Отговори
# 75
Силве, много ти е хубав Дениславчо Hug
За режима -  не ме питате мен Mr. Green но аз ще споделя своя опит, гладувах 5 дни - тотален глад само чай и мед, сетне се захраних със супичка, сега ям един ден, месо, един ден картофено пюре, един ден пилешка супа, утре сигурно пиле с ориз или рибена супа ще ям, ще видя какво ми се яде. Свалила съм 3 кила досега, с диетата месо картофи преди години бях свалила 14 кг за три месеца Peace
Bebo4ka ти кърмеше ли?
Тц, драмата при мен приключи безапелационно и безусловно!

# 76
Хайде и аз тука Wink
Мими  Hug
Драганов каза че имаме хубаво дупе и хубави крака да му мисли тате  Joy
Joy Ах, тези ортопеди
Мини, браво за темата   bouquet

Нинка, педитата може и да искат, ама е невъзможно да сложиш пораснало и шавливо бебе в неква позиция, няма да е нормално ако не опита да се извърти и стои кротко на място. Наистина си извъртат по гръб и това е. Аз лично не виждам нищо лошо в това и не разбирам защо е необходимо да се върти детето настрани.
Денимче, детето явно си се наяжда с кърма, не го насилвай с добавка  Wink

Леле колко са ви високи момците, моята дребка последно беше 56 см, ще видим другата седмица как ще се отчете.

Момичета, ами че протеста пред парламента тръгна от нашия форум, от Бг-мама още след историята с "ин-виво" изказването. Още тогава четох в специалните теми призиви за 14.01. Гледам цял ден Канал 3 и си спомням 97-ма. Тогава сина ми беше бебе, сега пак гледам бебе - съвпадение. Не ми харесва обаче, че като че ли нищо не се е променило. Гади ми се от нагли политици  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Няма да се спасят ми се струва. Днес ги разгониха, но пак ще се съберат, хората изглеждат доста гневни. На всички ни писна простотията

# 77
Ай сладкия Денис Hug, докато публикувам, прочета и пак имаме 4 нови отговора - машалла дет' са вика Hug
Адашкеее, браво на вас, ей убихте рибата вие, то детенце зор си е имало, майка му си мисли, че кърмата не му стигала Hug Дано със снощните премеждия са отминали терзанията на малчо.
Адинко, как да пишем мила, кат' не можем да изчетем написаното Laughing, аз понякога дори не съм на компютъра, а цял ден стоя включена hahaha
Бебочка - от моя позната зная, че някъде в Мусагеница имало частен басейн, където водела детенцето си, но сама си се занимава с него. Имало и специални памперси за басейн Peaceза съжаление не мога да дам повече инфо, но мога да поразпитам нея Peace

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 16:08 от ssissi

# 78
Дарина, пробвай с по- малък и мек биберон, и ти да не си около малката, когато се у4и да пие от бутилка... това се сетих, освен преска4ането на ядене... сорри за 4-ките, ама забравих къде е въпросната буква на лаптопа  ooooh! Whistling...
[/quote]

Мерси Софко за идеята! Ще потърся меки биберони... Ами пробвали сме около 5 вида шишета, вкл. едно като гърда. Аз не съм в стаята, но малката просто като усети биберона започва да реве и даже не си затваря устата... т.е. не е проблема със сученето, а с това че е биберон. Излишно е да казвам че залъгалката е само за игра с езика и бива изплюта в момента в който спра да и я поддържам към устата... Даже накарах мъжа ми да и даде пръста си- него засуква - в момента в който го смени с биберон - рееев без да си затваря устата... Ама нали веднъж яде след като пропусна ядене... та ще пробваме пак уикенд-а, но ако не стане смятам да отложим с мъчението докато стане неизбежно след 4 седмици....

# 79
Здравейте и то мен - не мога ви смогна направо  ooooh!
Аз днес занесох за изследване памперсосъдържимото на Цеци и да ви не разправям колко коли бяха отбили встрани на пътя  Crazy После обаче бях лоша и спуснах задната гума на един дядо  Twisted Evil Ми така де - любезно попитах в заведението, което се намира на другото локално платно кой е спрял Опел Зафира пред гаражните ни врати Twisted Evil, да дойде и да си премести колата. Всички се подхилкваха и сигурно си викаха "Глей па я тая к`ва е луда". Успях с повечко маневри да си вкарам колата в двора, обаче ела глейте к`во търчане настана като некой му споделил, че нещо му правят на гумите Twisted Evil Пък отгоре на всичкото ми разправя "Евалата, че си вкара колата"  ooooh!
Днес успях да спретна шкембе - чорба и ша чакам Страшния съд да се произнесе за качествата му  Twisted Evil Досега не съм правила никога  Rolling Eyes
Гледам за забелване на пишки говорите  Mr. Green Твърдо съм решила, че тоя път няма да оставям нещата на природата  Naughty и слеуд годинка да действа хирурга. Още са ми пресни спомените за тридневния плач на баткото на всяко пишкане. Дезирела, това което си описала е точно забелването  Wink
Сисилия честито зъбоникнене на малкия юнак. Може и затова да е искал да суче по-често и да е мрънкал като дръпнеш от гърдата.
Айде за захранването да ви кажа аз що съм се спряла на моя метод Blush Безмлечната оризова каша е възможно най-стадяща за бебешкия стомах. Ориза много рядко може да се окаже алерген или детето да развие някаква непоносимост към него. След нея започвам със зеленчусковите пюрета, поради изброените на Адинка в поста неща:
ЗЕЛЕНЧУЦИ
За
- имат по-неутрален вкус (в сравнение със сладките плодове)-може да ги откаже бебето, ако преди това се е запознало с плодовите пюрета.
- слаб алерген (картоф; тиквичка; тиква; морков)
- разнообразен витаминен и минерален състав
- колкото по-рано се въведат, толкова по-лесно се възприемат
Против
- зеленчуковата целулоза е сравнително тежка - но пък спомага за перисталтиката. Специално пюрето от тиква и тиквички действат разхлабващо. Червената чушка е богата на витамин Ц и желязо и т.н.
- някои дечица ги възприемат по-трудно заради вкуса, особено ако преди това са опитали плодово пюре или сокче, или пък подсладена вода и чай.

ПЛОДОВЕ
За
- имат сладък вкус като млякото и това прави прехода по-лесен
- подходящи са само нискокиселинни плодове - напр. банан или авокадо
- бързоусвоими захари, добра калоричност - за едно непълзящо или неходещо бебе, което няма къде да изразходва всичката енергия на захарите не ми е ясно много какъв е смисъла.
Против
- плодовите киселини са сериозен проблем за нежното стомахче, дори в по-късна възраст- поради това считам кашата за най-подходяща.
- детето може да изгради предпочитание към сладникавия вкус - това е желателно да се избегне.
- не могат да заместят хранене - до 9-ти месец неу е необходимо да бъде заместено, което и да е хранене с мляко.
Дано не сам станала досадна Blush

# 80
Здравейте и от нас.Момичета къде държите бебчовците през деня, в смисъл на шезлонг, столче, легло, активна гимнастика.Нашата бебка напоследък е все на шезлонга, незнам до колко е полезно това.Ще се радвам да споделите.А и все по гръб е, педито каза да я слагам на една страна, ама тя вече от месец все си иска по гръб, в началото я въртях ту на едната ту на другата страна, ама сега вече не.
Хубав ден

Нинка - аз имам следния режим на всяко нейно будене - първо я храня, следва смяна на памперса, и после я слагам в активната гимнастика - там откарва между 10-20 мин по гръб. Като започне да сесърди я слагам по корем - искарва още 10 мин. След това я слагам в един шезлонг и започвм да сменям играчките ппред нея. Шезлонга ни има 3 степени - почти легнала до седнала. В момента е в средната. Тя обаче използва наклона и седи в коремна преса опитвайки се да седне. Излиза че щом бебето се опитва е ок, защотото в момента в който се умори може да се отпусне и да легне. Така че не се притеснявай. За стоенето на една страна - Бояна не седи така, освен когато се кърмим през нощта в леглото.  Hug

Мамчета, дано не подразня някоя със съвет, но слагайте бебчетата по коремче. Тук лекарите ми казват, че корема е за игра, гърба е за спане и препоръчват целия буден период бебето да е по корем. Аз слагам Бояна 20 -30 мин след като е яла - понякога връща по малко стомашен сок, но обикновено това е придружено от мощно оригване...  #Crazy  Peace

# 81
  • София
Манана, голяма си хулиганка  Mr. Green Ама така им се пада като не се съобразяват. като знам моя мъж как никога не си позволява да спира там където може да попречи евентуално на някой, а други се държат все едно на света други хора освен тях не съществуват.... #2gunfire

Дизирела, мерси за отговора. Ще пратя да ми купят и на мен една сребърна вода.

Криси, ама да не забравиш да се похвалиш с новите придобивки от Ларедута! Аз такъв голям колет ще чакам, че има да си стоя в очакване дълго време. И на всичкото отгоре си поръчах от подаръците куфар за пътуване с колелца  ooooh! Представям си колко голямо ще е "колетчето".

# 82
  • Бургас
Мананка много е хубаво че споделяш
и коментираме захранването -поне имаш опит Peace

Майлили не само Криси да се хвали а всички,че да оплакнем оче и ние.
Аз имам няколко нещица,но не знам кога ще дойдат,защото са от друга мама поръчани.
Ама чакам и аз като дете на Коледа-нямам търпениееееееее.

Сисилия мила то детето за това е мрънкало милото.

Александра сега ви гледах снимките и съм влюбена в ей тази -
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=318989&pid=9511544
ще  и изям бузките и малката джука на Мегито.
Става все по сладка и по-сладка Hug

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 16:47 от Nedialka_81

# 83
Дарина, пробвай с по- малък и мек биберон, и ти да не си около малката, когато се у4и да пие от бутилка... това се сетих, освен преска4ането на ядене... сорри за 4-ките, ама забравих къде е въпросната буква на лаптопа  ooooh! Whistling...

Мерси Софко за идеята! Ще потърся меки биберони... Ами пробвали сме около 5 вида шишета, вкл. едно като гърда. Аз не съм в стаята, но малката просто като усети биберона започва да реве и даже не си затваря устата... т.е. не е проблема със сученето, а с това че е биберон. Излишно е да казвам че залъгалката е само за игра с езика и бива изплюта в момента в който спра да и я поддържам към устата... Даже накарах мъжа ми да и даде пръста си- него засуква - в момента в който го смени с биберо
[/quote]
Дари пробвали ли сте на Playtex шишетата те са с супер меки биби

# 84
Здравейте момичета!Дано не сте ме забравили Embarassed Не съм влизала тук от доста време защото нямах интернет.
Надявам се всички сте добре - нямам възможност да изчета всичко.
На Ангел днес му сложихме първия Пентаксим,че миналия  месец беше болен.Дано няма проблем,че малко се притеснявам Praynig. Вече е 6490кг.и е висок 65см.
Утре ще кача снимка да ни видите  Simple Smile
Искам и аз да мина на някаква диета,но не знам каква  newsm78 аз от притеснение да не ми спре кърмата май малко попрекалих и положението от към дупе е ужасяващо  Sad  Mr. Green
За сега прегръдки от мен и до скоро - надявам се  Grinning  Hug

# 85
Здравейте момичета Simple Smile
Няма да повярвате какво ми се случи. Снощи малкия цяла нощ пъшка, въртя се, ръмжа, изобщо не можахме да мигнем. Днес като цяло беше доста неспокоен, все плачка, иска на ръце, ръмжи.... изобщо  Sad Съвсем случайно му измерих температурата и кво да видя 37.5 под мишницата, 38.1 в дупето. Естествено веднага звъннах на педката, мъжо отиде да я вземе и познайте какво се оказа - ЗЪБЧЕ ни избива  Shocked Имаме и някакво супер леко зачервяване на гърлото, но според докторката се започва галимацията при нас  ooooh!
Божеееее, горкото ми детенце, тамън ни минаха коликите Sad

Лелееее толкова рано. Горкото  Hug

Чета мерките на бебенцата ходили на консултации и се чудя, само ние ли сме 7 кила  newsm78

# 86
  • на Земята
Шивани, много ти благодаря! Hug
Крисси,честита ви месечинка! А бе ,ти май сън не те хваща ?!Какво е това 5 часа сутринта пред компа  newsm78?! ooooh! Ти не спиш ли бе човек?

# 87
Мини, благодаря за темичката  Hug

Тия дни съм на режим четене само. Дъщеря ми все повече изисква вниманието ми, сърди се като я оставя сама - нито в столчето за кола, нито на активната гимнастика приема да стои - прави нацупена физиономия и се разплаква. Та сме на ръце от два дни...

Айде до по-късно

# 88
Някой да ми даде телефона на Трикси моля, че да спретнем една Костинбродска среща Mr. Green

# 89
 Ха, здравейте и от мен !
Направо не знам от къде да започна . Наш та мома от около 1 мес. няма колики и тъкмо  си мислех , че нещата се нареждат и от събота сме страшно нервни , трудно заспиваме  иска само  на ръце да стой , а заспиването е мъка  и става само ако цицата и е в устата т.е. ползва ме за биберон , като през деня спи най-много по 1 час след всяко хранене и направо на знам каква да я правя . Вечер заспиването е свързано със сукане около 1или 2 часа , но като заспи в 22 се буди в 6 сутрин .Абе разказва ми играта тези дни , в петък сме на консултация и се надявам е наддала прилично, че нали засега сме само на кърма и ако трябва да дохранвам направо ще ме сбъркам .Чудех се дали и стига кърмата , но си имаме 1-2 акани памперса  , а др. се пишкани .
Сега вече разбрах Параход и др. майчета, който се дондуртат повечко . Отстрани изглежда лесно , ама да не ти дойде до главата .

Общи условия

Активация на акаунт