала  Peace (но по-скоро заради съдържанието, дано Рени не ми се обиди   Wink Praynig)

Гледахте ли тази вечер Austria´s Next Topmodel?
И ако не, я разкажете какво правите вечер? Телевизия, ДВД, книжки, списания, работа, готвене?

Яна, на мен линка в момента не ми се отваря, но това е Гугъл проблем, утре ще го погледна пак - все пак- Честито!  married

# 262
Яна, 4естито и от мен   bouquet  Браво 3а ентусиа3ма да се жени6 бременна.
3а пълен и непълен член правилото, което а3 и3пол3вам - 3аменям думата с той или него. Ако става с той е пълен 4лен, ако е него 3на4и непълен. Пример
Моят питбул 3ахапа твоя далматинец. Той 3ахапа него.
Моят сладкиш е по голям от твоя  hahaha Усмивке, къде си да 4ерпи6 по една торта  Wink
Споделям 3а улеснение, ако на някой му е удобно по то3и на4ин.
А3 се дра3ня когато правя правописни гре6ки или не3нам как се пи6е думата, но не ми пре4и ако някой друг гре6и. Не може вси4ки да пи6ат правилно
Айде даскалицата Пенка отива да си ляга   sleepuu

# 263
Деянка стегна багажа за уелнес уикенда/велнес вохенендето Laughing
няма по голяма рабенмутер от мене, александър утре го водя на болница да назначаваме термин за операция, от сутринта реве, че го боли ухо, но Т няма, предполагам благодарение на китайските билки. тая седмица заради него стигнах точно 2 дена до работа.
и като свършим работа в болницата, тати поема децата Twisted Evil

аз телевизия не гледам, вечер вися пред компа, лафа си с народа, чета насам, натам. само отчаяни съпруги гледам понеделник вечер. понякога, като надвия мързела и мъжа се е объркал да се прибере у дома, отивам на фитнес към 19ч. гледам поне 1/2 седм. да ходя.

Яна
хубава булка си много  bouquet!!!

# 264
Анна, точно такова правило ми трябва! Мерси много, ще се пробвам в следващите дни, дано го запомня  Grinning Браво на теб, че си толкова спокоен човек и не се кахъриш за такива неща  Peace.

Деяна, весел спа уикенд, гони ме благородна завист, аз ще разчиствам мазето и ще боядисвам  Rolling Eyes

# 265
  • Виена
Добро утро! Кафе ще има ли в този форум или да отивам другаде?  newsm78
Яна, честито! Бъдете щастливи! Прекрасна си!
Деяна, 29 евро за доставка??? И това ако не е изненада  Rolling Eyes Но за садържанието...  Thinking Хич ли не намираш основание да си помислиш за причинно-следствените връзки? Съзнанието наистина се пречупва трудно, но не е невъзможно, ако успееш да се абстрахираш от вменяваните "аксиоми" на съвременната медицина. Както и да е... Стискам палци за моя любимец! Искам скоро да чета как няма проблеми не само с ушичките, ами и въобще! И весело изкарване на уелнеса!
Фрау ЛаДолче, с тебе само за есенциите на Бах ще си говорим един ден, ако все пак имам късмета да те срещна.  Peace Всеки ще стигне до ГНМ рано или късно  Wink То и на Галилей са му се присмивали (пък го е и отнесъл човекът) като е оборил "фундаменталното" знание за плоскостта на Земята  Whistling
НО!!! Има си тема във форума, има и един куп страници на немски, на английски, френски, испански, италиански, полски, румънски, унгарски и т.н. - кой на какъвто език му е възможно може да чете и да преценява за себе си. Така че тука няма нужда да се простирам и да досаждам.
За членовете (граматическите!)
Ани, страхотно обяснение! С други думи - този, който извършва действието е пълен, а този, чрез когото се извършва и този, който търпи последиците са непълни  Wink
За въпроса на Торбестото, касаещо сополите  Sick
"Марсол" също е правилно ( в смисъл - синоними са), но е диалектна дума. Също както "манта" е диалектна дума за "престилка", но ако в Пловдив наречеш "мантата" "престилка", дори може да ти се подиграват  Wink Аз съм изслушвала цяла теория по въпроса, разказана от автентични пловдивчани  bowuu Джиджи да каже  Mr. Green Имаше още няколко такива примера, ма вече съм с 1/3 от капацитета на мозъка си и не се сещам кои бяха  smile3537
Изчезвам! Ще си пусна едно децтско да погледам, пък после може пак да надникна  Mr. Green

# 266
Dolce, за сополите и марсолите беше сериозно. Мерси на Рени за разяснението! Рени, тука шъ тъ пудразнъ  Mr. Green и за scientology има купища сайтове, което не я прави религия , а секта. Ама всеки да си вярва в каквото иска.

Какво е ДСДС? newsm78 на АС/ДС ми прилича малко  Mr. Green Аз гледам Др. Хаус , SCI  и най-вече KIKA, знам ги всичките филмчета. Най-обичам овцата -репортет Воле  Laughing

Диана, завиждам ти за велнеса! Аз от преди болницата не съм спала нормално. Лягам и оцъклям едни очи...вече си мисля за приспивателно.

Мъжът ми снощи ми обяснява, че били направили реформа и вече нямало пълен и непълен член и всеки можел да си пише както си иска. Нещо нямам спомен да съм чула такова нещо...

Мерси за палците! Стана работата. Вчера подписахме договор за кредит за жилище. Сега остава и кауффертрага да разпишем и ще ставам съседка на Ани, Рени, Съни  и останалите, които живеят в 22 бецирк. Ама още е рано за поздравления. Докато не пипна ключовете не вярвам  Sunglasses

# 267
Добро утро моми4ета,
не мога да сервирам кафето!
6те ми монтират водомер smile3514 на носа.
У дома ве4е вси4ки кихаме.

# 268
  • Виена, Австрия
Добро утро!

Ренка, кафеджията е болен, та затова го няма кафето, но щом е за теб веднага ставам и приготвям по едно за всички!

food010  food010  food010

Уоимбатче, поздравления и успех по натам!
Не ви ли постреснаха убийствените лихви, които слагат напоследък? На нас за далеч по-малка цифра  от такава за апартамент, като ни съобщиха, че като крайна сума трябва да върнем двойно, че и отгоре набързо се отказахме.
За приспивателното, изчакай още малко и здравият сън ще се върне от само себе си. Когато Тали беше с пневмонията, аз не спах близо два месеца след това!
Моят съвет е да не посягаш към лекарствата за сън, но ти си знаеш най-добре!

Яна Бибиана, честита ти женитба!
Много си красива!
Дълъг и щастлив семеен живот ти желая!
И едно въпросче, дано не се разсърдиш, това отпред всичкото твое ли е?  Wink

Това със "сопола" и "мърсола" искренно ме развесели!
Аз употребявам "сопол".
Ох, как звучи само, все едно се храня редовно с него  Joy
Хайде стига гнусотии!  Laughing

deiana, приятно изкарване! Завиждам ти на спокойствието, което явно притежаваш!
Казвам го, защото ако Тали не е добре, аз лично не бих могла да тръгна наникъде.
Не го приемай като укор моля!

Сара, не се ядосвай! На мен австрийските пощи са ми "любими" точно заради скороста с която доставят нещата, независимо дали се отнася за писмо или друга пратка.
Пожелавам ти най накрая да получиш така чакания колет!

Вечерно време обикновенно зяпаме телевизия.

Дадох отчет, сега мога да изчезвам!

Лек ден от мен и приятни почивни дни!   bouquet

# 269
  • На Дунава
Привет на всички!
И МНООООГО благодаря за поздравленията! Сватбата мина страхотно, с много танци и настроение, на всичкото отгоре и никой от нас не истеряса, не се изнерви и не избяга през прозореца Simple Smile
Мога да дам предложение на онези, които искат да направят втора сватба в България, но не им разрешават църковен брак. От известно време гражданските предлагат нова услуга, от която се възползвахме и ние - изнесена церемония. Срещу 250 лв лелка от гражданското идва на уреченото място и играе хубав и убедителен театър. Може да ви изнесе каквато церемония си искате - да дублира тази на граждански брак, да ви кара да чупите погачи и ритате менчета, да рецитира стихове до пълното разплакване на всички баби - каквото пожелаете. Тази церемония няма законова стойност и се прави само за гостите, за да им създадете усещане за тържественост, и че присъстват на важно за вас събитие (което така или иначе е факт, иначе нямаше да си давате зора да правите втора сватба). Аз лично съм много доволна от провеждането на церемонията. Ние подписахме в понеделник в гражданското само с кумовете и родителите (самото подписване без озвучаване, наем на зала и т.н. е безплатно) и същата лелка дойде в събота в ресторанта за "изнесената церемония". Получи се супер! Беше емоционално, свежо, различно, и най-важното - не карахме посред зима (на 27.декември) всичките ни гости да ходят в студа и кишата навън между гражданското и ресторанта. Тази липса на разкарване за моя изненада всички я оцениха положително (мен ме беше страх да няма брожения срещу "краетивния" подход).
Нашият бебо беше така добър да се кефи на купона не по-малко от майка си, играхме хора, подскачахме и той не възрази нито веднъж. А и късмет, че коремът ми още не е гигантически (влизам си в нормалните панталони).
Хихи, Jeni 1, как да се обиждам! Всичкото си е мое!! Беше много забавно как приятелите на мъжа ми не можеха да ме погледнат в лицето, докато ни поздравяваха Simple Smile Сещайте се защо Simple Smile А мъжът ми се беше надул до пръсване по този повод (мъжка му работа) и даже така извърташе нещата, че при най-зазяпаните да поседим още мъничко.  smile3508 А аз се забавлявах искрено!
Та така проведена сватба се организира перфектно дистанционно от Виена само с няколко телефонни обаждания и 2 бр капаро, без стрес и зор. Препоръчвам го на всички, които в началото на тази тема страдаха от ограничените възможности за църковен брак!
Лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт