Отговори
# 180
  • София
Бръмбърчетааааа, добро утро.
Викам, днес ще поспя - поне до 9  Mr. Green, да ама не. Нашият снощи ми нави телефона да звъни рано рано, че трябваше да излиза по задачи....и като се раззвъня това чудо , а него го няма - ужас. Е станах, сега с  kaffeetrmker_2 ще тегля един тегел.

Ние снощи добре се разходихме. Нина спа в колата близо три часа - ми така е като не спи нощем, си наваксва денем. Сега е още горе, не съм я свалила - да си допия кайвето и тогава.

малко нови снимки от тия дни http://picasaweb.google.com/katiousha31/012009#

# 181
  • София
Добро утро Simple Smile По принцип по това време Павката е на крак, но снощи имаше голям екшън у нас (съжалявам, че не направих снимки) с две гостенчета. Такава игра и тичане му удариха, че милото още не може да се съвземе. Направо заспиваше прав  Crazy
А мен днес ме чака голямо подреждане. Всички играчки ( 4 чувала) бяха извадени и разпиляни, разглобени из цялата къща  Laughing Но беше много готино.

Цеце, много съжалявам за обиколниците. Наистина не знам защо така се е получило при теб. Моите са още от Любака, това са 4 години и вче са избелели от пранета и гладеници. Вероятно е от пералните, защото обиколниците са ми обикновени, евтини, нищо особено.

Бакси, мерси за съвета. Не съм запозната с очните лекове и днес ще се консултирам с педи относно препоръката. Голяма мъка е това капане в очите  ooooh! Като капна капката после стисне силно очите и капката излезне отвън. Въпреки това се оправя, де...

А за потенето...какво да ви кажа....на Павката все са потни и миришааат  Sick Сменям чорапки, но е ужасна работа. Милото ми то. Понякога се поти и по главичката, но трябва да е много топло и той да тича.
Надявам се потните му жлези да се развият добре и да започне да изкарва потта и през други места  Crazy

Млякото си го пие сутрин и вечер. Засега е има периоди, в които не го е изпивал всичкото, но му е оставало малко- 50-60мл.

# 182
Вале, честит рожден ден на патерица!
Честит имен ден на патерица на вчерашните именници!

Иво не се поти, а Дани се поти - следобед, нощем, но само по главата. У нас  е доста хладно, така че не е драстично. Кракатаму също се потят в пантофите. И миришат  Rolling Eyes още от сега, а какво ме чака нататък    Rolling Eyes Rolling Eyes

ДАнката не го оригвам, но той си се буди малко след заспиване, понякога с плач, оригва се и пак заспива. Такаче Цеце, може и да не си внушаваш.

Бакши, не давам витамини и имуностимулатори. Една ябълка и една мандаринка на ден са достатъчни.

Дита, аз се чувствам по същия начин на Атанасовден, по същата причина. След тази дата колкото и студено да стане, никога не задържа за дълго. Абе лятото идва!

Жу, при нас МПР даде реакция при Иво, но не температура, а рубеолен обрив по корема за 2-3 дни. Повъпроса ти за пантофите - никога никой от двамата не си ги е свалял нарочно (Данката си сваляше май терлиците по едно време, но аз почнах даму ги стягам и той се предаде). Но понеже крачетата му на Дани са едни такива пухкави, лесно ги губи при пълзене. За чорапогащниците - на мен ми е много сладко да ми щъкат вкъщи по чорапогащник и къси гащи отгоре (имам разни вълнени шортички). Все пак са деца и са си вкъщи, а и им е удобно.

Марианче, нормата за мляко на ден е 500 мл пълномаслено мляко или еквивалентни млечни продукти до 3 годишна възраст (примерен еквивалент - 30 гр сирене/ кашкавал е равно на 100 мл мляко като количество калций, за киселото мляко не съм сигурна, но мисля, че 90гр кисело мляко са равни на 100 мл прясно по отношение на калция). За мляко се води и млякото в кремовете, в кашите, както и в тестените продукти, правени с мляко. Ако на ден поема достатъчно мляко с други продукти, може да спокойно да не й даваш дозата мляко вечер. За сиренето и кашкавала имай предвид,че са много мазни и дневното количество не трябва да е много голямо.
Данката също почна да отказва много млякото, но не само вечер, а и сутрин. Сега сме направили компромис - сутрин му слагам 2 бисвити Закуска и така го пие, едно от  двете основни храненета (обяд или вечеря) е с добавено сирене, а следобед яде винаги някакъв млечен крем или плодово кисело мляко. Така вечер колкото и малко да изпие, знам, че рпез деня е поел необходимия калций.

Гале, като ти четох поста, все едно си писала за Данката. Не знам за какво се оплакваш от това дете, то си се държи като типично дете  Mr. Green На Дани също му е любимо да гледа отвисоко, а моят кръст така сдава багажа, че не знам кога ще се наведа да го вдигна и няма да успея да се изправя. По едно време практикувах лежане на пода - аз  лежа по корем и сглобявам някоя лего къща на Иво, а през това времеДанката меползва за катерушка.

Цеце, а ти на каква програма пра обиколниците? Пухени и вълнени неща се перат само на програма за вълна (която поне при моята пералня общо взето нищо не изпира  Tired ). Имам горчив опит с разни възглавници, които станаха на топки, както описваш и наскоро - с два вълнени пуловера, които от размер по-голям от Иво, станаха размер по-малък от Дани  Tired

За Метро - ами неудобно си е да ходиш там с малко дете, все пак е магазин за зареждане на едро тип склад, не  супермаркет. Има мотокари, огромни колички, нещатаса натрупани едно върху друго и ако малкото издърпа нещо от най-отдолу, всичко ще му се срути върху главата.

Дианче, ти в коя част на окото капеш капките? Не се притеснявай, то не може да не изтече, важното е да влезе въобще в окото. По принцип се капе така - слагаш потърпевшия да легне, като главата е добре даже да виси леко назад, за да може очите да са хоризонтални. След това караш потърпевшия да гледа навън, докато ти капеш капките във вътрешния ъгъл на окото - до носа (примерно за ляво око - да гледа силно наляво, а ти капеш в дясното ъгълче). Добре е и долният клепач да е дръпнат надолу, за да се отвори леко, но тъй като това най-добре се прави от самия потърпевш, при деца е трудно осъществимо.

Ние снощи бяхме в ПАтиланци, Иво си игра в един кът, а ние го гледахме отвън. На ДАни му беше много интересно и през цялото време седя прав на крака ми, подпрял брадичка на оградата и гледаше какво става вътре. Него не го пуснахме, защото не ми се влизаше, а сам едва ли ще стои Tired

# 183
Я и аз да се разпиша като за начало на седмицата!!!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРОПУСНАХ!!! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Трудно ми е да ви отразя една по една, но ви четох!!!
За потенето-и Боян е така-мокри са му краката често, но само там се поти.
За млякото-пие си вечер, не мисля, че скоро ще го токаже изцяло-но една вечер пие 220, на другата 60...ей така е...

Боян е на АБ и кашля катоооо...Сега се пооправя май, но миналата седмица беше драма. Имаше темп; кашля с храчки-повръща ги...
Отделно и при него се появи преден зъб..май 12-ти...беше голям екшън. Сега само кашля, но много по-рядко де..

Цецееее ШОПИНГА БЕШЕ СУПЕР!!!! Ще ти дам детайлни подробности естествено!!!

Хайде до скоро, че много работа ме чака.

# 184
Привет момичета  Hug
Минавам на бързо,колкото да кажа здрасти,после ще се включа по обсъжданите въпроси  Peace
Много ми е смотано,кадно,криво и нервно.... Понякога някои неща ми идват в повече и ми се иска да кажа на много хора много неща,но пусто като не съм такава,ами все за всичко си мълча и все от мен да мине  Cry Защо все за сметка на моите нерви  на мен  Rolling Eyes  Извинете ме за отклонението,,ама ми е много тежко  Sad

# 185
  • София
Ха-ха Юл4е  Joy "потърпевш"  Joy То аз имам опит с капането на капки покрай очните ми ядове и лещите, но при едногодишно диваче е много трудно. Те си имат рефлекси и да го накараш да не мига, когато му капеш е ужасно сложно  Crazy Отварям очето с два пръста и капя точно на свивката при носа, а няколко мм по-навътре за да съм сигурна, че като стисне окото (въпреки, че го държа отворено с пръстите) поне мъъъничко ще остане. Детето стои много мирно и кротко...душичка е той. И не мърда, докато му капя. Но пусти рефлекс на очичките...много силен. А ако ми се наложи крем да слагам не знам  Rolling Eyes То окото се оправя, но ако е тръгнал по моят път ще се наложат и кремчета, освен капки.

Мими, дано бързо минава кашлицата..като знам Павката как повръща, като се закашля и горе-долу ми става ясно какъв кошмар е при вас.

Софинце   Hug 

# 186
Точно заради тоя рефлекс е гледането в обратната посока.
Аз заради лещите въобще го нямам вече  Rolling Eyes Можеш да бръкнеш с пръст и окото ми няма да мигне  Mr. Green
Кремът не е ли по-лесен от капките? ТОй просто се слага под долния клепач, нали? Хаха, колко лесно звучи  Laughing Добре, че ПАвката е кротък, наистина. Ако трябва да слагам нещо на Дани, ще се гръмна. Предварително. А след това, още няколко пъти.

Оу, дави се похваля. Данката се храни сам  bowuu Вчера на обяд изиска лъжичката от баща си и се наяде - гребва, слага в устата и пищи от кеф на всяка хапка. Даже не успяда омаже много, всъщност почна да цапа, чак след като се засити.

# 187
  • София
Да бе...как да го накарам да си завърти само окото на една страна  Joy Винаги съм си мечтала за поне 6 ръце и в такива моменти си го припомням  Joy С две ще го държа да не се върти, с едната ще капя в окото, с чевъртата ще държа окото, с 5-та  ще държа да не врътне главата и с 6-та ще му отвличам вниманието  Joy  Едно време много образно си го припомнях с Любака, кокйто грам не стоеше мирен, а трябваше да му капя в нос и ушите. Мани, ами трябваше и няколко минутки да стои на една страна. Ейй...пред погледа ми бяха многото ръце, котио имам и ми е лесно  Joy Ох..мани, мани...смея се аз, ама добре, че Павката стои мирен. Laughing

Оу, дави се похваля. Данката се храни сам  bowuu Вчера на обяд изиска лъжичката от баща си и се наяде - гребва, слага в устата и пищи от кеф на всяка хапка. Даже не успяда омаже много, всъщност почна да цапа, чак след като се засити.

Ето това си е за похвала  Grinning Браво! И Любака ядеше сам на тази възраст, но Павката нещо го отлагам...но ме стимулира от утре да го оставям сам да яде. Убедена съм, че сега е момента, но все си мисля, че много ще изцапа и ме мързи да чистя...и го отлагам вече месец. Обещавам утре да му дам закуската да си я хапне и ще пиша какво е станало  Grinning

# 188
Добро утро! Grinning bouquet

Честит рожден ден на Валесия /на патерица/! Бъди много щастлива! Тортата е супер! chef
Честито на всички празнували именни дни!

Много материал ми се е насъбрал за четене. Доста добър уикенд си изкарахме - в шопинг и обиколки по апартаменти/къщи.
Таш, още не ни се е обадил агентът за къщата, но ние отидохме да я видим отвън, разпознахме я по снимките в нета. Малко на детектив трябва да се прави човек с тия обяви на агенции - на една от снимките се виждаше къщата на отсрещната страна на улицата + вида на терасата и намерихме въпросната къща. Много ни хареса, все едно ние сме казвали кое как да бъде. Но вече има едно "но" - съседите имат голямо куче, което лае по всеки, който мине по улицата. Малко е смешно да се откажем заради едно куче, но постоянният лай доста ми ходи по нервите. Crazy Надявам се да не те разочаровам с тая си "особенност". Wink Сега харесахме още по-хубава къща - с езерце, басеинче, разкошна веранда и двор със сребърни борове. Дано да няма непослушно куче наблизо. Praynig Вчера се разхождахме в един район със старинни замъчета - просто така, не че търсим замък. Joy Имаше един - очите ми останаха - толкова стилен и изящен, с разкошен двор и страшно умно куче - нещо като голяма булонка Laughing, не мога да определя породата. Колкото и надничахме, не ни лаеше. Shocked Чудесни съседи! Joy

Обиколниците - нашите са бели, пера ги на програма за памук, 40* и няма проблем - не ми са се степали, но ватата е листова, може би затова.
Потенето - на Рони му се потят главно крачетата и най-вече, когато е с домашните си маратонки - без подметка, целите от естествена кожа, обаче запарват страшно. ooooh! В тая връзка за събуването на пантофите - с връзки са и не ги събува. Има едни от плат с лепки и тях ги търпи, обаче много лошо стъпва понякога - не улучва подметката и заради плата крачето му излиза навън. Затова взех домашни обувки без подметка.
За оригването - почти никога не съм оригвала Рони, нещо не се получаваше.

Арабела, аз намерих от стреч-лепенките за шкафове, но Рони ги отлепи за секунди. Confused Много е заякнал. Joy Може би не е загуба, че не си намерила.

Таш, какво е това кексче за 6 минути?! Shocked Направо си магьосница!

Като сме се отворили на кулинарни теми, някой ще ми каже ли как се правят мъфини - купих си 2 форми и ще се правя на сладкарка. Но хартийки не намерих - става ли и без тях?

Добре, че се оплаках от зъбите на Рони - веднага му пробиха два долу.  Joy

Креми, аз постоянно вземам отношение като става въпрос за Превенара и за да не стана досадна на останалите, сега чети само ти. Wink Рони го ваксинирахме с първата доза когато беше на 4 месеца. Досега е получил 3 дози и скоро ще има реваксинация /напомняща доза/. Не е имал никаква реакция и не се е разболявал още, даже хрема не е имал, не знам дали има връзка с ваксината. В Унгария вече е безплатна, което според мен е доказателство за необходимостта й. Peace Аз избързах с ваксинирането от страх, но след 1-годишна възраст дозите са само две.

Към двойните мами - има ли смисъл да купя превантивно машинка за изсмукване на кърлежи, жила на пчели и подобни? Гледам, че не е много евтина, затова питам. Доста глупости съм накупила вече и повече не искам да правя грешки. Wink

Браво на самостоятелно хранещите се деца!/Ако освен Дани има и други./ И мен като Дианчето ме е страх от чистенето и още не съм се решила да дам на Рони да се пробва. Надявам се като са бавя, после щетите да са по-малки. Wink Веднъж му дадох една лъжичка със сладолед и се справи идеално /т.е. улучва си устата и не се цапа/, но цяла купичка с храна ... Thinking

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 11:27 от Ванилия Канелска

# 189
Иееее, чак сега се разписвам срамота, нищо де, по-добре късно, от колкото никога!
Направихме си разходка, Ники сутринта не пожела да спи, облякохме космонавта и навън, после взехме си ДК и в нас, ама по пътя заспал сЪнчо и аз докато разтоваря багаж и чудо и се събуди и по добре, че да си обядва и сега е в кошарата.
Ванилия - заразително разказваш, за замъчетата, че на човек да му се прииска да си купи Simple Smile  Joy, че тъкмо сме на такава вълна и ние, няма сайт и сайтченце, където да не влязох тези седмици и да търся ап. Има страхотни, ама много малки б, то като ще се дават пари, поне ние и детето да сме си в отделни стаи, Няма да го уча сега да е с нас, тъкмо си е свикнало само.Ще видим какво ще намерим, не става никак бързо, защото следим за много,много неща. Успех и на вас де, аз се отплеснах.
Юле - емиии вие ме шашнахте  с това самостоятелно хапване, как така, той Ники само си държи лъжичкаа, но аз му я давам празна, то килима сега прилича на тротоарна пътека, а ако с ехрани сам, ще е чудо сигурно.Иначе много бърка в бурканчето/купичката???? Вашите бъркат ли с ръце, той не мисля че осъзнава че трябва да се обърне прибора към устенцата сладки.А колкото до носенето и да вижда от горе, това адски ме дразни, постоянно ми виси на бедрата и се докопа до мен и се катери нагоре, скимти, плаче и се нерви, това не ми е правил никога и затова ми е странно и не мога да разбера какво става.Имам чувството че толкова силно иска нещо, а аз патката не го разбирам, еми да, не го разбирам всъщност! Simple Smile
Ди - изчисти ли , подреди ли т.е., Нагушкай дечицата си, надявам се да те видя като дойда в Сф.
Катюш - Нинка е голям бонбон, снимките са срахотни.Лелеее как бяха малки петънца в коремите ни  Crazy Whistling Embarassed
Скреч Тежко и горко ни, тогава Sad
Цеце - отивам да надникна в готварския Simple Smile

# 190
Привет!

Разходихме се малко, взехме ДК, после - грешка голяма - оставих количката и уж ще вървим до магазина... Crazy Няма какво да ви разказвам, вече се чудя дали някога това моето говедце ще се научи да вървим където АЗ кажа. Crossing Arms

юлче, браво на момчето, самО се храни! Ние сме като Никича - бута с лъжицата, маже с пръсти, но не се сеща да извърти към устата. Виж мен успешно ме храни. Laughing

Гале, Симона също ми висва по краката и ръцете, когато всичко друго й омръзне. В тия моменти е абсурд да свърша нещо и сядам с нея на земята. Иначе трябва да я нося. Simple Smile

Дианче, целувки за послушанчо Павчо. Бързо да се оправя очето.

Канела, ако това е вашата къщурка, ще прежалите кучето, мисля аз...пък и едва ли чак толкова зле лае. Може като ви опознае да не ви лае. Grinning Машинка за вадене на кърлежи?? newsm78 Брех, и такова чудо ли има! Ако е ефикасна и аз бих си взела, мразя кърлежи и много ме е страх да не лепнем. Като малка едно лято на село дядо ми извади 22 кърлежа. Shocked За цялото лято, де. Grinning Кажи-речи по един през ден.

Мими, бързо оздравяване на Боянчо. Heart Eyes

Майчета, кажете ми, че ще лудна вече с тая ваксина - да я слагаме ли при условие, че Моната имаше малко сополи, сега уж няма...Консултацията е утре.  Confused Притеснявам се, ако пак я отложим, да хванем пък грипа...Офффф, защо така имам страх от тия ваксини, бе...защо ми беше да чета във форума... Crossing Arms

Май ще се хоризонтирам до маймунката.  Wink

# 191
Галакси, успех и на вас в търсенето! Ние се бяхме концентрирали само върху един сайт /как може да сме толкова умни не знам ooooh!/ и сега като се разровихме и из други сайтове, взеха да излизат повече сносни оферти.
Дита, ами ако купим къщата и се окаже, че кучето все така си лае?! Joy Асо се обади агентът, ще я погледнем, но мисловно вече съм я отписала.
За ваксината - лекарката ще каже. Нали ги преглеждат децата преди боцкането? Не се шашкай толкова. Едни сополки, не означава, че е болно Монито.
То и аз не съм по-добре от толкова четене из нета - Рони ще го ваксинират на 11.02 и от края на януари ще има забрана за срещи с деца.  Деспот съм аз. Joy От тоя ММR най ме е страх. Confused
Ето я машинката за вадене на кърлежи /като помпичка е, изсмуква с вакуум/: http://brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=babaapolas& … eno=1&whid=25 Чудех се дали да ваксинирам Рони против кърлежи или да взема машинка. От ваксината поне за тази година се отказах, че много ще му се съберат пак, а за машинката се чудя, защото аз кърлеж не съм виждала. Но пък Унгария и особено още по на север се водят големи развъдници. В БГ имало малко. newsm78

# 192
Здравейте, маминки  Hug

Ако някоя от вас смята, че няма луди познати, греши  Laughing Ей, ме на  Crazy
Досега съм лазила по пода и съм търкала плочка по плочка с препарат, после с вода   ooooh! Скапа ми се кръста и оставих 5-6 плочки неизмити  Whistling Иначе почти поприключих с хигиенизирането на дома  bowuu
Вчера пък се включих в чистенето на току що ремонтирана къща на дружка  ooooh! Добре , че Сашо бързаше да си ходим  Crazy
Ми не мога да стоя така, без нищичко да правя  Crossing Arms Ако не стоя на компютъра, чистя и подреждам  ooooh!
 Гледам, че сте се раздумали за самостоятелно хранене. Лилия прави опити от доста време насам  Peace По-късно може да ви я покажа. Обаче голямо мазало пада  Crazy Ама вече съм си прежалила и паркети и чудесии, та да се учи детето  Laughing

Мими, много здраве да пращаш на бат Боян  Hug Оправяйте се бързичко  Heart Eyes

Кате, откъде я взехте тази коса, че и фибички и ластичета сте сложили? Тц-Тц! Нацелувай сладката Нина  Heart Eyes

Канелка, направо ми се прииска да живея в Будапеща  Heart Eyes
Незнам какво да те посъветвам за тази машинка  newsm78 Щом има толкова много кърлежи при вас...
На мен са ми махали 2 от главата, 1 от ръката и 1 от крака. Неприятна история. Много ме е страх сега и направо изпадам в шок, като напипам нещо необичайно по себе си или по децата, докато не разбера какво е  Crazy На главата имам белег без коса с големина на около 1 стотинка  Tired

Дианче, нацелувай го този кротък Павлюшчо  Heart Eyes
Дано му се оправи бързо оченцето   Hug

Цеце, не успях да се включа вчера по питанката ти за обиколниците, за което много съжалявам Confused
Доколкото си спомням твоите бяха доста пухкави, та затова така се е получило  Rolling Eyes Здраве да е  Hug
В Метро, както Юлето вече писа, не пускат малки деца, заради обемистите кашони, дето висят над главите ни  Crazy И аз все ги гледам със страх  Rolling Eyes

Деска, както Канелка писа, педито ще я прегледа Монито и ще прецени  Peace Не се шашкай толкова  Hug Ама прав ще излезне Сашо, като казваше, че се врътваме с този нет  Crazy

Ох, не помня вече какво исках да кажа  Rolling Eyes

Лилия пие мляко само вечер. Има си го като ритуал. Даже снощи се наложи да я изкъпем малко по рано и като я облякохме, хукна към плота да си търси млякото и реве и се сърди, докато я замаим  Joy
Предната вечер пък хукна по боди да си ляга и ние започнахме да се смеем и да я викаме, че е тръгнала гола да си ляга и тя се погледна, засмя се, все едно голям човек си каза" Леле, какъв съм шматок!" и се върна да и сложим пижамката  Joy
Много ми е послушна  Heart Eyes А и за обувки и пантофки си говорихте. И с това нямаме никакви проблеми. Сутрин като я преобличаме, винаги и казваме"Хайде, донеси пантофките да те обуем!" Тя отива , носи ги, обръща се с гръб към нас и чака да я обуем  Joy
Доста такива ритуалчета сме си създали, които ми стопяват душата  Blush

Хайде стига съм ви дърдорила, че сигурно ставам досадна.

Медхен ми се губи и ме притеснява  Tired

# 193
ЗдравейтееееелАз непрекъснато ви чета,но не пиша понеже Никола не ми дава никаква възможност.Много див бееее.Направо е пожар.Искам да попитам кърмещите,а всъщност не само тях-кажете ми вид мляко и по-скоро начин да го накарам вечер поне да пие.Той ме цока непрекъснато,включително и по сто пъти нощем.Много ми е трудно ,а и изобщо не се наспивам така.Това вече е доста време .Отказва всичко от шиши.Много рядко пие вода от шише с мек накрайник.Ужас.Аз вчера махнах решетката на детското креватче и го доближих до спалнята за да ми е по-лесно нощем.Никола беше категорично отказал да седи в леглото си вече и спеше до мен,за сметка на баща си който спи в хола.Относно другото ядене.Ами по-капризен човек за храна аз не познавам.Не близва нищо слако,никакви десерти,кремове,нишестета и прочие.Яде май само попара,кус-кус,пилешка супа основно и някои други манджи но малко видове.Яде много сирене и кашкавал във всички форми.

# 194
Галееее,включвам се ЕспешЪли фор Ю  Hug Поръчката е пусната,получих потвърдителен и-мейл и сега чакам да се отрази в суивито / не че нещо ти говори,ама аз да се отчета  Laughing /  И с подаръчето всичко е ток и жици,а високото напрежение ще го чакаме от теб и Ники-старши в новото жилище с новите чаршафи  hahaha
Рапорт даден  Heart Eyes
Айде лека на всички,че днес нещо не ми е ден,надявам се утре да е  Rolling Eyes
Пекох кекс и сега отивам да се намАаМ пък каквото му дойде  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт