Първо зъбче вече е избило на НОЕМВРИйчето ни мило!

• 9 975
  • 302
  •   1
Отговори
# 45
Ние денем почти не спим :,shock:има ли други като нас
Ужас направо мрънкане въртене какво ли не, само не и сън.

Има, Има...  smile3511

Момичета, искам да ви питам- отдавна се каня ама все забравям- знаете ли откъде мога да си купя комплект за отпечатъци- дето да си направя за спомен отпечатък на краче и ръчичка на Рая. Преди да забременея съм попадала на сайтове, които предлагат такива неща, но сега не мога да намеря.. Става въпрос за отпечатък на хартия, не на гипс обаче. В Данет има гипсови, и те са хубави, но аз имам един албум за първите неща на бебето, и там има място за отпечатък тип "снимка", но май докато намеря такова нещо, то Рая ще стане булка...

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 15:26 от Didi_83

# 46
Ще пиша първо че забравям и после ще дочитам...
Значи - в билковата дали на таткото лайка и Foeniculum vulgare/копър ли е не е ли, не знам/ за колики и безсъние и казали че чайчета на хипп и подобни гранулени истории не действат изобщо. Та в джезве слагаме 2 супени лъжици лайка и 1 супена от другото и само да заври за секунди. Изстудява се и хладко се дава. Това варено през деня може да се пие цял ден по малко/не се вкисва/ а вечер се приготвя едно ново джезве и се дава наведнъж за сън. Имало супер ефект, да видим.
Благодаря на мамчето дето спомена лайката та ми хрумна да питаме билкарите ни.
Да ви кажа, до сега все с техни билки се лекувам за всичко и пропуски няма.
Рядко ползвам лекарства...

Не казвам пЪк капките кои са. Не давайте капки - вредата е повече от ползата. Жив опиум са. Една приятелка даваше и си изпати, затова мен ме е страх... Иначе педитата знаят... ако те ви препоръчат, само тогава давайте...

За саб симплекса казали 4 пъти на ден по 8 капки, за да имало ефект, повече или по-малко разранява стомашната лигавица/пак моите билкари/.  Някои капки за колики пък предизвиквали напъни и ако е празно стомахчето, детето само се напъва и нищо...

marojinka
, свивай крачката към коремчето и притискай леко коремчето няколко пъти/поне 10/, за да пръцне...

juli75, ние много се обелихме така и аз само олио и кремче на чико мажех.

Савовица, честито племенниче  Hug

Нана, и аз не сменям нощем пампи... тя не яде нощем и не ги пълни вече...
Какво ли не опитах - нощна лампа, приглушена, спане до мен в леглото, музичка... всичко, детето си спеше нощем до преди десетина дни като започна да будува. Просто не и се спи...
Сега отивам да варя билки да видим ще спи ли нощем  Mr. Green Mr. Green

Ще слагам всички ваксини, а на 16-ти ни е пентаксима. Няма да пиша какво ми наду главата доктора дето питах, но ме засрами заради съмненията ми...

# 47
И аз се включвам в отбора на дремещите   smile3514

Дано скоро се упокоят децата ни и си нанкат спокойно  Praynig

А за лицето - И на нас ни се бели на същото място. Доки каза, че до годинка детето се чустело и да не я питам за пъпки или белене  newsm78 Иначе за мазането - след баня мажа тялото и лицето с олио на бюбхен, сутрин минавам лицето с преварена вода, а когато излизаме с кремче за студено време  Wink

Между другото за мамите, чиито бебоци имат млечица Педи каза, че някой деца са по-податливи към бактерията и откарвали до годинка или когато почнат да ядат по-разнообразна храна. Не било притеснително  Hug

Лора   Ще пробвам по 10  Hug А в колко мл вариш билките?

Диди  Аз си мислех да направя отпечатъка като и намажа ръчичката и крачето с безвредни боички и...цопнем отпечатъка директно на страничката.Трябва да се получи?

Резенето (Foeniculum vulgare, наричано още морач, див копър или сминд) /от гугъла/
Ако можех щях да публикувам и снимка  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 15:40 от marojinka

# 48
Честит втори месец на всички наши наборчета Стефи, Карина, Радост, Косето, Емили, Васко и момиченцето на мама Венера!
А сега една почерпка и от нас - за здравето на нашият двумесечко
Ивко Hug

Ще чета по-късно, че сега нямам никакво време ooooh!

# 49
Лора   Ще пробвам по 10  Hug А в колко мл вариш билките?
Казали му едно средно голямо джезве... нямам идея колко точно, но около 200 мл поне ще е сварения готов чай.

Ето снимки

Марожинка, вместо нагревки на коремчето с топла вода може да опиташ и със сешоар, по часовниковата стрелка. Звука му също успокоява...
Аз на всяка смяна на пампа пускам сешоар, а и след баня също. Мноооого го обича.

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 15:57 от Norass / Лора

# 50
  • На топло...
Бе на копър мяза, ама снимката нещо не ми вдъхва доверие...
Ей го на! - резене било Shocked... Бооже, все си мислех, че е анасон на български, тука в немско много го тачат...
Ето защо:
   От резене се добива и етерично масло. Използва се и като билка при запек, недостиг на кърма при кърмачките, при камъни и възпаления на бъбреците, колити ,газове, за апетит, при кашлица.Семената облекчават газовете и стомашните болки, имат диуретичен и противовъзпалителен ефект. Под формата на настойка действа като очистително и облекчава коремното разтегляне.
...оттук:
             http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%B5

Ние само веднъж сме имали колики и тогава действах със сешоара - половин минутка бръмча на коремчето и го притискам до мен да си запази топлинката и да цока,... като писне пак - пак така... Мина за половин-един час...

Тъй, качих и аз най-накрая повечко снимки в албума Party... Който иска да ги позяпа, тука са:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=329982

Ах, да! Ползвам WELEDA-Calendula Baby&Kind Pflegecreme - кремче за личицето, оправя се сухото. На Йоши втори кат кожа му изби вече, първият падна на парцали - много суха кожа плюс разходка на студено (супер безотговорност от моя страна, ама вече си знам урока)... Та кремчето е много хубаво и подхранващо... бадемово и сусамово масло, екстракт от невен и лайка, восък.

Само да питам как минават люспичките под косичката newsm78? Вече само там се бели...

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 16:32 от nanunana

# 51
Включване и от нас.И Бела не спи почти през деня,голямо мрънкане пада,уж се заиграва и изведнъж се сърди и почва да се криви.И вместо да разредим ние ядем днес през 2 часа.. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Да се похваля кокера ми станал татко,сега не знам какво да правя малкото,вече имам 2 кучета,а ако го видя ще е толкова сладко малко мишленце

# 52
и забравих да кажа,че качих снимка за 1 стр,Моля някой да я сложи

# 53
# 54
стана,стана!!!
Бубе едно голямо БЛАГОДАРЯ за обяснението как се вмъкват картинки  bouquet

# 55
Ау, да не чуе дявола бебка спи вече 2 часа /по корем/ Даже успях да се окъпя спокойно, а не да излизам със сапунката  Joy

Лора Пробвала съм и сешоара, но и той е с временен ефект и то не винаги  Confused Пък и май и е по-добре като хем и е топло, хем нещо и натиска коремчето. Но виж за профилактика не съм пробвала сешоара. Мерси отново
200 мл? Мойта мома едва ли ще ги изпие  Shocked Ама колкото толкова
Нанунана Голям кокорко е Йоши, а как само си стъпва на крачетата  smile3501

За люспичките мажеш главичката с олио, изчакваш да се размекнат и решиш с четка или гребенче  Peace

# 56
Привет и от нас -да се запиша пък после ще чета.
Ние досега бях ме на дълга разходка-мокро е , но топло.

# 57
  • София
Да се похваля какъв юнак ми е Косето - изобщо не рева като го прегледаха и му биха ваксината. Лекарката каза да си го гледам както досега. Нямало смисъл да го насилвам за режим.
Люспите по главата мажа с крем на Мустела специално за крусти. Мажеш, бебо преспива с крема и после се мие. След две намазвания неговите се отлепиха почти всичките. Само разресвам с гребенче да паднат.
За спането по корем педи каза, че е добре, даже е желателно. Само не трябва да стоят така без надзор.

# 58
Лелелее не издърам вече и моята кукла цокне 10 мин и дреме и така цял ден  smile3511 и после що не ака детето всеки ден.Yuliya2008 днес я оставих да реве и я приспах гладна да видя дали ще стане ,то това си не е работа егати.Сега се събуди и ще я чакам да зареве яко и давам.Грях не грях но гърдите ми стават на камък като не ги изпразва,а не си е работа да цедя постоянно.Айде милички лека ви вечер и целувки за всички

# 59
Бубката вече спи 3 часа сън newsm44 Това не е било от повече от месец. Чак ми доскуча  hahaha

Иве Защо е желателно?

Диди Дано влезе в ритъм твойта калпазанка  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт