Навън е студено и снежец вали, а АПРИЛската мама покупки реди

• 17 882
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
  • Там където има любов
Ето върнах се .Взеха ми за малко малкия и сега мога по спокойно да пиша. Не съм имала време да чета но ми е трудно да съм седнала така че ще се опитам да съм бърза.
Изписаха ме само защото по новите закони нямам право да седя в болницата повече от 6 дни по една клинична пътека ако искам мога да си плащам по 35лв на ден което не бих казала че засега е крайно необходимо. Иначе бях на системи и инжекции 5 дни. Биха ми и от онези инжекции за дробчетата така че вече съм профилактирана и съм по спокойна. Сега единственото което се моля е да издържа поне до 8-я за да има поне малко по прилично тегло. За щастие и Гинипрал си намерих 2 опаковки така че се надявам да ми помогнат и те. Само дето много ми пада кръвното от него и много треперя. Кръвното днес ми беше 70/40. А бе малко остана но дано поне е мартенче а не февруарче  Grinning
Сега като съм легнала съм горе долу добре но като съм сенала или права имам контракции
Хайде обещавам да пиша скоро пак  Hug

# 196
sunny_777 надявам се да нямаш повече проблеми и сега всичко да отшуми!!! Почивай си и мисли само хубави неща!!! Прегръщам те  Hug

# 197
Здравейте!
sunny_777 дръж фронта ,още малко остана! Hug
Чудя ви се как ви се чисти,мен толкова ме мързи,че ако има един начин все да съм си на д-то  Blush!
Като говорите за забелване на чурки и започвам да се плаша вече,как ще го гледам това момченце  ooooh!,момиченцата май са по-лесни!
Аз лично мисля че би било по-удобно за майката бебчето да е при нея,това си е лично мое мнение де,ние и да искаме да е отделно не можем да си позволим  Tired

# 198
  • София
Олче, инжекцията се поема от ЗК, даже доколкото знам винаги се е поемала, просто в болницата се правят на разсеяни.  #2gunfire

Жабче, знам го това, но през 2006 не се произвеждаше бг вариант (който струваше 10 - 12 лв), а само той се поемаше от ЗК. Ровила съм се изрично в сайта им и там се поемаше само българския вид на Анти Д - то. Пазарна стратегия ли, какво ли #2gunfire, няма значение вече, платих си като поп, въпреки, че на лекарят, който ме изражда тогава имам страхотно доверие, той не би ме излъгал за такова нещо - че от ЗК няма да ми осребрят нем. вариант на инжекцията. Иначе имах и фактура и всичко, но за жалост, не винаги правилата са валидни по презумция в милата ни държава. Жалкото е, че и сега май няма бг производител, доколкото знам... Rolling Eyes

За матраците, бебка ще спи ЖЗ на обикновен пригоден Laughing дунапренен, защото за люлката, която имаме, няма такъв размер, просто е много мъничка.
Иначе за преносимите кошарки съм виждала в Джъмбо дюшечета, специално за сгъваеми легълца, не са никак лоши, а и не струваха повече от 40 - 60 лв... Peace Те са и за долно и за горно ниво, размерите би трябвало да са еднакви. Без дюшече е немислимо да се ползва кошарката, трябва да подлагате одеалца, твърдо е направо на подложката.
Ние нашата кошара я използваме откакто Вели стана на 1, тогава му я купихме, първото ниво не сме го ползвали, но са много удобни и симпатични наистина.

За спането на бебчето къде и как - не само, че е препоръчително, но е неоходимо да спи с майката, ако смятате да кърмите успешно. Най- високите нива на хормоните, спомагащи кърменето се произвеждат в часовете между 4 - 5  и 8 - 9 сутринта, затова ако искате да имате много кърма и да не минавате на формула е повече от препоръчително да не стремите да ограничавате и пропускате нощно кърмене.
Аз взех това решение за себе си, след като се измъчих да ставам 2 нощи през половин час и да се гърбя да кърмя седнала Sick, радвам се, че навреме ми увря главата.  Mr. Green Та докато го кърмех си спяхме заедно, цокаше в просъница, пускаше цицата  Mr. Green и пак отнасяше плувката, беше ми много удобно, наспивах се и се бях супер специализирала... Като се отби сам, започна да ме бута и да търси самостоятелност и свое пространство и започна да си заспива сам в креватчето от раз, за по цяла нощ и до ден днешен. Така че, не се страхувайте, че това води до приучаване. Просто всяко нещо -  с времето си. Peace

Съни, радвам се че си сред нас и никакви болници до раждането. Дръж се и си мисли само хубави неща за бебчо. Hug

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 13:43 от Олче

# 199
  • Някъде там...
Олче, помня, че преди я имаше въпросната ваксина бг производство в Онкологията. С рецепта струваше точно около 10тина лева, купувала съм за приятелка, но беше отдавна. Помня, че задължително трябваше някакъв документ от лекар, че пацинетката има нужда от нея. Може би лекарите са по-информирани къде може да се намери.

Съни
, дръж се, с теб сме!  Hug Какви са тези нови разпоредби за престой в болница, само това липсваше сега.  Close
Иначе за тези инжекции за дробчетата и на мен ми казаха, че вероятно ще ми бият такава през февруари, за всеки случай.

desi054224 , ама то и момиченцата не са лесни май със всичките гънчици за почистване отдолу, и там има разни тарикатлъци.  Laughing

За чистенето - нещо и мен ме е прихванало, все ми изглежда мръсно и разхвърляно и само гонкам мъжа ми, пък той горкият хич не го бива по тази част и все не съм доволна. Мълча си де, той прави каквото е по силите му.  Mr. Green Нямам търпение да започнем да ремонтираме и преподреждаме, но това ще стане през февруари.

Иначе за отделянето на бебчето, според мен първите месеци задължително трябва да са при нас, особено ако кърмя. Помня как етърва ми и девер ми се редуваха да будуват за да гледат бебето през нощта, да не би да му се случело нещо. Надявам се аз да не изпадам в подобни състояния, защото ми се вижда прекалено...
Аз отивам на зъболекар, да я поставят тази проклета пломба и да забравям вече за машинки и тем подобни мъчения.  Laughing

# 200
Жабче, аз яке няма да купувам.
Предния път си карах само с одеяла и това портбебе, което показах. После стана лято и чак за след 6мес. имахме яке, ама тя вече седеше тогава. Сега една приятелка щяла да ми даде космонавт за новородени и мисля него да ползвам, защото така и така ще ми го даде Crazy
За спането на бебето отделно: мисля, че в началото е по-удобно да е в спалнята, дори да не се кърми, все пак яде, трябва да се ходи в др.стая, което е доста уморително.
Габриела я отделихме в детската стая на 6мес., но то беше защото тя много се въртеше и ревеше насън и аз от всеки звук се будех, а така само като реве силно се събуждах и отивах.
Иначе бебефона е страхотно удобство и е задължителен за мен, не само през нощта, а най-вече през деня, когато бебето си спи в леглото, а ти готвиш, гледаш филм или правиш нещо друго другаде Simple Smile
sunny_777, дано всичко да е наред. Притеснихме се за теб Hug. Почивай си повече. Гледай друг да се занимава с баткото.

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 14:33 от very nice

# 201
  • Бургас
Здравейте, мамчета
Искам да попитам знае ли някой как точно действа Магнерота и дали е безопасен.
Аз си имам контракции, защото работата ми е стресова и се стягам доста често, затова мойта лекарка ми изпиза магнерот да пия 3х1, но аз малко се страхувам да пия лекартсва. А и да питам за някоя бабина рецепта за болки в гърлото, че ме е лепнал грип, а нали не се пият лекарства, от няколко дена си правя компрес с ракия но нещо не помага днес ми тръгна и ужасна хрема.

# 202
yana_kuncheva, почти на всички ни е изписан Магнерот или Магнерич. На някой действа на други не. Щом ти го изписва гинеколог няма какво да се притесняваш, пий го.
За болки в гърлото-аз се мажа с хлебна сода, когато е много силна болката и смуча "прополки"-стават за бременни. Смуча също и коластра на Аквасорс (както писах вече я ползвам за всичко и всички вкъщи) Laughing

# 203
yana_kuncheva , на мен за гърло ми бяха предписали Тантум Верде - спрей за гърло. Иначе и Осцилококцинум може да пиеш. Ако се върнеш назад и попрочетеш поне няколко мнения от темата, ще се осведомиш за Магнерича и Магнерота, доста сме ги дискутирали.

# 204
  • Бургас
very nace какво представляват "прополките"

# 205
very nace какво представляват "прополките"

Хапчета за смучене са. Продават се в аптеките. Съдържат прополис.

# 206
Здравейте и от мен.
Да кажа че за легълцата и ние мислим да вземем само преносима кошарка но по магазините ни съветват да е задължително с матраче,тъй като шалтето към кошарката представлява пластмаса с плат от горе.А за горното ниво по добре да е на дължината на кошарата,защото на половин била по нестабилна а и бързо окъсява и леко се губи смисъла да се използва.
Съни,бързо да се оправяш и да не се притесняваш че то от притеснение по лошо става.
А някой да има инфо за Алегрия?От доста време не се е мяркала,дано да е добре.

# 207
Здавейте коремчета Hug
sunny_777,добре си се завърнала,миличка леж и почивай и дано всичко е наред с теб и бебчето Praynig Hug

Ние с бебка сме добре,само дето от вчера малко ме понаболява долу ниско и бебка ме срита доста здраво на няколко пъри #Crazyявно расте и става по силничка вече та ми намества чарковте вътре.Да ви питам нещо мимичета,на мен често ми става коремчето на топка,сякаш изтръпва и се издува така за няколко секунди до минута и после се оправя.Не ме боли аз и др съм ви питала ама пусто не мога да разбера това втвърдяване ли е контракция или нещо др.Когато съм легнала също ми става и даже усещам едно особенно налягане в главата и пулса в гърлото.Не знам на някои от вас дали е така аз др седмица когато съм при доки ще питам ама и вас да си ви питам де.

Гледам  пак доста сте пописали ще ви чета после че излизам малко навън е хубаво .

# 208
леле момичета, как ще се справям с това кърмене, а много ми се иска да кърмя...а, пък за това забелване на пениса на бебо от сега ме е страх  Rolling Eyes

питах кога бебо престава да ритка толкова, че от два дни нашия змей много се беше кротнал и започнах да се притеснявам....даже тази нощ не съм спала и само го дебнех дали ще помръдне...представяте ли си как съм психясала  Embarassed ама, то и как да не психяса човек, все чувам по някоя ужасяваща история за бебе, оплело се в пъпната връв  Sad Някоя от вас  има представа в такива случаи дали има някакви " симптоми" ?

Хубавото е, че тази сутрин след една конска доза фреш, си ме наритка здраво...ех, че удоволствие!

# 209
Яна сега прочетох въпроса ти  Embarassed .Аз съм при Дорийска,ама нещо...добре че е сестрата та по ми обяснява за какво иде реч.Ама то и сестрата ме тегли ,мери изобщо всичко тя прави.

Общи условия

Активация на акаунт