Майчинството - счетоводно - 15

• 75 484
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 735
  • София-Младост
Едно напомняне за самоосигуряващите се. Днес е последният срок, в който може да смените вида на осигуряването...пример-ако искате да минете от "ниския" към "високия" процент...

# 736
Благодаря ти много за отговора Elfita. През август съм на 220 а останалите месеци на 800 лв. Ами ако си вдигна осигуровката за януари с разликата от 220 до 800 лв. тогава не би трябвало да има намаление нали?

# 737
  • Пловдив
Благодаря ти много за отговора Elfita. През август съм на 220 а останалите месеци на 800 лв. Ами ако си вдигна осигуровката за януари с разликата от 220 до 800 лв. тогава не би трябвало да има намаление нали?

да,вдигни си осигуровката за януари

# 738
Благодаря за бързия отговор. Лека бременност и раждане  Hug

# 739
ето ме пак с въпроси. Извадих си въпросният ПИК и на база на усигуравките които съм внасяла, имам един основен и един 2ри работодател, се оказва че това което ми плащат е смешно.
Във всичките 6 месеца съм над 2000лв, което е моя грешка не съм си изчислила правилно дохода, като вторият работодал ме е усигорявал на 1200лв а основният над 1000, а това което са направили е да ми изчислят някакво възнаграждение, най вероятно среднодневното нетно, щото е по малко от брутното разбира се, на основният работодател и след това да го разделят на 2 и така са получили среднодневното възнаграждение от втория работодател/понеже там съм на 4 часов раб.ден/... или поне аз само такава логика намирам в това което са направили , ако има някой който може да ми помогне в сметките ще му пратя на лични или мейл справката от НОИ за осиг. доход и болничните и ако  се потвърди че съм ги хванала в грешка отивам да се разправям #2gunfire #2gunfire #2gunfire
дали си нямам друга работа ами и с това да се занимавам да си играя на котка и мишка с държавата

И другият въпрос ми е дали ще ми върнат надвнесените суми, тези над 2000лв?

# 740
  • София
И другият въпрос ми е дали ще ми върнат надвнесените суми, тези над 2000лв?

newsm78  newsm78  newsm78

# 741
ами нали тавана е 2000лв тези дето са отгоре  ... къде отиват?според мен е редно да се направи приравняване и да ми ги  върнат.... Flutter

# 742
Здравейте момичета Hug
Искам да попитам,какви пари ще взима бащата ако вземе 6 месеца отпуск за отглеждане на дете/по-голямо от 6 месеца/.Как се смята какви пари ще взима бащата?
Детето е родено на 04,11,08 година и ще навърши 6 месеца на 04,05,09.

Благодаря предварително Hug

# 743
  • Видин
Здравейте.Аз съм една млада бъдеща майка.Работила съм няколко месеца на 2 места, но не са ми плащали социални осигуровки, т.е. нямам и 1 ден трудов стаж.Студентка съм редовно обучение последна година.Имам ли право на някакво майчинство или само на социални помощи в размер на 100лв?Благодаря ви  Hug

# 744
Здравейте момичета!Искам да попитам има ли някакъв срок за подаване на болничните в нои?Проблема е такъв,че третия болничен от 135-те дни,който е от 25.11.2008 до 15.01.2009 декамври месец беше върнат за корекция и все още не е подаден по незнам каква ричина отмоята счетоводителка.Ще има ли някакъв проблем  с изплащането?

# 745
  • Майничка
Здравейте момичета!Искам да попитам има ли някакъв срок за подаване на болничните в нои?Проблема е такъв,че третия болничен от 135-те дни,който е от 25.11.2008 до 15.01.2009 декамври месец беше върнат за корекция и все още не е подаден по незнам каква ричина отмоята счетоводителка.Ще има ли някакъв проблем  с изплащането?
Не, след като е върнат за корекции, значи вече е заведен в НОИ.

ами нали тавана е 2000лв тези дето са отгоре  ... къде отиват?според мен е редно да се направи приравняване и да ми ги  върнат.... Flutter

Таванът за осигуровките е 2000лв., но данъкът е в/у получено възнаграждение, за него няма таван. Помолете който Ви е смятал сумите за внасяне да Ви обясни разбивката.

# 746
Да ама от там ми казват, че няма подаден трети болничен.

# 747
  • В полите на Пирин планина

Месеците, в които са на и над максималния осиг. доход трябва да се изчисли на база 2000 лева. Нормално е да ти върнат надвнесени суми, но каква е процедурата  newsm78 ...не знам.

# 748
Да ама от там ми казват, че няма подаден трети болничен.

Може да е върнат, без да е заведен, т.е. при представянето служителят в НОИ установява, че е погрешно попълнен и автоматично го връща за корекция. Лицето го коригира и работодателят трябва веднага отново да го представи в НОИ. Но иначе конкретен срок в Наредбата няма.

# 749
Здравейте момичета Hug
Искам да попитам,какви пари ще взима бащата ако вземе 6 месеца отпуск за отглеждане на дете/по-голямо от 6 месеца/.Как се смята какви пари ще взима бащата?
Детето е родено на 04,11,08 година и ще навърши 6 месеца на 04,05,09.

Благодаря предварително Hug

Още няма разяснения от НОИ.

Общи условия

Активация на акаунт