Слагате ли сол във водата?

• 32 323
  • 350
  •   1
Отговори
# 225
Никога не съм слагала  Naughty Според мен е безсмислено и страшно вредно! Ти ако вече си решила да го направиш защо се дразниш на коментарите на момичетата? Не знам в кой век живеете - спрете с тея бабини глупости! В нито една цивилизована страна не си мажат бебетата с маз или да им слагат сол във водата. Какво щего загряваш това бебе, като малките деца точно трябва да се пазят от прегряване. Облечи го с някоя по-плътна пижамка ако толкова те е страх да не изтине. Извинявай, ама ти би ли си сложила сол във водата или би ли се намазала с мас? Сигурна съм, че използваш хубава козметика, защо не направиш това и за бебето си?  newsm78

# 226
Няма какво да гледам, детето ми е голямо вече. Апелирах само към спиране на излишно писане на постове само от емотикони, защото не мисля, че допринасят с нещо по темата. Ако ще се изказва мнение да е мнение , а не възмущение от статии за умрели бебета.

Или някакви безсмислени постове с нашмешка не мариновам бебето си и т.н.
Много оригинално. Няма що.  Wink

Тук апели за мир не важат.Или си за или против.Така се процедира.Мнения по-различни от общоприетите не се слушат.Темата е за ключ.Няма нито едно мнение което да е нормално.А ми се искаше да чуя с какво толкова може да навреди 1 лъжичка сол...Но никой не обясни,авторката на въпроса сигурно вече не чете отговорите,защото маринатите и не ви харесаха,а и никой не каза колко време след като се маринова е готово за консумация. Mr. Green
Няма ред ,няма толерантност,няма нормално обяснение.Иначе сте сигурни че живеете в 21 век ама за дупетата на бебетата търсите бабешки съвети.Не е въпросът кое от кои век е, въпросът е имали нещо вярно и хората които са го практикували какви наблюдения имат и т.н.,тогава темата щеше да е полезна  и щеше да се отговори на въпроса,а сега знам само как се правят маринати и застройки. Mr. Green
Браво!!!Я сега ми кажете как се прави и лютеница та поне рецептите да си допълня ooooh!

# 227
Извинявай, ама ти би ли си сложила сол във водата или би ли се намазала с мас? Сигурна съм, че използваш хубава козметика, защо не направиш това и за бебето си?  newsm78

Не само че бих, ами и съм го правила. Като ми измръзнаха сега ръцете само мас ми помогна. И си кисна краката в супер солена вода с морска сол (не само 1-2 лъжици както е за бебетата) почти всяка вечер.
А за козметиката за бебе, предпочетох в началото да е преварена мас, защото от нея не съм чула бебе да алергизира, за разлика от неочакваните алергии от най скъпата и качествена бебешка козметика, която е много повече химия, за разлика от маста, която си е чисто натурална.  Peace

# 228
Извинявай, ама ти би ли си сложила сол във водата или би ли се намазала с мас? Сигурна съм, че използваш хубава козметика, защо не направиш това и за бебето си?  newsm78

Не само че бих, ами и съм го правила. Като ми измръзнаха сега ръцете само мас ми помогна. И си кисна краката в супер солена вода с морска сол (не само 1-2 лъжици както е за бебетата) почти всяка вечер.
А за козметиката за бебе, предпочетох в началото да е преварена мас, защото от нея не съм чула бебе да алергизира, за разлика от неочакваните алергии от най скъпата и качествена бебешка козметика, която е много повече химия, за разлика от маста, която си е чисто натурална.  Peace
Те и моят съпруг са го мазали с мас като малък, но сега свекърва ми признава, че това е пълна глупост! А щом една свекърва признава това, значи има доза истина  Joy

ooooh!  ooooh!

Абе всеки човек си решава сам за себе си... А ти пробвала ли си качествена бебешка козметика, че да видиш сама дали ще ти се "алергизира" детето или не? Според мен много да не слушаш какво ти говорят наоколо хората  Peace

# 229
  • Варна
Солената вода спича. И не става дума за някакво осоляване със сол директно върху кожата. Сгрява, това е.
А защо е нужно да се сгрява?Телесната температура на бебетата и без това е по-висока от нормалното.

# 230

Абе всеки човек си решава сам за себе си... А ти пробвала ли си качествена бебешка козметика, че да видиш сама дали ще ти се "алергизира" детето или не? Според мен много да не слушаш какво ти говорят наоколо хората  Peace

Ами точно това съм направила, слушала съм собствената си преценка и това, което пиша по темата е от личен опит а не акхане и охкане за неща, които съм чула, пък дори не съм видяла.  Laughing
И да ползвала съм качествена бебешка козметика, като стана малко по голям, като новороден не и аз като повечето тук дето са против солта не съм искала да рискувам да го изпробвам дали ще направи алергия от някой крем, действах на сигурно.  Wink

А защо е нужно да се сгрява?Телесната температура на бебетата и без това е по-висока от нормалното.

Казах вече зимно бебе беше и у нас не поддържах 25 градуса температура.
Някои майки практикуват да държат бебето на по топло от това на което те самите стоят, аз не. Нека свиква с условията нормални. Точно защото бебетата са по податливи на външни влияния, по лесно измръзват, по лесно се претоплят  , за това закалката не е чак толкова страшна, колкото се опитват да я изкарат някои. Ако беше така масово да сме умрели, всичките ми познати на моята възраст са къпани в леко солена вода и как така на никой нищо не му е станало, а сега все умрели бебета от сол. Ами съжалявам вярвам повече на личното си наблюдение и опит, отколкото на истерясали писаници от възмутени майки.
Това ми е мнението , няма да го променя, нито агитирам някой да прави нещо, което аз съм правила. Темата е пусната за питане дали сме го правили или не, аз отговорих по същество, за разлика от много други.
Рядко влизам в майчинските подфоруми, но се оказа , че тук спама е повече дори от клюкарника, а не знайно защо бях останала с впечатление, че това е основната и сериозна част на форума.  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 13:26 от pasinet

# 231
Айде сега колко писаха че са слагали сол,вие срещу Пасинет се нахвърлихте.

Заключете я тази безмислена тема Peace

# 232
по-скоро pasinet реши да ни цензурира  Mr. Green а ми беше толкова забавно

темата отдавна е за заключване, освен емотикони и смях нови емоции едва ли ще роди
колкото до опитите за раздаване на права кой какво да пише - аз и вит.Д и флуор не съм давала ... това значи ли че не мога да се изказвам в съответните теми  newsm78

pasinet не видях темата да е 'колко лъжици' 'споделете опит' а покрай ахкащите и охкащите научих доста повече от повтарящото се 'нищо ни няма'. след като имаш мерак да администрираш драсни едно ЛС на модератор да затваря темата

# 233
по-скоро pasinet реши да ни цензурира  Mr. Green а ми беше толкова забавно

pasinet не видях темата да е 'колко лъжици' 'споделете опит' а покрай ахкащите и охкащите научих доста повече от повтарящото се 'нищо ни няма'. след като имаш мерак да администрираш драсни едно ЛС на модератор да затваря темата

Малко теми ли има весели в ДиС и Клюто, ами и тук, дето млади майчета тепърва се чудят и само ги стряскате.  Crossing Arms   Laughing Изобщо нямаше да пиша, ако това не беше 100-ната тема по този въпрос и все едно и също.

# 234
А ми се искаше да чуя с какво толкова може да навреди 1 лъжичка сол...Но никой не обясни
Много пъти се обясни с какво може да е вредна една лъжица, шепа и т.н. сол във водата, но явно те е мързяло да четеш  Mr. Green
От друга страна никой не каза с какво е полезно същото нещо.

# 235
Сгрявало и калявало.

# 236
Абе явно някои хора са решили,че искат да солят бебешката вана и това ! Лъжица,лъжичка,щипка-колкото и да е,само и само да има сол.Ами давайте.После може да пробвате и със спирт да го разтриете малкото хайванче-ако не се е сгряло достатъчно от ваната!

# 237
А ми се искаше да чуя с какво толкова може да навреди 1 лъжичка сол...Но никой не обясни
Много пъти се обясни с какво може да е вредна една лъжица, шепа и т.н. сол във водата, но явно те е мързяло да четеш  Mr. Green
От друга страна никой не каза с какво е полезно същото нещо.
Не ме е мързяло да чета.Прочетох всичко и разумно обяснение не видях.Нито някой каза защо е полезно,нито защо вредно.Прочетох рецепти за готвене,прочетох за осоляването колко е вредно,но разумно обяснение на нещата нищо не видях.
Мен никой неможе да ме убеди в нещо което няма научни аргументи.Така че от полза и вреда нищо не видях.
И между другото аз не бих го ползвала солта защото нямам познат който да е ползвал,така че и практика покрай мен няма освен че и обяснения не получих.
И докога ще избирате две думи от изказване на някой за да се захванете с него а?

# 238
Не отживяват бабините деветини Rolling Eyes

# 239
ahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahha

Общи условия

Активация на акаунт