Слагате ли сол във водата?

• 32 181
  • 350
  •   1
Отговори
# 75
Осоляваm единствено в mорето или в океана...

# 76
Аз се чудя как изобщо си могла да си го помислиш...

# 77
  • Варна
Нито едно от децата ми не е осолявано, макар , че свеки искаше и имаше голяма борба  Tired

# 78
Не, не съм слагала сол във водата.
За къпането на бебето през първите няколко седмици след раждането не е необходимо нищо друго освен чиста вода. Аз започнах да употребявам козметика чак след 5-и месец, до тогава го къпех само във вода и до сега няма никакви кожни проблеми, нито веднъж подсечено дупе или подобно нещо. Това се препоръчва тук, където живея и опита ми показа, че е много правилно, тъй като прекаляването с козметика също не е полезно за нежната бебешка кожа.
Ако искаш да загрееш бебето, може да му направиш масаж с олио (но бебето трябва да е поне на 1 месец), има доста козметика, за целта ползвам олио на Weleda, с невен, но и на други фирми има качествени продукти.

Относно отглеждането на едно бебе, ще чуеш много и различни неща, но не забравяй инстинкта си, той е много важен.
Леко раждане и всичко добро.

# 79
Аз слагам по малко морска сол във водата, защото все пак има и лечебни свойства (мисля, че на всички им е извстно, че при настинка, например, човек си топи краката в гореща вода с морска сол). Слага се, за да не мирише потта на детето, когато порасне. Вярно е, че има доста отживелици и бабини девитини, в които няма нито логика, нито смисъл, но слагането на сол, според мен, не е едно от тях. Да, има доста козметика сега, но към нея е много вероятно детето да прояви алергия. Моят Мартин е 36 дена и още от първия ден му слагаме по една шепа морска сол и се чувства добре. Освен това тя се разтваря във водата и няма как да му навреди. Репортажът, който даваха, беше съвсем друг случай: там майката беше намазала детето си със сол, което вече наистина е абсурдно, освен това го беше оставила и да "престои" със солта по тялото. Не мисля, че всичко старо трябва да се отхвърля, както и не трябва всичко ново да се смята за по-добро. Но всеки сам преценява как да си гледа детето.

# 80
  • Варна
Радвам се че си размислила Peace

# 81
Когато се роди сина ми дори не бях чувала за тази щуротия.Тук от форума чух за какви ли не ''традиции и обичаи'' ooooh!,включително осоляването Sick

Velvet s,взела си правилното решение Hug Peace .

# 82
  • Варна
Като варя картофи слагам  Tired
Точно преди няма и месец дете почина в болница с изгаряния 80% от осоляване.В 21-век сте,осъзнайте се ooooh!

# 83
  • Стара Загора
Не слагам Naughty

# 84
  • София
..... бабини девитини, в които няма нито логика, нито смисъл, но слагането на сол, според мен, не е едно от тях. Да, има доста козметика сега, но към нея е много вероятно детето да прояви алергия. Моят Мартин е 36 дена и още от първия ден му слагаме по една шепа морска сол и се чувства добре. .....
Ти добре ли си? Shocked Въобще посъветва ли се с лекар преди да направиш това с детето си? Мъжът ми на времето е бил осоляван. Познай дали не мирише след тренировка. Не стига, че е опасно за здравето, но и е абсолютно безпредметно.
И да ти кажа "Аз слагам по малко морска сол във водата" никак не се връзва с една шепа!!!

# 85
Не съм слагала сол в коритото на бебе. Солта има загряващо действие, не лечебно. Слагам си сол в леген с вода като съм болна и искам да си посгрея краката. За едно бебе солта във водата може само да е вредна, защото кожата е тънка и суха и без това, а солта ще я доизсуши. Освен това щипе като изсъхнеш ако не се изплакнеш със сладка вода после - сещате се като излезете от морската вода какво е усещането. Отделно през кожата се поема малко сол, което при никое положение не е добре. Последно - не може да се дозира с шепи, какъв разтвор се получава - никой не знае.

# 86
# 87
Не,не съм слагала Peace

# 88
Ако ще говорим за дози, моята шепа е точно 2 супени лъжици, така че няма разлика дали ще напиша 1 шепа или 2 лъжици. И да, посъветвах се с лекар, разбира се, все пак ми е първо дете и не бих рискувала да му направя нещо (за второ и трето и т.н. също). Смея да кажа, че кожата му никак не е суха, даже си е много мека. И нито се е изривал, нито реве по време на къпане (ако му щипе от соленото примерно). Ако е в разумни количества според мен наистина няма проблем. И аз съм солена като съм била бебе и сега потта ми наистина не мирише. Съответно сестра ми не е солена и няма да ви кажа за какво става въпрос като се изпоти, дори и малко. Продължавам да мисля, че съвременната козметика не винаги е най-доброто решение. Ако беше, нямаше да се налага на почти всяка майка да сменя по 100 марки, докато разбере коя точно понася детето й. Не съдете хората, всеки има право на мнение и на виждане как да отглежда детето си.

# 89
  • Пловдив
Не съм слагала,но ми беше много трудно да се преборя с родата Twisted Evil
Наскоро имаше един репортаж за бебе,чиято кожа беше изгоряла от слагане на сол във водичката ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт