С локум и баклава дамите на ориента очакват деня на любовта. 17-та тема

• 33 318
  • 296
  •   1
Отговори
# 225
  • до вятърните мелници
ние като видяхме малко слънце и айде днес цял ден кажи-речи сме навън. Mr. Green

хапчице, много полезна изглежда книгата. дано да мога и аз да си я намеря като си идваме до Варна. а някакви линкове в интернет да споделите по темата?

бенмари, за държавните градини, поне из големите градове е такава борба, че хората чакат с часове по опашки за записване (от сестра ми знам). сега майка се опитвала да уреди местенце за малката племенница за ясла, която да почне през лятото или есента #Crazy и било страшно трудно, големи връзки се изисквали, поне така казват нашите...

баба ми е на гости и с нея обикаляхме магазините за прежди днес. Laughing откакто е дошла (2 седмици) вече ми изплете една жилетка, мога да приложа фотоси и обяснения, ако някой се интересува. а тя сега се чуди как да се забавлява в промеждутъците, когато не ми помага за къщата и тео #Crazy направо е супер-бабе Heart Eyes!!! да ми е жива и здрава Praynig

девойки, от вчера съм на диета. отказвам хляба, тестените и сладки изделия Rolling Eyes всички живущи тук сигурно знаят колко е трудно, но така вече не се живее. още си ги влача 10те килца от бременноста и изгледи за сваляне от самосебе си няма ooooh!

# 226
Ето и ни нас,
Benmary, sladka hapka вече ти е отговорила за детските градини. За съжаление положението е трагично.Ние на 1 април ще подаваме  документи за градина и добре че сме на различни адресни регистрации с Краси. Така имаме възможност на 2 места да подадем молби. Но честно казано без връзки не знам как ще стане. От сега във форума се уговарят да чакат пред градината от 3-4 дни по-рано и да правят списъци #CrazyПълна истерия! Вие сте щастливци в турция с тези частни градини. Тук дори частните са за критикуване.
Джорди споко! И аз имам да свалям още килца  Sad , а Иво е почти на 3! Трудна работа, но като че ли вече се примирих.

# 227
  • Истанбул
Ей, момичета, че то било изгодно да отвориш частна дет градина в Бг!  Shocked
Бенмари, виж, ако дойдат радикалистите в Тр, ще ни се отвори бизнес в Бг, навита ли си?  JoyКакви документи се искат, момичета? Учителска диплома достатъчна ли е? Тука, да! Joy
Ама хубава идея, не е ли така?  newsm78Хем приятно, хем полезно! Thinking

# 228
Какви документи се искат, момичета? Учителска диплома достатъчна ли е? Тука, да! Joy
Сигурно това е последното нещо, дето ще ти го търсят тук. Виж за начало, ще ти искат документ от пожарната, със сигурност  Laughing
Наскоро по ТВ имаше предаване за нелегалните детски градини - в големите градове и такова има. Та дамата беше от някакъв държавен орган и ревеше с цяло гърло за безотговорните родители, които си оставяли децата буквално на всеки, а как само сертифицираните заведения били за предпочитане. Все едно майките са малоумни и им е кеф да го правят само заради адреналина. Ама тук е такава криза за ДГ, а от др. страна, явно не е рентабилно да имаш частна, защото за голям град като нашия е само 1.

# 229
mistik изобщо не е доходоносно да имаш частна детска градина в Бг. Искат наистина диплома-педагогическа задължително, но....това е най-малкия проблем. Изискванията са ужасяващи, почти неосъществими, сакаш това, което го искат го има в настоящите ясли. Говоря от опит. Миналата година по-това време бях се юрнала да проучвам въпроса. Освен сграда, която да отговаря на 1001 изисквания, искат и мед ,персонал, задължително психолог и педагог, т.е. собственикът на градината трябва да е педагог.Задължително групите да са с не повече от 8 деца.И не повече от 4 групи. Не се разчита на никаква субсидия от общината и като си сметнах разходите за заплати, оборудване и т.н. при такса от средно450-500лв на месец, на дете - не си заслужава!А ако искаш помощ от общината, то конкурса с проект го печели някой друг, а не ти, защото не си човек на някой общински наместник или не спиш с кмета  #Cussing outПоложението е трагично....

# 230
  • Истанбул
Оуу, Rolling Eyes Shocked Sad #Crazy newsm78, то май тука наистина е по_лесно, че и по_доходоносно Grinning Най_важният документ е да си педагог, без него не може, а другите разрешителни се набавят лека полека Ама не разбирам защо хем се искат деца, хем се слагат всякакви препятствия пред майката в отглеждането им! Thinking И тук има бюрокрация, ама все се излиза на глава, и изискванията не са чак толкова безбожни, като се има пред вид, че тук повечето майкми си стоят в къщи и не е от съдбовно значение детето да е на градина, освен че е полезно! newsm78
Тю, умря ми бизнес проекта! Rolling Eyes

# 231
Майка, ето картата на метрото
http://www.turkeytravelplanner.com/AssetsTurkey/Maps/ist_metro_map5.gif
Там, където пише в скоби Ататюрк аирпорт - това е летището. ...

Много ти благодаря, Пина!!!
Написах ти ЛС, за да не занимавам всички ви със себе си.

# 232
Здравейте дружки!
Как сте? Тук при нас времето се мени на всеки час - ту слънце, ту дъжд...

Джорди, ти много бързаш с отслабването... Чакай малко... И аз имам още да свалям, нищо че минаха повече от 5 години... Пробвах с диети, ама като видя нещо сладко и отива на кино диетата. Но докато ходех на фитнес беше добре. Сега с тая работа нямам време за нищо...Ти как се справяш? Почна ли работа вече? Кой гледа бебо? И като се сетя какви са при вас разстоянията, малеее... ooooh! ooooh! ooooh!
Иначе, ако в Сандански имаше честна детска градина, аз бих си записала детето... Но в държавните всичко е пълно и не могат да се поемат повече деца. Хубаво би било някой да се сети да направи и тук.

# 233
Привет красоти Simple Smile Тук е почти 20 градуса ,...което не е много хубаво ..сещате се...деца - болести .etc. ..Дано ни се размине този път  Praynig .

За градините - що така леcно се отказвате от идеята за частни, бе мацки, я вижте сила сме - можем да си направим БГ частна градина ...sthte съберем поне 30 хлапета , нали Mr. Green Laughing newsm78

А за кг след бременността, мацки не забравяйте ,че кг се качват 9 МЕСЕЦА, ТЪЙ ЧЕ ЩЕ ОТНЕМЕ ПОНЕ 9 месеца за пълно възстановяване на формата , не толкова в кг , а в СМ !!! Успех и само споко  Heart Eyes Като проходят душичките тогава се сваля най-бързоо  Party Mr. Green Laughing

Ето нещо за сила Simple Smile
http://evcini.typepad.com/photos/uncategorized/simit1_copy.jpg
http://www.venere.com/img/hotel/0/5/6/2/112650/image_breakfast_b … fastterrace_1.jpg

http://www.realfiesta.com/blog/uploaded_images/istanbul-724197.jpg

# 234
Ехо  Grinning
мистик,да вземем да му спретнем една юва тук ,а  Winkадашката за ортак  Simple Smile нали е добре с инглиша  Grinning. Но да побързаме ,докато Ати е все още в тази възраст,нали съм габровка  Laughing
адаш,не само децата боледуват...моят мъж и той---дано само и нас да не ни прихване някой бацил... #Crazy

# 235
Здравейте,
за частни градини говорите - ей има хляб в тях да знаете. Аз за полудневна занималня плащам по 13 лв на ден, но занимални има много вече във Варна, ама частни градини няма - мисля 2 са във Варна. Малеее като се сетя Василена като записвах на градина какъв зор беше, то връзки търсихме, рушвети....абе луда работа.
Времето и тук е прекрасно от вчера. Детето доволно - след училище играха с приятелки на площадката пред блока - голям кеф беше.
Ох, аз пък взех много да се притеснявам как ще се оправя с две деца. Ето сега спрях Василена от занималня, защото вече съм в къщи. Ставаме сутрин - правя закуска, след това домашни пишем, диктовки, упражнения...и то станало обяд. А пък и бебето като дойде как ще сварвам незнам. И друго ме притеснява - хич не съм търпелива. Например - правим диктовка и Василена прави куп грешки - това буквата Ъ за нищо я няма - никъде не я пише или я пише на странни места. Ей много се ядосвам и викам, пък знам че трябва да съм търпелива и да обяснявам Sad
Такаа оплаках се и ми олекна Simple Smile
Лек ден момичета

# 236
Мерхаба, момичета!  Hug
Поздрави от слънчева Варна! Тук времето е направо пролет! Много съм доволна, макар че ще си прекарам хубавия ден на работа  Confused
От мен кафето и локума днес:

# 237
Ето меее! Да не си помислите, че тази вечер съм заспала рано. Минавам на проверка  Wink
Елена не се ядосвай на грешките на детето, не викай! Спомням си баща ми как ме учеше да карам кола..., а бях само на 12 години. Толкова не ми е викал никога. Дори стигна до гениалния извод, че от мен шофър няма да стане. Ела ме виж сега. Късам го на всяка гонка и нямам произшествие (Слава Богу). Трябва търпение и обяснение! Споко- ще се научи!
Dilqra беше споменала за намаления на злато през март в Истанбул. КАжи нещо повече, моля те  Praynig
Някой случайно да е отсядал в ето този хотел [url]http://ikbaldeluxehotel.com/[/url? Мисля да избера него за екскурзията до Истанбул, но реших да се допитам до вас    bouquetРазкажете ми и нещичко за Айвалък  Praynig Аз съм организатор на почивки по душа и призвание  Laughing и мисля на там да запратя себе си и дружките лятото.
Benmary как е мъжа ти, излекува ли се?
BZ стига симислила за болести. Радвай се на топлото време и къшкай вирусите  Laughing
Суха мащерка къде забегна пак? Явявай се на отчет! Hug
Много гушки на всички и целувки на малките бонбончовци!
Лека нощ!

# 238
tsve_te бях чула за изложение на златото през Март... Но мисля ,че то се свързва не толкова с намаления в цените на златото колкото по - голям избор. И аз се надявах на повече информация. Simple Smile

# 239
зравейте ! извинете ме че нахлувам в темичката ви , но моля за съдействие ако някой може да ми помогне. накратко..в града кадето живея , в края на лятото се провежда балкански фолклорен фестивал и всяка година аз съм преводач на някоя от групите..от две години съм преводач на една група от турция (английски) ..с едно от момчетата имахме много приятни взаимоотношения, но си мисля че за него нещата са по-дълбоки..от началото на годината ме засипва с смс-и, но за съжаление аз не разбирам турски..ще помоля ако е възможно да ми преведете какво е написано..благодаря предварително : Yuregindeki sahrin arka sokaklarinda boynu buyuk oylece kala kalmis ne kadar hayalin varsa hepsi gerecek olsun. Yeterki o sevgi oldu gozlerinin ici hep gulsun. Canlarim acinizi duymyim sizleri hic unutmayan gullu ablan. Mesaj yazarken hep aklima geloyor utaniyorum bosluk birakmak ici arti isareti yapmistim ama simdi internette sitem var siivlerimi yaziyorum allaha emanet ol yavrum sevgiler
ако желаете пишете ми на лични..благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт