Всеки може да има собствено мнение, но Дюкан ни обединява без никакво съмнение -

• 31 167
  • 540
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Относно шунката,цитирам директно от книгата на Дюкан
Шеста категория - постни шунки
От няколко години в супермаркетите се продава олекотена свинска шунка,както и пуешка и пилешка леко опушена шунка,чието съдържание на мазнини варира между 4 и 2%,а това е далеч по -малко отколкото и най-постните риби.Тоест тези колбаси  са позволени и дори се препоръчват,тъй като лесно се намират и не изискват специално приготвяне.
Освен това,макар вкусът им да не може да се сравнява с вкуса на традиционната шунка,хранителната им стойност е същата.Да припомним,че традиционната шунка и джоланът не са разрешени,както и беконът,който е още по тлъст.

Може би всеки трябва да си прецини точно как да тълкува 6-та категория разрешени продукти.

# 496
  • Пловдив
Ако питате мен тази шунка, която се продава тук си е чист долнопробен салам. То и като и се види цената си е ясно. А и другите дъртофелници като мен предполагам помнят вкуса на шунката преди години и са забелязали, че няма нищо общо с това нещо, което се мъдри по магазините днес, използвайки това име.

# 497
  • София
Аз преди да мина на диета все търсех и пробвах различни марки с надеждата да намеря онази шунка от едно време,но уви така и не успях  Sad

# 498
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Ееее , Вещи , че то и шунката и луканката и к'во ли още не , само ще си ги спомняме.  Peace Някой бяха под щанда , но вкуса им какъв беше...., а сега само вода и к'ви ли не измишльотини бутат в колбасите и уж деликатесите.  Thinking
Сегашните колбаси май се крепят на сол и вода. Laughing

# 499
Здравейте!

Днес сутринта бях минус още 400гр и общо заформих - 4 за 6 дни.Утре сутрин официално ще отчета резултатът от ударната фаза.Доволна съм,усещам ги тези кила като свалени,чувствам се прекрасно,макар да имам моменти на слабост.
Сега съм в големи чуденки какво ще ям утре след като почна ПЗ.Рецептите съм ги минала ама ще отивам и пак ще избирам нещо.Едиствено за зелен боб се сещам нещо с доматки,лук..... Thinking Ще измисля Wink

Въпросът ми днес е как да прецедирам от тук нататък - 5ПЗ/5П или 1ПЗ/1П?Прочетох за имащите много да свалят трябва 5/5.... newsm78

# 500
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Дес , аз оня ден си правих пиле със зелен боб , доматки , лук и чесън.  Peace
Мммм вкусотийка беше.  Crazy
Аз съм на режим 5/5.

# 501
  • Бургас
Петъчен привет и от мен! Hug
Вярно е,че след среща има минус,при мен не е цял килограм,както при Шуши,но си е минус,не знам точно колко ,нали си ми е старо кантарчето-механично...Май му се види края!Благодаря на всички момичета за милите думи,права е пак Шуши:
Сигурна съм че е от страхотното позитивно настроение , усмивките на милите момичета : vesito5 , sanny3, denica17, lipstick , tadima i Bluu Fleur ! ОБИЧАМ ВИ!

smile3521
Сани, макар и да задържаш, имам чуството, че си свалила на мерки  newsm78

Така казаха и момичетата снощи,мисля,че е така,но не се меря на см.,но днес сложих пола,която носих досега без проблеми,но сега ми пада надолу и се върти,значи имам - в мерки. Flowers Rose
Владизнайко,за да не преповтарям,присъединявам се към /отново/ Шуши :

а НА НОВОТО ПОПЪЛНЕНИЕ ОТ МЪЖКИ ПОЛ ИСКАМ ДА КАЖА СЛЕДВАЙ МЕЧТИТЕ И ЩЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯТ ! СТРАХОТНИ МИСЛИ!

,наистина си много позитивен и забавен! smile3525
Айнур,честита месечинка! thumbsup
Лейди Фрост,ти се появи на месечинката си,къде зачезна,липсваше?Честито,много добър резултат! thumbsup
Новичките момичета на първа страница има линк с рецепти,въпроси и т.н.-там има дадени разрешените продукти със снимки и разяснения към тях,хубаво е преди да отивате на пазарлък да ги разгледате и да сте добре запознати какво да търсите и купувате,за да не се получават издънки! yes
светлат,щом вече е свободен Киану го взимам и аз на една разходка с мотор и ... Heart Eyes
Петък е- време за сладурковци!!!

# 502
Нидейте с тез приказки за едно време сега, чак пък толкуз дърти не сме.
Вярно, имаше един вид шунка,калъп, 3,60 лв/кг, ама каква..... По 1 кг ми купуваше баща ми.
Много си я обичах.
Ех, а бехме млади.........
Но пък тогава не бяхме толкова светнати за съдържание, Е-та, Ме-та и т.н. Сега сме много осведомени, каква е тя.....

Дес, карай 5/5.

# 503
  • София
Здравейте банда!!!
Едно бързо уточнение за шунката : всички знаем какво пише в книгата, но тукашните шунки нямат нищо общо с шунките във Франция ... човека де да знае кво продават в БГ?

Тук сме установили, че от шунката масово задържаме!

Т.е. който е приритал за шунка, да си хапва ... но да не се аргументира с книгата, че по-неопитните веднага ще се повлияят.

Нали целта е вие, по-новите да почерпите от нашия опит, а не да влизаме в академични спорове...

Дес, аз лично задържам от зеления фасул, в нашия има бобчета - не стига всичкото, ами и във френския на Бондюел произведен за България също има бобчета, за разлика от този, който се продава във ФР... Т.е. ползвай го с мярка... като морковите

# 504
  • София
    Здравейте, момичета, аз от днес съм на диетата. Пак взех книгите и гадния кантар Grinning
    Имам въпрос за овесените трици - четох първия пост, че се хапва по 3 сл на ден през 3-те фази. Моят въпрос е -  през първата ударна фаза вие ядохте ли от тях всеки ден? А после препоръчително или задължително се хапват по 3 или само през 4та фаза за задържане на теглото е задължително?
    Извинявайте за новашкия въпрос...
    Пък за старата луканка и другите колбаси е вярно това. Сега да не излезе реклама, но ние все търсим някакъв суджук, който да ни хареса, че детето много обича и най-накрая попаднахме на един марката е Чико (от Пикадили го взехме-щанда за рязане на колбаси), но не този телешкия, а смесен, наистина е като домашен, много е хубав Grinning Ама ... не става за дюканки Grinning

# 505
Ох Luce ма много те обичам, всеки път като ти погледна снимката и се мотивирам здраво. Направо ме шашкаш   bouquet
А сега по темата да дойда ли или да не дойда  Whistling това е въпроса?

И за шунката, аз не съм яла, но все пак никой ли не е виждал подходяща шунка у нас, толкова ли ни е лошо пройзводството  Tired

# 506
До "happymammy" - От 1-вия ден, на 1-ва фаза, до последния ден, на 3-та фаза, овесените трици са задължителни, като количеството им е нито повече, нито по-малко, от 3 супени лъжици!

# 507
  • София
   Здравейте, момичета, аз от днес съм на диетата. Пак взех книгите и гадния кантар Grinning
    Имам въпрос за овесените трици - четох първия пост, че се хапва по 3 сл на ден през 3-те фази. Моят въпрос е -  през първата ударна фаза вие ядохте ли от тях всеки ден? А после препоръчително или задължително се хапват по 3 или само през 4та фаза за задържане на теглото е задължително?
    Извинявайте за новашкия въпрос...
Точно този въпрос хич не е лесен. На нас ни отне адски много време, докато го разберем, заради разногласия в самата Книга. На няколко места в книгата въпросът не е много изчистен, в разни интервюта Дюкан дава противоречиви отговори, в книгата за триците имаше ново 5. Crazy
Не е задължително да се  ядат трици през ударния етап, лично аз не съм яла. Peace Едит: Не съм яла, защото нямаше по магазините, не защото не съм искала.
Може да се ядат по 1 с. л. през ударната фаза, както пише в книгата за триците, но ние решихме, че е добре, ако се ядат, да се ядат по 3 с. л., защото това е минимумът, за да подействат (според Дюкан в Книгата).
Препоръчително е да се ядат през втората фаза и задължително - в третата и четвъртата фаза.  Peace
Аз не бих се отказала вече от триците за нищо на света! Дават ми усещането, че не съм на диета! Денят, започнал с палачинка или с овесена каша, или с кексчето на Фоли, няма начин да е лош!

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 22:24 от krikri

# 508
  • София
    Имам въпрос за овесените трици - четох първия пост, че се хапва по 3 сл на ден през 3-те фази. Моят въпрос е -  през първата ударна фаза вие ядохте ли от тях всеки ден? А после препоръчително или задължително се хапват по 3 или само през 4та фаза за задържане на теглото е задължително? Grinning
Ядохме, ядем сега във втора и ще ядем вечно Joy Много са готини!

# 509
  • София
.....
GoldenEyeful,тази шунка е Ок за диетата.Аз само такава си взимам  Peace
Въххх,мисля си за шунка и това пиша  Crazy,имах на ум да пиша извара  Peace

Сас, благодаря ти! Да питам и за колата, колко може в ударния етап? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт