Отговори
# 120
  • Бургас
Дороти  welcome
я не се шашкай мойта дребосъчка на три месеца беше 5кг и 60см
Тук има бебчета които просто вървят по-слабички,
но пък са здрави и жизнени ,което е най-важно.
И виж цели 10см.сте пораснали до сега.

Кажи бебчето как се казва и изобщо представете ни се/може и снимцичи/

# 121
ddoroti на първа страничка има линкове с препратки към таблички за нормите. Според мен сте ок. Ние сме даже по-малко и от вас а сме на 3 м и 20 дена. 5 500 и 62 см.

Но днес на консултацията ми се събраха очите, една мама с 6 месечно бебе, което беше ОГРОМНО и доки я пита с какво го храни и тя най-спокойно казва, че отттттттдаааавна му дава кашички, пюрета и месо и аз щях да припадна. Ама това дете според мен ще си патиии мноооого (пу-пу дано греша) но като гледам колко дебело беше най-малко диабет не му мърда. Така че не си тъпчете децата излишно, ако не е изрично по съвет на доки, и не наддава достатъчно Peace

# 122
Дороти, мъжът ти с право щеше да се притеснява ако бебетата ги носеше щъркела и всички бяха правени по матрица!  Laughing Я го затрупай тоз твоя мъж с малко инфо или той да почете нещо по въпроса и да не притеснява!

# 123
ddoroti и тази таблица ще ти свърши работа
http://papa-bebe.com/telesni_stoinosti.html

# 124
  • София
Мерси за подкрепата Hug
Ние сме родени на 23.10.2008г. със секцио в Токуда-всичко по график Grinning, такива бяха уговорките с бебето, че бачках до последно/недвижими имоти/.Бебока се казва Лазар Рачич -гука, смее се и ако плаче веднага спира като започна да го събличам и ето малко снимки и от нас.
http://picasaweb.google.bg/doroteya.tomova

# 125
  • Бургас
Дороти много е сладък малкият бузанчо Hug
На тази снимка е като ангелче
http://picasaweb.google.bg/doroteya.tomova/LAZARRACIC#5288125873012641330
дано винаги спинка така спокойно Heart Eyes

Адинко нещо не си на кеф тия дни май newsm78
Пишеш ама някак липсва характерният ти замах
и чесно казано ми липсват разсъжденията ти Hug Hug Hug

ПС:някак хрисима ми звучеш,ама хич не ти отива /поне в моите очи де/ Wink

Отивам да си суша косата и ще полегна,че дребосъчката нещо си пропуска яденето и ще я чакам.
Лека и спокойна нощ на мамите и бебоците smile3524 newsm46

# 126
ddoroti  малкият Лазар е чудесен, да му изядеш бузките направо... Hug
Според мен сте си в нормите перфектно, моята бебка на 3 месеца беше 5,200 кг и 57см. Вие вървите чудесно-имаш едно много хубаво и на вид здраво и спокойно детенце,дано винаги е така  Praynig  Hug
Включвай се по-често и не се тревожи, понякога нормите не са всичко, ориентирай се по малкото човече, ако той е добре значи всичко е наред  Peace
  И ние утре сме на боцкане, дано няма много мрънкане, че на мама й става по-кофти, отколкото на бебка... Crazy
  Лека и спокойна нощ на всички мами и едни сладко спинкащи бебоци... Praynig Hug

# 127
  • Lovech
Привет в този късен час, ама нали знаете, че като си легнат всички, тогава ми остава време и свободно място за компютъра. По повод питането на Параход, цитирам Параход и Манана:
Маняна, понеже охотно споделяш опит, няколко конкретни въпроси.
Знам от четенето, че се въвеждат група храни (няколко зеленчука - примерно картоф, тиква, морков, а не зеленчук, плод, зеленчук). А кашата си е просто каша - започваш с нея и след седмица-две продължаваш със зеленчуци, тъй ли? - Кашата я дадох първа, за да видя как ще реагира на нещо ново и донякъде да му привикне стомаха, преди да въведа зеленчуци. Много правилно си написала въвеждането на зеленчуците   Запичаща, разхлабваща, запичаща. Да, първо въведох зеленчуци, а след това плодове
Въпрос №2 - каза, че си хранила Веско изцяло с домашно произведена храна, но нашите деца ще са на 6 м. през март-началото на април, когато даже костинбродските градини не раждат нищо  Как смяташ да процедираш? - От есента са съхранени домашно произведени моркови в едни тенекии, засипани с пясък, картофа също не се разваля и е в достатъчно количество, чушките са изпечени, обелени и замразени във фризера и т.н.  , така че пред мен наистина не стои този проблем.
Въпрос №3 - на кое хранене започна да додаваш твърдата храна? И първо кърмата или първо пюрето? - Всяка нова храна се въвежда преди обяд, за да се следи за евентуална алергична реакция. ОБикновено на предиобедното кърмене. Първо кърмя, после давам да опита новата храна. В последствие храната, с която е свикнал вече се премества при следобедното кърмене, а на предиобедното се дава новата и така.

Абсолютно, нямам какво да допълня. Първо каша, после зеленчук, чак тогава плод, новата храна преди обяд. Само че аз първо давам новата храна, а после кърмя, за да си хапне колкото му се яде. И друго, нямам нищо домашно, купувам всичко готово.
Това е засега, след малко - няколко снимки.

# 128
  • Lovech
Забравих да кажа по повод предния пост, че трябва да минат поне две седмици между въвеждането на нова храна от предишната.
И сега обещаните снимки от вчера  и днес - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=305856&pid=10006261.
Лека нощ!

# 129
Мини, мерси за темичката, гледах го онзи ден твоя сладур, направо е за изяждане!

Мерси, Мимозинке.  Hug

# 130

Адинко нещо не си на кеф тия дни май newsm78
Пишеш ама някак липсва характерният ти замах
и чесно казано ми липсват разсъжденията ти Hug Hug Hug

ПС:някак хрисима ми звучеш,ама хич не ти отива /поне в моите очи де/ Wink
Hug ша са поправъ

Започвам да разсъждавам  Wink

Та вчера педиатърката ми каза да захраня след 4тия месец(т.е другия месец), аз я питах-а не може ли по-късничко.Тя каза-може, ама ми кажи; не аз да ти казвам едно, ти да си траеш и да правиш друго. Та се сетих нещо, което ме дразни по форумите. Масово има такива майки-тя педито ми каза така, ама аз ще направя иначе и се почва едно одобрение от останалите-браво, ах тая лоша лекарка, ама ти не я слушай и в тоя дух. И се чудех, айде майките, които по някакви причини нямат възможност да си сменят педитата, ами ние в големите градове, където имаме избор защо не си потърсим друг педиатър (дори да не е веднага) или просто да си кажем какво мислим да правим(в крайна сметка детето си е наше и ние носим отговорността) и когато голяма част от  майките правят едно и също и педитата ще се светнат и няма да предлагат неактуални съвети. И така си разсъждавам...  Thinking

Споделете 1.доволни ли сте от педитата и 2.какво са ви казали за захранването, защото тепърва ще ни вълнува тази тема. Тук не искам да предизвикам спор кой метод е най-добър, защото такъв няма.Няма достатъчно доказателства за нито една теза, освен това е и индивидуално, така че просто си обменяме мнения.  Simple Smile

П.С. На главната страничка на препоръки за захранването(канадски педиатър) ми излиза стара тема на януарчетата  Thinking newsm78

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 09:34 от adina

# 131
Друго полезно нещо да споделя, за мамите,които хранят с АМ и се чудят колко трябва да ядат бебчетата, и им знаят килограмите. Поне при мойто си отговаря в момента (четох го в едно списание). 85 cal  на килограм.
Тоест при нас 85х6,60кг=561 кал,
561:71(толкова са кал в нашето АМ за 100мл)=7.901,
7.901х 100мл=790.14 тоест в момента трябва да яде 790 мл, за да си поддържа килограмите и той яде горе-долу по толкова, случайно или не.

П.С.Калоричността на кърмата е около 66 кал за 100мл

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 09:09 от adina

# 132
  • Бургас
Адинкооооо така та искам Hug Hug Hug
И аз стигнах до твоите изводи ,че трябва да комуникирам с педито,
защото тя вси пак трябва да е в течение какво ставас детето и да дава адекватни съвети при моя молба.
И наче аз съм доволна от нашта на 70% и смятам,че е относително достатъчно.
И тя има и силни и слаби ствани,но мисля че с времето ще се сработим.
Мерси за формулката  bouquet
Никол по нея си яде достатъчно ,че и от горе понякога Grinning
Нашта педка още нищо не е казвала за захранването,
но и аз не съм повдигала въпроса засега.

Бидапет мерси,че и ти се включи Hug
Малкият сладур е вече човече особено на снимката дето е по корем и се оглежда.
Като слушам теб и Мананака и аз започвам да клоня към захроанването с кашички.
Поне на мен ми звучат най-вкусни.

aleksandra_85 и ние днес ще се боцкаме дано няма концерти Wink

# 133
Simple Smile Добре казано, Адина.
Аз съм доволна от педатърката на Ради, която всъщност е и негова баба /моя свекърва/. Единственото, за което настоява е да му предлагам водичка. До сега не давах, но днес смятам да му преваря и да видя как ще я приеме. Доводът на педиатърката е, че кърмата е сладка и ако не се предлага вода на детето то няма да познава вкуса и и по-нататък има по-голяма вероятност да предпочете сладките сокчета пред една обикновена чаша вода. Не знам до колко е вярно, но ми звучи логично. За захранването мислех да започна от шестия месец, но попрочетох тук-таме и реших да е след навършен четвърти. Педиатърката каза, че най-подходящи за начало са зеленчуците, и то картофите. Домашно приготвени с кърма или АМ. Мисля да я послушам. Simple Smile

Някой спомена за притеснения относно килограмите на бебчето си. Аз вчера се върнах така леко ошашкана от консултацията, защото малчото за един месец беше наддал 450 гр,  което не било много добре. Сега тежи 5 800 и е 60 см. дълъг. Гледам да не се притеснявам. Започнах да го слагам на гърда по-честичко, пък и той си изглежда добре, жизнен, здрав и радостен, така че...колкото-толкова. Не може всички бебета да растат по един и същ начин. Навън днес е страхотно. Варненки да се събуждат вече и да ходим на разходки...с лодки и без лодки. Simple Smile Хубав ден, момичета!

# 134
здравейте Hug
Аз вярвам на педито 95%.Баткото е записан при нея и досега никога не е бъркала диагноза и винаги ми е на разположение.Педито за захранването каза че истината за нея е някъде по средата PeaceАз започнах от 2 дена да давам сокче от круша защото не беше акала няколко дни PeaceХаресах една частна детска кухня на която ще се запишем след 8-мия месец.А после на година живот издраве тръгва на ясла.Лелките на Денко казаха че трябва да ходи GrinningМоже да ме съдите за методите ми обаче ще процедирам като с Дени аз друга база за сравнение си нямам JoyУтре сме на конс. и ще ни бият вториа Пентаксим

Общи условия

Активация на акаунт