Бременност и високо кръвно!

• 213 302
  • 477
  •   1
Отговори
# 240
Наскоро открих, че когато ми се насъбере повече безсъние, започва да ме боли глава, отначало леко, след това по-силно и изведнъж вдигам кръвното.
Възможно е да е чисто съвпадение, т.к. никъде не съм срещала да пише, че безсънието води до повишено кръвно налягане.
Аз лично съм чела доста статии за връзката между безсънието и високото кръвно. Сънят е много важен за всички жизнени функции в човешкия организъм.

# 241
  • София
Elizabett, ако се сещаш за някоя от тези статии, може ли да ги потърсиш и да сложиш линк.
Ако се бях усетила по-рано, че високото кръвно ми е от недоспиване, нямаше да започвам с хапчетата.
А кардиоложката въобще не сметна за необходимо да ме предупреди, че веднъж започна ли да пия хапчета, пия ги за цял живот.

# 242
момичета, сега освен кръвното имам и подути глезени Sad ужасно съм притеснена. Може и да е от това, че цял ден съм на бюро, но знам ли....много страшни неща четох. Аз като си меря кръвното или мъжа ми е нормално около 120/80, а като ми го мери друг 130/70, което е много по-добре от началото ,когато беше 150/98, но не пия кафе и може от това да е повлияно.

На изследването от края на март за белтък има само черта "-'' , чета го като отрицание, но...незнам, а и беше преди месец и половина. Напреглед съм на 25, но се притеснявам да отида ли по-рано или "така ще е"

# 243
  • Варна
unvisible   ти не приемаш ли медикамент някакъв за кръвно? На мен на консултациите веднага ми изписаха допегит, въпреки, че аз съм убедена че само на ЖК го вдигам, но си пия хапчетата. Наистина не е шега работа. Супер бързо го свалям и  с канела с прясно мляко. Не виждам в коя седмица си? За подуването - първата бременност бях доста подута, но  сотрицателен белтък и ниско кръвно. Т.е. възможно е да не е от кръвното. Желая ти успехи не се шашкай много, защото и емоциите влияят много на кръвното.

# 244
  • София
На много места съм чела, че хроничното недоспиване води до високо кръвно. По време на първата бременност бях много бодра, по цяла нощ гледах дискавъри а сутрин бях кукуряк, после първите 3-4 месеца докато се храни бебето денонощно също не спях и кръвното започна сериозно да ми се вдига. Винаги съм смятала, че недоспиването толкова месеци е една от причините. Отделно, когато си с високо кръвно не можеш да спиш или ако спиш съня е повърхностен с много буйни сънища и се събуждаш размазан.

unvisible както писах по-напред на отоците най-после им хванах цаката - чай от корен от глухарче. Хапчетата за кръвно също правят отоци.

# 245
miss piggy , напиши в гугъл "безсъние и високо кръвно" и ще ти излязат много резултати.

# 246
  • София
Elizabett, направих го и ми изведе много статии, изчитане нямат.

Момичета, направете всичко възможно да си осигурите достатъчно сън.
По време на бременността въобще не осъзнавах колко опасно за мен и бебето е високото кръвно.
Късметлийка съм, че имах отговорна лекарка, която ме следеше и всичко завърши благополучно.
Не обръщайте никакво внимание на странични проблеми и помнете, че единственото важно нещо в момента е вашето здраве и бебчето, което расте във вас.

# 247
  • София
Категорично намерих връзка между високото кръвно и отоците.
3-4 дни ме домързя да си правя чая и сериозно отекох, и както си поддържах кръвно 125 без лекарства изведнъж отново скочи на 150. 2 дни чай - спаднах и кръвното спадна.

Като си помисля, че 4 години пия хапчета за кръвно, чиито страничен ефект са отоци и  Shocked
А логиката е много проста, отоците притискат капилярите и от там и високото кръвно, елементарно Уотсън, но кой да се сети #2gunfire

# 248
Х мамче, я пак разкажи за тоя чай Whistling  Mr. Green
листа от глухарчета беше, но колко вода, колко листа, колко пъти на ден и по колко чаши, на гладно ли?!?
Става за бременни, нали? Че някои билки били опасни  Confused
Благодаря предварително! Hug   bouquet

# 249
и аз се интересувам от този чай, че глезените ми стават двойни аз съм още в 17 седмица Sad

# 250
  • София
Не са листа, купувам от аптеката зелена кутия, КОРЕНИ ОТ ГЛУХАРЧЕ.
на кутията пише 3 супени лъжици за 24 часа, варят се 5 минути и се изпиват на 3 пъти през деня преди ядене.
Майка ми донесе корени от еко район, и сега ще си ги нарежа и суша. Само, че не знам не сушените на колко количество сушени се равняват  newsm78
Не само става за бременни, а е препоръчително, цитирам "Сокът от глухарче е много полезен за бременните жени, тъй като предотвратява разрушаването на зъбите на майката и укрепва костите на плода." http://zdrave.org/%D1%81%D0%BE%D0%BA-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D0%BB%D … 1%80%D1%87%D0%B5/
цитат" лактогенно действие при кърмачки."
http://lekuva.net/?p=10364
верно, че с еговори за листа и стебло, но не виждам проблем с корена.

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 15:16 от х_diabet_mama

# 251
  • София
Ха, рецепти за ястия с корен от глухарче
http://www.lekar.bg/news-129/info-3371/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B5% … 0%B0%D0%BD%D0%B0/

# 252
Много ти благодаря! Днес ще купя! Hug  bouquet

# 253
  • Варна
х_diabet_mama , днес си купих корени от глухарче, само че за начин на употреба пише: 2 чаени лъжички се запарват в 0,250 мл вода да престоят 8 часа. Изпива се на глътки за 1 ден. Как да го направя - както ти написа по-горе или както пише на опаковката  Embarassed  Благодаря ти предварително   bouquet

М/у другото и аз не мога да видя никъде за корен от глухарче дали е безвреден за бременни.

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 12:41 от sisi83

# 254
  • София
А де! Ня моята пише друго, но едва ли твоите пък да са по концентрирани? На трохи ли е?
Примерно като едро смляни орехи?
Аз писах във форума на д-р Михайлов, той ще знае дали корена може по някакъв начин да навреди. Но листата и цветето със сигурност се препоръчват. Но аз си мисля, че при всички положения ще са по-безвредни от зверските отоци и хапчетата за кръвно, които така и така няма да ми действат. Това си спестявам с чая.
http://tealandbg.com/index.php?main_page=product_info&products_id=225 тук пък е доста по-различно. Търся рецепти на Петър Димков - той казва, 4 супени лъжици престояват в студена вода 5-6 часа и се пие 3 пъти преди ядене. Аз слагах в студена вода, щото всеки втрои чай го изгарям, но извлека ми се стори много слаб.

Корените се използват традиционно за пречистване на кръвта, значително увеличават полезните бифидо бактерии в стомашно-чревния тракт и премахват патогените. Също така стимулират имунната система, повишават резорбцията на минерални, потискат анормалния растеж на клетки, поддържат нивото на кръвната захар и намаляват хипергликемия.

А аз имам проблем със инсулинова резистентност... значи ето още една полза.

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 13:20 от х_diabet_mama

Общи условия

Активация на акаунт