Сняг затрупа испанската група

• 27 181
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
В началото на януари въпросната авиокомпания с полет Мадрид - София кацнаха в Букурещ вместо в София и си останаха там 3 дни хората. Оправданието било, че климатичните условия в София не позволявали да кацнат на българското летище newsm78. Интересно как другите кацаха ooooh!.

# 61
  • E-CLM & CH-VD
Харич  Joy, аз тренирам за партизанка, да не могат да ми се хващат следите.
Иначе, аз от доста време пътувам с тях, и съм много доволна, обслужването им винаги е било на ниво. А като се има предвид, че на Иберия съм плащала и 200 ? за свръхбагаж, 120 за изиджет щях да ги прежаля  Laughing, но добре, че не се наложи. А и с Изиджет сме имали пререкания и по друг повод, но си ми върнаха 200?  Mr. Green. В добавка с извинения bowuu

# 62
Здравейте мацки
Ами тази тема с парото и полу4аването на парите ми е интересна. Моя зет като си замина за БГ и Ще си идва само за да се подписва какво може да му се слу4и.....

# 63
А и да се похваля. Имам си билет4е за БГ. През април. Е тая година ве4е Ще намина да видя фамилията, пък макар и за 1 седмица само. Даже се 4удя дали да си взимама багаж или да си пъхна в дамската 4анта само 4етката за зъби и 2 4ифта белйо Laughing
Оповестила съм новината на фамилията, така 4е няма измъкване този път, Ще се пътува.

Вес. слу4айно да имаШ информация за въпроса с животните при wizzair , 4удя се дали да не взема девоийката с мен.
А твоите пътувания са послови4ни просто, направо ти се възхиЩавам....

# 64
  • В къЩи.
estrella_bg, а ако се обадят на мъж ти за да му предложат работа, а него го няма?
нали това е идеята на борсата освен да получаваш пари от там...не знам на практика дали ще може да се случи това- хем да си там, хем тук.
нямам идея, само си разсъждавам. успех.

Toчно така е. Получаваш картонче, в което те искат в точно определен час на интервю. Имаш право на 3 неявявания и ти спират помощите. Също спират помощите, ако си записан на борсата, а си извън страната. Т.е. те ще получат справка от граничните власти, че лицето Х е напуснало Испания на дата У. Имаш право да напуснеш страната след като си уведомил бюрото по труда, че излизаш в чужбина да си търсиш работа, и тогава си длъжен да се върнеш до 14 дни, или да потвърдиш че си си намерил работа, и автоматично ти спират парите. През интернет можеш да си проверяваш статуса, но за интервю трябва да се явиш лично.

При тая безработица едва ли Ще му  пратят офета за работа Thinking
Аз си ходих лятото за два месеца  и тьй като подписа ми беШе по време на престоя ми в Бг,дойдох само за да се подпиШа и пак се вьрнах и не сьм имала проблем,вьпреки че в борсата ми казаха ,че нямам право да напускам Испания за повече от 15дни Peace
Един сьсед румьнец ни каза,че негов познат е доста време в Румьния и си получава парото,подписва се чрез интернет,но на тях им нямам мн доверие,затова се допитах до вас,ако някой е правил този номер.

# 65
  • E-CLM & CH-VD
Естрея, на една позната на мъжа ми й спряха парото точно заради това, че се поразходи извън Испания, докато беше записана там, става дума за комунидад де Мадрид.
Не знам да може да се подписва по интернет  newsm78, ако е възможно, ще да е нещо въведено след юни, до юни трябваше всеки да се явява лично.
А ако смятате да си отивате окончателно може да пробвате по другия план, по който ти изплащат накуп всичкото паро, на което имаш право, но за сметка на това ти взимат ресиденсията, и нямаш право на легален престой в Испания в следващите 5 години. Така ти отпада проблема със записването.  Peace

ГериП, с уизеър никога не съм пътувала, но условията им не би трябвало да се различават от тези на друг компании. По принцип малки животни (котки, кучета, птици и т.н.) пътуват в кабината при собственика си, в тези специалните клетки, а големите пътуват в багажното, което пък на мен не ми е ясно как става, но не съм се задълбочавала. Твоята госпожица е малка, така че с клетката няма да има проблем. А по време на излитане и кацане клетката седи под предната седалка.

Хм, виж това, от страницата им е. Явно при тях не позволяват животни, освен кучета-водачи за слепи хора.

¿Puedo viajar con mi mascota?
Wizz Air no transporta animales vivos excepto perros guía con sistema de pasaporte de mascotas en regla y siempre que el perro guía en cuestión esté incluido en este sistema.

# 66
  • При драконите
Здравейте, мами от Испания!

Извинявайте, че се намесвам във вашата тема, но пиша един текст и се чудя как се произнася името Isidre Esteve, а по това време няма на кого да се обадя тук  Embarassed
Не ми се иска да предлагам своя непроверена интерпретация, защото лично аз много се дразня на неграмотно преведени, например от френски, имена. Предварително благодаря на тези, които ще ми отговорят!

# 67
И с EasyJet е така. Не позволяват животинки, освен кучета-водачи:

"Transporte de animales:
Queda totalmente prohibido el transporte de animales vivos: mascotas, insectos, reptiles o cualquier otro animal. La única excepción son los perros guía para pasajeros ciegos y/o sordos y los perros de asistencia para pasajeros discapacitados, que podrán viajar en los vuelos nacionales del Reino Unido y en los vuelos con salida y llegada a la Europa continental (excepto las rutas del Reino Unido). No se admitirán perros de servicio ni de asistencia en los vuelos con salida y llegada al Reino Unido hacia la Europa continental ni en los vuelos con salida y llegada a Marruecos. Los vuelos de la Europa continental con destino a Sicilia, Cerdeña o las Islas Baleares (o viceversa) se consideran vuelos de la Europa continental a estos efectos. Se incluyen dentro de la “Europa continental” a efectos de esta política todas las rutas de la red de easyJet, excepto los vuelos con salida y llegada al Reino Unido hacia la Europa continental y los vuelos con salida y llegada a Marruecos. "

Ratola, според мен се чете Исидре Естеве/Естебе Peace

# 68
  • При драконите

Ratola, според мен се чете Исидре Естеве/Естебе Peace

Естеве или Естебе?
A Eric Auge? Това ми звучи съвсем френско, още повече, че Auge се пише с ударение на е-то, но човекът е испанец...

# 69
Добро утро !  Hug Hug Hug

Вес,големи приключения  Hug ...и още не ти е писнало да пътуваш !  Mr. Green

Хара  Hug ,чудесни снимки ! Ах,какви трапези,колко весели хора...Сняг...Снежен човек ...Камини...мечта,мечта,мечта...! Невероятно настроение има в сномките ти ...с усмивка ги гледах !

ГериП,честито билетче...много се радвам за теб !

Анетт,Герито,по-добре ли са децата в Детската градина ?

Ratola,Eric Аuge се чете Ерик Аухé ...според мен.

Тъкмо вчера щях да пиша какво хубаво временце е навън и ХОП...студ и вятър cold
У дома сме добре.Аз имам шансове да правя баклава и сладки за една верига Дюнер-кебап....Чудя се листи от къде да взема...от българските ли да купя или от тези от Макро фините  newsm78. Стискайте палци да ги докарам на вкус и да ги харесат...Дано ги харесат и да успяе да се закача...Такива неща при мен...

Момичета,прегръщам ви всичките !  Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 13:26 от gaby_s

# 70
  • Murcia, Spain/Ruse
Добро утро ,мацки Grinning
Днес е бабинден и искам да почерпя за моя професионален празник   Wink

Пожелавам съЩо така на всички баби и на хората упражняваЩи тази професия да са преди всичко здрави ,за да могат дълги години да даряват Щастие Hug

# 71
Здравейте мами от Испания.
От сърце моля някоя мама от Малага да ми пише на лични, искам да я помоля за малка информация. Балгодаря ви предварително Hug

# 72
Ама днес неЩо нямам хъс за работа. Това е заЩото съм сама в офиса и се помотвам
Вес, благодаря за инфото, не се бях заглеждала ,много неприятно това , сега не ми е проблем, мъжа ми Ще се прибира няколко дни по рани4ко от работа,  пък е и семана санта, така 4е няма да е фатално, но ако реШим да си ходим за коледа, май друга компания Ще трябва да избираме, по приятелски настоена към ку4енца. Не ми се Ще да я остаявям в ку4карника, макар 4е не е скъпо. Ама и аз планове заправих, то колко вода Ще изте4е до тогава, дали изобЩо Ще можем да си отидем за празниците, оба4е аз за ку4о съм се запритеснявала. женска му работа.

Габи, успех. Ще стискам палци да стане

Женелина, 4еститр професионален празник. Да има много такива като теб и с желание да си упражняват професията.

Хм, аз Ще ходя да поба4кам малко, а

# 73
Ratola, може и по двата начина! Peace

# 74
  • La casa de Mickey Mouse
добро утро и от мен
честит бабин ден
гери петрова по добре се обади и попитай за кучо, че и ние скоро ще имаме същия проблем, нали ще си ходим всички, та да видим какво ще правим с тонто
габи дано се нареди всичко и ти харесат произведенията, сигурна съм че ще си оближат пръстите
за малкото какво да ви кажа, още сме болни сополи, кашлица, аман вече, заспива веднага след като го прибера и нахраня, почти не го виждам, а баща му не го вижда вечер, защото е заспал, за сметка на това когато е по късно на работа, го оставя със себе си да му се нарадва, писна ми от това гуарде, вече сериозно се замислям да си намеря работа вечер и да го оставям на гуарде по малко време, имах си едно усмихнато и доволно бебе, сега си имам едно хленчещо и постоянно нацупено бебе, изнервени сме и двамата с него, не знам какво да правя, попаднала съм в една такава дупка, от два дни като го взема от гуарде не ми позволява да го пусна на земята иска постоянно в мен, не мога дори храната да му приготвя, с едната ръка правя каквото и да е, а той ми виси на другата ръка, ако пък го пусна едно викане едни ревове, после половин час не мога да успокоя...

Общи условия

Активация на акаунт