Бременност и високо кръвно!

• 215 237
  • 477
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте, чая го пия 3 пъти преди ядене. Пробвах и с варене и с накисване, но с варене става по-силен и ми действа по-бързо.

Да Ви разкажа моята одисея и нещата, които научих междувременно.

Значи, до 7ми месец кръвното е нормално да е по-ниско от обикновено, преди бремеността имах 140/90, до 7ми -90/60 и изведнъж вдигнах пак на 135/90, почнах допегит, но той знам че не ми действа и така до към края на  Юни, влязох в отделение за патологична бременност с диагноза пре-екламсия за следене, там с 6 таблетки допегит и белтъчна диета ме държана на 135/90 за което казвана " Добре е". Значи, много трябва да се внимава да нямате белтък в урината, но тогава каруцата вече се е обърнала, следете да не ви пада белтъка в кръвта и минете на белтъчна диета. Аз нямах белтък в урината или беше минимален, в кръвта леко беше спаднал.

Много важно е също да контролирате оттоците. Първите 2 дни в болницата не пиех чая и отделях само 600 грама урина и стресирах всички докита. Помолих ги да си правя чая и на следващия ден 3000 мл и те се успокоиха и отоците поспаднаха.
Като ми сложиха банка белтък да ми изтече на другия ден не повярвах, че това са моите крака, тънки като на адреналинка  Grinning. Ефекта е само 24 часа, но пак закрепихме положението.

затова ви съветвам - чайчето за контрол на отоците и следене на белтъка в кръвта и компенсирането му с диета за да изкарате по-дълго заедно с бебо.

Като ме закрепиха, реших, че мога да се прибера за малко, но още същата вечер вдигнах 170/110 и хайде обратно в болницата за секцио на другия ден (гадост, 100 пъти по болезнено е от нормално раждане, не се лъжете по форумите, изпитала съм ги и двете).

Нещо много важно което не знаех. Мислех, че печеля дни за бебо да порасне като отказвам секцио и си пия допегита, да ама не. Допегита не позволява пълноценно хранене на плацентата и от там бебо стои малък, нищо не спечелих. В крайна сметка 15 дни преди термина бебо беше 50 см и само 2.800. Сега си се гледаме в къщи, аз се боря с кръвното и така.

Много успех на всички мамчета да си гушкат заслужено изстраданите бебчета и дано някога те го оценят !!! Hug

между другото чета разни рецепти за кръвно:
http://www.goblenite.org/archive/index.php?t-4790.html
http://jivdom.info/forum/index.php?showtopic=439

# 271
x mama Hug
Радвам се, че сте добре! Hug В коя седмица роди?!? Бебчо беше ли в кувиоз? Сега какво пиеш за кръвното? Извинявай за многото въпроси Embarassed Hug
А през първата бременност вдигаше ли кръвно?!?
Аз пия корените от глухарчето, но накиснати в хладка вода, сега ще пробвам с гореща, щом казваш, че действа по-бързо Peace Hug

# 272
  • София
бебо се роди 2 седмици преди термин
не е бил в кувиоз, кг са му добре, само дето е висок и слаб, кака се роди 51 и 3.200

пия верапамил защото само това заедно с допегита е що годе съвместимо с кърменето

за първи път в живота си започнах с кръвното последния месец от първата бременност, от тогава не го свалих и причина не откриха (не че са търсили)

Силния ефект е като ври 5 минути във вода, после оставяш да изстине и пиеш ( 1 суп. лъжица на порцион). Да не се пие отварата по-късно от 12 часа. В болницата нямаше как да го варя, само го заливах с вряла вода за 1-2 часа.

Важно: изберете си за раждане болница, която е многопрофилна, така бързо могат да извикат от другото отделение кардиолог, ендокринолог, ще ви изпратят за тестове в лабораторията и т.н.
Ако сте само в АГ болница, при проблем ще разчитат някой да им прави тел. консултация и може да е късно.

# 273
Х мама Hug и за мен причина не откриват...аз го вдигам от около 6м преди да забременея... за сега пу-пу! се държи добре....
За кърменето и мен ми казаха допегит + калциев антагонист, а и сега съм на такива хапчета. Коринфар и допегит, за кърменето ставали...но може и с верапамил да сменят коринфара и двете са калциеви антагонисти, но нефидипина в коринфара повишава пулса, а верапимила го сваля...док ще преценят .... а за болницата, в нашето АГ има мн добри кувиози и специалисти, а в многопрофилната нито специалисти, нито кувиози....затова ми е голям ужас с избора... а и в многопрофилната няма дежурни анестезиолози, което ме втрещи, т.е. ако се наложи спешно секцио ще чакаш да намерят трезвен и буден анестезиолог, още повече в сезона на отпуските, направо не ми се рискува... Crazy

# 274
  • София
Това в кой град е? Не го предвидих, в Сф имаме спец. кардиологична болница, с други отделения и чудесен АГ център( сестра му на Бойко Борисов е там неонатолог, сещай се Wink

В петък съм на това
http://termo.web.bg/diagnostka.php
дано открие някаква причина, но не много лоша  Praynig

# 275
momi4eta a sus zaxarta kak ste

# 276
  • София
Този път захарта ми е в норма, но инсулина пак си е висок, при първа бременост захарта ми беше висока, както  и инсулина, имах инсулинова резистнетност най-вече първите 4 месеца. Ако си от София ти препоръчвам да минеш през програмата за гестационен диабет.

Днес бях на термо диагностика, вижте какво ми откриха:
Първо много съм доволна!!! Оказа се че имам възпаление на надбъбречна жлеза, на която никой никога не ми е обръщал внимание. Тя е директно свързана с аортата и най-вероятно е причин за дългогодишното кръвно. Все за бъбреци са ме гледали, но никой не е гледал надбъбречна. Също нещо с което бях свикнала и не съм обръщала внимание, - бронхиална астма. Преди години ме бяха предупредили, но бях забравила и с времето съм почнала да приемам свистенето и задъхването за нормално.
А за страховете по другите органи се оказаха безпричинни, дори синузита ми е излекуван dance
Въобще намести ми се картинката, вече знам на какви доктори да ходя.
Най-после намерих някой, който да ме гледа като цялостна система, а не откъслечно само органа в неговата си специалност.

Вече имам надежда, че причината ми за кръвното може да бъде излекувана. Есенциално кръвно за нашата възраст според мен е пълна глупост и трябва да се търси причината докато се намери.

# 277
Х мама, За срамотиите, за Варна ти говоря...в цяла Варна няма специалист по епидуралните упойки.... и има само 2 болници, АГ и Окр. болница....има й една частна, но тя е просто скъп хотел без оборудване и никакви специалисти....за сметка на това с мнооого високи цени Wink

За захарта към момента ми е Ок, даже на моменти на долна граница...
А за това, че са открили проблема е сууупер! Hug
Искам и аз термо диагностика Flutter къде и как, колко пари?!? Моля те кажи. Мен ми гледаха всичко + бъбреци и като питах за надбъбречната ми казаха, че е ОК, но само толкова.... не знам ..... Confused съмняваха се в хормоните, но ан мен висок ми е андростендионът, а доколкото знам той се отделя от надбъбречната.... наистина съм объркана....

# 278
  • София
Аз се гледах тук http://termo.web.bg/ но май четах че първият апарат в БГ бил точно във Варна - потърси в нета.
Доколкото четох надбъбречна се диагностицира с други хормони и най-вече Кортизол, алдостерон, изследва се с ЯРМ. При мен всичко пасва, проблемите с инсулина, други изброени симптоми, които  дори не свързвах с надбъбречна , общо взето 90% от нещата, които ме мъчат с години вкл. високо СУЕ без да се намери причината, и заради което АГ не можше да ми направи цветна снимка на проходимост на тръбите. Дори напълняването само около кръста е симптом. То е очевадно, ама къде блееха докториет всички тези години? Дори веднъж не се прокрадна идеята някой да ме пита за надбъбречна  #Cussing out.

Дори сега докато бях в болнижата минах през сумати доктори накуп и пак никой нищо не спомена за нея. Нефролога гледа, ама какво може да види на ултразвук? Нищо. А ендокринолога само ми поглендал резултатите, и заключил всички лекарства доре компенсират, да продължава така. И после как да не повярваш във световната конспирация на фармацевтичните компании, като докс вместо да те лекуват те тъпчат с лекарства за подтискане на симптомите и така доживот.

Знаех си че всичко идва от едно място!!
От понеделник тръгвам по доктори в тази посока за да се вземат спешно мерки.

http://temanews.com/index.php?p=tema&iid=454&aid=10636

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 16:53 от х_diabet_mama

# 279
Всичко, което описваш е същото като при мен, напълняане само в областта на кръста и ханша, абе всичко, и лекуването на симптомите.... така е...ужас...ще гледам сериозно да се заема с проблема....кардиологът ми казва, че е Метаболитен синдром и, че не се лекува с нищо...той бил виновен за кръвното, напълняването и инсулина...но не се лекува, а се "замазва" с лекарства притъпяващи симптомите....
Ще потърся термодиагностиката и хомеопатията за помощ. Peace
 Hug

# 280
Последните две седмици имам много високо кръвно 170/100 беше тази сутрин, но горе долу е около тези стойности. Много ми е притеснено а моят лекар е в отпуска а на този който го замества му нямам много доверие.

# 281
  • София
Mina.S, това кръвно е много високо. Отидете до б-ца с родилно отделение, да ви направят запис и да ви прегледат.

# 282
  • Бургас
Мина, дано вече си се консултирала със специалист.А иначе пиеш ли някакви лекарства за кръвното, от колко време вдигаш такова високо кръвно?
Аз с първата бременност зпочнах да вдигам такова кръвно в 6 месец и ми изписаха "Допегит", обаче той не ми помагаше кой знае колко и все пак е нужно да те видят и теб, и бебчето, че е опасно.Стискам палци всичко да се нормализира!
Сега с тази бременност отново пия лекарства и Дай Боже всичко да е в границите на нормата!

# 283
Здравейте момичета.
Вчера следобед бях в  Шейново . До понеделник трябва да пазя леглото и да пия Допегит и да меря кръвно на 3часа и да го записвам в понеделник съм на лекар и най вероятно ще ме приемат за 5 дни за изследвания на кръв  белтък и други някакви изследвания. Развила съм прееклампсия докторката каза, че до края трябва да лежа и според нея няма да стигна  до повече от 31-32седмица. Направо не мога да повярвам на всичкото отгоре откри и частична плацента превия.
Днес съм при Мазнейкова дано тя има по-добри прогнози за бебчо.

# 284
  • София
Mina.S, аз като майка на недоносено дете ти пожелавам да овладеят нещата при вас и да родите детето колкото се може по-близо до термина.
При мен най-високите стойности са били 155/100, за мен доста високо. (като се има предвид, че по принцип съм с ниско кръвно).
Ако чувствате неразположение или вдигнете кръвно не чакайте понеделник.

Общи условия

Активация на акаунт