Отговори
# 90
Дойде и моя час Grinning

Личицето на Васето е спокойно, но да видим, сега го следя изкъсо, иначе смятам другата седмица да го заведа на лекар, но първо искам аз да констатирам какво предизвиква раздразнението Thinking. То не че е от толкова скоро, но не се шашках докато не се зачетох за АД, какво ли ми трябваше Sad... И пак да благодаря на Юлчето, страхотна е тая жена такава консултация ми направи каквато и 10 доктори не могат. Юлче испешъли фор ю Grinning:

Мен нещо ме гони депресията, освен от параноите, които си създавам, също така от скорошното тръгване на ясла на Васето и връщането ми на работа, леле не мога без това дете, незнам как ще свикна Cry Абе ще свикна няма къде да ида, ама ...

Коментирате солетки,мед,памперси- Солети никога  не съм давала заради солта, преди давах по 1-2 бисквитки, но сега и това спрях същия случай сме като Лилито на Роската и с минимално количество успява да си развали обяда. Забелязвам, че откакто спрях бисквитките, си изяжда порциите и вече мисля че е дръпнал доста с килограмите, не мога да го повдигна Crazy. Мед въведох наскоро, имаме домашен, четох че можело след годинката но съм давала 3-те дни за въвеждане, мисля да не давам често, Убаво си е свикнал без подслаждане.Памперси- още сме на Либеро, много съм доволна, само ако не ги намеря взимам Памперс.

Васко също се разбърбори напоследък: казва как прави патето, кучето,кравата, а като много питам "как прави това, как онова" и вече и той само повтаря "как". Показва колко го обича мама и той колко я обича Laughing- разперва ръчички много на високо. И той много помага - донася дрехи, подава ми дрехи и щипки да простирам, носи всичко каквото му кажа, запомнил е последователността на някои действия и вече ги прави преди мен. Като тръгнем на разходка си отваря гардероба и ми подава космонавт, шапка, шал, носи си ботушите. Абе всичко разбира Grinning.

Цеце, Сладурче честити зъбенца на куклите Grinning. Сладурче аз ги мия на Васко откакто тук коментирахме предния път за четките и ни беше супер любимо занимание, но май вече му поомръзна и ми бута ръката Laughing
Сонче страхотно звучиш Hug
Дес,Дианка честити прически.
Ванилия, Снимчице ще разгледам тези джаджи за шкафовете. Ние бяхме махнали дръжките на кухненските шкафове и аз ги отварях отдолу и така беше известно време, сега мъжа ми пак ги сложи решихме, че Васко вече е забравил колко интересно е вътре, но уви много бързо си припомни дори вече успява да отвори нови шкафове и само тичам след него. А на секцията сме с ластици, но той си ги маха Laughing
Катенце(тг) много мерси и на теб за помощта  bouquet Сутринта ти писах на ЛС ама още не се бях събудила и не бях включила за РД, но после се коригирах тук Blush

Искам да ви питам за Метро-как беше там ситуацията с мъниците, не ги пускаха вътре май Thinking, така ли беше?

Спокойна нощ и спящи дечица Hug

# 91
Лилчо, ако сте с кенгуру, пускат с децата.
Дано няма повече кожни проблеми Васко! Но и не поставяй сама диагнози  Peace
Междудругото ми прави впечатление, че и лекарите сега, много лесно поставят разни диагнози като АД, алергия и налагат строги ограничения. По времето, когато Калина беше бебе, не беше така  Confused
И не я мисли яслата предварително, само се натоварваш. А нали знаеш, че децата усещат напрежението на майката  Wink Всичко ще бъде наред!
Хайде вече, наистина, лека нощ!

# 92
В Метро пускат само до годинка в стол или в кенгуру  Peace

# 93
  • София
Досега суших Мечо със сешоара, че го прах, а не може да заспи без него Василия, много е пристрастена  Crazy Толкова е омърлян вече горкия, както яде си го завира в устата, влачи го навсякъде, не мога да намеря пролука да го изпера.

