Слагате ли сол във водата?

• 32 321
  • 350
  •   1
Отговори
# 255
Ами всичките мнения на лекари, които цитира  cool_poli са точно на база проучвания и наблюдение от практиката. И за какви догадки говориш като там е обяснено точно и ясно какво е действието на солта и соления разтвор върху бебешката кожа.

# 256
Стига  сте  спорили  момичета,то  ако  беше  много   полезно  във  всички  родилни  домове  щяха  да напътстват  майките  как да  си  капят  бебетата.

# 257
За кой дявол искаш някой да прави такива специални изследвания и проучвания -голямата полза и панацея-солта в бебешката вана.При положения,че има случаи на "предозиране" и смъртни такива едва ли някой нормален човек ще се захване на търси оптимална концентрация при която няма увреждания-явно ползата от цялата работа е съмнителна.

# 258
За кой дявол искаш някой да прави такива специални изследвания и проучвания -голямата полза и панацея-солта в бебешката вана.При положения,че има случаи на "предозиране" и смъртни такива едва ли някой нормален човек ще се захване на търси оптимална концентрация при която няма увреждания-явно ползата от цялата работа е съмнителна.
Ти няма ли с кой да се заяждаш?
Помолих да направиме полезна тема а не ахкания ,кое толкоз не разбра?Нищо не искам аз.
Има зададен въпрос и той не е от мен.Ако можеш бъди полезна с нещо,ако не си намери да се дракаш с друг.

# 259
Не съм слагала.

# 260
Здравейте,мами Simple Smile .Това ми е въпроса.Слагате ли сол във водата на бебето като го къпете?Колко се слага?До кога се слага?И всичко свързано каквото се сетите със солта във водата.
Благодаря предварително!
Моля те не дей да си солиш бебето!!! Имало е друг път подобни запитвания тук! Много е вредно- прилага се ужа да се затворят порите и да не се поти като порастне, но помисли ако човек не се поти как ще се охлажда тялото му??? Има и починали дечица от подобни соления! Ужас- не ми се мисли просто!

# 261
Помолих да направиме полезна тема а не ахкания ,кое толкоз не разбра?Нищо не искам аз.
Има зададен въпрос и той не е от мен.Ако можеш бъди полезна с нещо,ако не си намери да се дракаш с друг.
Възмущавам се,не се заяждам.Невежеството винаги много ме дразни.Както и откровените глупости.

# 262
Ами всичките мнения на лекари, които цитира  cool_poli са точно на база проучвания и наблюдение от практиката. И за какви догадки говориш като там е обяснено точно и ясно какво е действието на солта и соления разтвор върху бебешката кожа.

Ами ок,да закачи сайтовете ако е удобно и така да спрат спорове и глупости. Hug

# 263
Извинявай, ама ти би ли си сложила сол във водата или би ли се намазала с мас? Сигурна съм, че използваш хубава козметика, защо не направиш това и за бебето си?  newsm78

А ти никога ли не си си топлила краката във вода със сол?
И наистина никога ли не си използвала преварена мас?
Ако си го правила значи знаеш ползата и от двете.
Ако не си - как разбра, че е вредно?

Мислиш ли , че марковата козметика е безопасна? Особено за бебето....

# 264
Възмущавам се,не се заяждам.Невежеството винаги много ме дразни.Както и откровените глупости.
Кое ми е невежото ,че съм помолила да е темата както трябва?Я се замисли малко?И по полека с обидите.
Като си ти толкоз умна формулирай ползи и рискове!Незнаеш нали?Ама иначе ах и ох.
Не ми се разправя с теб въобще,обидите които отправяш сами говорят за теб.

# 265

Момичета, моля ви не се карайте  Hug В крайна сметка всички сме ЗА-ЕДНО  Peace

GALQ79, не мисля, че ако се изложат на видно място линковете, ще се спрат тези случаи. В крайна сметка малка част от жените, които са чували или насърчавани за това, имат достъп до този форум. За съжаление...

А и изнасянето на точни данни няма да убеди кой знае колко твърдите привърженици  Thinking

# 266

Момичета, моля ви не се карайте  Hug В крайна сметка всички сме ЗА-ЕДНО  Peace

GALQ79, не мисля, че ако се изложат на видно място линковете, ще се спрат тези случаи. В крайна сметка малка част от жените, които са чували или насърчавани за това, имат достъп до този форум. За съжаление...

А и изнасянето на точни данни няма да убеди кой знае колко твърдите привърженици  Thinking
То е ясно че ако някой му е наложено няма как да се разубеди.Но въпроса както беше поставен от авторката,предполагаше да има инфо.А се получи леле,мале,ах,ох,лудост и т.н.А и форума е за инфо а не за убеждаване.

# 267
Кое ми е невежото ,че съм помолила да е темата както трябва?Я се замисли малко?И по полека с обидите.
Като си ти толкоз умна формулирай ползи и рискове!Незнаеш нали?Ама иначе ах и ох.
Не ми се разправя с теб въобще,обидите които отправяш сами говорят за теб.
Какво има да се замислям,толкова се тръби за опасността на това начинания-тя искала Ползи/вреди да формулирам. Sunglasses
А ето цитат от по-горе:
Вредите от солта.

1.Възможно е вода от тялото на бебето да се "извлече" навън, към хипертоничния разтвор за къпане, при което бебето може да се обезводни, а това е много опасно състояние, особено при малки бебета.
2.солта се просмуква през кожата и води до тежки нарушения в електролитния баланс на организма на бебето, което може да доведе до летален изход.
3. Може да причини тежки изгаряния.
4. Просмуквайки се през кожата може да увреди бъбреците.
5.Трябва да се знае, че бебетата имат по-тънка кожа, която е незряла във функционално и анатомично отношение. Те са много по-податливи на химически, биологически и дори радиационни фактори. Това едно дете да се къпе или наръсва със сол, за да не мирише потта му, звучи несериозно", каза специалистът.

Полза
1.Солта наистина убивала бактериите, но временно, а не за цял живот.
2.загрява - полезна при възрастни
3."В миналото, когато хигиената на бебетата не е била на такова ниво, каквато е сега и бебетата са се къпали много по- рядко, в солена вода, слагайки сол във водата - това е имало функция за дизенфикциране на кожата и евентуално да подсуши някой микро ранички", обясни д-р Надя Вачева, микро-педиатър.
 Това достатъчно ли ти е?

# 268
Всички сайтове, в които съм чела за изгорени бебета са били директно поръсвани със сол. Ако някой има информация за друго, което е пострадало от 2-3 лъжици във водата ,моля за линк.

# 269
Щом ще се дават линкове като доказателство, съответно би било добре да се посочат и такива, указващи ползите от слагането на сол във водата при къпане.

Общи условия

Активация на акаунт