Бременност и високо кръвно!

• 213 327
  • 477
  •   1
Отговори
# 120
според мен Допегита трябва да си го пиеш до последно, защото иначе рискуваш доста,
а иначе след като родиш би трябвало кръвното ти да се нормализира и да нямаш нужда от хапчета.
предполагам че в болницата ще ти кажат какво да правиш.
О да определено ще го пия до края  PeaceЩе разчитам да ме консултират с кардиолог в болницата .Но нали все искам да си знам предварително какво що....и затова реших да питам тук някой който е минал през това.Благодаря ти   bouquet

# 121
Мили бъдещи майчета,не исках да пиша до сега тук,за да не ви разстройвам и да ви вкарвам в някакви луди филми,но искам да ви предупревя:ОТНАСЯЙТЕ СЕ МНОГО СЕРИОЗНО,АКО ЗАПОЧНЕТЕ ДА ВДИГАТЕ КРЪВНО,СЛЕДЕТЕ ГО!Казвам го ,защото при мен се случи така,че съм започнала да го вдигам,но не съм го усетила,а на жк винаги беше нормално,в резултат на което,в 8 месец един ден бебчето ми вече нямаше тонове,не искам да ви разстройвам,но след аутопсията единствената вероятна причина се оказа високо кръвно,тъй като когато се видя,че бебчо няма тонове ме оставиха направо в болницата за да ми предизвикат раждане,започнаха да ми следят кръвното и се оказа,че през повечето време е нормално на късно вечер и през нощта се вдига до 100-160,а сутрин е пак нормално......така,че мерете си и сами кръвното,не чакайте само жк и ако усетите,че го вдигате искайте да ви изпишат хапчета,всяко покачване влияе на кръвотока към бебчето
Това,че се случи на мен,не значи,че ще се случи и на вас,ако сте с високо кръвно,просто бъдете наистина много внимателнии не се оставяйте лекарите да ви баламосват,че може да ме моментно,от вълнение,че не е проблем и няма да ви създаде кой знае какви проблеми
Пак искам да ви повторя,не пиша това,за да ви карам да психясате,а просто за да имате в предвид,че високо кръвно е много опасно наистина!
Пожелавам на всички лека бременност и от все сърце,бързо и безпроблемно раждане,а за себе си желая нова бременност след няколко месеца,дори и този път да знам какви нерви и претеснения ще ми струва заради случилото се! Hug Hug Hug

# 122
Съжалявам да чуя това,но просто нищо не си могла да сториш.Понякога живота е гаден.

Искам да попитам нещо като се извинявам,но нямам възможност да преровя всичко за подобен случай.

Аз също имам високо кръвно.Странното е,че това ми е втора бременност и предишният път всичко мина добре.Освен това съм на 31 и без наднормено тегло.
Няколко месеца преди да забременея ходих на лекар заради кръвно 160/100.Предписаха ми Небиволол и той бързо го свали на 110/78.Затова ми казаха да пия хапче само при нужда.Само че като забременях отново се вдигна-140/90 и отново ходих при кардиолог.Предписаха ми Допегит и той ляво-криво го държи в граници.
Но нали в началото на бременноста се правят и изследвания на кръв и урина,та се оказа,  макар че стерилната урина си излиза стерилна,то в обикновенната има белтък.А и левкоцитите ми са леко извън нормата.
Назначиха нова стерилна урина и то в друга лаборатория и тя пак бе стерилна.Тогава гинеколога ме прати на нефролог(всъщност при същата кардиоложка,тъй като тя покрива и тази специалност).Тя ми прегледа бъбреците и пик. мехур
и каза,че са чисти,но за всеки случаи ми предписа билкови хапове за прочистване на пик-пол система.Но и ми изписа нови изследвания на урината.Оказа се,че според лекарката  те са лоши(от всичко изследвано някакво утаяване не бе явно в норма,нямаше белтък или каквото и да е друго).Това утаяване го свърза  с левкоцитите и бум предписа ми Аугментин 1000.Така и не разбрах какво точно ми е.Знам само,че левкоцитите говорят за възпаление ,а и гинеколожката ме светна,че ако аугментина не помогне ще ме приемат за вливане на венозен антибиотик.
Естествено потърсих инфо и се оказа,че е  един от най добрите и безвредни и т.н.
Но на самата листовка пише,че не се препоръчва на бременни и това ми дойде в повече.
Сега се чудя какво да правя.За сега пия 1000 хапове и мисля да потърся и друг лекар-кардиолог.Всички ми казват,че антибиотик ей така не се взема и аз се чудя стрелят ли в тъмното лекарите или това е всичко,което могат да направят.

# 123
да,по принцип не е хубаво да се пие антибиотик,но сега има много, които могат да се приемат и от бременни,а ако се загледаш почти на всяко лекарство пише да се пие при бременност само по преценка на лекар.А и по време на бременност дори лека настинка или някакво възпаление може да се отразят,така,че по добре пий каквото са ти предписали,но нищо не ти пречи да си направиш и консултация с друг лекар за да си по спокойна,защото знам,че завишените левкоцити са признак за някакво възпаление,но все пак не е лошо да са сигурни точно какво,макар,че пък според други завишените левкоцити при бременност било нормално....
А относно кръвното ,следи го внимателно и ако се наложи си увеличи допегита,следи да не започнеш да отичаш,защото на мен след 7 месец сутрин лицето ми беше ужасно подпухнало,а лекарката каза,че било нормално,но явно е бил заради високо кръвно през нощта...
Надявам се всичко при теб да е наред,карай лекарите да ти обясняват подробно,макар това да не им се нрави особено,за да си по спокойна и ти,между другото ти си в началото на бременността ,така ли?

# 124
Да, в момента съм 3-ти месец.И колкото и да се рових навсякъде хората имат такива проблеми чак в средата или в края на бременноста.
За сега си пия хапчетата.В крайна сметка може и да са прави.Мисля и да отида до личната да попитам как стоят нещата с друг доктор.Поне за второ мнение.
Благодаря ти за бързия отговор.

# 125
ако имаш възможност,тоест парички направо разучи и отивай при някой ,за който знаеш,че е добър,защото нали знаеш сега как са ги емнали личните лекари,та нз дали ще ти обърне особено внимание,но при всички полОжения имаш fingerscrossed от мен и дано новините са добри.Успех,мила Hug

# 126
Благодаря.Дано всичко е наред.

# 127
  • Стара Загора
И аз  вдигах кръвно през последните месеци и затова пиех лекарство назначено от лекар.

# 128
Да,това дори е доста често срещано.При мен проблема е ,че почна от първия месец,трудно се овладява и нямам така да се каже данни за хпертония-нито откъм възраст,нито откъм килограми.Още повече,че първия път бе по-скоро ниско.
В петък съм на преглед,така че стискайте палци и каквото друго имате. Praynig

# 129
pepinka 88надявам се макар и да не си писала,прегледа да е минал добре,понякога  високото кръвно се дължи само на бременността,дано всичко е наред теб Hug

# 130
Ох,чак днес приключих с докторите .
Отидох аз при лекарката и ми пусна нови изследвания на урина и кръв.Това бе около 17.00 часа,петък.
Взех си ги и пак през нея.Този път левкоцитите бяха 3-4,но СУЕ-то бе 58.Навсякъде в нета пише до 20,а в листовката на Хигия-30.Лекарката пак зацъка-лоши били,а аз се опитвам някак да я питам какво точно ми лекуват.Питах 1-2 и не получих отговор.Звучи странно,но жената  сякаш непреднамерено ми се изплъзва и на мен ми свършиха вариантите за подпитване.Когато ѝ споменах за венозния аб направо откачи-нямала съм нужда,дори температура съм нямала,а такъв аб не се изписвал просто така.Все едно някой друг ми изписа Аугментина.
Както и да е ..чуди се тя,почесва се и накрая го измъдри.Щяла да ми предпише друго,но...да съм го показала на гинеколожката-тя да го одобряла!
Мисля си, само на мен ли ми звучи шантаво-нови лекарства,ама не поема тя отговорността.Щура работа.
Тогава се сетих,че изследванията се правят на гладно ,сутрин рано.Казах и и тя реши да отложи рецептите.Направих нова урина(платих си я,защото не можело пак да ме прати ).В крайна сметка успях да питам "Инфекция ли имам?",и получих потвърдително свиване на устни без никакви други обяснения!
Днес си взех изследванията.СУЕ-то 38,всичко друго е добре.
Само че не отидох пак при нея.Събота и неделя се консултирах с една позната и днес със всички изследвания отидох в Ескулап.Преди това си пуснах пълни изследвания на кръв и урина и като излезнаха отидох при техен специалист.Ако някой се интересува ще му пиша името.
Човека ми видя изследванията и каза,че за бременна били перфектни.И че няма защо да се притеснявам,че някои стойности са завишени-нормално било,а аз бях сигурна,че ще ми прочетат смъртната присъда.
Гледа ми бъбреците сума време и нищо им нямало,но може да има нещо,което на апарата да не се вижда,Затова каза като родя и покърмя едно 6 месеца щял да ми даде името на специалист от София,където имало спец. долеров ултразвук и там щяло да се види има ли ми нещо.
Каза ми и че според американски научни статии брезовата кора в Неуринала дето го пия е противопоказна за бременни,макар рекламата да твърди противното.И че той не смеел да изписва такива неща.
Като цяло се успокоих и обнадеждих.Разбрахме се след 10 дни да направя нови изследвания и пак при него.

Накрая отидох при гинеколожката си.Малко ми бе притеснено-на своя глава изследвания и то  в друга болница,не очаквах да мине леко.Но очаквах да разбере притесненията ми.Обаче получих една лекция като непослушно дете или по-точно като куче дето му трябва пръчка за да си знае мястото.Накрая поомекна,ама аз се бях издразнила.Не ѝ било обидно,че съм ходила при друг лекар,а че не съм им зачела лечението.(А аз си изпих аб-ка иначе!)За мен то си се препокрива,ама..Не се държа непрофесионално,но не ми помогна с нищо,дори намекна,че ако не съм убедена в лечението им може да прекратим отношенията си.Каза,че изследванията ми въобще не са перфектни.Каза,че такива като мен ги приемали в болница за наблюдение,но ме чакат да напредне бременноста.Обясни ми как високото кръвно се отразявало на бебето и,че инфекцията която имам ще се предаде на детето ,и така като се роди пак ще се лекува.За това съм съгласна,но се чудя нали като се роди ще си е завършено човече,а сега всичко му се формира и поразиите може да са огромни!
Горе-долу към края на лекцията викна една сестра да ми премери кръвното и се оказа 130/90.Естествено какво очаква да е като цял ден съм в напрежение какво ще ми кажат.Аз съм притеснителна и като не е рутинно посещение  ръцете ми се потят,шашкам се,а и след тази нейна тирада направо се сплавих.А и  бях решила сутринта да не пия нищо и не бях пила допегита.Ето каза ми ,видя ли че имаш нужда от лечение и трябва да си вдигнеш сутрешната доза на цяло хапче.Не ѝ казах,че не съм го пила.Не ми се занимаваше да си удължавам конското.На Лекаря от Ескулап казах и той ме посъветва да не пия до вечерта и тогава да го премеря,ако е 130/90 до пия иначе да намаля дозата.

Както казах притеснителен човек съм и избягвам конфликтите,а и как да спориш с човек дето си има вече непоклатимо мнение.Оставих я да си каже всичко,участвах тук-там, където бях наистина несъгласна.Това което ме издразни е,че тя явно смяташе,че сме дискутирали защо е нужен аб ,а тогава само ми каза за венозния аб и ме изгледа все едно казваше ами това е,какво още чакаш.А аз през цялото време се убеждавах,че няма вина,че не е разбрала и т.н.Както някой каза жената явно е на настроения.
Ядосах се и на факта,че не попита като човек защо съм се притеснила,какво ме е накарало да отида при друг лекар.Дори и не ми даде възможност ,а се хвърли да поучава,че те бременните все не искали да пият лекарства за да не увредили бебетата си.Сякаш е осъдително.

Наистина хубаво е да ти кажат,че всичко е наред,но не мисля,че заравям глава в пясъка.Просто сравнението между двамата специалисти-по всякакъв критерии ,е в ущърб на тази от Хигия.А и се предполага,че има проблем,но по-добре сле раждането да се занимавам и приреснявам.
Замислих се дали наистина да не прекратим отношенията си-нямам нужда от конско!А и като поразпитах ми казаха,че приемането в болница сигурно е обвързано с някаква клинична пътека,а там има пари.А парите..няма да обеснявам,ясно е.

Пиша всичко от сърце както се казва.Нарочно с такива подробности,ако помогна на някой като мен хубаво ще е.Извинявам се за правописа и пунктоацията ,но всичко е още свежо и ме държи емоцията.

# 131
хич да не ти пука ,тя нека си чете,всеки има право да поиска и второ мнение,още повече когато става въпрос за бременност!Винаги,когато нещо те съмнява ходи и при друг лекар.Успех и дано всичко е наред теб! Hug

# 132
Искам да попитам майки, които са раждали с подобен проблем как протича самото раждане - различно ли е от една нормална бременност,  вливат ли медикаменти за намаляване на кръвното, въобще как протича.....Благодаря Ви предварително!

# 133
  • София
На мен ми биха инжекция когато ме приеха в б-цата. Тогава индикации за раждане нямах. Родих 4 часа след като ме приеха. Не помня точно колко ми беше кръвното при самото раждане, но мисля, че беше спаднало.

# 134
Аз раждах секцио.До предния ден бях на допегит.Непосредствено преди да ми сложат упойката вдигнах високо кръвно.При самата операция съм вдигнала и още повече.След операцията отново бях с високо кръвно за което ми биха инжекции но не помня какви.След това си продължих с Допегита но го спрях понеже ми казаха че не е желателно да кръмя.Сега се надявам да се нормализира само.В противен случай на кардиолог........ Tired

Общи условия

Активация на акаунт