Навън е студено и снежец вали, а АПРИЛската мама покупки реди

• 17 880
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
sisely ние също купихме матрака на Магнифлекс.Мн приятели ни го препоръчаха.Има си зимна и лятна част,хипоалергичен и т.н.Нашият е 139лв,малко е скъп,но пък не искам да пестя пари за неща полезни за малкия човек.Нямам снимки,но мога да ти каза че е на DizainBaby,а модела е Аделина.Като цена е 400лв,от магазин в Люлин.

Благодаря на всички за съветите относно къде да спи бебока.

# 211
Chockolina, благодаря за списъка. На мен също ще ми е от голяма полза, макар още да не съм започнала с покуките.
Постоянно виждам около себи си прах и коса по килимите, но...странно, не ми пука Embarassed. Уморявам се бързо като хвана прахосмукачката, от навеждането ме заболява кръста. За това съм я ограничила до 2 пъти седмично.
За креватче аз искам и дървени и сгъваемо, а мъжа е само за сгъваемо. Лично аз съм се спряла на това: http://www.-spam283-/rw/items/ChiL1-chipolino-koshara-za-spane-i … page=1&cat=24  (синьо-жълтото). Моето мнение е, че колкото и да са добри отзивите за този тип креватчета, все си е добре детето да си има и "истинско легло".
Олеле, колко съм разсеяна, пиша този пост от поне 15 мин... newsm78. Друго няма. Чао за сега!

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 15:26 от Little-Big Girl

# 212
Здравейте коремчета!
Говорите за пишки,при нас забелването стана от 1 месец ,когато бебето е в легнало положение и доки каза да капвам по 1 капка преварено олио на върха на чурката и така стана много лесно и без никакъв проблем,но проблема дойде по-късно когато Иво стана на около 4 год и започна сам да си играе с нея беше ч забелил и забравил да върне кожичката обратно а така се спира кръвта ,като се наду тая глава ужас като го видях вече беше станала колкото малка репичка голяма ,грабвам го и в болницата и уролога го намаза с някакъв крем упоика и като хвана кожата изведнъж и я върна рязко обратно направо в чуда се бях видяла ,каза ни поне 2 седмици да не се забелва .Но сега е вече на 13 г и сигурно скоро ще започне да я употребява  Laughing Laughing направо не ми се вярва че толкова е пораснал.
ох трябва да поработя

# 213
Момичета здравейте,

Съжалявам, че Ви занимавам с проблеми и болежки, но просто няма кого да попитам, а Вие сте много мили и винаги се намира някой компетентен  Hug

Имам доста силни болки в долната дясна част на корема  (но не най-долу) от повече от  1 час и не отминава  Sad Почвам да се притеснявам вече. Мисля си дали е възможно да е някоя песъчинка тръгнала по пикочните пътища
Ако някоя от Вас е имала подобни проблеми, моля да сподели. Може да сте го дискутирали това, но ме извинете, че питам отново. Сега мисля да полежа и да чакам болката да отмине  Praynig

А на теб Sunny_777 пожелавам сила и само положителни мисли, ние сме с теб  Hug Всичко ще е наред

yana_kuncheva аз пия по 4 хапчета Магнерот на ден, имат ефект, но за максимален такъв трябва и да почиваш. Въпреки че го пия, натоваря ли се с повечко работа и контракциите почват. До колкото знам от лекарката ми от ЖК тия лекарства са безобидни, даже полезни  Wink

Благодаря Ви   bouquet

# 214
  Здравейте, аз пак да питам за гърдите и кремчетата.
На мен ми се е образувало нещо като коричка върху зърната, жълтеникава на цвят. Аз не съм я трила, понеже докторката ми ме предупреди много да внимавам с гърдите за да не пречена контракции. Вчера я закачих на сутиена. Тя се закъса и аз реших да я махна. Само че боли, а и отдолу има нещо като течност...предполагам коластра. Трябва ли да махна това, да си мажа ли с нещо? Малко тъпи въпроси, Но с Кико ми дойде коластра чак като родих. Тогава мажех с гермастан, понеже много ми разраняваше гърдите.
 За забелването на пишлето, нашия педиатър (за мен много добър), каза да започна от първия месец по-малко всяка вечер. През лятото бяхме в Горна Оряховица при родителите ми. Там го водихме при друга педиатърка (също добра).Тя ми каза, че е по-добре да го забели. После може би една вечер го смъдеше като пишкаше, мажехме с риванол. Мен ми беше страх всяка вечер да забелвам, а таткото си беше в София и зарасна. Тя пак го дръпна и вече и аз почнах всяка вечер. И сега като си вземат душ вечер с тати си мият там. Мисля и с това бебче да го забелвам от първия месец по/малко.
Иначе и второто бебче ще го запиша при същия педиатър. Говорила съм с него. Ако има мами от Гео Милев доктор Крайселски от 22 ДКЦ  е много добър. Почти не изписва антибиотик на Кико, само в краен случай, подкрепя и хомеопатията. За кърменето е и късното захранване.
Кога е срещата на софийските мами?
До скоро  bouquet  

# 215
Почвам отзад-напред.
Eli-G, имам същите корички. Те при къпане някак си се подуват и набъбват, жълти на цвят и ако тръгнеш да ги махаш - боли. Какво направих аз - купих си преди месец Гармастан и почнах да се мажа всяка вечер. Постепенно почнаха да омекват и сами да падат, предполагам при търкането в дрехите, отдолу се показва розова кожа, не тече нищо, но и аз не ги дърпам. Сега на дясната нищо не остана, а на лявата - съвсем мъничко. Но това е след месец упорито мазане. При всички случаи не трябва да ги има, но според мен не си причинявай болка, ами си купи някакви мехлемче, дай им малко време и самички ще паднат. Аз като теб бях много учудена от къде се появиха, след като забременях, но факт...  Hug

Mama_Rossie, като получих острата бъбречна криза миналия месец и се появи точно такава болка - долу вдясно ниско, но не съвсем ниско... И от тогава периодично си ме заболява...А бебко като почне да беснее и като ме изрита там - олелей  #Crazy . И аз гледам да си свия дясното краче, това определено ме облекчава, а и не позволява толкова да ме рита на това място. Аз дълго време пих лекарства и не знам от тях или не, болката не е постоянна. Като начало опитай да се свиеш накъде, да полегнеш, глътни хапче Но Шпа (да не би пък да тръгнат контракции от тази болка..), така ме съветва гинеколожката, дано да премине бързо!  Hug

# 216
Благодаря ти no_name за бързия отговор Hug

Аз имах проблеми с бебреците в 5я месец и бях на антибиотик - Оспексин и на витамин В5, но при последните изследвания се оказа, че инфекцията не е напълно изчезнала и сега може отново да се е обострила.

Лягам настрани, вземам но шпа, както казваш и ще чакам да ми мине

# 217
  • Бургас
А среща на Бургаските мами ще има ли?
Искам да ги питам от Бургас, дали са реши ли при кой доктор ще запишат бебетата си като се родят нали до24ч от излизане от Родилния дом Педиатъра идва да го види бебето.Моята дъщеря е при д-р Борис Ангелов(работещ в кърмаческо отделение) , но те се разведоха със жена си и сега не взимат бебета и си търся нов педиатър.
velvet_s значи не само мен не ме поглежда Дорийска. Тя досега не ме е погледнала в очите, консултациите са ми по 2 мин., а много ми я хвалиха, преди бях при Братова, тя направо е била злато.

# 218
Chockolinaмного благодаря Heart Eyes  bouquet
Sunny_777  Hug Hug Hug
аз мисля сега да седна да си направя един подробен списък с размери и всичко,но кога ще го изпълнявам незнам Thinking
за матраците:леглото което сме си харесали на бертони го продават с матрак и незнам дали има нужда да купуваме друг.някой има ли впечатления от тези матраци,които се дават с леглото?

# 219
Добър ден и от мен.
Стискам палци на днешния преглед Толинка да й бъдат разсеяни притесненията и да не открият проблеми на фъстъчето й.  Praynig Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Съни, добре си се завърнала у дома. Да не се налага на твоето бебче да разчита на битата инжекция за разгръщане на дробчетата.
На Шоки голямо благодаря за списъка. Най-разумното четиво сред всички възможни списъчни творби.
Ели, коластра е. Коричката сама ще падне и да й помагаш, и да не й помагаш.
yana_kuncheva , при стресова работна среда освен хапчета сигурно и малко почивка няма да ти се отрази зле. Ако не болнични то поне в отпуск да излезеш малко. Пък и сама пишеш, че си с някакъв грип.
За матрачетата - може би ще се спрем на продукт на фирмата, към която Жабчето е пуснала линк.  
rrivanova, бебето само ще ви каже къде ще живее - в неговата или във вашата стая. Неговите нужди ще ви ориентират безпогрешно за правилното решение.  Laughing

Аз си играя с едно кълбо прежда. Преговарям как се плетат жилетчици. На плюшените обитатели у нас им стоят добре, но има още за доизкусуряване. Май ще се пристрастя към темите на плетачките от Хоби-форума и да ги тормозя с тъпи въпроси.  Grinning

# 220
Благодаря ти no_name за бързия отговор Hug

Аз имах проблеми с бебреците в 5я месец и бях на антибиотик - Оспексин и на витамин В5, но при последните изследвания се оказа, че инфекцията не е напълно изчезнала и сега може отново да се е обострила.

Лягам настрани, вземам но шпа, както казваш и ще чакам да ми мине

Mama_Rossie, стискам палци да спре болката и да не се проявява повече!  Hug Аз също бях на антибиотик - Zinath, 10 дни, пих и витамини от В групата - Милгамма, заради един прищипан нерв, който се обади след бъбречната криза. Иначе ми бяха изписали и Neorenal - той е хомеопатичен. Изпих 3 опаковки, ако не се лъжа...При мен проблемът също не е отшумял, последно лекарката ми погледна на ехографа бъбрека и каза, че имам делатация (или нещо от сорта), което означавало уголемяване на бъбречното легенче. А не трябва да го има...Знам, че за бъбреци помага чай от липов цвят, има и един на Д-р Ламбов (дано не греша името), нарича си се чай за бъбреци. Аз хич не ги пия редовно и съм си за бой, трябва да учестя...Казаха ми да внимавам да нямам някакви резки сътресения (от рода на дупки по софийските улици и тем подобни), защото може да предизвикат бъбречна криза. Пък онзи ден един колега как ме фрасна с вратата по гърба...  ooooh! Все едно, че влизат спец.частите на полицията, за да обезвреждат престъпници...Егати отварянето на врата, егати чудото...

рони, моите корички съвсем не искаха да падат самички и се намеси десния показалец с топчица Гармастан на върха  Joy

# 221
Здравейте мамчета
Първо да благодаря сърдечно на kp@cu много полезна информация! Както и на chokolina за чудесния списък!
Като заговорихте за татковците и нашият също дебелее с нас много е смешно как лакомо си похапва, но явно нашите хормони са ги заразили  Joy
Относно покупките аз се двоумя относно шишетата - чувам различни мнения за и против стаклените и пласмасовите, вие какво ще кажете кои предпочитате?
Приятен и ползотворен ден ви желая и много ритничета!

# 222
  • not found
Има ли някоя от вас с ниско кръвно , моето е такова , но последните 2 дни ми се случи няколко пъти както си стоя и да полу-падна ... Замайва ми се главата и не мога да запазя равновесие . Пия кафе , лекарката ми каза да не го спирам . Но до преди това не съм имала такива проблеми . И в книгата на д-р Спок не прочетох нищо по въпроса . Та мисълта ми е дали някоя се оплаква от същото и какво прави за да не се случва . Сега като се сетя не мога и да спя та може и от това да е ?

# 223
  • Някъде там...
Моето е ниско от началото на бременността, над 90/60 не се вдига. Кафе не пия, не ми допада нещо откакто съм бременна. Само напоследък си слагам по малко 3в1 в млякото сутрин. Хапвам сладичко и пия повече вода. И гледам да не стоя гладна, че ми прималява. Винаги имам нещо сладко в дамската чанта - шоколадчета киндер, някоя ФаФла или суха паста.

Корички на гърдите и аз имам, моите падат сами. Аз обаче се мажа с крем на Авент след баня. Това е коластра, като паднат коричките и виждам отдолу капка.

Аз се върнах от зъбар, голяма мъка да ти слагат пломба на мъдреца, разчекнаха ми устата.  Rolling Eyes

# 224
Относно коричките на зърната - и аз ги имам, но четох някъде (за съжаление въобще нямам спомен къде, за да дам линк), че в никакъв случай не трябва да се чоплят или търкат, за да паднат, понеже те са естествена защита за зърната, и е възможно ако ги забелвате, те да се разранят или да се получат инфекции. Оттогава моите нищо не ги правя (даже пишеше и със сапун да не се мият всеки ден, да не би да падне тази естествена защита). Поради тези причини не се препоръчва и абсолютно никакво търкане с хавлия след баня на гърдите Peace

ОТносно пластмасовите шишета - и аз зададох същия въпрос в мартенската тема, след малко ще копирам какво точно ми отговориха две мами.....ето:
Ето какво прочетох съвсем скоро и съм склонна да му вярвам.

За да се спрат спекулациите с този Бисфенол А, ще ви разкажа как се стигна до тази конфронтация между фирмите - вносители на различните марки шишета. Защото тук изобщо не става въпрос за опасни шишета, а за нелоялна конкуренция. Преди време Екобебе бяха вносители на шишетата на Д-р Браун със системата п/в колики, които в последствие почнаха да се боядисват в бежов цвят, защото не са от поликарбонат. Обаче въпросната фирма внасяше шишетата от Израел, а не от оригиналната американската фирма. И когато на израелците им изтече лиценза да ползуват марката Д-р Браун, те си прекръстиха шишетата на Би Фри (т.с.без бисфенол А). Като усилено се ракламираше, че това са новите шишета на Д-р Браун. Оригиналните шишета на Д-р Браун си останаха американските и те вече си имат представител за Б-я - "Неделчев & Неделчев". Обаче Екобебе скочиха с/у тях, защото те са си рекламирали от години тая система п/в колики и марката Д-р Браун. И понеже само израелските шишета са без Бисфенол А, те почнаха да плюят всички останали и най - вече шишетата на Д-р Браун. Оплаквали са се в Комисията за защита правата на потребителите и са идеолози на всичките глупости, които се изписаха, без да си дават сметка, че някои майки може да се притесним. Всъщност този Бисфенол А се отделя в много малки количества от шишетата, произведени от нискокачествен поликарбонат и то при силното им издраскване в миялна машина и много дългото им използуване. На практика е доказано, че тези условия не могат да се получат. Естествено всички шишета, произведени в ЕС са минали тези тестове и са напълно безопасни. Просто трябва да внимаваме да не купуваме боклуци с неизвестен произход. Иначе страшно няма.

Въпреки, че нищо не пречи да се ползват и стъклени шишета и тогава отпадат притесненията за Бисфенол А. А и той май се отделя само при нагряването на шишетата, ако не ме лъже паметта. Ако ги ползваш за пиене на вода или сок няма да се налага да ги затопляш (или поне не много).

Тай, шишетата на Авент са без бисфенол.
Ето списък на още марки:
http://safemama.com/2007/11/22/bpa-free-bottle-and-sippy-cup-cheat-sheet/
списък на залъгалки
http://safemama.com/2008/01/04/bpa-free-pacifiers-and-teethers-cheat-sheet/

Общи условия

Активация на акаунт