Арабела, благодаря за уточнението. Абе и на мен нещо не ми се връзваше тая бройка, точно защото не е кратна на 4, но не знам защо съм си я втълпила  newsm78 Още по-добре, значи остават само 16  Whistling

Аз, откакто пуснаха Памперси с ластичета, ползвам от тая марка 4+. И като уцеля без ластици, много се ядосвам, защото съм си свикнала от раждането с Хъджис, а те всичките с с ластици. Ама спрях да ги купувам редовно, откакто имаше криза и бях изчезнали за известо време.

Жу, стана ли тортата? Валенсия, радвам се много, че си пожънала успех с "Василия"-та. Още повече, че носи името на щерката  Blush Ми така де, нека й се разнася слава ако не с друго, поне с торта да е Laughing

Сонче, звучиш толкова щастлива и ентусиазирана  Hug Избрала си страхотно място, сигурна съм, че ще е невероятно преживяване и колям купон! Нямаш грешка, свате!

Таш, къде се затри бе, жено? Ще те тормозя утре по телефона.

Сладурче, не потъвай! Ще се наредят нещата полека-лека за теб, важното е, че Ивче е здрава. Не тъгувай за нея като бебенце, тепърва ни чакат страхотни моменти с дечицата! И на мен понякога ми е леко носталгично, но пък смятам, че досега изживях едно пълноценно майчинство и не съжалявам за бебешкия период, защото не съм пропуснала нищо от общуването си с детето.

Снимчице, радвам се, че се разписа!   bouquet

Оставям ви и аз, че да имам поне 1 час лично време  Crazy и ще отнасям.

# 94
  • София
Ох, зъби ли са, какво е не знам.  #Crazy Заспива към 21.00 и към 22 започва да се буди през 5 минути и да проверява дали има някой в стаята и ако няма започва да пищи. Пак стоя в стаята докато заспи и ако тръгна да излизам се събужда и плаче. Сега мъжа ми е при него, но ако продължи така още няколко дни ще оставям буден докато не решим и ние да си легнем. Какво е това нещо? Някакви идеи? Галето май беше в такава фаза с Никича ако не се лъжа. Гале как се справи с положението?

Арабела Това са такива лепенки като на дрехите, викат им скреч. Могат да се отлепват и залепват безкрайно. На доста голям площ са и и се иска сила и техника, за да се отлепят от дете, а аз възрастен не е проблем. Хубавото им е, че могат да се слагат на ъгъл, на чекмедже и на всякакви вратички. Някои от другите, пластмасовите Константинчо успява да ги отлепи от самия шкаф- чопли с пръст и пада, а тези удържат фронта, засега. Вземи си едно, две и ще видиш дали и при вас ще работи, а ако стават тогава ще инвестираш повече. Аз вече опитах какви ли не варианти и се оказа, че това ми е най- удобно.

Дес
Права си за склонността към напълняване. Аз само казвах какво е най- добре за мен и  според мен. Иначе всеки си има индивидуален най- добър режим. едни отслабват с разделно хранене, други с пълен глад- затова има толкова видове диети и режими. Дано твоята да е успешна. И аз мъча някакви килограми още, но съм решена в следващите месеци да се разделя с тях. Да видим какво ще стане.

Цецето Честито зъбче! Вярно, докато станат 20 ще видим зор.

Lilcho Радвам се, че сте по- добре. И аз понякога прекалявам с четенето и ми се привиждат разни работи, но ще станем пишман педиатри накрая   Wink Дано да не е АД, а и тук с много лека ръка се поставят на малки деца тежки диагнози, което е направо престъпно. На детето на една приятелка при единствен симптом хрема от три дни една лекарка от прословута фамилия е предписала противоалергични медикаменти за 3 месеца  Shocked без тестове, без нищо. Но фамилията внася въпросния препарат в Бг и имат сметка да се купува. Та, отиди при проверен лекар и ако открие нещо отиди и при втори, за да е сигурно.

Хайде, милички, оставям ви, че дойде пак моя ред да лежа при Скърцуне. Лека и беззъба нощ ви пожелавам!

# 95
Добра вечер, мами!  Hug

Ние отбелязахме в тесен семеен кръг празникът. Сега всички са по леглата, след малко и аз се хоризонтирам.

Днес целият град остана без вода , най-важното е че никой не казва до кога. Вървят слухове, че така ще е 3 дни  Rolling Eyes Ужас! За мой късмет днес не можах нищо да спретна за вечеря, но намерих лесното. Поръчах ядене за в къщи. Така масата красива и кухнята чиста  Mr. Green Моля се само, утре сутринта да ни пуснат кранчетата, че ... лошо. Най-много да си тръгнем преждевременно за София  Joy Joy Joy

Цеце, явно не ми е било сега времето да майсторя торти. Така ми тръгна от самото начало на седмицата. Но си запазвам правото да те тормозя за рецептата през февруари, тогава е РД на мъж ми. Дано до тогава прежалиш поне мъничко рецептата и не си толкова ревнива към нея, все пак вече до колкото виждам има и други майки преди мен които жънат успехи и те споменават с добро!  Peace Hug

Тук искам да благодаря на Роси за отзивчивостта!  Hug Hug Hug

Сонче, много ми стана неудобно че те притесних точно в моментът, в който се наслаждаваш на прекрасното време с мама и семейството. Пожелавам ви хубав празник събота и неделя! След което тук да не забравиш да споделиш как е било Wink другата седмица сме на линия Wink

Искам още веднъж да ви гушна всички до една и да ви благодаря сърдечно за милите думи и хубави пожелания!!!!

Сега ви оставям и отивам да спинкам, че тази вечер пийнах две бири и вече клепачите ми се затварят  Tired Лека и спокойна нощ!  Heart Eyes

# 96
  • София
 Едва днес сколасахме да заведем Митко да го имунизират.  На мама юначето тежи 8.250кг. , но долната граница е 7.500, така, че не се тормозя много. Казват, че няма значение, че се е родил малък, трябвало да навакса, но той от новороден си наддава по малко. Къде по вина на детето, къде по вина на лекарката, но половината(а според Коце почти всичката) от ваксината не влезе в тялото, а изтече отстрани. Това може ли да е проблем? Лекарката си замълча, но ми се стори, че е леко неспокойна  Thinking

Когато преобувам Митко, на два-три пъти забелязвам, че пръстчетата на крачетата му са бледички и се чудех възможно ли е да няма добро уросяване  newsm78 . Лекарката спомена нещо за анемия. Аз имам желязодефицитна анемия и ниска кръвна захар. Това предава ли се по наследство? Педиатърката смята, че не, но на мен ми се струва, че съм чела някъде, че анемията е наследствена  Sad (майка ми също е анемична) . Другата седмица ще му пуснем изследвания и ще разбера. Дано всичко е наред  Praynig !

ПростоАз, за меда знам че е забранен до една годинка защото има опасност от ботулизъм. Аз обаче и сега не му давам.
Гале, такива памперси виждам за първи път. Аз по принцип използвам Либеро, защото имат ластичета на кръста и лепенките и са меки, но в Била нямало последния път и Митко целия се оцапва като е с други. И някак си висят, а не са стегнати между крачетата му. Сигурно не мога да му сложа правилно пелените на Памперс.
Арабела на шкафовете, които се изтеглят, сме сложили такива http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1099/1128573173.JPG Тези джаджи се щракат, като колан на детска количка. А шкафовете, които се отарят в противоположни посоки, сме сложили такива райбери http://www.picvalley.net/v.php?p=u/678/1680564567.JPG
Сейли, приятно изкарване в пълната къща!

# 97

Дес
Права си за склонността към напълняване. Аз само казвах какво е най- добре за мен и  според мен. Иначе всеки си има индивидуален най- добър режим. едни отслабват с разделно хранене, други с пълен глад- затова има толкова видове диети и режими. Дано твоята да е успешна. И аз мъча някакви килограми още, но съм решена в следващите месеци да се разделя с тях. Да видим какво ще стане.
Hug Hug Hug

Lilcho,и аз това знаех за Метор,че само в кенгуру.Обаче мн пъти съм виждала по големи деца вътре.А в понеделник като ходихме,едно между 4-5 г,беше настанено вътре в самата количка и го бутаха.МАй вече не е толкова строго Thinking

# 98
  • София
Хелоу и от мен. Нещо не мога да наваксам с комуникацията в темата. Искам на всяка да кажа по нещо, но знам, че няма да ми стигне времето за всяка и дори не започвам. Много ми е кофти така. Имам чуството, че ако пиша на някой, то ще пренебрегна друг и така не се решавам да започна да пиша.   Confused

Павлюшката е добре, като изключим едното оченце, което малко започва да ме притеснява. Периодично започва да има гурелчета и сълзи, а си минава без лекарства за 2-3-4 дена. Може би ще трябва да го види офтамолог, дали не е някое запушено каналче...не знам.
С ваксините сме много назад. Даже сега трябваше да поставим едната от ноември-декември, но пък приятелката на Любака от ДГ е с варицела от вчера. Със сигурност е бил контактен с нея и сега ще чакам да се опъпчи. И вероятно и Павката ще я изкара.
А за приятелката да ви кажа колко ми е мило. Момиченцето е майско бебче, като него и сме ги отгледали от бебоци по градинките. Познаваме се още от бременни от форума. Няма нищо по-мило от това...той рядко се изказва обичливо, но като го попитах дали си играят в ДГ (оказаха се в една група, както в яслата) и той каза "мамо, аз обичам Е., много я обичам" Simple Smile А тя казала на майка си, че само той й е приятелче в ДГ Simple Smile
Така че...какво да ви кажа, дай Боже някой ден и нашите дечковци така да са си заедно Simple Smile Освен нас този форум сближава и нашите дечица.

Лек и хубав ден  Hug

# 99
Добро утро!

Сонче, звучиш невероятно ведро  Heart Eyes Страхотно си замислила, както винаги, кръщенето на Насето  Hug
Наслаждавай се на тези прекрасни мигове и запази милия спомен!
Да не забравиш да покажеш снимки след това  Naughty

Дианче, не се притеснявай, душицо  Hug На никоя от нас понякога не и достига времето, за да отрази всички, но това не е повод за сръдни  Peace Важното е да знаем, че децата ни са добре и да си помагаме, ако някой има нужда, другото си е клюкарлък и общи приказки, които ни повдигат настроението  Wink
И аз в последно време не смогвам , затова ако счета за необходимо и смятам, че мога да помогна с нещо, пиша на ЛС  Peace
Искам да ти благодаря за маската на Гарниер  Crazy То мина година, откакто я препоръчваше, ама аз едва онзи ден я открих в Била, та си я взех  Laughing Много добре ми подейства  Hug

Сладурче, ако не те затруднява , ще ти бъда благодарна за малко подробности за докторката, която ми препоръча  Hug Но , ако нямаш време, не се притеснявай  Peace Открих една мама от Хасково, която ще ми помогне  Peace
Ти как си днес?

Лилчо,
много се радвам, че си се отърсила от притесненията относно кожичката на Васето  Hug
Яслата не я мисли толкова. Човек бързо свиква с новите неща, а и все пак си има и хубави страни  Hug
За Метро да кажа, че по принцип пускат под 1 годинка с кенгуру или в кошница, но както казва Дес, в София май вече не държат толкова на тези неща. По-миналото Лято ходихме с Ицко, беше на 4 годинки и половина, и никой не обърна внимание, че влизаме с него  Peace Докато, колкото и пъти след това да сме се опитвали да влезнем в Пловдивското Метро с него, не ни позволяват. А с Лилия ходихме точно преди месец, та от там знам, че не пускат деца над 1 година, дори и в столче, но ние послъгахме, че тя е точно на 1 годинка  Mr. Green Да ти кажа беля на главата  Crazy Искаше всичко, което видише и ставаше от стола, сърдеше се, пискаше, хората ни гледаха, а беше фул, понеже беше точно преди Коледните празници  Crazy Грабнахме набързо каквото се сетихме и си излязохме със заключението, че повече няма да повторим  Naughty  Joy

Скреч, Не знам нищо по тези въпроси, но се надявам на Митето да му няма нищо  Praynig

Дес, мен нали не ме слагаш при природно слабичките  Rolling Eyes Не ме карай да ти показвам как съм изглеждала  Sick Но те разбирам напълно и нямам никакво намерение да ви отказвам , Деска  WinkPeace При всеки е различно, както казва Снимчицата. Някои отслабват само с ограничения, което е най-добрият вариант, но други не могат да свалят и килце , без да умират от глад. Аз бях от тези, така че по никакъв начин не мога да си позволя да те критикувам  Hug
Успех, душицо  Hug

Цеце, честито ви зъбенце!

Гале, ние сме с Памперс 4+  Peace Винаги сме били с Памперс, но сега с ластичетата са направо супер.

Мед давам домашен  Peace Не знам дали има някакво значение, но определено има разлика с този, който се предлага по магазините  Rolling Eyes

Снимчице, Лилия също се събужда за проверка дали мама и тати са в леглото, та и ние понякога дежурим  Whistling Последно време установих, че има нужда да е много добре завита и не се буди толкова често  Peace Не знам при вас дали това ще помогне  Rolling Eyes

Просто аз, Рени, ето тук са кодовете :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363687.0

но иска четене и пробване  Peace Аз не съм пускала скоро поръчка, та не знам кои са актуални в момента  Wink

Лилия също много ми "помага" в домакинството  Laughing Сега сме на вълна бърсане. Ако види някъде боклук или нещо размазано, веднага тича до кухнята и иска кухненска хартия и бърше ли бърше  Laughing Иначе като гледам, всички дечица си приличат  Heart Eyes Като разказвате какво правят вашите дечица, все едно слушам за нея.

# 100
  • София
Добро утро от мен,

Сега сложих да пека тортата, че снощи като се върнаха Коце и Таня от зъболекар беше голяма драма в нас, ревове, циркове...нямах сили за торта.
Цеце, честито ви зъбче  Simple Smile Но наистина млечните зъби са 20. Другите 2 последни кътника излизат направо постоянни малко преди да почнат да си сменят зъбките - т.е. към 6 години.

Лилчо, радвам се, че личицето на Васко се е оправило. А за депресията - няма страшно, всичко ще си тръгне нормално и ще се адаптирате и двамата бързо. Като те грабне ежедневието и няма да усетиш как лети времето  Hug

За солетите - аз давам, има детски солети на Хрус Хрус, които са без сол   Peace
За бисквитите - също давам всякакви. То кака му като яде срещу него няма начин - иска си детето.
За памперсите - Хъджис ползвам, 4-ка, обаче взеха да ми пропускат леко, та май ще минавам на 5-ца или ще сменя марката.
След алергията от ананас, мед няма да дам поне до 2 годиники.

А в Метро нас не ни пуснаха с кошницата - казаха само с кенгуру че може - да не се настроите пък да ви върнат  Peace

Сонче, весело изкарване на кръщенето и това с бабите е супер, кога ли и мен ще огрее.

По повод на бабите, снощи мъжо така се беше ядосал на Таня, че 40 мин на зъболекарския стол е отказала да си отвори устата и нищо не са свършили, та каза че ще я заведе в Пловдив и 2 месеца ще я остави там. Ей, колкото по-големи стават, толкова им расте и ината /или поне нашто е много инато/.

За обезопасяването - в момента нищо не е обезопасено, но аз пускам Стефан да си играе само в детската, а там няма как нещо да отвори или дори да отвори ще извади дрехите на кака му, което не е нищо фатално.

Кате, гадно така без вода, а и като не се знае кога ще дойде. Напълно те разбирам, понеже тука като правиха 2 месеца ремонт на Стамболийски и аз редовно бях без вода и само им звънях да ги тормозя  #2gunfire

За кодовете на Ларедута - има цяла темичка в На Пазар и всички пишат кои кодове работят и дават и снимки на подаръците - най-добре там проверете. Аз от там си намерих последния път - вчера  Blush и пуснах - 31402 е кодът - дава някакви десертни чинии и БД за пордукти на so home  Wink

skrech не пускахте ли изследвания на Митко на 1 годинка? Ако имаше нещо там трябваше да покаже. А и тази ваксина как така ще изтече - то значи не е била забита хубаво иглата - незнам, по-добре попитай някой специалист, но според мен си е проблем това.

Дианче, дано не е нещо сериозно с очето на Павката, но по-добре наистина да го види лекар. Peace
Тази варицела май вече е из цяла София, и в нашта градина имат, но до групата на Таня не е стигнала, въпреки че имат братя/сестри в карантинната група. Чакам включване и аз, ама сложих ваксината на Стефан онзи ден, че не може да тръгне на ясла без всички ваксини за възрастта.

Някой да има идея колко струва Васермана, че нали трябва и мен да ме боцнат.

Днес пак е меко времето и ще се поразходим по обед след кухнята.
Отивам да го сложа да спи мъника, че да стане навреме.
Приятен ден   bouquet

# 101
  • Хасково
Здравейте момичета!!!!

Как сте днес Hug

Цеце честито ви зъбче  newsm47 пожелавам леко и безболезнено вадене и на останалите, колкото и да са те Mr. Green

Сейли, приятно изкарване на кръщенката. Hug

Лилчо, радвам се, че личицето на Васко е добре Hug, май трябва да престанем да четем страшни диагнози.  Crazy Ти с Нахткерцен ли маза или с А-дерма, че не помня Crazy. Трябва и аз да взема нещо за Стела, но се двуумя, кое да е Thinking

Стела пък не ми помага ни с пране, ни с чистене Crossing Arms Прането го вади и почва да го разхвърля по пода и да го разпределя: "Мама, тати, Тети" - ще рече, на мама, на тати, ма Стели... Crazy
Мед не съм й давала, въпреки настояването на свеки още от бебе Crazy Мисля обаче скоро да и покажа, че има и такава благост Mr. Green
Качих малко снимки в албума от първата ни разходка на снега... Стела се радваше много, по-скоро че е на вън отколкото на самия сняг Crazy

Айде лек ден от мен, че ми висна на крачола Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 102
Роси не знам какви по-точни координати да ти дам за тази лекарка,но това е,което мога ти кажа,ходили сме при нея:д-р Илинска,на ул."Раковска",в една кооперация е,на 2-рия етаж и е кабинета,както е Раковска(пътя за Д-град),кооперацията се пада в началото на улицата отляво.Някое такси ще ви ориентира или ще се обадиш на Весето.Препоръчвам я горещо!

Нещо не ми се пише,явно още съмв  период.Радвам се,че Сончето се разписа Hug
Щеше ми се Таш и Елица по-често да пишат също.

# 103
Сладурче, предполагам , че е в кооперацията срещу Марса  Hug
Благодаря   bouquet Ще я имам в предвид  Peace

# 104
Ехо, отървах се от малкото досадно човече и сядам Simple Smile Simple Smile
Добро утро, то вече добър ден станаааааааааааа.  Crazy

Снимчице - лошата новина е , че с неспането на Ники и кризата му траеше 10 дни, нищо не помогна, аз опитах всичко, което имах или бях чувала, че би могло да влезе в употреба. Ставаше си, ревеше, не искаше в кошарата, абе като обладано от зъл дух ми беше бебето.  Twisted Evil Shocked Последните дни реших, че може да иска да си хапва повече вечер и преди АМ , което пие в 19,30ч около 18ч му давам супата с 1-2 сухарчета, зависи от какво е супичката. Засищаше се и си заспа цялата нощ, пак казвам може и да е съвпадение, а не че е това бил проблема. Дано мине при вас. Ужасно е. КАк сте днес?

Памперси –" Шампион-а" са супер, те са навсякъде с ластици/ лепките са изцяло еластични, отдолу на крачетата и не са ми пропуснали нито веднъж, носим ги от лятото. Дори един ден не сме се разбрали със свеки и доста часове не бил сменян, тежал , ли тежал памперса, ама не е пропуснал. Горещо препоръчвам пак + тези на Елкос Simple Smile, тук ги има само в 2 магазинчета, няма ги в търговската мрежа , нито в Метро.

Сонче - радвам се, че ни навести, зареди пак с една харизма пространството. Simple Smile

Нашия работен ден протича така, да не си мислите, че седим и си губим времето, щом управляващите не се грижат за нас, то "Бъдещето на България - нашите деца" се заловиха за работа, нашия ще е някъде на бюро, глей те го, баровеца.... Simple Smile  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт