С локум и баклава дамите на ориента очакват деня на любовта. 17-та тема

• 33 325
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
mistik , и аз това си мислих!
От дъжд на вятър се позачитам в темата за филма и попаднах на коментари от жени, които сами не вярват, че харесват турски филм, че харесват турска музика и турските имена не ги дразнят! Наизтеглили са си песни на Кърач и слушат.
Добре, че филма постоянно показва различни гледки от Истанбул, та голяма част от българските лели и баби, а и не само те, да разберат, че Истанбул не е само пазари, че е модерен, съвременен град и т.н. за какво да продължавам.
Преди година някъде, бях попаднала на тема, в подфорум за туризъм, но не тук, а в друг форум. Мъж, на 35г, споделяше, че никога не е пътувал в чужбина и много иска поне някъде наблизо да отиде и да види малко свят. Видял оферти за Истанбул, които са съвсем достъпни като цена. Притесненията му бяха, а и въпроса му беше - безопасно ли е там за българи? Можел ли да се разхожда сам без да се притеснява, каква била престъпността и тъй нататък. Мисля, че това няма нужда от коментар...
Добре, че го пуснаха тоя филм, дано да дават и още.

# 181
здравейте

аз напоследък само надничам набързо да видя какво правите и не се заседявам да пиша.
Неда не се заседява също,не мога да стигна почти никъде,...не по далеч от 15мин с колата ..понякога и толкова не седи и започва едно спиране ужасно е..
преди 2 дни направи една цяла крачка сама,но само толкова - дали това е знак за прохождане?

ми развика се ....дивото зове, стига толкова писане изчезвам приятен ден на всички ви  bouquet

# 182
И аз като призмо,да се разпиша на бързо,че ме чака една  много сложна картина... Shocked

мистик,напълно съм съгласна с теб  Peace Това всъщност е начина за по-добро опознаване на две калкото далечни ,толкова и близки култури и народи... Причината за отдалечеността и неприязъността,да не кажа по-силна дума  Embarassed, е несъмнено едностранна и то от българска страна  EmbarassedИ едва политиците ,биха могли да свършат това,което изкуството може да направи...Наистина се радвам ,че именно този сериал са закупили от Нова телевизия и съм сигурна,че времето му на излъчване ще бъде променено...Големият интересе ,несъмнено повишава рейтинга,което би могло да го изтегли в по-гледаем часови пояс.

Майка ми също го следи с голям интерес,но мирамила,сериала в никакъв случай не е за по-възрастна аудитория...И един съвет от мен  Wink За да научиш по-бързо турският-гледай сериали.Аз от личен опит го знам..Много помага,защото ухото ти се тренира..В началото ще ти е трудно,но после ,особено ако и сериала те заинтригува ще ти е много от полза.Навремето гледах Asmalı konak.Не помня след колко серии чак разбрах ,че двама от героите,които мислех ,че са мъж и жена,всъщност били брат и сестра в сериала  Grinning  ...добре ,че колешките ми от работата коментираха филма  Simple Smile

# 183
Здравейте и от мен,
Бързам да пиша докато Бам-Бам не се е събудил. Вижте кое време е а той още похърква сладко-сладко.А снощи си легна в 23 часа, което си е многооо рано за него. На майка си прилича-поспаланко  Wink
Искам и тук да благодаря на kaigi i mistik Тези момичета отделят толкова време за нас в темичката по турски език, че чак се чувствам неудобно. Благодаря ви дружки!
За серриала-ако знаете от кога се опитвам да го гледам.ама този час на излъчване е ужасен. Тази седмица , обаче ще успея, тъй като с малкия сме си вкъщи (за съжаление сме болни) и ще гледам "1001 нощи"
После ще се включа с коментар
Бягам, че викингът се събуди с рев  #Crazy

# 184
Mistik аз също съм напълно съгласна с теб! Все някога трябваше отношението да се промени и колко хубаво, че един сериал успя да направи това  Peace Причините за неприязаността от бг старана са ясни- останали още от миналалото / както турците не обичат гърците например/ , но времената се менят, а с това и мисленето трябва да се промени! И аз да разкажа нещо- преди 2-3 години , вуйчо ми идва в Истанбул по работа. Успяхме да се видим и да си поговорим и той сподели, че вуйна много се притеснявала, казала му "внимавай да не те откраднат"  Joy Joy Joy

Мирамила поздравления за изпита  newsm10 естествено, че си е за хвалене  Grinning почна ли третото ниво вече.

# 185
Добро утро

miramila поздравления за изпита и да почерпиш  bouquet
Терминът ми е за 21.05 - живот и здраве Praynig
mistik съгласна съм с теб. Филмът е прекрасен, богат и красив...определено ще събуди интерес към Турция. Вярно е, че го дават в много неудобен час, но пък серийте ги качват в нета и могат да се теглят от там.

# 186
Здравейте на всички!

miramila, поздравления за изпита! Аз пък когато учех турски гледах Чочуклар дуймасън. Естествено в началото не вдявах и дума, но след година започнах доста да схващам. Все още ми е любим сериал.

Мистик, надявам се този сериал да опресни представите за Турция, в България. Аз понеже доста пътувам и толкова нереална представа за Турция не съм виждала никъде по света! А какви безумни неща съм чувала от българи, просто не е истина. Някой от тях дори ме е срам да ги повторя.  Embarassed
Майка ми отдавна ги е харесала турските сериали и като ни е на гости все ме тормози да и превеждам  Whistling

Prizmo, тя направо е проходила. Честито!   bouquet

bz, чакаме с нетърпение сезона на черешите  Wink Засега не ми се иска да я пращам на градина. Все малка ми се струва. А за унгарския ме е срам да си призная, но не ми остава време и желание най-вече. Всеки ден си казвам от утре ....  Embarassed Дилара как е? Как мина посещението при свеки?

tsve_te, за нищо, мила.  Wink

Ей, Дризе, стигала си чела само !!!  bouquet

Heart Eyes

# 187
  • Varna
Здравейте момичета от Комшийстия форум  bouquet
Мистик освен на Арабската култура аз съм и голям почитател на Турската Simple Smile Но не съм смеела да идвам и да ви досаждам Blush И съм фен много, много отдавна, монго преди Binbin gese Simple Smile.  Моето семейство има приятели от Турция. Там почиваме а във Истанбул идваме поне 2 пъти във годината да зареждаме батериите Grinning Познавам много добре хубавите страни и душевноста на нашите комшии. Много пъти съм ги истъквала тези нещта на моите познати.  Колко много съм говорила. Те ми казваха, че така разпалено говоря сякаш кравта ми е Турска. Незнам каква е. Тука е Балкански полуостров монго сме омесени. Българка съм. Но когото накарах поне веднъж да дойде във Турция след това се връщтат пак и ми казаха, че съм била права Wink Комшии сме трябва да се познаваме. А аз ви познавам отдавна Hug
Хади бакалъм. Колай гелсин Hug
Да си догледам Бинбин Гесе Hug Hug Hug
А политиците не ги слушам . Аз гледам и виждам хората. Със турци съм живяла и съм учила и във такова училище съм ходила като малка.
Разбирахме се българчета и турчета и други имаше по народност

# 188
Ей и аз най-накрая успях да седан да гледам този сериал урааааа
ама тоя Онур голям складур  EmbarassedИ какви сини очички само.... JoyИ Шехерезада е красавица!
айде бегам да доглеждам!

# 189
tsve_te , цяла тема в този форум, десетки жени въздишат по сините очи на Онур  Mr. Green

# 190
 Joy Joy Joytsve_te и на теб ти хареса Онур, а? hahaha малеее цял харем станахме Grinning

# 191
Привет на ориента ... от Океания.  Hug
Мили момичета, простете че нахлувам в темата ви, но допреди малко се лутах из разни сайтове и изпадам в тъотално объркване. Имам нужда от съвет на човек с опит.
Живеем в Нова Зеландия. Вчера от едно туристическо изложение тук си купихме невероятно изгодни билерти от тук, през Корея до Истанбул. Та, въпросите ми са следните:
Как да намеря превозвач (автобус) от Истанбул до Бургас? Цени? Разписания. Как да идем от летището до автогарата, колко пари да предвидим и за това, колко време за преход от летище до автогара...
Предварително благодаря!   bouquet

# 192
  • до вятърните мелници
здрасти момичета!

страхотно раздвижване на темичката! браво!

нямам много време покрай малкия, затова само така набързо да ви се "обадя", че сме добре. "първите 2 учебни дни" минаха повече от  много добре. само дето Тео не иска да суче от биберон, та му давали със силиконова лъжичка, но пак си изпапкал кърмичката. по този въпрос приемам съвети всякакви Praynig

поздравления за Неда, на Призмо, пораснало и проходило малкото момиченце  bouquet Heart Eyes!! Айде да направите проходилка скоро!

поздравления за теста и на Мирамила  bouquet момичетата са прави за сериалите и ученето на турския. аз също така процедирах, гледах Бир Истанбул Масалъ (Една приказка за/от Истанбул, пак с музика на Крач, мисля), а също и комедийния Чоджуклар Дуймасън (Да не чуват децата), както и едно от тези риалити шоута, дето ги сватосваха и женеха, вече не си спомням как се казваше.

Майка, ако имах време бих ти отговорила, сигурна съм обаче, че момичетата ще ти помогнат. Лек път!

целувки на всички и хубава седмица Hug

# 193
Майка, ето картата на метрото
http://www.turkeytravelplanner.com/AssetsTurkey/Maps/ist_metro_map5.gif
Там, където пише в скоби Ататюрк аирпорт - това е летището. След 10 спирки, слизаш на Отогар, вижда се на картата. Това е автогарата. Това е червено-кафявата линия.
От там има автобуси на 2 фирми за България - Метро и Нишикли. Билета до Варна е 50лв, до Бургас трябва да е по- малко (в едната посока). Автобусите за Бургас за 4 или 5 за деня.Мога да се разровя, имах визитка с разписанието и да ти напиша точните часове на тръгване.
Метрото (като влак е по- скоро) е с цена малко над 1 лира.

Да, но визитките не са там, където мислех, че ще ги намеря, също и на още 2 места не са  Laughing Пиши, кога ще пътувате, ако има време до тогава, ще отида до бюрата на автобусните фирми (близо са до нас) и ще взем пак. Ще пиша и от къде точно тръгват автобусите за България, защото автогарата е голяма и има по много дестинации. Аз бях проучвала за наш приятел, който идваше от Токио, оправи се идеално по моите указания  Grinning

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 16:18 от pina

# 194
пак здравейте от мен  Laughing Hug

аз днес нали съм free , че по два пъти се разписвам във форума..на всички момичета благодаря за поздравленията ..трогната съм наистина  Embarassed  bouquet вземам си веднага бележка и започвам да гледам сериали..даже си мисля дали да не започна да гледам така добре обсъждания BIN BIR GECE.. ама ще ми е нужно малко инфо да наваксам пропуснатото..само да попитам разбрах че го излъчват по канал де, ама от колко часа и кога  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт