С локум и баклава дамите на ориента очакват деня на любовта. 17-та тема

• 33 329
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро и приятна почивка в съботния и неделният ден  Heart Eyes

Ето ви и закуска с прекрасна гледка  Wink...за тези ,които не могат да си я позволят  Wink...Ние  обаче не сме  от тях  Mr. Green

цвете, и ние искаме сняяяг  Sad ,и да се пързаляме и да се замеряме с топки  Simple Smile Ама,много хубави нуща на едно място не става нали,хем  закуска на Басфора,хем сняг  Laughing поне едното да е -добре...
А за идването до Истанбул-вземай и Ивчо с тебе...ще му намерим компания тук... Wink

Относно документите на границата-разбира се ,че са необходими паспорти.  Simple Smile..За преминаване с личен автомобил-застраховка ,която важи за Турция.Ако автомобила е на друго име или фирмен-задължително преведен на турски документ.Съответно пълномощно или фирмените документи ....Ако с този автомобил вече е ходено в Турция,проверете какъв период от време му остава за престой в тук,защото ако се превишат разрешените дни,ви налагат такава глоба  Shocked,че и да продадете колата ,няма да можете да я погасите ...Казвам го това то личен опит.. Embarassed

иман,за пътуването сама,няма да имаш проблем.Когато аз пътувах ,се чувствах по-сигурна по пътищата тук,отколкото в България...

Като споменавате за сесии и аз се връщам към моите студентски години...дори тази нощ сънувах  квартирата си и някои  от колегите-
това пък какво ли значи? newsm78

# 166
За преминаване с личен автомобил-застраховка ,която важи за Турция.Ако автомобила е на друго име или фирмен-задължително преведен на турски документ.
Ако е някакво ново изискване, за което не съм чувала... може да е така. Но ние ходим до Тр. поне 2 пъти годишно с кола, която се води фирмена, и документите ни са преведени на английски. Не е имало проблеми.

На практика, тъй като съпругът ми пътува много по работа,това е комплектът от документи, които винаги носи със себе си из цяла Европа - английският минава навсякъде, никъде не са настоявали за превод на техните си езици.

# 167
Добро утро и от мен Hug

benmary 2 Прекрасно място, с прекрасна закуска ехххххх Heart Eyes
Въпреки, че вчера валя сняг не натрупа въобще Twisted Evil Хладно е, но детето иска да излезем на разходка, а мен така ме мързи...., но няма как ще се излиза Simple Smile
Как сте момичета? Мързеланки спите още знам ви аз Grinning

# 168
Добро утро и от мен  Hug
Елена ние сме по пътя за Виница (във вилите) и ако знаеш в двора ни колко снежец е натрупал - каня ви на бой със снежни топки Grinning Az снощи като слизах към града пет пъти се обаждах на мъжо да го питам за гумите на колата и коя кола всъщност да взема , а той доста уклончиво ми отговаряше. Какво ли си е помислил  Laughing Ама тук валеше сняг, а като слязах към Лятно Тракия-и само лек дъждец Rolling EyesСигурно ме е помислил за ша-ля-ля  Laughing
 Benmary аз предпочитам гледка към Босфора пред сняг и студ. Как сте вие? със свеки погаждате ли се? МАлкия Ати какво прави в почивните дни? Ние откачаме. Като затворници сме.Иво много кашля и днес няма да го извеждам навън. Отново се очертава луд ден вкъщи! Вече се отказвам да чистя и подреждам!

# 169

Benmary Как сте вие? със свеки погаждате ли се? МАлкия Ати какво прави в почивните дни? Ние откачаме. Като затворници сме.Иво много кашля и днес няма да го извеждам навън. Отново се очертава луд ден вкъщи! Вече се отказвам да чистя и подреждам!
цвете,свеки беше тук само за 2 дни,и те са ми много... Shocked
През почивните дни,и ние сме в къщи...Днес сутринта го заведох на подстрижка за първи път-до сега аз го подстригвах Wink.Детенце се държа добре-нито рева, нито се дърпа,но този път и аз избрах салона ,да е със кола-столче и му беше интересно....Иначе и ние скучаем,ако не излезем някъде...Ати е на вълна Game boy,и може с часове да не иска да прави нищо друго освен да играе...но аз пък не разрешавам толкова дълго време,и все намирам нещо друго-я кекс или курабета ще правим,занимателни игри играем и така...Чакам с нетърпение времето да се стопли за да можем да ходим в парка и на пързалките...А за чистене  Naughty-събота и неделя е изключено...тати ,Ати и подредба в къщи са мисия невъзможна  Laughing

сладка хапка,казах,че трябва да са преведени на  турски,защото наши приятели тръгнали да минават границата с българските фирмени документи и ги върнали за превод в Свиленград .Там съответно им ги превели на турски..

# 170
Благодаря ви ,момичета! Много сте отзивчиви   bouquet

# 171
Здравейте, момичета! Аз ви надничам честичко в темата Simple Smile. Радвам ви се и ви завиждам за хубавите гледки! Аз съм в Бг, но честичко прескачам до Ист. с моя приятелка - тя по работа, аз - за туризъм. Цялата челяд съм я влюбила в Ист., та прескачаме и с колата (повода да се включа в темата). На границата са ни искали пълномощно, не само преведено на турски, но и легализирано в консулството.

# 172
Въх боже... ами ние как сме минавали. Дали щото съм руса, са ни пускали метър  Shocked

# 173
Ехо от далекоooo Mr. Green  Как сме в неделя ... Ние станахме сравнително късно p към 8:30 , това си е направо рекорд  Whistling Днес ще почетем свекеви , ша им ходим на закуска. На мен за разлика от адашката и два часа такъв контакт са ми достатъчни  hahaha Mr. Green Joy.

Елена - как върви бременността? Радва ли се каката? Измислихте ли име?
Джорди - започна ли даскалото пак?Как е Тео?
Снежке- ко прави Дениз белята?
Цветке- значи да те чакаме на Истанбулскта гара , кога викаш идваш насам  newsm78
Мащерке- и аз се радвам, че и ти се върна
Каиги - как сте Мелис-черешката:) Ти шет я даваш ли на градина там ? Намерихте ли си приятелчета? Ти как си с езика ?

Haksev,Mistik, Drzie, Hilinilli -  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Къде е Диларата, Призмото , Пината Simple Smile и останалите ...

Май няма какво да коментираме , а ...  newsm78 Thinking Никoй не иска да се изкаже за Erdogan-овото изпълнение в Давос...и аз ще съм без коментар ....за сега .... Whistling Mr. Green

Хайде слагам масата, и бЕгам , до по-късно Hug
http://farm1.static.flickr.com/49/144642800_64ca5052ee_o.jpg
http://www.urbanlulu.com/images/k_sade%20kahve%201%20P1060465.JPG?1218883272

ps: eto i stranici za hlapetata - http://www.bbc.co.uk/cbbc/games/  ; http://www.starfall.com/  ;  http://www.kraloyun.com/  ;

# 174
Поздрави от Пазарджик. Аз покрай болестите накрая дойдох при мама, уж да ме гледа  hahaha, по-скоро на гости и да се видим.   bouquet, ама тук взех че настинах, и сега си тръгвам с хрема  ooooh! ooooh! ooooh! И уикенда се събрахме всички - нашите, брат ми, и моето слънчице и то дойде. И съответно   chef, диалози  Whistling, отчети и т.н.

И утре отново на работа, да видим за една седмица какво се е натрупало  Whistling

Ето и от мен - сутришно неделно кафе http://www.scq.ubc.ca/wp-content/uploads/2006/09/coffee.jpg и още нещо, на което аз много държа сутрин на гладно http://images.jupiterimages.com/common/detail/59/04/23030459.jpg

# 175
  • Истанбул
Добро утро или добър ден момичета=кокичета.И ние станахме сравнително рано.Мама свеки има днес в апартамента си санитарен ден и се нанесе у нас Heart EyesЗакуски,кафета и я настанихме да гледа филма -МУСТАФА НА Джан Дюндар.Ама към края се разчувства и почна да плаче.Ние след малко се приготвяме да ходим на филм в Джевахир по=точно дъщеря ми .Аз ще гледам витрини Heart Eyes Mr. GreenЖелаещи ако има да свиркат  bouquet

# 176
Здравейте на всички! Извинявам се,че така ви се натрапвам в темичката, ама се надявам да ми помогнете. Очертава се семейно пътуване може би към Турция, а може би към Гърция, зависи. Търсим си увеселителен парк (лунапарк) в близост до границата . Много ще съм ви благодарна, ако ме насочите към някой подобен в Турция. Иска ни се да е нещо екстремно и интерено, а в България в момента няма такова... Благодаря предварително на всички,които биха ми дали някаква идея   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Лек ден !

# 177
Добрутро и от мен, мили момичета Simple Smile   bouquet
Тук във Варна е чудесен почти пролетен ден. Аз съм още на кафенце,но ще се вкюча на фрешчето на бз, въпреки че аз го пия от грейпфрути и морков.Страхотно пречиства организма и засища за часове напред. Една лекарка ме посъветва за това и трябва да ви кажа,че дори успешно се бори с излишните килограми  Mr. Green
Много ми се ходи на разходка днес, но още си търся компания.
По късно следобяд трябва да се срещна с един интериорен дизайнер, но още се чудя дали да ползвам услугите му или не. Аз всичко съм измислила, но ми се искаше да видя на 3Д  примерно как биха изглеждали идеите ми  Thinking
Ами това е от мен за сега, аааааа....... ето ви и неделна доза смях от мен :

http://www.youtube.com/watch?v=p7Dv5_60Jd4

Много целувки и усмивки на всички с пожелание за мирен и спокоен семеен ден 

smile3525

# 178
  • Истанбул
Брех, брех, брех Shocked
Голямото затишие! newsm78 Пред буря ли, аджаба?
Искам да споделя с вас радостта си от факта, че "1001 нощ" направи това, което нито политици, нито политика, нито "взетата" поука от извършени "двустранни" грешки успяха да направят за сума ти и години! В момента сериала се радва на такъв успех, че туристическите агенции няма да насмогнат на резервации, въпреки кризата! Дай Боже, Инашаллах! Достатъчно е да се погледн е във форума
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367913.15 , за да се видифурора, който предизвиква в България! Много се радвам, че в крайна сметка в България ще видят и хубавите страни на турската душевност и култура, преди да се е унищожила докрай от съвремения начин на живот и тази пуста глобализация!
    В този успех трябва да включа непременно и високата (вече) класа на турските сериали, снимани последните години, със самобитна музика, направена специално в духа на сценария! Като си спомня лошите копирани филмчета, сериали  и чуждата музика с преведени думи едно време, направо ми иде сега да ги прегърна всички режисьори, сценаристи, продуценти и артисти, с някои излючения!
 И така, момичета, очаквам вашите отзиви! Какво мислите по въпроса? newsm78

# 179
ехооо привет и от мен  Hug Hug Hug  hug
 как сте момичета  newsm51 аз да се похваля (то някой може да каже че не е за хвалба де  Embarassed) ама минах теста с 95 %  newsm68 newsm44 newsm03  и от утре започвам трето ниво  smile3529 да видим как ще е там?  #Crazy
benmary моят учител не беше zeki bey, а Mehmet Ceylan..даже много се смяхме първия ден след училище като се прибрах и казах на приятеля ми как ми се казва учителя и той : "ама аз имам чичо със същото име. да не би да е станал учител  newsm78 Grinning"
 иначе да си призная не съм си представяла , че за един езиков курс ще се напъват толкова...честно и в българия съм ходила на езикови курсове, но такова препитване не е било..то не бе четене с разбиране, то не бе диктовка, граматическа част от 30 въпроса, съчинение, слушане  с разбиране  Shocked пък и да ви кажа до скоро бях в университетската система на българия и добре знам как минават изпитите  Tired
джорди, снеже,дризе,каиги ,цвете,benmary,bz малките сладури как са  Hug newsm32 passifier newsm30 кой на училище, кой на детска градина, кой в скута на мама... на всички малки съкровища много топли прегръдки и целувки

елена как върви бремеността? preggo кога очаквате малкото човече да се появи на бял свят ?

mistik за съжаление не мога да дам коментар за филма (колкото и да е странно не гледам сериали) но разбирам от приятелите ми в българия , че се радва на наистина голям успех..но като, че ли е насочен към по-възрастното поколение, защото излъчването му е много неудобен час (13), когато повечето хора са на работа.но наистина се радва на голям успех

момичета виждам че сте подхванали темата с минаването на границата да ви попитам и аз нещо..малко банално ама нейсе
иска ми се да си купя от бъгария индукционен котлон и да си го донеса тук..мислите ли, че е възможно да мина границата без да ползвам улугите на карго-фирма? и дали ще ми наложат някаква такса на митницата? ако някой ме пита защо се навивам на такава гимнастика..за справка Bosch инд.котлон в бг е около 800 а тук започват цените от 1500  #Crazy ако някой има инфо ще съм благодарна   bouquet

на всички пожелавам спокоен и изпълнен с хубави моменти ден   bouquet Hug  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт