Бременност и високо кръвно!

• 213 295
  • 477
  •   1
Отговори
# 225
  • София
При мен бабините рецепти не помагаха. Имам болна жлъчка... опитах и чесъна... не можах да изляза след това от тоалетната.
От месец и нещо страшно ме боли в дясно под гърдата и преминава назад към гърба. Мислех, че е черен дроб или жлъчка, но уж били ок. Днес започнах да пия чай от корен от глухарче. Прочети за него. Също може за сок от прясно глухарче да прочетеш и т.н. Дано има резултат, освен жлъчка, кръвно и т.н. е пикочогонно и се надявам оттоците да намалеят.

# 226
Да изкажа и аз предположенията си за хормоните.... Заради хоронален дисбаланс и ПКЯ аз не можех да забременея...наложи се прием на хормонални таблетки, антиандрогени /имах високи мъжки хормони/ започнах да ги пия средата на м.Март 2010г. и на 25.04.2010 бях в неврологията на окр.болница във Варна с кръвбо 160/110 Confused Напарвиха ми пълна кр. картина, биохимия, урина, кардиограми, прегледи, скенер, ехография на бъбреци и надбъбречна жлеза и заключиха, че всичко е супер и причината е или нерви, или хормоните са виновни/моите или изкуствените, които пиех/. Спрях ги края на Август 2010г. хормоните, хормоналните ми нива пак бяха лоши след контролни изследания, казаха ми, че така не мога да забременея дори и инвитро. В края на Октомври 2010 направих хипертонична криза175/110/ преди това без лекарства, след изписването от болницата имах 120/80 130/80 кръвно/. Отидох на кардиолог и започнах лекарства за хипертония, ноооо на 05.12 разбрах, че чакаме бебе Praynig спрях хапчетата, започнах такива, които са подходящи за бременни и понякога имах мн ниско кръвно, понякога нормално, но от няколко дни забелязвам, че долната граница ми е ниска, а горната все около 130.... на какво може да се дължи това??? Не е нормално долната да е 65-75, а горната 130..... как мислите , от какво?
Четох из мед. статии, че долната гр. отговаря за състоянието на бъбреците и сърцето, а горната за хормоните, щитовдината жлеза и нервите....някой да знае нещо повече по въпроса, или как се сваля горна граница  Crazy

# 227
  • София
Четох из мед. статии, че долната гр. отговаря за състоянието на бъбреците и сърцето, а горната за хормоните, щитовдината жлеза и нервите....някой да знае нещо повече по въпроса, или как се сваля горна граница  Crazy
Това до сега не съм го срещала, нито доктор ми го е казвал, ще се разровя. А като си имала високи мъжки, вярно ли е че нуждата от секс е по-голяма? Извини ме, ако въпроса е личен, опитвам се да направя някаква връзка Sad
Аз правих мъжки хормони, тъй като съм доста окосмена, но не на местата, които са симптом за мъжките хормони. Оказаха ми се ниски, но се оказа и друго, много е важно кога точно ги изследваш, а и никой доктор не можа да ми каже колко е приемливата норма и се отказах да търся в тази посока. И на мен горната ми е висока над 140 а долната от 85 до към 95.
Чудя се дали да не намина при Катя Тодорова, но последния път записваше за два месеца напред.

# 228
Да ти кажа за секса, моите андрогени са високи/или бяха, сега не знма как са/ , но тестостеронът беше в граница, близо до горната, но все пак в граница, после много спадна след лечението, но андрогените пак останаха извън границите Confused секс не ми се правеше повече ,а дори по-малко...не знам дали от лечението или от дисбаланса.....
А окосмяване, аз винаги съм имала повечко по краката и дори по дупето Embarassed, слава Богу по лицето и гърдите нямам.
А за кръвното се чудя от какво го вдигам, след като всички показатели са ок, чувствам се много безпомощна, не искам цял живот да пия лекарства за кръвно..... Cry
Дано като родя да изчезне, въпреки, че то се прояви преди бременността, или поне да открият причината и тя да е лечима, много ме е страх от кръвното, не знам защо, и от диабет изпитвам ужас ooooh!
Дано го избегна тези гадости! Praynig

# 229
Аника_Б , не знам защо , но и мен ме е страх от това пусто кръвно и съм станала маниачка вече на тая тема. При мен може би е продиктувано от това , че в семейството ми има много хипертоници и просто си го нося в гените си. Знам , че съм предразположена към високо кръвно , майка ми прави страшни кризи макар , че тя все пак е на 59 години , а пие лекарства от няколко години. Аз добре , че преди години започнах да се храня разделно и намалих доста теглото си и това определено много ми помага и си поддържам много хубаво кръвно от порядъка на 115 , 110/80. Понякога даже много е падало заради това , че примерно съм намалила порциите или калориите. Понякога , обаче най  - вече като ми е притеснено и става лошо , вдигам го не много , но за мен е доста високо и се чувствам ужасно. При мен е на чисто емоционална основа. За границите съм чувала и аз , че долната показва функцията на сърцето , а горната зависи много от емоциите.

# 230
  • София
Моето в момента е 143 на 80 след като сутринта взех един допегит и нищо.  #Crazy, значи сърце и бъбреци са ми идеални, а емоциите са ми в повече ли Sad Че съм вулкан и избухвам често си е така. Аз пих лекарства за кръвно 4 години, и аз не искам да гипия доживот. След като родя ще се ориентирам към различни техники на дишане, медитация и т.н., явно традиционната медицина освен да те тъпче с лекарства друго не моеб да направи. Ензимите помагат за кръвното при възрастните, но при тях причината за кръвно е друга. Вече излекувах няколко възрастни чрез ензими, но за съжаление на мен ми помогнаха само да забременея  Crazy

# 231
Момичета реве ми се и се рева, де Cry Cry Cry
Няколко месеца пиех Допегит по 1/2 сутрин, обед и вечер + коринфар сутрин и веер...всичко беше наред, даже понякога доста падаше и спрях допегита преди около 15 дена, преди малко се върнах от док и 140/90  Cry Tired
Каза да започна пак да пия допегита по 1/2 , 3 пъти, ако не помогне по 1табл. 3 пъти и, ако това не помогне "ще го мислим след празниците", което ме довърши...какво има да му мисли, аз съм на 25 год, клично уж съм здрава, а вдигам кръвно...и сега съм бременна, което увеличава рисковете, много съм обезверена и уплашена....твърдо решена съм след празниците на хомеопат и масажи.....но дали и те ще помогнат? Praynig
До кога така, до когаааааа?!?  Cry И по новините говорят колко умрели има във Варненските болници и съвсем ми стана на 200 кръвното #2gunfire Една женичка на 30 год и едно дете на 14 год. И не знаят защо...... Close #2gunfire
Извинявайте ама много ми дойде днес, не ми се яде, не ми се гледа ТВ, не ми се спи, само искам да си заровя главата в пясъка, докато всичко отмине Cry
Елизабет, и у нас е пълно с хипертоници, но след 40-45 год възраст им се е проявило, а мама е и диабетичка, което ме довършва психически ooooh! Cry
Татко няма такива проблеми и много се моля поне за това д аимам късмет и да съм дръпнала от неговите гени Praynig , но като гледам това кръвно малко ме съмнява.... ooooh! Tired
Дано ни мине всичко това Praynig
Лека вечер и се извинявам, че Ви натоварх , но няма с кой да говоря, мъжът ми ми се накара, че плача и ме остави да си пиша тук Tired
Лека нощ! Hug

# 232
  • Варна
Аника, аз също имам проблем с кръвното, също като при теб, нямаше причина да го вдигам. Според мен оказа влияние това, че загубихме детето си. Всичко е психологично. Цял живот съм си с ниско кръвно 90/60, 110/70. На първата ж.к. 90/60. На втората ж.к. 160/100 Shocked казаха ми Допегит 2х1. Мерих си кръвното в нас по 100 пъти на ден- еми това кръвно не се качи повече от 110/70. След 1 седмица спрях допегита. Отивам на ж.к. 150/100 АГ каза пак допегит. Но в нас продължава да си ми е супер кръвното. Вчера бях да ми разчитат изследвания измериха ми го ей така просто: 90/60 Laughing Просто бях толкова спокойна, че няма да гледаме бебето, че няма да ми мерят кръвното... осъзнах, че наистина всичко е на психична основа, просто от преживяното преди година се паникьосвам да не се случи същото. И така... така е при мен, но сега продължавам да си пия Допегита.

Hug кураж на всички момичета.

# 233
  • София
Да се отчета. Кардиолога ми каза да не пия нищо ако не е над 140/90.
За щастие последните 3 дни ми е около 135/85 и надолу. Каза, никакво солено, вкл. хляб, сирене и т..н. само пресни продукти, които аз да приготвя и да съм сигурна, че крайния резултат няма сол.

Споделих, че като ми е топло и се потя ми пада кръвното, каза, че ефекта е точно от загубата на соли. Последните 3 дни се потя доста обилно + пия чая от корен от глухарче преди ядене. Вчера не го пих и отново отоци, значи той ми ги смъква със сигурност newsm44, вероятно играе роля и върху кръвното ми, затова горещо ви го препоръчвам, а сока от глухарче помага за костната структура на бременилката и бебето.

За теорията, че долна граница показва състояние на сърце и т.н. а горната емоциите, отрече. Каза, че долна може да покаже колко са еластични вените, което е проблем на възрастните хора (и се оправя с ензимите) но друга връзка не може да се търси.

При мен движението ми смъква кръвното, като вдигна рязко веднага правя серията упражнения на Норбеков, има го по видео клипове, търсете частта с движение на раменен пояс и врат. Така от 150 свалям на 135 за няколкото минути упражнения, но е временно, не е за целия ден, но поне кризата отминава. С по-сериозни упражнения на Норбеков ще се заема като родя. Един познат с тях захвърли всички лекарства за кръвно, а майка му от инвалидна количка стана и проходи самостоятелно. Сами си ги правеха в къщи и с четене на книгите му, не са ходили на сбирките и т.н.
Аника купи си ги и започвай да се самонавиваш, има лек и надежда, но човек трябва сам да си помогне за да му помогне и господ  Hug

Диабета вероятно няма да се прояви при теб, ако поддържаш килограмите си в норма и спазваш условието мин 1 час движение на ден. Генните заболявания са обикновено през поколение, за съжаление на мен баба ми е била диабетичка.

Последна редакция: пт, 22 апр 2011, 13:49 от х_diabet_mama

# 234
  • София
Кардиолога ми каза да не пия нищо ако не е над 140/90.
А гинекологът какво ти каза?
На мен при 135/85 в началото на осмия месец ми предписаха допегит.
Съветът ми е всеки ден поне по два пъти да си мерите кръвното.
Аз не го правех, въпреки че гинеколожката много държеше на това. Чувствах се добре и си мислех, че е излишно. Две седмици преди термина горната ми граница скочи на 200.
След раждането кръвното ми се движеше около 135/85. Личният лекар ми предписа Тенокс.
Преди 5 месеца ходих на кардиолог и по време на прегледа ми го измериха към 140/90. Според кардиолога тези стойности са високи и увреждат сърцето. Предписа ми Нолипрел.

# 235
х_diabet_mama, откъде мога да си купя корени от глухарче или сок /не съм севсем наясно/ Има ли го в аптеките? Аз лежах мин. седмица в болница заради кръвното. Вече съм вкъщи. Меря си го три пъти на ден и е нормално засега, но желязото ми е много ниско и хемоглобина, а прочетох за глухарчето, че се препоръчва при анемия.

# 236
  • София
Аз го взимам от една аптека до нас, но знам, че наистина е много заредена. пакетчето е към 1.30 стиаг за 3-4 дни. Мога да ти дам координатите на производителя, евентуално ако знаят къде около вас доставят. Но не оставят големи количества, обикновено има 2-3 пакета. Може би ако кажа на аптекарката че искам 10 пакета на куп ще ми поръча, че иначе е голяма играчка.
А иначе сока береш и изстискваш. Аз забравих да си набера вчера от село Sad И аз ще направя курс желязо за 10 дни, малко ми е ниско. Но това ми е изследването педи да почна да пия, така че не знам сега как е.

И аз меря по 3 пъти на ден, но категорично, ако се движа ми пада до към 133 на 83, ако се задържа да работя цял ден на компа вечерта ми е 150/90
Гинеколожката нищо не казва, доверява се на кардиолога. Взимам допегита само когато мина 135, но последните 3 дни не съм, доста се движех. Дори имах стойности от порядъка на 123/85
Днес пак гледах за Норбеков по ТВ 7 и колко е важно движението в шията, раменете и прешлените, от там идва застояването на циркулацията на кръвта и вдигането на кръвното. А като съм на компа шия и рамене не движа, но след упражнение за 5 минути пада с 15 единици.
По-добре упражнения отколкото хапчета #Cussing out

# 237
Благодаря! Аз не съм от София, но ще проверя по нашите аптеки.

# 238
zdraveite az v4era izliazix ot bolnizata lejax za visoko kruvni 140 na 90 biax na sestemi i piex nofilin ixlofazolin i da vi kaja kruvnoto mi spadna na 100 na 70 120 na 80 i se nadiavam da e taka do kraia na bremenosta mi Thinking mnogo me e strax za6toto imamx bremenost s lo6 krai dano s tova da mine vsi4ko dobreeeeeeee

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 11:36 от ivana8444

# 239
  • София
Наскоро открих, че когато ми се насъбере повече безсъние, започва да ме боли глава, отначало леко, след това по-силно и изведнъж вдигам кръвното.
Възможно е да е чисто съвпадение, т.к. никъде не съм срещала да пише, че безсънието води до повишено кръвно налягане. Спомних си, последните дни преди да ме приемат по спешност в болница заради високото кръвно, почти не бях спала, защото си имах лични проблеми и освен тях много се притеснявах за самото раждане.
Дори и да няма връзка, за по-сигурно направете всичко възможно да спите достатъчно.
Зная, че в момента ви е много притеснено както за бебчетата, така и за самото раждане.
Пожелавам ви да бъдете спокойни и да не обръщате внимание на странични проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт