Отговори
# 75
Цоппппп  Laughing, ахххх. еми докато отидем за кухнята и ми стана лошо, а е на 5 мин пеш, взехме го за 40 мин.
Само тук ли е гадна , гъста мъгла, мрачно време, не е студено, но мъжо вика:
" МИло,аз отивам на обяд без яке, тук е много слънчево и топло"  Shocked Shocked Shocked хххммммм““““???
Ужас е , ама както и да е, върнахме се, дори метнах една страхотна мусака, ядох и аз и  всеки е по леглата Simple Smile

Вие сега какви памперси ползвате, ние сме на:

Много съм доволна, МНОГО!!!! 17,40лв са при нас/ 58 бр.

Просто Аз иде ми да те набия с тези ккал., че и колелото върти, ти ако ме видиш ще ме напляскаш здраво Laughing Sick hahaha Joy
Сладурче - кажи душицо какво става, не може така без нищо, днес де.....? Наистина , поплачи си и да ти олекне, поне така.

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 15:08 от Galaxy_26

# 76
Мами, много ви благодаря за всички хубави пожелания! Невероятни сте!  Hug Heart Eyes
сега да си ви почерпя
, , , , , , ,

Заповядайте!  Hug

Сега отивам да празнувам  Laughing

п.п. за година и половина стаж, не се научих да ви поднасям почерпките както трябва  Rolling Eyes

# 77
Здраси и от мен!
Солети й давам малко - хапва най-много до десетина на ден.
Много обича да си гризка солетка или бисквитка, но също като Лили,ако са в по-голямо количество си разваля основното ядене. Затова й давам, колкото да се упражнява да дъвче, а и гледам, че й харесва, не искам да ги превръщам в забранен плод.
Опитвам да й давам парченца ябълка, но с тях се дави  Close
Меда до годинката е забранен, заради това, че може да предизвика ботулизъм. Така че ако няма алергично предразположение, след годинката може да се дава. Това са препоръките на СЗО, доколкото знам.
Ако, в семейството има обремененост с алергия, конкретно към пчелни продукти, може да се отложи даването му до три годишна възраст.
Аз още не съм давала. Лично за нашия случай, мисля че й е още рано. Захраних Елица късно, много внимателно, имаше и разни проблеми /въпреки че не бяха породени от алергия, но още ми държат влага и се презастраховам/, не съм въвела други основни храни, та да опра до меда.
Но по принцип, меда е слаб алерген, а има ценни хранителни и лечебни свойства, така че и до три години не мисля да отлагам - може би след година и половина до две, ще с опитам да го въведа в менюто й.
Витамини не съм давала, освен вит.С, когато е болна.
Цеце, много неприятно  Sad дано излезе от някъде колекцията ти. Ако не, ти пожелавам да успееш да я възстановиш, а и умножиш!
Маруся, да не би проблема да е откъм работодателя ти. На мен още минала седмица ми преведоха парите.
сладурка,  Hug Поплачи се, помага. Но не се отдавай често на подобни настроения.  Sad Гледай само положителното в случая - почти всяка ситуация си има и плюсове, и минуси. Ако не можеш да я промениш за момента и за да се чувстваш удовлетворена до някаква степен, наблягай на плюсовете.
Имам въпрос - ползвате ли някакви закопчалки за шкафовете? Препоръчайте ми, точно от кои сте доволни, да не купя и да се окаже, че не вършат работа.
Оня ден, като строши буркана, след десетина минути се запъти да вади нов  ooooh!  В бързината завързах шкафа с една найлонова торбичка  Crazy, но сега пък не мога да го отварям и аз  Mr. Green - трудно ми е всеки път да връзвам и да отвръвам.
Искам нещо по-цивилизовано, с което аз да се справям лесно, но пък за Елица да представлява трудност  Mr. Green  

# 78
  • Хасково
Хайде пак да ви погледна Wink
Галакси, даже не съм ги виждала тези памперси... Thinking Ние сме на Хъджис 4-ти номер все още. о ми идват дебелички, а и пропускат понякога. Иначе ги вземам на далавера, внос от Турция - 22лв./пакета 72бр. Пробвах някакви нови (всъщност не знам дали са нови) на Памперс с една гъсеничка, която означава, че имат еластичност на лепенките. Супер са! Поръчах си да ми донесат пак от Турция Crazy на 18лв.- 52 бр.

Роси, съжалявам но не мога да ти помогна ConfusedХодила съм веднъж на невролог в Хасково при една жена, на която не помня името, но не останах особено очарована, някак повърхностна ми се стори в диагностицирането на проблема ми и изобщо в отношението. Така, че сори. Дано намериш скоро разрешение на проблема.

Бакси и аз давам на Стела и солети и зрънчо и шоколад дори, ама тя не иска Mr. Green Солетки единствено хапва по една на ден, а с другите неща само си играе и се цапа Crazy

Сладурка Hug Hug Hug

Просто Аз, проблема с жлъчката е от преди, но диетата е провокирала възпаление и ... се стигна до тук Sad А и аз знам, че всички тук са много интелигентни и начетени жени, които не изпадат в крайности  Peace Знаят как и от къде да си набавят необходимата информация и я използват по предназначение...За разлика от приятелката ми, която не ядеше с дни НИЩО, нахвърли се по Коледа изведнъж на манджите и ето го резултата. Сега виновна е жената, която сподели за Дюкан пред нея Crazy ама нейсе... Да сме здрави, другото ще си дойде на мястото...

Стела заспа, аз сготвих... Сега си пускам едно сериалче и ще почивам Mr. Green

До скоро, мили мои Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 79
Бонжур! Wink

Симона спинка, аз да драсна. Днес е чууудно време, направихме си уникална разходка, добре, че бяхме с моята дружка. Симона ту искаше в количката, ту да върви, ту на ръце , пощръклях. Mr. Green Спря се по едно време да гледа някакъв стаааар, избелял предизобрен плакат, сочи някви лелки по него и вика "кака! кака!" Laughing Ейй, едва я отлепих. После се спирахме на всяко храстче, изтърва си бибите в най-голямата локва, дружката ми докато тикала количката и минала през едно л***о  Sick, че ние не го видяхме навреме и Симона и тя стъпа в него... Sick Laughing После уж на люлките, а там каалллно, ужасссс! И докато я издърпам моята щерка от тая кал стана като прасенце. Шоу. Laughing

Ей, не се шашкайте с Дюкан толкова, че и моите примерни Дюканки ще ошашкате (Таш, Дес Hug) Човека е написал много хубаво книжле, където разказва за диетата много подробно. Аз пак да кажа - много течности. И той си го е казал. Ако това не се спазва е гарантирано да имате проблеми с бъбреците, жлъчката. Освен това протеиновите дни не бива да са повече от 7, абе айде да не спамя по въпроса, ама диетата е хубава. И действа. Wink А 3 кг за 4 дни е много нормално смъкване, Скре4. Пък и това удрано падане на килцата няма да продължи дълго. Най-лесно се смъкват най-излишните килограми. После става бавно. Wink

ПростоАз, не съм давала мед, но ако ми попадне хубав ще пробвам. Иначе давам Клеева тинктура. Simple Smile

Бакси, Симона имаше период на голямо ядене на царевични пръчки. Сега само ги пилее навсякъде. Crazy Да хапне 2-3. Същото и със солетите.

Гале, Моната хваща и рисува 90% с лявата ръка. Но мисля, че е рано да си правим изводите. Wink Ауу, ми ти скоро ще си мома Софиянка, а? Супер. Peace

Айде после пак. Heart Eyes

# 80
Благодаря ви за хубавите думи Hug
Опитвам се д амисля положително,но днеска не се получава...
Невролог в Х-во препоръвам д-р Илинска,на Раковски 34 ли беше,ако трябва ще се позаинтересувам Роси.
Ива яде солети рядко,опитва се да ги дъвче,мед още не съм давала и не смятам скоро.
Снощи и напипах връхче на ново зъбче,долу.
Чакам да ми свърши раб.време и отивам да и купя пижамка и четка за зъбки Embarassed,още си няма....

# 81
Честит рожден ден, Кате! Бъди много щастлива!

Включвам се по въпроса за заключалките, че май само ние сме като секретна военна база още от 7-ми месец. Joy Не останаха шкаф или чекмедже незаключени. Днес сложих закопчалки и на шкафовете в банята, че много ги "подрежда".  ooooh! Арабела, истината е, че свестни заключалки няма. Имаме 4 вида, два от тях Рони вече ги отваря, другите два пък се отварят доста трудно и не стават за шкафове за ежедневна употреба. Тия пък, които стават за ежедневна употреба, т.е. удобни са за отваряне от нас, не издържат много месеци - от постоянното отваряне се отлепват. Ползвали сме марките Reer, Brevi, Canpol и Икеа.
А сега по-подробно: Mr. Green
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=biztonsag&a … eno=1&whid=25 тия са много надеждни, трудно се отварят и от детето и от нас. Такава имаме на шкафа с кофата за боклук и откачаме вече. На другите шкафове, които ги отварям веднъж седмично максимум, не се ядосвам.
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=biztonsag&a … eno=1&whid=25 - Тези са много удобни, още не са се отлепяли, една от тях е на шкаф, който се отваря всеки ден, единственият проблем е, че с времето силиконът се разтяга и тогава всеки  Joy може да отвори шкафа.
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?main_page=product_info& … ;products_id=3613 - Това ни е най-изплозваният тип закопчалка, много удобна, но с времето се отлепя от шкафа.
Четвъртият модел е от ИКЕА, но не са го качили на сайта си - качествен и идеален за рядко ползвани шкафове.
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?main_page=product_info& … ;products_id=2573 - А тази джаджа много помага против прескрипване на пръстчетата от вратата. Сутрин Рони сам настоява да я сложа на вратата.  hahaha

За меда - може след 1 година. Пробвах да го въведа при Рони чрез едни бисквити на Милупа с надут /?/ ориз и 10% мед, но не му харесаха. С въвеждането в чист вид смятам да изчакам докато стане на година и половина - две. Свекърва ми ме агитира да не му давам мед до 3 години, защото в него имало естествени антибиотици и благодарение на тях като сме болни ни лекува. То и в чесъна има, но можем да го даваме, така че тая теория, я отхвърлям. Wink
Ето малко инфо от Косе Босе:
Мед след 1 година:
1 к.л. = 5 грама
Подслаждането се ограничава и след 1 год. Колкото по-дълго, толкова по-добре.
Между другото, в повечето препоръки за детско хранене медът се поставя наравно със захарта, глюкозата и другите 'бързи' захари. Съвсем не се препоръчва честа употреба (например всеки ден) или големи количества. Но все пак е по-ценна храна от рафинираната захар.

За солетите - не давам заради солта, не съм чела съдържанието дали имам и друга причина. Засега гризка само бебешки бисквити - два вида на Хип и два на Милупа.

Отивам да свърша нещо, докато бръмбъзъкът спи. Flutter

# 82
Разписвам се и започвам да чета... Направо ме боли главата - до 15.02 трябва да пратя 4 реферата по нета и да реша 4 теста за време.От 01.03 съм 3 дни на лекции по втора специалност,а на от 17 до 20.03вкл. имам 4 изпита последователни.... Sad направо ми се стегна корема като се замисля...

Мимче....направо ти се чудя как можеш да гладиш 2ч ... Аз да си призная,специално това хич не го правя - само на Ная бодитата и крачолите на дънките  Embarassed.А за асансьора - добре,поне че си разбрала на време.Аз обикновено оправям себе си,оправям Ная,заключваме входната си врата и тогава разбирам,че няма асанс...и няма на къде и по стълбите (7-ми етаж) Да не говорим,че имаше период от месец и половина без асанс...
Роска и аз съм върл противник на диетите - тези с орагничения и намален калориен прием - последствия винаги има било то моментални или не.Преди да забременея и аз пазех постоянно разни подобни и резултатът и при мен не закъсня,а при моя приятелка (съмишленица в отслабването) проблемите са още по-големи.Радвам се,чи разума в главата ми дойде навреме Simple Smile  За Дюкан - само ще кажа,че с някой неща съм съгласна с него,а други върло осъждам,но не можеш да взимаш,без да даваш...Simple Smile
Галенце и аз май не съм ги виждала тия памперси.Ние сме на Либеро и съм много доволна.А за колелото...спортъвам яко,преди се бъзиках с Ная,ама сега казах на милото,че на мен трябва да ми сложи едно динамо и да пестим от ток  Joy
Арабелче и Ная се давеше яко с ябълка...и изобщо с всичко - аз споделях даже,че май нарочно го правеше туй мойто.Но сега поспря.
а иначе...ние по шкафовете сме с ... ластици Simple Smile
Мед значи и аз ще пробвам да давам...все пак по един буркан омитам,на детето да не дам малко -грехота Simple Smile Абе като казах по един буркан (да не ми стане нещо?)

# 83
  • някъде там
КАТЕ ЧЕСТИТ БЪРТДЕЙ, да си много щастлива, обичана, желана и ценена от всички около теб, бъди здрава

С Ема днес направихме хубава разходка из МОЛ до преди малко, видях се с най-ценната ми дружка, която вчера напусна мъжа си и имаше нужда от някои които да я подкрепи, немога да давам оценка дали е правилно или неправилно това, но за мен е важно че тя така се чувства по-спокойна  Hug
Емка-бадемка се опитва да заспи, а аз съм се разшетала из кухнята  wash  тя милата много обича да ми помага за hang разни манджи се готвят   chefWink

Цеце
за изгубеното съкровище, пожелавам ти да посетиш отново всички места от където си си взела нещо за спомен, а и още многооо нови  newsm49
Дес браво добър резултат по Дюкан  goodscale
Роси
мерси, че попита за мъжУ, ами май сме   friendship след поредното  fight ще видим времето ще си покаже, не смея да казвам силни думи
Гале стискаме палци 01.03 да е вашата дата  fingerscrossed
Просто_Аз с меда мисля да почакаме, а пък за шоколад все казвам като тръгне на детска градина ще опита, аз имам алергия и ме е страх за КИДИТО давах го на Ема и сега пак трябва да го почнем, педи го изписа за възбуждане на апетита и имаше ефект  Peace
Жу
и аз ще те помоля за кодовете, че съм нагласила една кошница само картата да заредя  Money а и Роси може да
помогне
Сладурче  Hug често като си поплачеш олеква доста  Peace
Гале от известно време вземаме EvyBaby доволна съм, рядко проспускат
арабела закопчалки не позлваме за шкафовете, където и е най-голям мерака да рови просто махнахме дръжките за сега
действа Wink

на нас ни се скапа климатика, от известно време тракаше като мелница и все чакаме да дойдат до го видят, е вчера най-накрая се домъкнаха майстори и му взеха частите, но никои неможе да каже кога ще пристигнат и сега се топлим на маслен радиатор, ей кофти работата даде човек хилядарка и отгоре и след една година прас - фабричен дефект  ooooh!

имам питане относно гащичките за многократна употреба /перящите/ на BambinoMio имате ли някакви наблюдения за тях

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 19:02 от renyto

# 84
  • София
ЧРД, КАТЕ! ЖИВА И ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА, ОБИЧАНА И УСПЯЛА!
 newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday

Здравейте, драги мои великолепни!  bouquet

Роска Hug Благодаря, че питаш и правилно предполагаш. Подозирам, че на моето момченце нещо му расте и си обърка и режима, и нрава, и всичко.  Sunglasses

Ще се опитам да включа по въпросите, които обсъждате докато таткото храни младежта, а живот и здраве, по- късно мога да се опитам да отразявам.

Солети и други снаксове не давам. Бисквити опита преди седмица бебешки на Алете, защото четох д- р Бърди, който смята, че някои деца се будят от хипогликемия и е хубаво преди лягане с млякото да хапнат нещо сладко. Скоро мисля да опитам да му дам преди лягане, че в последно време нощите са голям купон.

За безопасността- у нас постоянно нещо за завързва и залепва, защото ергенската ни квартира е напълно разградена и детето има достъп до кухнята и шкафчетата, чекмеджета и други, пълни с разни чупливи и опасни неща. Ползвам изброените от Канелска джаджи, а последното ми откритие е това http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=1839 Аз ги купувам по 2.50, а не 3 лв и стават за залепване навсякъде. Лепка, тип скреч, но много трудно се отлепя и Константинчо се отказва. За мен, пък е лесно да имам достъп до шкафове и гардероби.

За диетите- да се свалят повече от 3 кг за месец е нездравословно и вредно. После бързо се качват, кожата увисва и ред други благини. При диетата на Дюкан е опасно повишаването на пикочната киселина от протеините, което може да предизвика подагра, но не съм запозната в детайли и познавам много жени минали този режим без негативни последствия. Лично за мен, организма има нужда от всички хранителни групи и ако се ограничат мазнините, намалят се въглехидратите и се избягват бели брашна, храни с консерванти и химии не се отслабва толкова труда, а в същото време се яде нормално.

Ох, пиша от два часа два реда.  ooooh!Ще се включа пак по- късно.

# 85
  • София

Кате, Честит Рожден Ден, мила!
Пожелавам ти да си здрава и спокойна, все такава позитивна и усмихната, да имаш много поводи да се чувстваш обичана и желана! И най-вече - щастлива майка!
Весел празник!

Ще пиша по-късно, че сега съм в акция.

# 86
Набързо само да кажа, че сме добре и чат-пат ви чета, но по-малко.

Цяла седмица вече съм си в нас с мама и е СТРАХОТНО! В събота пътуваме за Троянския манастир, защото ще кръщаваме Наско. Запазили сме един семеен хотел в Орешака и с гостите ни ще празнуваме след кръщенето в механата.

Това е за сега, къщата ми е пълна, днес пристигна и свекървата от Балчик. Изобщо, пълно е с баби. Това при мен не се е случвало от мнооооооого години.

Целувки на всички! Малко телеграфно, но ще ме извините Blush. Hug

КАТЕ, честит рожден ден! Да си жива, здрава и много щастлива!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 87
Катенце,да си жива и здрава и все така мила и добричка!Честит Рожден Ден!

Доста сте пописали днес - разходки,солети,Дюкан...това забелязах от един птичи поглед Embarassed
Моите за съжаление няма кой да ги разходи,а и в тия калища и киши и аз не бих излязла да ги гоня Mr. Green Солетки си похапва,не всекки ден,когато се сетя да им дам - не изяжда по много.А за диетите,да кажа който не се е сблъсквал с проблем като моя му е лесно да отрича диетите бързото сваляне и прочие.Всичко си има логично обяснение,но едва ли природно слабичките някога биха го разбрали.Не визирам никого и нищо,да не се засегне някой,че ще ви бия bash box newsm62 Спед мен това което Весето е казала,е сигурно подпомогнато от диетата,но не е само от нея.На майка ми и извадиха жлъчката без да е пазила Дюкан Mr. Green

Аз естетсврно не ходих на доктор,но пък Християнка ме радва - не е кашляла днес,ще и спестя и на нея една "ползотворна" среща с братските сополиви ромски дечица пред кабинета на педито.Дано отървем посещение там докато пукне пролет Praynig
Аз ще се оправя,кораво животно съм.
На док не ходих ама на прическа отидох,винаги тези ми решения са импулсивни,на момента ги взимам.Доволна съм,някак по друго се чувства човек дори и с малка промяна.

Памперсите ни са Хъджис.

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 21:19 от Дес

# 88
  • София
Имаме си още едно зъбчеее! newsm44 Втория го чакахме 4 месеца, сега за 3 дни - 2 зъбчета  Grinning Остават още 18  Whistling

Още не е заспала Василия, досега ми помагаше да простираме прането - вади дрешките, изтръсква ги и ми ги подава   Laughing Ще си имам отмяна, няма що.

По-късно ще гледам да се включа, че отивам да правя млякото.

# 89
Цеце, честито ви зъбче  Grinning Последните два от оставащите осемнайсет, може и да не ги дочакаш обаче  Mr. Green
20 са млечните зъби - горе, долу, ляв, десен - трябва да е кратно на 4  Wink, няма как да са 22  Crazy
И Елица много обича да ми носи дрехите. Нищо не изтръсква обаче. По някое време, ако бърза  Crazy, ги "тръска", т.е. тръшка по пода, преди да стигне до мен и бяга бързо за нови до пералнята Laughing  Mr. Green
Канела, Просто аз , Рени и снимчице, благодаря за отговорите ви. Ще разгледам какво мога да намеря тук. Пък и някой ластик може да вържа накрая  Laughing До махане на дръжките, не мисля да стигам, а и това едва ли ще я спре да отваря  Simple Smile
снимчице, тези лепенки на колко отлепвания и залепвания издържат?
Гале, Хъджис ползваме
Сонче, много хубаво сте го замислили кръщенето! На Атанасов ден, предполагам?  Wink Ще чакаме снимки. Приятни мигове с мама  Grinning и свеки  Crazy
Лека вечер на всички!

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 22:48 от арабела

Общи условия

Активация на акаунт