Рецепти за Actifry

• 333 990
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Според мен кавърмата става най сполучлива по начина на "Дядо Хаджия"
продуктите -един по един. Първо месото на хапки до готовност, добавя се малко бяло вино към средата на обработката. После го мяташ в една тенджера и го похлупваш. Нищо не миеш следва лукът-до готовност с малко мазнина и хоп и той при мръвчоците. Така един след друг любимите зеленчуци. Подправките ги слагаш между тях в тенджерата- от топлината те си пускат аромата. Накрая просто объркваш всичко в тенджерата. Ястието се получава достатъчно сочно, но ако ви се вижда сухо може да сложите малко доматено пюре разтворено в топла вода или бульон. Не посолявайте предварително месото направете го в тенджерата, мисля че солта изважда соковете от месото и става сухо. Импровизирай Актифрая не хапе, най-хубавата манджа е - как мислиш .......... сготвената.

# 691
Makak, как хубаво го обясни...   bouquet
Иде ми да запретна ръкавите и сега да го почна... Еххх, пуста лакомия!!!  Laughing

# 692
Хубава темичка научих някои хитринки от вас. Моя актифрай си има решетка която се слага вместо бъркалката и функцията и е точно за панирани неща, но аз съм пробвала само за пържоли досега.
Да кажа за тиквичките, аз ползвам от зелените, режа ги на ивици и ги слагам с малко мазнина, до хрупкави не съм ги чакала защото стават наистина бавно, но специално зелените стават в пъти по-хубави в актифрай от колкото на тиган, за тиган са много сухи.
при ястия с месо не готвя по отделно също от съображения за време, но с 1 опит установих долу горе на кое колко му трябва и добавям постепенно. При мен месо, тиквички и чушки искат почти еднакво  време, гъбите им трябват около 10 мин, а ако искам и картофи в манджата ги сварявам предварително.

# 693
  • Бургас
и аз се навивам да купя такова чудо, главно за картофите заради детето, някоя конкретна марка да препоръчате от личен опит, в сайтовете на големите верги виждам Тефал и Филипс, кои се по-добри

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 10:58 от asya02

# 694
asya02, доколкото знам, Филипс са само за пържене на картофки или хапки, такива неща!
Докато в Тефал може да се готвят и други неща...
Ти кой модел на Филипс си харесала? Да не би да са изкарали някой нов модел!?!  newsm78

# 695
  • Бургас
в сайта на Технополис не виждам разлика във функциите на Тефал и Филипс,  има разлика във външния вид, Филипс са малко по-високи като кана, а Тефал са по-ниски като тенджера, цените са от 319 до 589 лева според обема -1л,1.5л. или 2л., мисля да взема Тефал  за 369  или 419 лева - на външен вид повече ми харесват

# 696
asya02, този ли е:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/823768/P11130402/Frityurni … IPS-HD-9220/50-WH
Според мен това е само за пържене. Не може да се готвят "манджички"  Laughing

Намерих едно видео:
http://www.youtube.com/watch?v=u0pq015kYjg

# 697
  • Бургас
да, това си е точно уред за пържене с малко мазнина, аз такова искам, главно за картофки и месца да печем,  за манджи е друг уреда - slow cooker доколкото се ориентирам, ще отида да ги видя на живо в някой хипермаркет и ще избера на външен вид общо взето

# 698
да, това си е точно уред за пържене с малко мазнина, аз такова искам, главно за картофки и месца да печем,  за манджи е друг уреда - slow cooker доколкото се ориентирам, ще отида да ги видя на живо в някой хипермаркет и ще избера на външен вид общо взето

Asya много правилно. Аз имам мултикукър в който готвя манджите. Не мисля, че уреда на Тефал може да ми го замени по никакъв начин. Airfryer на Филипс прави страхотни картофи. Имам го отскоро и съм правила само картофи и пиле с панировка тип KFC. Тези дни ще се пробвам с тиквички и патладжан.

П.С. За да са хубави картофите трябва да са накиснати в студена вода 30 мин, след което хубаво подсушени преди са се овъргялат в мазнината (на мен повече ми хареса със зехтин вместо с олио).

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 09:21 от Анонимен

# 699
  • Бургас
точно за картофите и пиле ми трябва, ти имаш Филипс така ли, този за 369 лева ли, не е ли много голям, пише, че е за 2.2л., а ние вкъщи сме двама, може би 1л. е по-добре за нас, а такива има само Тефал, и как стои въпросът с почистването

# 700
Имам малкия. Ето този и на същата цена:

http://www.amazon.co.uk/Philips-HD9220-20-Airfryer-Healthier/dp/ … roductDescription

Ние сме 3-ма (с детето) и ни е ок.

П.С. Големия е този. Освен това е с електронен часовник:

http://www.amazon.co.uk/Philips-HD9240-90-Collection-Extra-Large … eywords=air+fryer

# 701
  • Бургас
купих този Филипс, пробвах картофки, станаха по-скоро печени и меки, отколкото пържени и хрупкави, следващият път ще сложа повече олио, искам и някакво месо да пробвам,

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 14:23 от asya02

# 702
Здравейте!
Искам да ви попитам с този модел на Тефал http://www.technomarket.bg/products/09124077/tefal-yv-960136 може ли едновременно да се готви в двете тавички и просто горната е за печене, а долната дава възможност за пържене и разбъркване на продуктите?
Благодаря предварително!

# 703
moderato, ние имаме точно този модел. На второто ниво само се пече. Бъркалката е само в долния съд!
Фактически, второто ниво се слага на върха на бъркалката.

Оф, как го обясних...   Simple Smile

# 704
Цитат
moderato, ние имаме точно този модел. На второто ниво само се пече. Бъркалката е само в долния съд!
Фактически, второто ниво се слага на върха на бъркалката.

anelliya Благодаря много ... ,т.е. едновременно не може принерно да пържа картофки и да запеча някакво месо..., защото горната тавичка "застопорява" бъркалката...!?!?!?
Правилно ли съм разбрала...!?!? Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт