Бременност и високо кръвно!

• 215 243
  • 477
  •   1
Отговори
# 285
  • София
направо се чудя как са те пуснали
при мен с много по-ниски стойности и без плацента превия веднага ме вкараха в отделението за проблемна бременост в 2ра градска. Направо отивай, не чакай, ужас!!!!

# 286
  • София
Mina.S, стойностите са много високи. Не мисля, че Допегит може да помогне. И ако кръвното можеш да го мериш на 3 часа  в домашни условия, как ще следиш тоновете на бебето? Ако и в момента си с толкова високо кръвно, направо се вдигай и отивай в МД.
Мен ме приеха там заради високо кръвно и веднага ме сложиха на системи, за да ми го свалят. До тогава не осъзнавах колко е било зле.

# 287
ei tova visoko kruvno ne e 6ega oburni vnimanie za6toto az postradax edin put

# 288
Здравейте  вторник бях при Мазнейкова. Тя ме наплаши още повече чак вече не смея да мръдна.
 Но пък имаше по оптимистична прогноза за раждането - каза, че може да успеем да задържим поне до 34-35седмица но само ако плацентата се вдигне малко до 24-25г.с ако не ще се наложи да извадим бебо по-рано  каза да пия Допегит-а за да свалим поне малко кръвното и да ходя на доплер там където си водя ЖК  до следващия преглед който ще е някъде около  25-26август.

# 289
  • София
Мина, д-р Мазнейкова не ти ли обясни, колко опасно за бебето е високото кръвно?
В интернет е пълно със статии, които подробно описват как вреди високото кръвно както на бременната, така и на нероденото й дете.
Ще го напиша съвсем кратко:
Заради високото кръвно до плода не достигат важни хранителни вещества, включително и достатъчно кислород. Има опасност да загубиш бебето или то да се роди с увреждане.
Щом в Шейново не са те оставили в болницата, тръгвай по другите болници. Пробвай първо в Майчин дом и "Тина Киркова", можеш също да избереш Втора градска или Окръжна, но всеки ден, всяка секунда с толкова високо кръвно вредиш на бебето.

# 290
Мазнейкова ми обясни всички опасности за мен и за бебо но според нея засега не съм за болница. А за Шейново ще ме приемат там в понеделник за 5дни за изследвания и терапия.

# 291
  • София
ама как чак в понеделник Sad((
ако бях на тебе още сега влизам по спешност. Като се видях със 170/110 в 8 вечерта взех багажа и в патологията в 2 градска
В 9.30 вече си лежах под докстроски контрол с запис на тонове

# 292
X_diabet_mama - И аз не знам честно казано гони ме такава параноя но пък щом и Мазнейкова и Гагова ме пуснаха.  Утре ще ходя пак на лекар на обяд при Дяволов в МД и ще видим и той какво ще каже.

# 293
  • София
И за мазнейкова и за Дяволов има и не само добри коментари. Иди в приемния гинеколокигечн кабинет в 2ра градска от входа в дясно, не случайно те пращам там, 2ар градска е кардиологична болница, национален център, освен това акушеркото отделение е с мноооого големи традиции назад във времето , битовите условия дори са отлични.
Ще поседиш докато те закрепят. Ще те пратят без пари на всички видове доктои от горните етажи. Нито шейново нито майчин дом имат кардиолози, в 2ра градска са на трети етаж, ако теб не те качат, кардиолоизте ще слязат при теб. Шефа на патологията е човек с много опит, абсурд е да те пуне да си ходиш, поема целия риск ако те пусне и се случи нещо с теб извън болницата и варвай ми си разбира от работата.
Ако ет закрепят ще излезеш после пак вътре и така да издържиш колко можеш, но имай предвид, че допегита не позволява на плацентата да се храни и от там бебето не с ехрани, родих бебе 50 см и 2800 грама и то само за един месец на допегит. Сестра му за сравнение беше 51 но на 3200. Половин кило за тези цм е огроман разлика. Всичко ми е още прясно, родих преди 40 дни. При кръвно 140/90 вече се шашкаха, мереха ми го на всеки няколко часа, тоновете два пъти на ден, пратиха ме на нефролог за бъбреците( основна причина за кръвно) Изследваха белтък. Всичко в рамките на болницата защото там си има тези специалист В ШЕЙНОВО И МАЙЧИН НЯМАТ ТАКИВА

не искам да те плаша, но миличка иди не отлагай, постой под лекарски надзор, не чакай още утре не е страшно, уверявам те
самият факт че си в боница ще те успокои, аз как видех бяла престилка свалях кръвното защото  знам, че могат веднага да реагират с нужниет специалисти. Хирурзите във втора градска са едни от най-добрите.
Пиши ми на лични, ако нещо те притеснява

# 294
  • София
отоци имаш ли? Преекламсия ли ти е диагнозата?

# 295
X_Diabet_mama - Диагнозата ми е Прееклампсия и частична плацента превия. Благодаря още утре  сутрин като мъжа ми си дойде отиваме във втора градска. Иначе отоци имам леки на краката и бързо качих килограми.

# 296
  • София
стискам палци мнооого силно Praynig, дано се окаже някакво възпаленеи на бъбреците което да овладеят бързо и да свалиш кръвното, при една позната се оказа това и за 2 седмици го оправиха. Но твоята преекламспия е твърде ранна и да си стоиш така без изслдвания възможно най-скоростно е подсъдно.
Успех и поздрави на Угрински ( колко ме е псувал, че поисках да си ходя, след ден бях пак при него, ми като е прав-прав е.
Но пък навън научих от друг лекар как влияят хапчетата за кръвно и това беше довода , който ме убеди на секцио още на следващия ден. Мислех, че като стои в мен му давам шанс да порасне, да ама не. Малчо место да свали кг след раждането както правят всички бебета го изписаха наддал, представи си колко гладен е стоял в мен.

# 297
Мерси x_diabet_mama

# 298
Здравейте. От сутринта съм във втора градска.   Угрински като ми видя кръвното сутринта едва не получи инфаркт, каза ми, че съм луда да седя с това кръвно и ми каза, да му напомня след раждането да ме убие. До края на месеца  ще съм тук въоръжих се с лаптоп уи-фи модем и търпение и чакаме подобрение. Угрински каза, че ако успеем да оправим кръвното и плацентата на бебчо ще ме изпишел по рано но според него ще е много трудно.

# 299
  • Бургас
Мина, стискам палци да преборят кръвното и всичко да е наред.И да кажеш с какво те лекуват:)
Уфф, не е шега работа това кръвно, аз все съм под напрежение дали няма да се вдигне всеки момент.Слава Богу засега няма!

Общи условия

Активация на акаунт