Бременност и високо кръвно!

• 213 322
  • 477
  •   1
Отговори
# 150
моя приятелка пиеше лекарства допегит и лежа в болница 3 пъти за по три седмици за да я следят не е съвсем безобидно но ако се следи не е проблем,отиди на кардиолог, успех и  споко Hug

# 151
  • София
Благодаря   bouquet. Ще се консултирам със специалист.

# 152
Здравейте, бременна съм в 14 г.с. По принцип съм с ниско кръвно с изключение на едно необяснимо покачване за около месец преди половин година, когато спрях кафето и нещата се нормализираха от самосебе си. Сега обаче от няколко дни, без да съм под някакво особено напрежение, получих страхотно главоболие, кръвното ми достига на моменти до 155/95 и не спада под 120/80. На практика не пия лекарства - не са ми предписани такива, сама нямам намерение да експериментирам. Според лекаря ми все още бременността ми е на твърде ранен етап, за да го провокира тя и едва ли е причината. Достатъчно било просто да следя кръвното за момента. Това, което ме притеснява обаче и на което не получих отговор е - въпреки че бременността ми все още не е напреднала и въпреки че кръвното явно се качва по друга причина - след като го има, то няма ли да навреди на бебето по някакъв начин. Да не говорим, че самата аз се чувствам доста зле.
При мен нещата бяха подобни.Само че аз започнах да го вдигам няколко месеца преди да забременея.Странно,че се пооправих и някъде 2-3 месец от бременността нещо стана и пак почнах да го вдигам.Почнах да ходя по доктори и се оказа ,че изследванията на сърцето и бъбреците са нормални,но не и  урината.Нито аз,нито докторите виждаха причина за това кръвно( твоите стойности са мн близки до моите).Оказа се ,че левкоцитите в урината са доста и въз основа на това лекаря реши,че имам инфекция на отделителната система.Изписа ми силен антибиотик.После нови изследвания и се оказаха горе долу нормални.Обаче моя лекар май не бе убедена и бе тръгнала други аб да ми пише.Тогава отидох при друг.
Та се питам как са ти изследванията на кръв и урина,правили ли са ти стерилна урина?При мен не се чудиха много да ми изпишат Допегит.А доколкото разбирам ти не пиеш нищо.

# 153
[iЗдравей мила. Да се включа и аз с опит с високо кръвно. През първата ми бременност уж всичко вървеше супер поне така ми казваше набл=даващия ме лекар които е шев на родилното тука и уж трябва да е поне добър.от време на време като се сетеше ми мереше кръвното и уж било добре и така до края на седмия месец началото на осмия месец да отбележа че преди бременноста бях с мн ниско кръвно дори съм припадала и това беше последното с което съм предполагала че щеимам проблем , но уви. няколко дена преди да се влоша си правих изследвания и те бяха добри изведнуж се подух страшно много около глезените ръжете и лицето направо изтръпнах в болницата чак се появи и албумин и за няколко дена вдигнах 160 на 100 и нагоре не ми подеиства нищо една камара системи изпих продължи да се качва било е късно можеми много преди това съм го вдигала но не го усещах а и лекарят ми беше незаинтересован и се наложи да родя спешно заради  кръвното в осми месец за щастие и двата ми спасиха бебчо постоя в ковиоз но иначе нищо му няма расте здрав и щастлив. Не се стряскаи от моята история това е просто моят опит и се случи защото имах смотан лекар които не беше заинтересован достатъчно не ме е пращал никога на доплер и не ми е мерил кръвното само повтаряше всичко е наред почти никакви изследвания не ми е правил и така стигнах до прееклампсията и преждевременното раждане ако имаш добър и загрижен лекар, които да ти мери кръвното и да те праща на всички изследвания урината е важно да се изследва често за албумин и при нужда ти назна4и терапия не се стига до такива ситуации. Редовно си мери кръвното и ходи на доплер да следят кръвотока на плацентата пии каквото ти изпишат и си почиваи много бъи колкото се може по спокоина защото това също влияе. Успех мила Hug Hug Hug  bouquet[/i]

# 154
Здравейте момичета, надявам се да има някой на линия.

Има ли някоя която да е забременяла, докато е била на хапчета за високо кръвно? Не сме правили опити да забремения, но се е случило, а от 2 год съм с високо кръвно и съм на хапчета. Искам тази бременност, но не знам какви са рисковете? Пия Нолипрел 2.5, моля кажете каквъв е вашия опит?

Благодаря на всекки, който ще ми отговори предварително Simple Smile

# 155
  • София
Здравейте отново. peppinka88, наистина се оказа, че имам бактериална инфекция на отделителната система, сега я лекувам. За момента кръвното ми е стабилно, високите стойности са били инцидентни, но го следя (както и лекарят ми при всеки преглед). Ако отново започне да се покачва, ще започна да пия и лекарства.

# 156
преди около 2 седмици за пръв път през живота си вдигнах кръвно. по принцип съм с ниско, но сега отвреме навреме става 130/90. не е постоянно така- на моменти и като че ли най-вече около обяд или следобед. започнах да го засичам- сутрин е ниско, след това по някое време се вдига, не всеки ден обаче. правиха ми изследване за албумин- нямам проблеми. според лекаря засега не е високо и няма нужда от мерки, аз обаче се притеснявам. в 25 г.с. съм, има още време до раждане- да не навредя на бебето по някакъв начин.... когато отида на консултация- кръвното ми винаги е идеално, но това не би трябвало да е критерий. започнах вече и да усещам кога се вдига- започвам да се изпотявам много и да ми се вие свят. мислех, че тези усещания са от ниско кръвно и изненадата ми беше голяма като разбрах че всъщност го вдигам. втора бременност ми е, при първата винаги беше ниско.

# 157
Здравейте пак момичета! аз чак в родилното разбрах изобщо за високото си кръвно и там ми казаха че когато то е индуцирано от бременноста както при прееклампсията за повишено се мята когато стоиностите и систоличната и диастоличната се повишат с 20 единици от нормалните за отделния организъм. А е проблем кръвното когато се повиши над 140/90 тогава се говори за прееклампсия това става най- често от 6 до 8 седмици преди термина тогава вниманието трябва да е заострено ако не даи си боже се вдигне. То може да се вдигне и в същия период след раждането заради това и тогава е хубаво да се следи. С добра диета без сол, мазно и пържено и добър лекар и много почивка рядко нещата излизат от контрол. Ако кръвното е високо още преди бременност по време на бременноста се изписват подходящи хапчета които не вредят на бебто и се следят стоиностите това че вече има хипертония в никакъв случаи не значи че трябва да има проблем по време на бременността просто трябва отговорно да се следи бременната. Аз лично 4 дни след раждането си бях с нормално кръвно и не съм го вдигала повече един месец след това пиех Допегит за всеки случай. пожелавам на всички прекрасна и спокоина бременност и леко раждане и най- пухкавите бебета.  HugHug Hug

# 158
Здравейте отново. peppinka88, наистина се оказа, че имам бактериална инфекция на отделителната система, сега я лекувам. За момента кръвното ми е стабилно, високите стойности са били инцидентни, но го следя (както и лекарят ми при всеки преглед). Ако отново започне да се покачва, ще започна да пия и лекарства.

Радвам се ,че се е разбрало какво е.Надявам се да не те затрупат с лекарства.

# 159
здравейте момичета,и аз като теб MERRY съм на хапчета за вискоко кръвно,но аз ги пиа от 5 години,също планираме бебе и дано да стане по-скоро,когато  казах на личния ми доктор че плануваме бебе ,тои ми смени хапчетата,преди пиех енаприл 5мг,а сега съм на трандате,каза ми че уж сега тези които пиа не били вредни за бременност,дано да е така.А иначе като чета за какво предизвиква високото кръвно при бременност  ooooh!,но на първо четене за сега ми е бебето да стане,и дано да е по скоро Praynig,а после ще се боря и с кръвното,няма да се предаваме я.

# 160
Здравейте!
Моето кръвно от няколко дни започна да се покачва и това съответно много ме притеснява.Кръвното ми обикновено е 110-115/60-65.От събота насам е все около 130/70,като горната граница две пъти достигна 135.Меря го в домашни условия с електронен апарат Омрон.В момента съм в 24г.с.На преглед съм в петък/01.09./ и се чудя при това положение да звъня ли на доктора или да изчакам до петък.

# 161
Не се притеснявай от кръвно 135/70.
Да,горната граница е малко висока,но можеш да изчакаш до петък.Но ако си губиш съня по-добре отиди.
Основния проблем при  повишение 140 или дори 160/90(според моя лекар) е в дългосрочен план.Такова кн не проблем за теб,но при продължителен период трябва да се следи състоянието на бебето.При повишеното кръвно  има опасност кръвотока към бебето да е затруднен в някаква степен и то да изживява стрес.Поне така ми обяснява моя лекар.
Аз затова като ходих на ФМ специално за това питах и ме гледаха.Въпреки,че всичко изглежда наред ноември пак ще ходя,но на доплер.Ако се установи ,че има проблем вероятно ще вадят бебока по-рано.
Аз за себе си прецених,че освен нездравословното ми хранене кн се вдига и от елементарни проблеми.Мисълта ми е да се опиташ да се успокоиш и мислиш позитивно.Ябълки,диня и праскови,по-малко сол ,и по-малко пържено също помагат.

# 162
преди около 2 седмици за пръв път през живота си вдигнах кръвно. по принцип съм с ниско, но сега отвреме навреме става 130/90. не е постоянно така- на моменти и като че ли най-вече около обяд или следобед. започнах да го засичам- сутрин е ниско, след това по някое време се вдига, не всеки ден обаче. правиха ми изследване за албумин- нямам проблеми. според лекаря засега не е високо и няма нужда от мерки, аз обаче се притеснявам. в 25 г.с. съм, има още време до раждане- да не навредя на бебето по някакъв начин.... когато отида на консултация- кръвното ми винаги е идеално, но това не би трябвало да е критерий. започнах вече и да усещам кога се вдига- започвам да се изпотявам много и да ми се вие свят. мислех, че тези усещания са от ниско кръвно и изненадата ми беше голяма като разбрах че всъщност го вдигам. втора бременност ми е, при първата винаги беше ниско.
И аз съм така но от скоро и моята бременност е напреднала док ми каза че кръвното се вдигаот бременността а аз винаги съм била с ниско кръвно даже съм припадала от него
Някой ми беше казал ,че долната граница показвала работата на сърцето и не бивало да се вдига над 90 по добре е да е под 90 дали е така не знам
Аз измервах стойности тоя уикенд 135 на 85 или 130 на 80,
ей такива па като ходих предната седмица при док всичко е ок ,луда работа - а като се изюркам и то се качва още ,така че опитай по някакъв начин да се успокояваш знам че е трудно ,но опитай да не го мислиш
На мен ми предписаха хапчета и сега е 120 на 80
Дано си стои там

# 163
Здравейте,

Писах и в другата тема, посветена на виското кръвно налягане по време на бременност. До сега моето не съм го следила, но страдам от страшно главоболие, което по някога продължава с дни. Дори след срещата ми с един държавен служител и скандалът, който последва при оказът ми да му дам пари получих главоболие, което не отмина цяла седмица. Смятате ли, че това главоболие може да се дължи на високо кръвно?

# 164
Не винаги,но в повечето случаи главоболието при мен е свързано с високо КН.
Понеже някой бе попитал да ви кажа какво ми каза моят АГ.
130/90 не е много високо,но има вероятност(не е задължително) да е проблем за бебето.Завишеното КН оказва влияние на кръвоносните съдове и тъй като бебето е свързано с майката може да се повлияе.
При мен всичко изглежда наред,но за всеки случай около 36 седмица ще ходя на доплер за да се установи как се чувства бебока.Ако има индикации,че нещо не е наред може да родя и по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт