Слагате ли сол във водата?

• 32 183
  • 350
  •   1
Отговори
# 60
Не! Това са някакви глупости от едно време, не им се връзвай. Е, аз си окъпах  детето в морето, когато беше на 8 месеца и нищо не му стана на кожата, но новородено бебе не бих потопила в солена вода.

# 61
Изумихте ме с тези въпроси #Crazy
Все пак отговарям "НЕ" и се питам в кой век живеем?  newsm78

Наскоро даваха в новините за много сериозно пострадало бебе от някакво такова осоляване.  Sad

пс/ Не съм чела цялата  тема.

# 62
  • Sofia
Никога не съм слагала!Това е една от многото измислици!

# 63
Не, разбира се.

# 64
  • Плевен
НЕ
Я се замислете като се къпете в морето после колко е хубаво на кожата от солената вода Shocked
Пък си представям как се чувства бебето от една такава ежедневна процедура. Rolling Eyes

# 65
Мен са ме къпали в леко осолена вода и нищо ми няма и е вярно, че не се потя, но не знам дали това е от водата. В почти цяла южна БГ слагат сол във водата.

Все пак не съм убедена, че ще къпя бебчо в такава  newsm78 - по-скоро не!

Вярно е, че живеем в 21 век, макар че турските тоалетни все още са актуални  Grinning
http://lifestyle.ibox.bg/news/id_61292257

и е вярно, че живеем във века на алергиите, консервантите, генните модификации и др., което се среща и в бебешката козметика и храни...
Така че, според мен не всичко от миналия век е за изхвърляне и отричане

# 66
Не,съм слагала...

# 67
Едно време солта явно е била необходима. А и консервиращите свойства на солта явно са я издигнали в някакъв култ по времето на нашите баби и прабаби.......Но не смятам,че в 21век това вече е нужно. Въпреки, че по настояване на майка ми сме къпали децата в сол(1-2 вечери и  малко сол). Попитах- защо? Тя не ми даде задоволителен отговор, така правели всички, така тя знаела......Вярно, нищо не им е станало......Но ако зависеше от мен - щях да мина без това. Третото, което абсолютно сама си гледах - мина без сол.

Все пак не се отказвам от научно обосновано мнение - За и Против солта. Но безпристрастно и независимо мнение......

# 68
За първи път чувам за такова нещо!!! newsm78Никога не съм слагала сол във водата.

# 69
Е,благодаря момичета Simple Smile !Мисля да не слагам и аз като прочетох по-нормалните отговори.Но се радвам че пуснах темата,защото не ми беше ясно за какво става въпрос.

# 70
  • Sofia
Не съм слагала.

# 71
Добре де в крайна сметка никой не каза защо да и защо не?Осоленото бебе по ТВ-то беше посолено с 1 кг сол и престояло няколко часа.Така че от нито един отговор не ми стана ясно някаква позиция.Предполагам и авторката е потърсила такава.Освен че и се накарахме все едно вече го е осолила и сложила в тавата тя не получи отговор,който и на мен би ми бил доста интересен.

# 72
  • София
Не съм слагала, това е нещо правено в миналото , излишно и отдава отхвърлено от повечето, лекари и родители. Иначе "осолих" дъщеря си в морето, миналото лято, за първи път   Laughing  Wink

# 73
Е,благодаря момичета Simple Smile !Мисля да не слагам и аз като прочетох по-нормалните отговори.Но се радвам че пуснах темата,защото не ми беше ясно за какво става въпрос.
Вместо отговор-радвам се ,че си размислила!  bouquet

# 74
Не, мила, няма нужда да къпеш детенце със сол! Laughing Даже в началото може бебето да се къпе само с водичка, а сапун 2-3 пъти седмично. Няма нужда от много мазила.

Общи условия

Активация на акаунт