Отговори
# 165
Здравейте и от нас!
С риск да се повторя пак ви слагам въпросите си от миналата темичка, че никой не ми е дал съвет  май и се чудя кво да правя  newsm78

"
1. Сев , и аз съм в твоето положение за кърменето. Уж в началото имах доста, ама доста нерви брах заради постоянните акъли на свекитата и заради това мисля че ми намаля кърмата. До скоро дохранвах,  ама сега сме изцяло на АМ защото като го сложа на гърда и като не пуска почти нищо и много се ядосва и реве. На мен цикъла ми дойде, ама пък като стисна гърдите и все още текат по няколко капки мляко. Има ли наистина шанс да си възобновя кърмата? Моля помогнете ми! Чувствам се адски виновна пред детето си 
2. Да ви питам какво е положението с биберон - залъгалката? Ние вече ревем за него, което не е много добре 
3. За захранването - аз след 2  мес започнах да давам сок. Сега давам морков  или морков + ябълка, по 20мл на ден, понякога пропускаме дни. Вие давате ли и как и по колко?
4. За АМ - ползвам НАН, слагам 150мл вода + 5 лъж АМ
5. За памперсите - ползвах досега Памперс, ама сега сме на Дайперс и съм супер доволна, купих ги от Метро, не са ми изпуснали, имат ластик отстрани и са мекички, и не са ароматизирани.
Криси , скайпа ми е didinka_bg, може ли да ме намериш, че искам да те питам някои неща, прочетох че си започнала да даваш пюре и в тази връзка да ми дадеш някои съвети, а и да споделиш как го приема Боби. А и си в Пловдив, така че като се постопли може да запознаем малчуганите Simple Smile  ( и за фотошопа исках да те питам Simple Smile
М/у другото, който иска да ми пише на скайп, че там по своевременно реагирам ...
Поздрави и хубав ден от нас !  Hug

# 166
mylili , като цяло не съм доволна.От качеството само на детето са хубави.Друг е въпроса че и стила ми е по-различен.Намерих от целия сайт само една рокля дето харесах... Joy Блуза пак една.А изгледах всичко.Едни просулени блузони..якетата ги бива.

Айде повече няма да спамя темата ни Hug

# 167
Галакса, дадох на Северинка телефона на консултативния кабинет по кърмене в Майчин дом, но го нямам в момента пред мен, погледни назад в темата или в Кърмаческия форум! Много са любезни и отзивчиви, помагали са и на мен, и на други момичета от нашия отбор. Като те чета обаче, че сте минали изцяло на АМ, се опасявам, че ще е трудно да се релактираш. Капки кърма могат да се отделят до 6 м. след спирането на кърменето, а спирането на стимулацията на гърдите е фатално за лактацията. Цикълът няма нищо общо - моят също дойде и отмина, малко намалява кърмата около него, но нищо особено.

По другите въпроси не мога да помогна Simple Smile Сокове и биберон не ползваме, памперси - на Памперс.

# 168
Здравейте и от нас да ви кажа как мина нашата консултация бебо е наддал с 1.5кг и сега е 6.200 и 60см, което според мен е много но според педи не е чак толкова фатално. Той яде по 6- 7 пъти по 150мл. но май ще се наложи да спирам едното хранене
(незнам как ще стане )

# 169
galaxa аз не разбирам съвсем точно какви са ти въпросите  Thinking
1.За кърмата, ако е минало време ще е много трудно, и аз в началото имах и спря, не съм се опитвала да я върна, така че не мога да ти отговоря, а и не съм чувала някой да си я възобновил и то достатъчно, че да изхрани още по-нарастналите нужди на бебето. Но има си консултанти и трябва тях да си попиташ.Само мога да ти кажа да не се обвиняваш, здравето на детето не зависи само от това дали си кърмила  Peace
2.За залъгалка-моят не я ще за повече от 1 минута и също не мога да кажа, но си лапа палеца и дано се откаже по-натам.
3.Сокове не давам и не мисля, че има смисъл, може би само ако помагат на бебето за упорит запек и няма колики.
4.за АМ колко и как си зависи от марката и вече го коментирахме доста.
5.За памперсите-тук въпрос не виждам.
 Hug

# 170
Я, кажете в София също ли трябва да се записваме от сега за ясла и детска кухня? За кухнята аз имам предвид тези дето ти носят еденето в къщи (Ози ли се казваха  newsm78 ). Още незнам дали ще ги ползвам, но все пак да си запазим ред.
За Ози никакво записване не ти трябва PeaceПоръчваш от предния ден.Аз съм ги ползвала и съм страшно доволна до 10 часа ми носят яденето и всичко точно Peace
За яслата ако ще ходите от септември е повече от задължително да подадеш документи като започне Одисеята, защото иначе няма вреждане.Дени от 3 ясли като сме подали в първия възможен ден док. по случайност го приеха в 1

# 171
Здравейте момичета! Май не съм влизала почти от раждането. Алекс е добре, расте, все още сме на кърма, но съм си взела един Милумил за всеки случай. Сега я пробвам със сокче от ябълка, но упорито се плюе и незнам как ще е. Вече сме на 3 и половина, на 4 като стане смятам да я захранвам, а както плюе не знам как ще стане този номер. Последните ни новости са че крещим и като заспива си дърпа ушите. Уж причина няма, не я болят, освен да я сърбят и аз не знам. Вашите бебоци правят ли така? Че на мен ми е странно. Хайде сега се събудихме, но пак ще пиша.

# 172
# 173
Айде, добър ден и от нас. Ние май сме влезнали в криза на растежа, защото тази нощ се събудихме за папу в 4 часа.  #Crazy
Аз да питам нещо; подарих ни 2 пакета Sleep&Play и сега трябва да ги използвам понеже са размер 3-ка. Ама снощи пробвах и немогат да ударжат на нощния напън, резултат=подгизнал бебчо.  Laughing Та въпроса е: мога ли през деня да ползвам Памперс-а, докато свършат, а вечер да му слагам пак Либеро или пък Хъгис. Дали няма да му причиня обривче на д...то, със честата смяна на пампите? 10nx предварително!  Hug

А и да се похваля, на нас днес ни пуснаха парното за първи път от както живеем в кооперацията (блока е нов и не бяха уредени нещата с Топлофикацията, а пък и ние живеем тук от първи юни само), та сега ще ползваме само в хола климатика и ще сме си на парно иначе.  Party

А за кухнята Ози, мисля че няма нужда от записване, а само като решиш си поръчваш и ти носят. А разгледах менюто им, ама още не знам дали ще ги ползвам. Засега мисля да си гледам бебо до 2 годинки и май ще си му готвя аз, ама ще видим.  Thinking

# 174
mini_minimoi няма проблем да ги менкаш, аз досега така правех, ако бебчо не е алергичен,  нищо няма да му стане. Проблема е единствено, че ако се обрине няма да си сигурна съвсем от кой памперс е.

# 175
  • Бургас
Златинко най-накрая намери време и за нас Hug Hug Hug

Да нацелуваш малката сладка мишка  love001

Събираме се отбор и бургаски мами и напролет елате ни вижте какви сме хаймани 1stroller

Пък и ние стеб като сме близо до новият МОЛ ще идват при нас на гости да пием кафенца-мафенца lalalala

# 176
  • Бургас
И аз да кажа ,че ни боцнаха по баджачето.
Рев-малко колкото да се отчетем.
Сега я нахраних и се унася.
Дано няма реакция както и предният път. Praynig

Питах педи за захранването и тя каза,
че предпочита да захраним към 6м,
от което аз съм доволна.

Ще се мерим на 28.01.09г и тогава ще знам колко сме пораснали.

# 177
Благодаря на всички, които забелязаха че малкото ми пораснало момче става на цели две годинки  Heart Eyes Спомням си за най-странната бъбречна криза, която съм имала в живота си и след която се сдобих с едно прекрасно съкровище. Почерпете се за негово здраве

# 178
  • Бургас
Мананче зарязвам ограниченията и почвам с две ръце да хапвам за здравето на сладура.
Много да е здрав и весел калпазанкото и мнооооооого подаръци. happy bd

# 179
Никози, аз сама взех решение за начина по който да захранвам Веско, сле дизчитането на де що имаше теми и статии, относно захранването, след което прецених, че това е най-доброто за моето дете, при условие, че имах достатъчно кърма да го храня, наддаваше си перфектно и физически се чувстваше добре. Както и в предните постове споменах има една мацка Фрий соул, по чийто метод се водех изключително, като тя имаше вече едно дете и Сияна й беше второ.
Педиатърката ми беше за захранването със сокчета от 40-тия ден, даване на добавка при най-малко съмнение за недостиг на храна, изобщо старата школа отвсякъде. Но когато й казах, че искам да захраня късно, че вода не давам и детето е изключително кърмено и като виждаше реално резултатите нито се е сърдила, нито ми е държала сметка. Напротив - накрая ми каза, че съм била герой, защото много майки предпочитат да спрат да кърмят и да минат на АМ, че така им е по-лесно.
СЕга вече с нея обсъждаме заедно как да се процедира по отношение на децата ми и двете извличаме най-доброто. Първоначално искаше да ми предложи АБ, когато откриха на Веско стафилококи, но след въпрос от моя страна дали има друг начин ме насочи към хомеопатията. Просто жената я беше страх предварително да ми предложи, защото не е знаела как ще реагирам.
Доволна съм от нея, мисля че и тя от мен  Laughing ВИнаги я уведомявам какво правя или смятам да правя с децата си, но и винаги съм аргументирана защо искам да постъпвам така.
Капучино, баткото както казах до 5,5 - 6 месеца е изключително кърмено бебе, което ще рече, че и вода не пиеше. В момента единствените течности, които приема са вода и мляко и чат - пат бира или твърд алкохол, ако пръста му е по-бърз от нашите ръце  Mr. Green
Не желая да натрапвам на никого моите методи. Споделям, ако някой си хареса нещо - насреща съм  Peace
И само да вметна, че тез бургаски моми мно`о Убави бре  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт