Първо зъбче вече е избило на НОЕМВРИйчето ни мило!

• 9 989
  • 302
  •   1
Отговори
# 270
аз все още доизцеждам, мноого рядко я оставям недоизцедена - тоя масит ми е като обеца на ухото, май още доста време ще се цедя. но по-добре така. ако бебо е ял от втората гърда, не не я цедя.
рядко, но все пак се случва, изцеждам малко преди кърмене, ако са много пълни, защото бебо се налапва с редичкото мляко, а хубавото остава в гърдата (обикновено сутрин е така).

# 271
Привет! smile3507 kaffeetrmker_2 Sleeping

Тони, честит имен ден! С радост да носиш името си!  newsm51

Честити месечинки на Утро и valpurgnewsm51

... Обаче като направя сок такива усмивки и удоволствие ,че не е истина...

С какви сокчета започнахте?  newsm78

Тофи
Hug за линковете!

Лейди, да подскажа  Mr. Green - мама Темичка се уреди  tooth smile3501

# 272
Юле започва се със сок от ябълка, после се добавя морков, круша - сезонните плодове. Праскова, кайсия и всички мъхести е хубаво възможно най-късно да въведеш. А относно ягода, малина, къпина - след 2 години. Поне аз така съм процедирала с Гоги - това е ако са прясно изцедени. Има готови сокове от горски плодове, които мисля, че можеха да се дават след 6-тия месец - на Гербер, ако не се лъжа.
Я по случая да задам един въпрос към майките, които са на смесено хранене - кога смятате да започнете да давате сок?

# 273
Тони честит имен ден!  bouquet пожелавам ти много здраве, щастие и любов.
Честито на всички празнуващи на днешния ден.
Ние сме на смесено хранене, но сокчета ще дам, когато педиатърката каже. Имам й пълно доверие, но тя по принцип е за късното захранване.

# 274
Лора много добре го е казала, че соковете не се дават първи. Още повече е погрешно да се мисли, че бебетата на АМ трябва да се захранят по-рано.

Основната вреда от ранното захранване е повишеният риск от алергии, както и невъзможността да се повлияе съществено на вече появили се такива. За да причини една храна алергия, тя трябва да достигне до кръвоносната система. Имуноглобулин А защитава организма, като образува защитен слой от вътрешната страна на червата и не позволява на потенциалните алергени да достигнат до кръвоносната система. Храносмилателната система на бебето секретира минимални количества имуноглобулин А. Кърмата съдържа имуноглобулин А, но не достатъчно, за да предпази организма от проникване на алергени в кръвоносната система. Адаптираните млека не съдържат имуноглобулин А.

Ето още една причина да изчакате със захранването
Изследванията доказват, че ранното въвеждане на друга храна влошава усвояемостта на хранителните вещества от млякото, а детето започва да усвоява тези вещества от други храни едва след една година.
Между 4 и 7 месец, храносмилателната система на бебето започва да се развива много бързо. Тя започва да секретира повече имуноглобулин А, започва да пропуска избирателно веществата, които достигат до кръвоносната система. През този период започва и отделянето на слюнка, която не винаги е признак за поникването на зъбки - те понякога се появяват месеци по-късно. Нейната роля е да постави началото на храносмилателния процес и да започне да разгражда храните още в устата. Така тя подпомага смилането и усвояването им от организма.

Преди бебето да навърши 4 месеца, организмът му не може да се справи с потенциалните алергени и рискът от алергия е много по-висок. Според Световна здравна организация, захранването може да започне след навършени 4 месеца, но препоръчва да се изчака бебето да навърши 6 месеца.

Даването на сокове преди захранването с каши и пюрета може да доведе до заместване на кърмата със сок и в резултат от това - до намален прием на протеини, мазнини, витамини и минерали (желязо, калций и цинк). Недохранването, прехранването и ниският ръст се свързват с прекомерната употреба на сок.
Ако бебето е изкуствено хранено и има запек, това може да е сигнал за алергия към белтъците или протеините в адаптираното мляко и следва то да се смени, но не и да се дава сок.
Всички витамини, които се съдържат в соковете, са изкуствено добавени! Те се съдържат и в кърмата, но в естествен и по-лесно усвоим вид. Освен тях, кърмата съдържа много други витамини и минерали , които липсват в соковете!

Даването на сок на изключително кърмено бебе често води до по-вяло сукане на следващото кърмене. При даване на по-големи количества сок, може да се стигне до заместване на кърменето със сок, съответно бебето няма да поема достатъчно кърма и ще започне да наддава недостатъчно на тегло. Това е често срещано у нас, и дори при майки, които са се справяли с кърменето, макар и на по-големи интервали, през първия месец, често се появяват проблеми с, както казват нашите лекари, "количеството кърма", заради което лекарите дават предложения за дохранване на бебето с адаптирано мляко. Това обаче е напълно погрешно, защото когато се преустанови даването на сокове и всякакви други течности и се премине към кърмене на поискване, бебето започва да наддава нормално, за учудване на същите тези лекари!

Дори при бебета над 6 месеца се препоръчва даването на плодове, а не на плодови сокове. Около 20 мин. след изцеждането на плодовете или зеленчуците, сокът вече не съдържа почти никакви витамини! Точно затова, в т. нар. натурални сокове витамините са изкуствено добавени. В същото време, пресните плодове и зеленчуци доставят на организма не само витамини и минерали, но и фибри, които са особено важни за здравето на храносмилателната система.

Последна редакция: сб, 17 яну 2009, 16:56 от toffifee

# 275
Тони кво ще кажеш и ние да се срещнем някой ден,а?Ако е слънчево в някоя сладкарничка  Hug

# 276
Мамите, които дохранват, как процедирате, че ние май до там ще я опираме скоро. От вчера седи по 40 минути да цока и се сърди като го махна. Иначе като стисна гърдата и тече, ама...

# 277
Честит празник на всички, които имат имен ден!  bouquet
И честито на всички бебоци, които днес са пораснали с още един месец Hug

Мама Ана, аз бих те посъветвала да изчакаш с добавката. Това че иска да суче много само по себе си не е признак за глад. Пълни ли памперсите добре? Това е по-важното.
Сукането може да е в резултат на това, че има нужда да се успокоява. Косето от време на време е същия - цока до откат, може да си виси цял ден на гърдата и не е особено доволен от това, че го махам по някое време. А махна ли го, набутва моментално ръцете си.  Crossing Arms
Може да сте във фаза на растеж - това е момент, в който бебетата започват инстинктивно да търсят да сучат повече, защото порастват и съвсем скоро ще им трябва повече мляко, така сигнализират на организма ти да се стегне и да произвежда още Laughing
Може да е и лактационна криза - ако е такава, ти трябва само малко търпение и увереност, че ще се справите. Аз с каката съм имала доста такива - след около 2 дни, в които суче начесто и дълго, на третия вече преливах от кърма.

Дидипиди, изцеждай докрай само ако искаш повече кърма, като изцедиш всичко, организмът ти ще започне да произвежда повече, защото ще си мисли, че явно това, което има, не стига. Ако оставяш (което бих ти препоръчала, щом гърдите ти не са напрегнати), той ще знае, че това е достатъчно.

Изобщо, бебето и майчиният организъм са в една чудна симбиоза и се разбират прекрасно, само не трябва да им се месим Wink.

# 278
Благодаря на всички сладуранки за отговорите!
За всички вас

# 279
                      Тонеска, честит празник! Здрава и щастлива!   

Честито и на днешните месечинки!

# 280
Мама Анна и аз съм съгласна с Феъри.Колко по-лесно ( а и полезно ) е да извадиш цицата и манджата готова.А и сега е студено, криза е гушкайте се и се топлете с момъка.Не знам само Барбарона да не вземе да ревнува  Hug Иначе за МОЛ-а аз съм цял ден в движение и не сколасах до там.

Юле ти ме засенчи-как 300 мл бе жено-направо почвай да бутилираш.

Феъри предлагам да те пишем консултант по кърмачески въпроси.Страшно си ми полезна

# 281
Феъри предлагам да те пишем консултант по кърмачески въпроси.Страшно си ми полезна

И аз да се присъединя. Ние в последно време минахме почти само на кърма. Опитваме се да откажем АМ. Днес, например, цял ден ми виси на циците. И коликите си казват думата, но май млеконадоя ще увеличаваме с тази дейност. Ако не беше инфото тук, щях да се чудя какво става или какво да правя в този и други смутителни случаи.

Мама Ана, аз едва в 18.38 видях идеята за МОЛ-а Embarassed

# 282
Аз се замислих кво ли прави Mary Ch,не съм засичала да влиза отдаавна,а и много други мамчета  newsm78.Кво ли правят,бебоците им?

# 283
  • На топло...
Честит Имен ден на Тони!  bouquet

Честити месечинки!  bouquet

Специален поздрав за всички мами...

http://www.chitanka.info:82/lib/text/2420

# 284
Привет народееее  Hug И аз успях да се доредя до компа днес  Mr. Green То моя мъж като е зациклил, пък и гости си имахме. Мами да Ви се оплача, че не мога да ходя навън. Една седмица след като родих се сдобих с проблемен палец на единият крак. Тъкмо се оправи и почне отново да бере. Но вече си мисля другата седмица да посетя хирурга.  ooooh! Направо не ми се мисли. Преди години на ръката ми беше така и  ми махнаха нокътя, и не искам отново това да се повтори и с крака.  Praynig Защото е неописуема болка  Praynig Тогава цяла седмица бях на обезболяващи  smile3518 страх ме е. Извинете ме, че ви занимавам  Praynig, но ме боли и ми е гадно да не мога да се обуя, ииии ме е страх. По лесно беше да родя, защото ме болеше няколко часа, а това ще боли дни.  Tired Sorry  Praynig
Тони, честит имен ден,  да си жива и здрави и обичана мама и съпруга.
Честити месечинки  Hug

Последна редакция: сб, 17 яну 2009, 23:24 от temi4ka

Общи условия

Активация на акаунт