С локум и баклава дамите на ориента очакват деня на любовта. 17-та тема

• 33 336
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
Privet ot Dusseldorf!
Tsvete, moite svekari biaha na pochivka v Aivalik - ot tiah ostanah s vpechatlenie, che e chudesno miasto, no mnogo tiho i spokoino, podhodiashto za po-vuzrastni hora. Dano drugite momicheta imat poveche vpechatlenia.

Tuk e po-hladno - okolo 2 gradusa, no ima neveroiatni namalenia. Vchera se sdobih s chudni pantaloni ot Sara na cena 5,95 euro  Wink
Ima i katedrali, razbira se  Laughing

# 241
  • Истанбул
Privet ot Dusseldorf!
Tsvete, moite svekari biaha na pochivka v Aivalik - ot tiah ostanah s vpechatlenie, che e chudesno miasto, no mnogo tiho i spokoino, podhodiashto za po-vuzrastni hora. Dano drugite momicheta imat poveche vpechatlenia.

Tuk e po-hladno - okolo 2 gradusa, no ima neveroiatni namalenia. Vchera se sdobih s chudni pantaloni ot Sara na cena 5,95 euro  Wink
Ima i katedrali, razbira se  Laughing

Всичките ми разкази и сники от миналото лято бяха от Айвалък! Simple Smile

# 242
Mistik, sladka hapka   bouquet
Mistik   сещаш ли се поне в коя тема ни разказваше. Сега се сещам колко живописно си представях всичко, благодарение на твоите разкази. Исками се да ги намеря обаче пак.
Я ме вижте по кое време пиша  Embarassed. Прибрах се преди десетина минути и хоп на компа  Simple Smile Да ви проверя как сте, да не изтърва нещо, а тооооо - пак затише. Иначе ,си изкарахме страхотно тази вечер с дружките  Sunglasses Обожавам тези срещи по женски - разпускам и събирам сили за седмици напред!

# 243
Добро утро от дъждовен Истанбул...

http://i.radikal.com.tr/644x385/2008/07/29/fft5_mf34911.Jpeg

...и закуската http://www.portakalagaci.com/photos/uncategorized/pazar_kahvaltisi_2.jpg

цвете,и аз обичам сбирките по женски.Моткане по магазините и пазаруване -разбира се  Grinning,с няколко почивки за по кафе и чай...после вечеря и сладки,сладки приказки...ех ,ако може да се продължи и на дискотека или бар после е супер  Wink Само,че на сутринта да няма някой сладък ранобудник ,който в 6.30 да каже -Мамоооо,събудих сеееее  :
   Гледали ли сте филма Сексът и радът,който излезе по кината? Аз наскоро го гледах и ми хареса...типично женка тематика  Wink Мъже,секс,дрехи и пр...та тези сбирки по женски ми напомнят за него

За това изложение на злато ,за което споменавате   е експо-панаир...  Не знам дали ще е с продажби.По-скоро е договаряне  на гърговци и фирми....Ето ви инфо http://www.rotaforte.com/en/
Пожелавам на всички ви приятен неделен ден  Heart Eyes

# 244
Здравейте момичета!!! Извинявайте че нахлувам така и съвсем не по темата, но може би някоя от вас може да ми помогне. Нагърбила съм се с не леката задача да издиря корените на рода си, който тръгва от Одринска Тракия - днешна Турция. Опитвам се да открия селото в което са живели роднините ми, но за съжаление никъде немога да открия новото му име, а може би това селище вече не съществува незнам... Знам старото име на това село, но където и да търся все удрям на камък. Името на селото е било Куртулмуш и се е намирало между Чорлу и Истанбул. Ако някоя от вас може да разбере нещо и да ми даде някакво инфо нека ми пише на лични. Ще ви бъда безкрайно благодарна!!!
С най-приятелски поздрав  smile3525

# 245
Браво на вас!
Мислех си, че ще сте изписали поне 2 стр., а то - слаба работа!

Преди малко се върнахме у дома. Тръгнахме по обяд от Дюселдорф и ето ни за вечеря в къщи! Светът наистина е станал едно голямо село.

Интересно ми беше да наблюдавам нашенците в Германия - имах чувството, че най-"прекрасните" образци са заминали. В една пробна на магазин се сблъсках с млада жена, която точно пробвахе леопардова пола и ето такива обувки (само че черни и със златни токчета):

Ако ви кажа, че идея нямам от къде ги беше изнамерила ... аз така и не успях да ги видя на щандовете.
Ако имам някакви по-интересни снимки, ще пусна по-късно.

# 246
Сладка хапка, добре дошла първо от братска Германия. Тъкмо си помислих, че си си купила такива обувки, и викам - леле, кви смели жени, аз хубова ще сложа такива обувки и на първата крачка ще има акробатики  hahaha и после чета до края. Еми вкусове всякакви, нали знаеш Crazy

Бенмари, аз го гледах отдавна Секса и града, но съм фен на онези кратките от сериала. Както и да е, много разтоварва едно такова събиране по женски, малко магазини, малко кафе, малко разходка, клюки, обяд или вечеря. Пък и ранен чай, като Цветето, към 3 сутринта  bowuu

Аз сега гледам Мемоарите на една гейша. Много обичам да гледам втори или трети път интересни филми, друга история, култура и т.н.

Айде, до скоро и лека седмица от мен

# 247
krisi, ако знаеш турски е най-добре да отидеш на място да проучиш. Не е далеч от България, а и хората ще направят каквото могат да ви помогнат.

sladka hapka, добре дошла! Весело сте си изкарали на германска земя, виждам. И аз имам подобно преживяване в автобус в Лондон. Идеше ми да потъна в земята от срам.  Crossing Arms

Ghosn, не искам да те разочаровам, но специално този филм не е много японски. Главната актриса е китайка и не е сниман в Япония, с малки изключения. Всичко е много преиначено, дори грима няма нищо с този на гейшите. Спомням си, че японците роптаеха срещу филма и то с право. За западняците може и да няма голяма разлика между японка и китайка, но в действително са много различни. Последния самурая е далеч по-добър и достоверен филм.

# 248
Ооо, Кайги, не ме изненадва това изобщо. Аз бях много изненадана, че филма е на английски например. А твоя ник нейм да не е нещо на японски?  Thinking

# 249
Здравейте от нас   bouquet отдавна не сме се явявали на отчет  Simple Smile Днес бяхме на консултация и вече сме 7.800 добре вървим пу-пу  Grinning

Откакто аз, Джорди и Дризе родихме, темата съвсем замря  Sad Ето Хапка отиде и се върна от Дюселдорф, а ние само 2-3 поста за това време  newsm78 Явно трябва да мислим някакви теми за обсъждане, иначе слаба работа. Както например темата за ревността, тогава се вкючиха почти всички. Цвете нямаш ли още някакви такива домашни-питанки  Laughing добре че си ти иначе...Как е Ивчо дано да се е пооправил малко  Praynig и те чакаме скоро да се завърнеш.

Джорди,  имате ли напредък с шишето? Това е доста често срещан проблем и се сетих, че някъде съветваха да му го дадеш да си играе, нали всичко лапат сега  Laughing и като дйде време да яде от него, няма да го недол'бва толкова, ..надявам се  Mr. Green

Бз и ти се загуби пак,  Sad надявам се да сте добре.

Бенмари оздравя ли мъжа ти, сигуро сега си заета в грижи за него   Sad

# 250
 Joyнямам питанки  Joy-  изчерпах се вече!
Явно всички ги е обхванал мързела. Дано да е това, а не болести!
Аз днес щях да водя Иво на ясла, ама нали почти 2 седмици си бяхме вкъщи и свикнахме съвсем до късно да спим и днес не можахме да си отворим очите  Embarassed. Дано утре да се надигнем на време.
Сладка хапка и аз искам така да пътувам. Само ако знаеш как ти завиждаммм (благородно). Как е Мери? Справя ли се в детската градина?

# 251
Аз имам един въпрос обаче  Laughing
Мъжете помагат ли ви в домакинската работа?

# 252
sladka_hapka , хич не се и учудвам на какво си попаднала  Grinning
Тъкмо вчера пих кафе в нашия Гранд МОЛ в една турска компания и гледахме ревю изцепките на нашенските фатални моми  Laughing
С туркините си говорихме по тези въпроси и те казаха, че за да се обличат тези жени тук по този начин значи или в къщи не са ги контролирали достатъчно или просто нямат "namus"(чест)...
Аман, заради такива леконравни българки вече всичките ни слагат под общ знаменател...  Thinking

# 253
Цвете, аз много обичам да пътувам и голяма част от пътуванията ми са лични. Вярно, че чат-пат ходя и по работа, но не толкова често.
Мери е добре. В ДГ се занимава по програмата за 2ра група - засега силите й стигат до там. След някой и друг месец може да я или да я водим на комисия за отлагане от "повишат" в трета. Категорично сме решили да я водим на комисия за отлагане от 1ви клас. Нека навакса на спокойствие.

Инак с нея никога не е скучно - имам тооооооооооолкова дълуг списък със задачи покрай нея, че ум да ти зайде. Миналата седмица ходихме на зъболекар, че направи абцес. Милата, изтърпя бормашинката стоически. Днес бяхме на контролен при УНГ - има огромни хронично уголемени сливици и нощно време хърка. Та сега й назначиха физиотерапия и тия дни трябва да я почваме. Планирала бях и посещение при логопед, но засега ще изчакам - иначе и двете ще луднем  Laughing

Иначе се променя много бързо - дори и физически. Вдимо израства, личицето й е все - по спокойно. Преди имаше един непрекъснат невротичен кикот, кйто ме подлудяваше. С него реагираше на всяко нещо. Спря го. Сега се надявам да спре да говори непрекъснато - заради нуждата й от внимание непрекъснато пита и устата й не спира. Например - тази вечер, като приключиха вечеря, аз им приготвих по 2 блокчета немски шоколад за десерт. Сложих го пред всяка от тях. И тя го взе и ме попита - Това може ли да го ям. А знае, че е за нея и че може. Та се надявам да вземе да мели по-малко, че не мога да си чувам мислите  Laughing

Снежана - деликатен въпрос. И двамата с мъжа ми ходим на работа равен брий часове, като моята е доста напрегната и стресираща. При това положение, аз не приемам, че домакинската работа е моя грижа. Принципно - има неща, които са само моя грижа и други - които са работа на мъжа ми или на сина ми. Момичетата засега имат задължение вечер да си оправят стаята и вършат дребни задачки - носят дрехите за пране в банята и разни други дреболии. Така че - не, не ми помага. Върши си неговата работа.

# 254
  • до вятърните мелници
еми така е Снежи, аз последните няколко дни почти не съм се докосвала до компа Tired то не бяха гости, работа, свекърви, баби, кърмачески стачки ooooh! днес е малко по-спокойно положението, и ето ме на линия да ви драсна 2-3 реда Hug
много се бях уплашила да не се отбие пък сега Тео, че два-три дни със зор се кърмихме, но от вчера има подобрение. вчера сука кажи-речи на всеки час, а и днес сутринта пак така. но през уикенда се принудих да го кърмя само легнала, само така се "скачаше", във всяка друга поза ревеше и се дърпаше Sick иначе се научи много бързо шмекерчето да пие от шише. само 2 сухи тренировки и беше готов. baby_neutral

по новата тема, моя мъж помага, но не ентусиазирано hahaha и ние си имаме разпределение на домашните задачи, обаче за "общите" очаквам да се включва и подканям ако трябва Mr. Green сега обаче баба като е тук и се е измързелевил и той като мен Blush  по принцип негово задължение са ежедневните покупки от типа на хляб, кис.мляко и пр., боклука, раздигане и слагане на масата, поправяне на дребни ел.повреди и т.н. от този тип, по-често той чисти с прахосмукачката, но всичко останало мен чака Rolling Eyes а, забравих негово "задължение" е да разхвърля колкото се може повече за колкото се може по-малко време и да си пуска мръсните чорапи не в, а до коша за пране ooooh! Crazy
и да добавя един въпрос почти по темата, вашите мъже до колко и как се включват в отглеждането и възпитанието на децата?

Цвете, ти не ходеше на работа, нали? защо даваш малкия на ясла, ако си си в къщи и без това? нали и без друго са толкова претоварени детските заведения във варна? дано не ми се разсърдиш, тя и сестра ми така правеше още преди да се роди второто, но на Анета (първата племенница) не и понесе, все се разболяваше и я отписаха бързо-бързо. но мисълта ми беше като ви приемат(записват) не проверяват ли дали родителите работят?

Дилара, на мен преди не ми правеше толкова впечатление или по-скоро бях свикнала с това как се обличат (или по-правилно е май разсъбличат) нашите момичета, но като поживях тука и ми отвикнаха очите и сега като се приберем и се шашкам и ми става и малко мъчно за изкривените ценности (това май и друг път съм го казвала ooooh!)

Хапчице, поздравления за малката Мери Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт