Първо зъбче вече е избило на НОЕМВРИйчето ни мило!

• 9 986
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
  • На топло...
Лека нощ, мили мои...

Дано за всички е спокойна и пълна със сладки сънища и никакъв бебеши плач Heart Eyes...

Мойте мъже спят отдавна, а аз се радвам на час и половина спокойствие с къпане, зяпане на телевизия и четене тук Laughing...

Обаче сега се гушвам в семейното ложе при тях  Blush...

Hug

# 241
  • Бургас
Оппаааа мами да се появя и аз да кажа едно късно "здрасти"
Ели много се радвам, че гадният камък се е уплашил! Hug Дано няма повече проблеми!
martusha - стискам палци на Тони, но и аз знам, че операцийката е рутинна, а и все-още има време да го израсте! Hug Hug Hug
При ортопеда всичко мина ОК! Здрави сме и така...!
Мамите, които са слагали ваксина по ЗК да попитам дечицата им вдигат ли температура и какви други странични ефекти има, аз още се двоумя между Пентаксим и ваксината по каса, но до 28 имам време да реша! И се двоумя не за друго ами все-пак тези ваксини по каса ги слагат много отдавна и още не са ги отрекли, а пентаксима е сравнително нова ваксина и не съм убедена, че след десетина години няма да я обявят за неефикасна или вредна  Thinkingама ще го обмисля newsm78... има още време.. Simple Smile!
Какво е това цедене бе хора! Какви са тия 200 - 300 мл. на хранене - това от една гърда ли е? #CrazyАз май започвам да се притеснявам, аз кърмя от едната гърда на хранене, на следващото от другата, повече от 70-80 мл. не мога да изцедя и то с голям зор (от двете гърди), но малкият не плаче от глад, не цока повече от 30-40 минути, буди се на 2,5-3,5 часа за храна, педка не ми каза да дохранвам, а и от 5-6 дни не се цедя изобщо..., гърдите ми са меки, но както казах бебчо е спокоен, значи му стига (надявам се) newsm78! Май ще започна редовно да се изцеждам, че сигурно ще мога да докарам 150 мл., ама ще трябва да се цедя поне един час след като бебо се е наял... Thinking! Ще го обмисля въпроса, да не увиснем с бебо на АМ, че кошмарът ще е пълен! Ние се будим от раз с адски рев и ако не ни се даде веднага полагащото ни се мляко - да му мисли мама така вдигаме децибелите, че ....  Mr. Green Mr. Green, абе човека си знае, че има собствена млекоцентрала и си търси правата Joy Joy Joy
Оле аз прекалих с писането, но това е положението сега взех думата и не я връщам лесно!
Да не пропусна да честитя на всички вчерашни и днешни месечинки!
Лека и поспалива вечер на всички!

# 242
малееееееееее
какви са тея работи за врата!!!
 #Crazy

# 243
DeeDee76, не се води по акъла на тез девойки млекодайни Laughing
Щом бебо е спокоен и всичко му е наред, за какво ти е да цедиш. С цеденето правилото е следното - колкото повече цедиш, толкова повече цедиш Laughing
На теб ти се е регулирала кърмата, произвеждаш колкото му е необходимо на бебето, всичко е наред. И моите гърди са меки и отпуснати, на всяко ядене Косето изяжда и двете до последна капка, не мога вече да изцедя повече от 30-40мл и от двете при това! А ей го на, юнакът расте като гъба Laughing

За ваксините - на каката слагах тази по ЗК. На Косето - Пентаксим. Поведението им след първата ваксина и на двамата беше идентично - лек рев, кисели. Даже Косето сега повече мрънка, отколкото кака му като беше бебе. Вечерта като изпадна в нервна криза и започна да реве с всичка сила (никога досега такъв рев не му се е случвал), го гушках и се чудех за какво толкова се натиснах на тоя Пентаксим. Ама лекарката казва, че бил по-хубав и аз слушам. Във всеки случай засега наблюденията ми са, че и двете ваксини имат еднакви странични реакции newsm78

Лорче, виждам те на балкона, какво се случва с неравната ви битка с малката и съня? Laughing Hug

А, и да си кажа за методите с шии, небцета и т.н. (само изказвам мнение, моля да няма обидени Wink). Това че е правено и с нас и дълги години, въобще не го прави по-привлекателно в моите очи. Знаем, че сума ти глупости са правени тогава (не че сега не се правят глупости, но тях предстои да ги открием след години). Само ще ви припомня повоите и изправянето на крачетата. И това, че аз или някой друг е минал без нищо след подобна манипулация, съвсем не означава, че тя не е опасна. Изобщо, хората подценяват силата на натрупванията и обикновено се уповават на единични примери. Аз обаче ги обичам, защото са ми ежедневие Wink. Затова предпочитам да се въздържам от неща, за чиято полезност не съм сигурна. Па макар и да обрека детето си да живее завинаги с късо вратле Laughing Heart Eyes

Последна редакция: сб, 17 яну 2009, 02:48 от Fairy

# 244
...Какво е това цедене бе хора! Какви са тия 200 - 300 мл. на хранене - това от една гърда ли е? #CrazyАз май започвам да се притеснявам, аз кърмя от едната гърда на хранене, на следващото от другата, повече от 70-80 мл. не мога да изцедя и то с голям зор (от двете гърди), но малкият не плаче от глад, не цока повече от 30-40 минути, буди се на 2,5-3,5 часа за храна, педка не ми каза да дохранвам, а и от 5-6 дни не се цедя изобщо..., гърдите ми са меки, но както казах бебчо е спокоен, значи му стига (надявам се) newsm78! Май ще започна редовно да се изцеждам, че сигурно ще мога да докарам 150 мл., ама ще трябва да се цедя поне един час след като бебо се е наял... Thinking! Ще го обмисля въпроса, да не увиснем с бебо на АМ, че кошмарът ще е пълен! Ние се будим от раз с адски рев и ако не ни се даде веднага полагащото ни се мляко - да му мисли мама така вдигаме децибелите, че ....  Mr. Green Mr. Green, абе човека си знае, че има собствена млекоцентрала и си търси правата Joy Joy Joy...

Да се разпиша преди да се ме изяли останалите мами на закуска.  Mr. Green

Диди, ние се храним на поискване.  ooooh! Няма никакъв режим  Tired изцеждам 200-240 мл.(от двете гърди т.е.по 100-120мл. от гърда) и за 3-4 часа ги изяжда. Разпределя си ги по 60-80мл. дремне малко и пак. Разбира се при цедене има и загуби: докато се храни разливаме от шишето, така че реално са по - малко. Да не говорим, че много връща/повръща. Не се притеснявай излишно.  Hug  Аз започнах с цедене  #Cussing out сега се опитвам да продължим с кърмене но много трудно... Thinking Вече си мисля дали изобщо е възможно?  ooooh! Вие щом се кърмите успешно не си причинявай подобна хамалогия.  Sick
Fairy го е казала много точно, че бебетата са различни!  Peace
Ние определено не сме качили 3кг. за месец при това хранене.  hahaha

# 245
Ей ме и мен пак по нощите...  Cry
Бебка спи спи, но се буди често и проплаква, а преди малко дори се кърмехме - нещо, което много отдавна не сме правили в тези часове. Дали от ваксината е неспокойна, или и тази дрога не става за нищо...  ooooh!

DeeDee76, на твоето бебе му стига, нали? Защо искаш да предизвикаш супер лактация... Ако имаш прекалено много мляко, което да не може да изцока, кърмата ти след няколко дни ще намалее.
Някои бебенца ядат много, други по-малко. Някои обаче повечко спят и не им е нужно да получават резерв, който няма да изразходват. Различен темперамент, различен апетит.
В началото, когато не можех вече да изцеждам много се притеснявах, а се оказа ненужно. Сега не изцеждам изобщо, даже не знам къде ми е помпата, а сме само на кърма и сме наддали 850 грама този месец. Е, не е кило и половина като предишния, но и бебка само не спи.
Не се притеснявай, няма да стигнем до АМ само защото не изцеждаме много с помпа.  Hug

Не знам какви са тези работи за захранване дето са на мода...
Не е нормално да се започва със зеленчуково пюре, ако е зеленчукова супа/бульон/ по може...
А ябълката и моркова /сокчетата/ се дават заради храносмилането. Те регулират, поправят, ремонтират  Grinning
Може оризова водичка /от която между другото се израства много на височина/, може вода от варени зеленчуци, с която да се разреди АМ и детето да свикне с вкуса, и чак после след месец-два намачканите зеленчуци, може лъжичка диастазно брашно в млякото/някои така започват/, много работи може само пюрето ми е чудно...
А само на кърма бебе май нищо не му трябва до 6 месеца, освен вода или чай от лайка за сън  Mr. Green Mr. Green понякога.

Едно време как са захранвали? В шишето с разредено кисело мляко, подсладено със захарен сироп са слагали по малко стрита на прах бисквитка или препечен хляб.

Абе що не ме гоните да си лягам...  Joy

...

п.п. Феъри, философствам посред нощ и аз...  Grinning
Вече спим по малко, ама тая ваксина...

# 246
Едно време, Лорче, какво са правили - мятат бебето в цедилката и отиват на полето. Като писне - дават да яде, няма кой да го забавлява с друго, дават каквото имат под ръка - гърди. Laughing И така си карат, докато дойде времето, в което детето започва само да си взима от масата твърдата храна - това със сигурност е времето, когато вече може да седи и са започнали да му растат зъбите Simple Smile.

Аз пък сокчетата ги намирам за напълно безполезни. Мое мнение Peace Но няма да забравя какво си говорихме с педиатърката като дъщеря ми беше бебе на два месеца  и половина. Пита ме давам ли сок от ябълка и морков. Аз, понеже не посмях да кажа, че не давам, й отговорих, че съм пробвала, но са се появили колики и съм спряла. На което тя ми каза - Да, от сокчетата често децата имат колики. Е за какво тогава да давам? newsm78 Разбира се, говоря само от позицията на кърмеща майка. Адаптираното мляко е терра инкогнита за мен Laughing

# 247
Феъри, абсолютно си права.
Но деца които са само на АМ имат нужда от вещества и стимулатори, които ги няма във формулката... и такива деца се захранват малко по-ранко.
Оф, аз минах цели курсове, само висше не завърших за пустото дохранване, заради Ванесса... много е трудно. Мнения много, и все грешни, понеже няма по-добро от кърмата. Без майтап - мислила съм да купувам кърма навремето за нашата кукла  ooooh! Grinning
Сега затова упорствам за кърмя, дано изкараме 6 месеца... но с безсъние кърмата прогресивно намалява, та не знам...

# 248
  • Попово
Все се каня да питам мамите с бебета на 3 месеца - Ели например, Иринка, Пепена, - минахте ли през лактационна криза, щото нали казват, че на третия месец имало? Как ви понесе?
мисля си че в момента преживяваме нещо такова, не е кърмаческа стачка в никакъв случай  - беба мрънка по цял ден, но като си засуче си суче спокойно около 15 мин както винаги, само дето след това започва да се кикимори и мрънка и така до след 2 ч когато пак си хапне... предполагам до няколко дни ще отшуми Peace

# 249
Минавам да почерпя за именния ми ден и да поздравя всички мои съименници!
Много здраве, късмет и щастие!

# 250
  • до Пловдив
ТОНИ ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН    
С РАДОСТ ДА СИ НОСИШ ИМЕТО И ДА ТЕ РАДВАТ МАЛКИТЕ ЮНАЦИ bouquet Hug

Последна редакция: сб, 17 яну 2009, 09:07 от dani_gangova

# 251
Добро утро

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН ТОНЕСКА
ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕ каква е тая нощна смяна бе мамчета, вие не спите ли? newsm78

# 252

Честит празник Тони  Hug. Бъди много ,много обичана майка и съпруга

# 253
Момичета, да почерпя за нашата втора месечинка! Почерпете се за здравето на Симонка!

Валпург, Честита втора месечинка и на вас! Да сте живи и здрави!

Тонеска, Честит имен ден!

# 254
Честит Имен Ден Тонеска !!!!!! Много радост,щастие и здраве на теб и малките Слънчица!  Hug  bouquet
Мене питайте за лактационна криза толкова зле беше , че напълно си загубих кърмата и от половин месец сме изцяло на АМ  Embarassed Confused Embarassed Дали от незнание или от друго но кърмата ми изчезна нямам вече и капчица дори КРАЙ !!!!   Confused Confused
Беше супер изнервящо , когато ми намаля кърмата моето момиченце отказвеше да суче , ядосваше се , че млякото не е достатъчно .... докато не и дадох шишето дойде и супер лесно и накрая с неистов рев плюеше зърното ми ...... лудница !!! Та общо взето това историята на кърменето беше до два месеца и половина ....... Въпреки ,че имах огромно желание да я кърмя ....... не успях  Confused Confused  Embarassed Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт