Слагате ли сол във водата?

• 32 319
  • 350
  •   1
Отговори
# 240
# 241
  • Варна
ahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahha
Да.Благодаря за изчерпателния отговор Rolling Eyes

# 242
ДО GALQ79  

Вредите от солта.

1.Възможно е вода от тялото на бебето да се "извлече" навън, към хипертоничния разтвор за къпане, при което бебето може да се обезводни, а това е много опасно състояние, особено при малки бебета.
2.солта се просмуква през кожата и води до тежки нарушения в електролитния баланс на организма на бебето, което може да доведе до летален изход.
3. Може да причини тежки изгаряния.
4. Просмуквайки се през кожата може да увреди бъбреците.
5.Трябва да се знае, че бебетата имат по-тънка кожа, която е незряла във функционално и анатомично отношение. Те са много по-податливи на химически, биологически и дори радиационни фактори. Това едно дете да се къпе или наръсва със сол, за да не мирише потта му, звучи несериозно", каза специалистът.

Полза
1.Солта наистина убивала бактериите, но временно, а не за цял живот.
2.загрява - полезна при възрастни
3."В миналото, когато хигиената на бебетата не е била на такова ниво, каквато е сега и бебетата са се къпали много по- рядко, в солена вода, слагайки сол във водата - това е имало функция за дизенфикциране на кожата и евентуално да подсуши някой микро ранички", обясни д-р Надя Вачева, микро-педиатър.

като почета още малко ще допълня.

Ако това не ти се виждат разумни обяснения. Значи аз нямам представа какво е разум

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 14:39 от cool_poli

# 243
GALQ79, не те нападам, но и твоите думи са малко крайни и обобщаващи - а това винаги е в минус.

Отговорих вчера къде според моите наблюдения от личното ми обкръжение се практикува това. Не, не съм солена, нито пък майка ми. Тази традиция в нашия род, ако я е имало, е умряла преди 85 години при първия смъртен случай, при това прилагането на сол е било против волята на родителите. Мисля, че все пак мога да пиша в тази тема.

Много други момичета тук споделиха, че са били съветвани и убеждавани да го прилагат, или техни приятелки са били в такова положение. Това също е ценно.

А за вредите или ползите......мъжът ми не беше чувал за тази традиция, не се практикува в близките до БГ държави, но като му споделих за бебенцето преди 20-ина дни, той направо се изуми. Трябваше ми малко време, за да му обясня вероятните поверия, поради които се практикува. И да, първата му реакция бе, че води до изгаряне на кожата.

Що се отнася до "смешките", за да го успокоя, му казах: Спокойно, няма да соля дедето ти като салата". не намерих друго по-подходящо.

# 244
Голямо викане и изумление от жени, които никога не са го правили и дори не са виждали за какво става дума, освен някакви репортажи за осоляване, което няма нищо общо със слагането на сол във водата.
Самата аз съм солена като бебе, брат ми също и моето дете също.
Живи и здрави сме, нямаме никакви поражения.
За зимно бебе го предпочитах, както и съм мазала с пречистена мас.  Wink

Никога и не искам да видя за какво става дума. А времето в което живеем е нормално да се информираме от телевизия и Интернет. И щом лекари са решили да застана и да говорят публично за вредите от солта съм склонна да вярвам на тях.

А за едно време се е правело защото не са имали как да се информират от вредата и не е имало статистика за смъртността на бебета третирани със сол и други подобни.

Сигурна съм че ако е имало кой да ги информира на времето нашите баби и прабаби никога не биха осолили подсолили водата и рискували живота на детето си.

Според мен мас и сол не са метод за закалямане. За мен закаляване е излизане всеки ден независимо колко е студено. Да спят на ниска температура. моя син спи на 18-19градуса с пижамка и не го загрявам с мас звучими повече като изнежване.

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 15:09 от cool_poli

# 245
Под разумни обяснения имам следното.
Някъде наблюдавали 100 бебта къпани с една лъжица сол,и други 100 с чиста вода и т.н.
Разирате ли какво имам предвид под разумно и научно.И накрая да е описан резултата от наблюдението.Ако има такъв сайт дайте.
Защото както казах не е логично препоръчваните соли за вода за възрастни,ако се приложат за дете в много по-малки количества да са толкова опасни.Това ми е идеята.И това ми е интересно да разбера.Не искам да се заяждам просто ми е интересно има ли някакви изследвания които показват нещо или са само догатки?
Иначе против съм абсолютното осоляване.

# 246
Не знам за такова проведено изследване, макар че темата ме интересува.

В България надали някой ще се наеме с това. За международни становища също не знам.
Има третиране с медицински разтвори, което може да бъде наблюдавано и контролирано, но пък то е в специални случай  Peace

# 247
За "закаляването" със сол сега чувам. Мога да кажа за хасковския регион - приложението на лъжичка сол във водата е с цел "да не мирише потта на бебето", не за закаляване. Но и това не смятам да го коментирам, защото е такава невероятна глупост, че не си заслужава коментара.

# 248

В България надали някой ще се наеме с това. За международни становища също не знам.
Има третиране с медицински разтвори, което може да бъде наблюдавано и контролирано, но пък то е в специални случай  Peace
Ами именно за такова становище питам,което би било от полза на някой,а не от охкане и ахкане.Така че някой ако има представа да я даде за да не се задава почвече въпрос като този,защото във форума има 1000 питанки за солта.
И след това започната люта битка от което няма полза никой.

# 249

Ами именно за такова становище питам,което би било от полза на някой,а не от охкане и ахкане.Така че някой ако има представа да я даде за да не се задава почвече въпрос като този,защото във форума има 1000 питанки за солта.
И след това започната люта битка от което няма полза никой.
Напълно подкрепям  Peace

# 250
пиша за последен път.

НЯма разумен човек който да си прави експерименти със бебета и да ги ползва за опитни зайчета.
Но според мен щом не един лекар застава публично и заявява за вредата от солта значи те имат наблюдения и са се сблъсквали с този проблем. Щом му се дава гластност значи случайте на пострадали деца найстина е нарастнал.

Ако бяха един или два случайте никой нямаше да прави репортаж ние нямаше и да знаем. И всичко щеше да мине за инцидент.

# 251
  • Варна
Едва ли някой би си позволил да направи опит с бебета.

# 252
Едва ли някой би си позволил да направи опит с бебета.
Не става въпрос за опит,а за проучване как е подействало и т.н.Повечето изследвания не са на принципа опити а на проучване и въпроси./особено при бременни и бебета/Да си не мислите че всяко лекарство което не е имало отражение върху бременни се е давало нарочно?Просто са проучило какво става след това.
Повечето са на принципа статистика.

# 253
пиша за последен път.

НЯма разумен човек който да си прави експерименти със бебета и да ги ползва за опитни зайчета.
Но според мен щом не един лекар застава публично и заявява за вредата от солта значи те имат наблюдения и са се сблъсквали с този проблем. Щом му се дава гластност значи случайте на пострадали деца найстина е нарастнал.

Ако бяха един или два случайте никой нямаше да прави репортаж ние нямаше и да знаем. И всичко щеше да мине за инцидент.

Едва ли и сега ще те разбере за какво става дума...При толкова случаи на пострадали бебета едва ли някой разумен човек ще започне да прави експерименти с това ненужно и отживяло нещо.Но това не пречи на някой да си кара както той най-добре си знае. .

# 254
пиша за последен път.

Едва ли и сега ще те разбере за какво става дума...При толкова случаи на пострадали бебета едва ли някой разумен човек ще започне да прави експерименти с това ненужно и отживяло нещо.Но това не пречи на някой да си кара както той най-добре си знае. .
Вие се захващате за една дума и си знаете вашето.Не съм солила,нито пиприла.Не съм зад този метод.Полезността не се проявява в това зад кой метод си а да има разумно обяснение.За това пиша ако някой има инфо,качетвено инфо а не догатки и умрели бебета от престои в килограми сол,да даде инфото тук.Защото с ах и ох нещата не са както трябва.
Така че аз няма какво да разбирам.Явно вие не разбирате аз какво искам да кажа.Ама защо ли да се хаби човек,тук във форума твърдоглава работа.

Общи условия

Активация на акаунт