Слагате ли сол във водата?

• 32 278
  • 350
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря, eli6eva, за съжаление тук все още е така. Макар че като знам и в нашата Неонатология колко е натоварено. Да не говорим, че за седмицата ,в която аз бях там, изоставиха 7 бебета,2 от които българчета, за които лекарите там трябва да се грижат. А и колко още има на по 2-3 месеца вътре.... Разбирам, че са натоварени.  Печелят двойно обаче, ако едно здраво бебе го позадържат и го изкарат с проблеми. Това е факт Peace Карай

Извинявай, ако съм те обидила.

# 331
  • София
не не съм слагала но съм чувала и мисля че е пълна глупост да се маринова бебето. Cry

# 332
не съм слагала изобщо Stop
и според мен това е пълна глупост,не бих си позволила да слагам сол,захар или други подправи на детето си  Naughty

# 333
Първото ми дете,по препоръка на майка ми ,го къпех и във ваната слагахме една супена лъжица сол,това се случи няколко пъти след което аз спрях,по точно забравях за тази екстра,тогава признавам си нямах интернет,а книгите и списанията които четях,не включваха тези теми или аз не съм попадала на тях.
Освен солта,майка ми ме караше да мажем детето с мас,е това поне не дадох,не защото съм чела за вредите, а защото ми беше гнусно,мажех му само леко главичката уж да няма трески,същия ефект получих с бебешко олио и след няколко пъти с мас,сама реших да я оставя,гадна беше.Само ще спомена,  много ме е яд,че тогава не знаех нещата които знам сега,горкото ми момченце изтърпя тези няколко опита,но съм горда,че поне устоях на напора да дам биберон с мед,и храненето  да е с кисело,а не с адаптирано мляко още от 2 месец.
С дъщеря ми вече ,всички тези практики бяха прескочени,а за най малкия дума не давах да ми се обели.
Общо взето първото ми детенце си е много добре,но си казвам,че е имал късмет,аз също.
На авторката ще кажа само,щом нещо има толкова сериозен обществен отпор,щом професори и лекари са против,няма смисъл да си правим експерименти.Все пак искаме най доброто за децата,а явно тези наши типично български навици,не са добри,няма защо да се превръщаме в последователи,на кофти методи.

Та като говорим за майки и т.н....Тази вечер казах пред родата че няма да мажа бебето с мас...изядоха ме...млъкнах като реших че ще си правя каквото реша,а народа си обсъждаше какво ше прави с моето бебе без изобщо да ме отразяват  #Cussing out .Е голям зор ще видя и още съм ядосана.Вие как се оправяте с тези ситуации?

# 334
  • София
.....
Вие как се оправяте с тези ситуации?
Напомням коя всъщност е майката. Напомням също, че ТЕ са гледали своите бебета както намерят за добре, а сега е моето време да гледам моите като АЗ намеря за добре. Когато се роди големия ми син, уведомих родата, че непоискани съвети не ми трябват и НЕ приемам.

# 335
Не си харесвам децата с подправки.
Обичам ги натурални! Grinning

# 336
  • София
Velvet_s, аз съм благодарна, че нямам баби на главата. Мама се опита да ми дава наставления по телефона - мас и сол във водата. Казах й, че няма да стане. Алекс се роди края на май. Обясних и какво ще стане ако намажа бебе с мас в тази горещина. Солта беше по-лесно оборима. Аз рекох на мама, че се радвам, че е далече. После ми се прави на обидена, но се оправихме.

# 337
Та като говорим за майки и т.н....Тази вечер казах пред родата че няма да мажа бебето с мас...изядоха ме...млъкнах като реших че ще си правя каквото реша
В маста се съдържат токсини, доказано е вече, ама ме мързи да търся линк по въпроса. Не могат да се премахнат чрез варене, както смятат някои баби, така че хубаво си решила да не мажеш бебето с мас. Няма пречистена мас, нищо че така я наричат  Mr. Green
Но пък студенопресованият зехтин е най-добрата бебешка козметика, понася добре даже на бебета с атопична кожа.

# 338
Е голям зор ще видя и още съм ядосана.Вие как се оправяте с тези ситуации?
Представям си какво ти е на главата!
Аз предварително се бях подготвила и настроила, че ще изтърпя всякакви съвети, но не и да ги прилагам, т.е. правя, каквото реша, че е добре аз за детето, като негова майка. Хубавото е, че таткото ме подкрепя, но и аз редовно го информирам за плюсовете и минусите от подобни съвети, прилагани върху детето .

# 339
Това е абсолютна глупост ,според мен. Все едно ти 40 дни да се къмеш със сол във ваната и после да не миришеш. Само обуй някои изкуствени обувки и ще видиш..
Бабини деветини..

# 340
Та като говорим за майки и т.н....Тази вечер казах пред родата че няма да мажа бебето с мас...изядоха ме...млъкнах като реших че ще си правя каквото реша,а народа си обсъждаше какво ше прави с моето бебе без изобщо да ме отразяват  #Cussing out .Е голям зор ще видя и още съм ядосана.Вие как се оправяте с тези ситуации?
Ами започвам да се карам  smile3512, чета едни луди лекции ... ужас - много бързо губя търпение пред свещенната простота!

# 341
Боже господи! Още ли има хора, които не са наясно по този въпрос! Сол във водата не се слага! Както и др. продукти! Това не е супа!

# 342
mutsunka не си ме обидила...
но като четях поста ти вълна от много силни чувства ме заля,мислех си:
дали майката на бебчето,за което летях с такси през нощта до кръвна банка и всеки сфетофар ми беше враг  си мисли същото като теб...
дали майката на бебенцето,което беше в изолатор поради тежка инфекция и всеки допир с него беше риск НО,което получаваше постоянно напълно адекватни грижи мисли същото като теб...
дали майката на чието бебенце с топлота приготвях и давах млякото през нощта мисли същото като теб...,че едва ли не насила здрави бебета се влошават от персонала,заради пари...искам само да ти кажа едно - добре е да сме малко поне по-благодарни и наистина да оценяваме положените грижи за децата ни.
Сама разбираш,че изброените случаи не са напълно ясно даващи картината за работа ва такова отделение,но всяко дежурство оставя голям емоционален товар,за който разбира се родителите не мислят-сякаш фокуса е - как не се грижат за децата ни...
Ами кой тогава се погрижи за твоето бебе,за да го държиш сега здраво в ръцете си,и кой се погрижи за хилядите други?
Пиша с накъсана мисъл,защото  това е болна тематика за мен,но наистина смятам,че това е неоценена професия и не се отдава подобаващата благодарност.
Пак ти казвам,че не се чувствам обидена от теб,стана ми тежко заради всеобщото отношение, с което бях забравила какво е да се сблъскам,защото за щастие напуснах тази работа.За щастие казвам,защото по горе изброените фактори обезсмислят стимула за работа с толкова голямо напрежение - поне за мен е така.

Дано скоро дойде ден "съвършенните" екипи да започнат работа в тези отделения и дано се намерят майки,признателни за грижите  и ЖИВОТА на бебето им.
Напускам разговора с теб - със здраве!

# 343
Ами и аз често викам щото иначе май не ме чуват.Ама снощи ми бяха три дами на главата и викаха повече от мен без да се слушат една друга с идеята че ще ме убедят  #Cussing out  Да не говорим че днес питах баба за солта и тя ( на 83 години е ) ми каза че съм луда -едното и бебе починало от изгаряне  Tired .И сега чакам следващата среща със старшините че да им кажа и това,белкем млъкнат  #Cussing out .Цяла нощ не можах да заспя  Tired ,още съм будна  Tired.И не мога да повярвам че съм се изнервила за такова нещо!Никога до сега не са ми налагали нищо нашите,а сега други хора се мъчат да ме ядосват.И успяват!Ужас!
Извинявам се че като авторка самата аз обръщам темата,но ето на лице главоболията от желанието ми да разбера кое е добро за детето ми  ooooh!

# 344
Ами и аз често викам щото иначе май не ме чуват.Ама снощи ми бяха три дами на главата и викаха повече от мен без да се слушат една друга с идеята че ще ме убедят  #Cussing out  Да не говорим че днес питах баба за солта и тя ( на 83 години е ) ми каза че съм луда -едното и бебе починало от изгаряне  Tired .И сега чакам следващата среща със старшините че да им кажа и това,белкем млъкнат  #Cussing out .Цяла нощ не можах да заспя  Tired ,още съм будна  Tired.И не мога да повярвам че съм се изнервила за такова нещо!Никога до сега не са ми налагали нищо нашите,а сега други хора се мъчат да ме ядосват.И успяват!Ужас!
Извинявам се че като авторка самата аз обръщам темата,но ето на лице главоболията от желанието ми да разбера кое е добро за детето ми  ooooh!

Не се ядосвай. Наслаждавай се на бременността си  preggo  а трите дами се опитай постепенно да ги игнорираш. А в бъдеще когато  newsm32 newsm30 се роди просто само казвай да да да и си прави каквото ти прецениш за добре.

Общи условия

Активация на акаунт