Бременност и високо кръвно!

• 213 323
  • 477
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря за отговорите.Просто ме притеснява това кръвно. За в момента съм на хапчета, но при самото раждане не знам дали ти дават. Ще влизам по рано от термина    10 дена така ми казаха от ЖК, но никой не ти дава обяснения какво следва.За сега съм седалищно, номеже и да се обърне. Имам още 10 дена на разположение. ooooh! ooooh!

# 136
  • Бургас
zvezda7vechernica ,
Раждах секцио,но преди да ми сложат упойка кръвното ми беше много високо.По време на раждането не знам как е било.
След операцията, на вечерната визитация,вече си имах нормалното кръвно за мен 120/80.
Стискам палци всичко да мине наред !  Hug

Мари Ив ,пожелавам ти от все сърце скоро да гушкаш едно малко сладко бебче !  Hug

# 137

Благодаря ти много  дано наистина мине нормално всичко, защото нещо не мога да се успокоя напоследък а иначе съм смел човек!

# 138
здравейте момичета,аз още не съм бременна за съжаление, но продължаваме с опитите.Аз съм с виско кръвно от 5 години и на хапчета,та като казах на личния ми лекар че съм рещила вече да имам бебе тои ми ги смени с други които можели да се пият и от бременни жени.Та аз искам да попитам дали има някаква връзка че вече няколко месеца опитваме и не става,дали може да е от хапчетата,макар че с тях сега кръвното ми е нормално. newsm78

# 139
Има ли мама, която е била на Допегит почти от самото начало и ако да, регулирала ли е дозите или е пила едно и също количество през цялото време?

# 140
  • Бургас
Съкровищница ,аз пиех от 5-ти месец по 1 хапче на ден,като в 9-тия пиех по 1,5-2 хапчета,каквото лекаря каже  Peace

# 141
аз пиех Допегит от 7 месец по 3-4 таблетки на ден и продължих още месец след раждането като ми намалиха постепенно дозата.
и аз и бебето сме добре.
важното е да се следи кръвното и ако има някакви покачвания да се коригира дозата.
аз също бях с високо кръвно доста години преди да забременея, но не си пиех редовно хапчетата (да не чуе доктора), ама като забременях почнах да си ги пия много стриктно. Wink
не мисля че е проблем както казах да родиш, ако те следят лекари, които знаят какво да правят!

# 142
  • София
Има ли мама, която е била на Допегит почти от самото начало и ако да, регулирала ли е дозите или е пила едно и също количество през цялото време?

aз започнах от 8-ма г.с. с четвъртинка и стигнах постепенно до 6 цели таблетки на ден,като от 35-та г.с. ми включиха и друго лекарство,защото с максималната доза Допегит не се получаваше вече.Родих в първият ден на 36-та г.с.

# 143
Здравейте, момичета, темата (за съжаление) ми е много ценна - от няколко дни насам започнах да вдигам горната граница и пулсът ми скача много. Някоя от вас имала ли е този проблем - вдигане само на горна граница? Нормално кръвното за мен е 90/60 - така съм била винаги и включително до 27-ма седмица (сега съм в 28-ма). От миналата седмица вече е 120/60, с пулс 110 при нормален за мен 80. Мисля, че усещам и бебка да рита нервно в този момент, когато се чувствам зле. Пийвам вода, полягвам (ако имам възможност - да не съм на работа) и минава.
Утре съм на лекар и дано ми обърнат внимание ... Мислите ли, че преувеличавам? ... Дали не е нормално неразположение?

# 144
ElCeDream , аз не съм бременна , надявам се скоро да бъда , но аз също вдигам много често горната граница, а кръвното ми е 120/80 в покой. Става 130, 140/80 когато има някаква емоция , ако съм ядосана и т.н. Горната граница отговаря за емоционалното състояние , а долната мисля , че отговаряше за еластичността на съдовете. 120/60 , обаче при теб е нормална стойност и макар висока за теб , защото си свикнала на по - ниско кръвно , все пак не е патологично и в рамките на нормалното . Лекаря ще ти каже има ли някаква причина за  безпокойство . С ръчен апарат ли се мериш? При мен ръчния на свекърва ми винаги ми показва някакви шантави стойности , мисля , че не е верен. Много често ми дава адски ниски стойности , а на мъжа ми пък високи. Когато меря с нейния апарат винаги си засичам пулса, когато започна да го усещам и когато спра да го усещам . Така горе - долу го хващам в какви граници е.

# 145
Здравейте всички в темичката!Наскоро родих, като преди това бях с умерена прееклампсия. В седмия месец лежах за кръвното в Аг - то, в Патологията. Всичко мина нормално до края с хапчетата, които ми изписаха. Искам на всички вас да кажа, че най - важното нещо при кръвното е да няма излишни емоции, почивка колкото се може повече и релакс. Затова, ако откриете високо кръвно налягане отидете на лекар, а оттам нататък ще ви бъде предписана терапия, която трябва да спазвате и да не се притеснявате излишно за кръвното Ви. Кръвното се вдига и от притеснение.Някои жени са с ниско кръвно  в граници 90/60 до 100/ 70, което за тях да е нормално и като се вдигни до 130/90 за тях вече е високо, така и е с жените, при които нормалното кръвно е 120/80, като вдигнат 140/90 вече е високо. Въпросът е дане надскачат тези граници и то с предписана медикаментозна терапия.
При мен мина нормално раждането  -  със секцио по медицински показатели, като на самото секцио кръвното ми не надскочи 160/100, след което се възстанови на 120/80 със хапчетата.

# 146
Здравейте.Искам да ви попитам:Възможно ли е поради високо кръвно по време на бременност да се оплете пъпната връв и детето да почине.Също така доколкото разбрах,при високо кръвно бебето не се развива добре.Така ли е.Възможно ли е да се получи вътреутробно загиване на плода от високо кръвно.

# 147
  • София
Оплитането с пъпна връз мисля, че не е заради високото кръвно.
И с двете бременности вдигах високо кръвно. Само дъщеря ми се роди с увита пъпна връв.
За развитието... трябва да попитате гинеколог. Възможно е бебето да се роди по-рано, но развитието му да съответства на г.с., през която се е родило. Разбира се родените по-рано деца имат известни проблеми.
И да, високото кръвно по време на бременност е опасно както за майката, така и за плода.

# 148
  • София
Здравейте, бременна съм в 14 г.с. По принцип съм с ниско кръвно с изключение на едно необяснимо покачване за около месец преди половин година, когато спрях кафето и нещата се нормализираха от самосебе си. Сега обаче от няколко дни, без да съм под някакво особено напрежение, получих страхотно главоболие, кръвното ми достига на моменти до 155/95 и не спада под 120/80. На практика не пия лекарства - не са ми предписани такива, сама нямам намерение да експериментирам. Според лекаря ми все още бременността ми е на твърде ранен етап, за да го провокира тя и едва ли е причината. Достатъчно било просто да следя кръвното за момента. Това, което ме притеснява обаче и на което не получих отговор е - въпреки че бременността ми все още не е напреднала и въпреки че кръвното явно се качва по друга причина - след като го има, то няма ли да навреди на бебето по някакъв начин. Да не говорим, че самата аз се чувствам доста зле.

# 149
Посъветвай се с кардиолог.Не е за подценяване това кръвно.Аз бях до раждането на Допегит , заради стойности на кръвното по-ниски от тези за които ти споменаваш........
Успех.И не се притеснявай.Когато нещата се вземат в ръце навреме не е опасно.

Общи условия

Активация на акаунт