Бременност и високо кръвно!

• 215 164
  • 477
  •   1
Отговори
# 330
Да момичета установих че когато нямам притеснения всичко е ок но преди консултация ми е мн притеснено какво ще ми каже как е бебето и тн и тогава ми се покочва и кръвното но незнам как да го преодолея

# 331
  • Mars Hotel
И на мен ми се случваше редовно - вляза ли в поликлиниката и кръвното ми скача като по команда.  Grinning Важното е да не се вдига, когато си в покой.

# 332
днес бях на консултация беба е добре 1900 вече но с кръвното пак проблем 140 90 изписа ми допегит като се прибрах в нас 120 80 незнам да пия ли ако ми падне мн кръвното аз го вдигам само там и вече се шашнах!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 333
  • Варна
Да момичета установих че когато нямам притеснения всичко е ок но преди консултация ми е мн притеснено какво ще ми каже как е бебето и тн и тогава ми се покочва и кръвното но незнам как да го преодолея

Здравей! Аз изкарах една адска бременност в притеснения за бебето. Като теб бях: стъпя ли в кабинете ей скачаше това пусто кръвно 140/90, 160/100. В нас 110/70  Shocked Пиех Допегит преди консултите, също и валериан. Имах и силно сърцебиене. На операционната маса стигна до 200 ошашкаха се всички. Заявиха ми, че имам много сериозен сърдечен проблем. Отидох аз на кардиолог, който заяви,че съм си абсолютно здрава, просто съм много емоционална /явно е трябвало да посетя психиатър  Grinning/
Та така, общо взето това правех преди консултации - а да и преди да отида хапвах канела с кисело мляко. Купих си чай от Арония, пиех сутрин и вечер. Можеш да видиш инфо за този плод - уникален е! Успех ти желая и се успокоявай по някакъв начин, знам, че е трудно  Hug

П.С. Радвам се, че бебето е ок  Simple Smile

# 334
ДА мила и аз съм същата казах му на доки че усещам че го вдигам сърцето ми биеше лудо стана ми горещо и резултата наистина го вдигнах И аз съм много емоционална а сега още повече като чели

# 335
  • Mars Hotel
kleo 03, според мен пий си Допегита. Няма да ти свали кръвното драстично, а и няма да повлияе на бебето.

# 336
  • София
Напротив, допегита не позволява хранене на плацентата и бебето може да се роди слабичко, както при мен. Имаш синдрома на бялата престилка, изрично ме питаха дали като видя лекар го вдигам. аз им казах, че имам анти-синдром, като видя бяла престилка се успокоявам и  свалям кръвното, защото знам, че ако се случи нещо до мен има квалифицирана помощ.
Има и друго. В лекарския кабинет не си в покой поне 5 минути. Нормално е човек като се движи да вдига кръвно, камо ли бременна. Няма да е нормално, ако остава с нивата като в легнало или седнало положение. Мери си редовно кръвното и прецени. Прочети добре инструкциите на апарата. Мери се 3 пъти на двете ръце след 5 минути покой. Помпата на нивото на надуваемата възглавница. взима се като вярна най-ниската стойност от двете ръце.

Цитирам: То­зи ефект се на­ри­ча”хи­пер­то­ния на бя­ла­та прес­тил­ка” и се пре­диз­вик­ва от стра­ха на бол­ния от бо­лест­та или от ле­ка­ря.

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 19:50 от х_diabet_mama

# 337
  • София
Ако след бременността кръвното ви се запази МОЛЯ ВИ не се оставяйте на лекарите и търсете причината. Няма такова чудо като есенциална хипертония при млади хора. С тази диагноза лекарите си измиват ръцете и не търсят истинската причина. След 7 години чак сега разбрах причината за моето кръвно, а е трябвало веднага да се сетят. Раждала млада жена, отоци и какви ли не други симптоми.

Дано който попаден на тази тема да чете и да намери развръзка на състоянието си http://www.blitz.bg/article/7195

Ту­мо­ри на над­бъб­реч­ни­те жле­зи : То­зи ря­дък вид хи­пер­то­ния се сре­ща пре­дим­но при мла­ди же­ни. Ка­то до­пъл­ни­тел­ни сим­п­то­ми мо­гат да се наб­лю­да­ват сил­на жаж­да и обил­но от­де­ля­не на ури­на.

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 23:13 от х_diabet_mama

# 338
засега ще се въздържа от хапчетата днес цял ден бях навън мерих си кръвното преди малко 120 80 сте си напрявя мляко с канела пък ще видя май наистина имам синдрома на бялата престилка

# 339
  • Варна
Напротив, допегита не позволява хранене на плацентата и бебето може да се роди слабичко, както при мен.

Бях на Допегит, дъщеря ми се роди 3 800. Незнам дали има връзка.

# 340
  • Бургас
И аз като Светлето бях на "Допегит" и през двете бременности.Дъщеря ни родих 3900 кг, а синът ни - 3350 кг.
Клео, ако дозата е малка, по-добре да си приемаш медикамента, за да може и кръвното да се движи в нормални граници.Щом е изписан от следящия те, значи е преценил, че така е по-добре.

# 341
Изписал ми е по една таблетка само сутрин незнам малко ли е много ли е цяла таблетка На мен ми е първа бременност

# 342
Вие как родихте с високо кръвно нормално или секцио засега моят доки нищо не ми е казал за това

# 343
  • Варна
Аз пиех по половин. Но преди преглед пиех по една.
Родих секцио, защото първия път бях със секцио. Високото кръвно през втората бременност се провокира от изживяното след първата. Там ме удари просто. Инъче откакто се помня съм с мн ниско. АГ най-добре ще каже как е по-добре за теб да родиш.

# 344
  • София
Аз пиех по 6 допегита и кръвното ми пак беше високо добавиха ми верапамил. Моето кръвно се качваше следобед. Секциото беше по спешност заради недохранването на бебето от високото кръвно и лекарствата. При първата бременност вдигнах кръвно само последния месец, без лекарства родих 3200.

Общи условия

Активация на акаунт